Simhallen

Idag tog jag mig råd att gå till simhallen ensam med bägge ungarna. Jag har varit lite nervös för det men så länge jag håller koll på att barnbassängen är öppen så funkar det utan problem :) Ett billigt nöje är det också, jag går ju in gratis på mitt träningskort och Alex kostar bara 20,- så det var ju som hittat :) Det kommer vi absolut göra fler ggr!

Sötgurkan

Alex: Mamma, jag tror inte att den där mackan var så bra för min mage. Kan jag få en glass istället? ;) Han försöker iaf, sötgurkan!

Inget mer illamående!

Som vanligt har min unges magsjuka passerat på 12 timmar. Det är oftast så med mig och ungarna, lika med mina föräldrar. Hur skönt som helst men jäkligt retfullt att han inte kunde ha sluppit det från första början! Han har ätit bra och är inte längre vit som ett spöke i ansiktet. Skönt att det värsta verkat passerat iaf!

Jag blir GALEN!!

Vad fan är det som händer? Vi har varit friska hela hösten nästan och så nu, pang bom, så är ungarna ALLTID sjuka. Är det inte Alex så är det Alicia. Alicia vart ju hemskickad i onsdags, nu var hon inte sjuk som jag misstänkte. Fredrik säger att hon bajsade löst natten till igår och han vabbade igår. Idag skulle dom gå igen bägge två.

MEN såklart inte! Alex började att kräkas sent igår kväll och har kräkts en del i natt. Han får alltid sova på en madrass när han är kräksjuk iom att han annars sover 2 meter upp, blir ganska så äckligt att kräkas rätt ut *urk* Jag frågade om han skulle sova hos mig eller i vardagsrummet och det vart vardasrummet. Det hela slutade med att jag fick ligga på soffan eftersom han var så ledsen. Varje gång han vaknade och skulle kräkas så började han att gråta och gny :( Vid ett tillfälle vaknade han och vart livrädd för han trodde att jag hade gått. Han låg med en hink på ena sidan och Alicias potta på andra sidan ;)

Typiskt nog hade min syrra ringt bara några timmar innan och nu har hon bokat biobiljetter till på torsdag. Så nu får han se till att bli frisk fort! Ännu har han inte kräkts mer men han har ont i magen, inte så konstigt eftersom han mådde som han gjorde inatt :(

Jag har dessutom ett helt gäng saker som jag sålt på Tradera som måste skickas idag. Inte rätt tillfälle att stå med det känner jag men det ska nog gå bra :)

Nu vill jag bara bli friska! Jag håller på att bli galen! Jag drömmer om en hel lön igen, vilken dröm det skulle vara! Tack och lov fick jag även denna gång vab-pengarna efter bara några dagar (pappren kom in till dom i torsdags och idag fick jag pengarna) så jag klarar mig bra men ändå... Det suger så jävligt...

Mat vecka 9

Nästa veckas matsedel kommer här:

Vecka 9

Måndag: Falukorv, potatis, spenat (Alex har önskat spenat, knasig unge det där ;))

Tisdag: Tomatsoppa, pasta

Onsdag: Plättar

Torsdag: Köttbullar, pasta

Fredag: Fläskkotlett i skysås, ris

Lördag: Pannbiff, kokt potatis, stekt lök, gräddsås

Söndag:Kyckling, dragonsås, ris


Party party

Igår var det dags att gå ut. Räknade ut att det var väldigt länge sen jag var ute på krogen och festade... Typ sen innan Alex flyttade in i magen. Det var riktigt roligt :) Först kollade vi in ett liveband och sen gick vi vidare till Anchor. Köpte med oss mat hem, varför vet jag inte för jag var inte det minsta sugen och kastade all mat när jag kom hem. Två tuggor tog jag sen åkte resten i soporna och jag gick och la mig.

Vaknade som vanligt alldeles för tidigt, redan klockan 9... Jättekul, verkligen... Nu har jag varit ute och handlat lite apelsinjuice för det finns verkligen inget godare dagen efter :)

Imorgon får jag hem mina fina ungar igen, jag längtar!

Barnfri

Igår fick ungarna gå till pappa igen. Jag somnade som en klubbad säl på soffan vid 22 igår och vaknade vid 1 och gick in och la mig i sängen. Vaknade 6.43 imorse. Dumt att sova ordentligt när jag inte måste gå upp med ungarna... Det får bli till att sova middag idag tror jag minsann... För ikväll är det party, party :)

Prinsessan igen då

Jag älskar att dom gick emot strömmen lite och inte valde Ingrid Margareta Kristina bara för att dom borde göra det! Estelle är tufft, Silvia var väl självskrivet, skitballt att dom valde Ewa och inte Kristinas som alla trodde (för att Daniels mamma heter Ewa Kristina) och Mary... Ja det fattar jag inte men eftersom farfars syrra hette Mary är det inte direkt ett nytt påfund utan man kunde minsann hela det redan tidigt 1900-tal :)

Men framförallt är jag glad att dom valt namn som DOM gillar och inte ett namn som Herman Lindqvist gillar!

Nu är det vår!

Nu är det vår och det firades med billiga byxor och en ny tröja dagen och solen till ära :)

Kul med lite färg tycker jag! Det fanns verkligen massor med färgglada kläder i butikerna nu! Jag ska hålla mig borta för nu är månadens klädbudget upphandlad :)


Läsande son

Jag har haft ett jäkla problem att få Alex att sova. Han är rädd och ligger och vrider och vänder sig på kvällarna. Nu så har jag kommit på en lösning verkar det som. Han får gå in och lägga sig klockan 21, han lägger sig och läser i 15-20 minuter och sen får jag sitta därinne med honom till han somnar. Han somnar vid 21.30 på kvällarna nu! Fortfarande alldeles för sent, jag vet. Men bättre än 23 iaf! Han har det jättesvårt med sovandet, det började efter F flyttade. Innan det var han oftast bara att skicka in i sängen...

Hur som helst så ligger han nu och läser själv. Döm av min förvåning när han läste ut en bok på bara några dagar! Han läser på som sjutton! Nästan så jag misstänkte att han fuskade, haha! Nu kommer jag att bli ruinerad på böcker ;) Tur att det är bokrea då (och ja jag vet att bibblan finns ;)). Just nu har han börjat att läsa Christer Fuglesangs barnbok (minns inte namnet) som jag köpte på rean häromdagen. Den är tydligen mycket spännande för han läste två kapitel igår :) Min pojke börjar att bli stor! Det är verkligen toppenbra för hans läsning i skolan, det märks att han fått in ett helt nytt flyt i läsandet.

Jag måste väl

Jag måste väl skriva något om prinsessan iaf. Jag är spänd på namnet. Älskar namn så det är lite kul. Jag tror på Alice eller Lovisa men jaghoppas på Desirée för jag har fallit pladask för det namnet. Vet inte varför, hade man frågat mig för någon vecka sen hade jag inte alls gillat det. Nu vill jag ha en dotter till så jag kan få döpa ungen till det, haha!

Ingen dålig mage

Jag misstänker att Alicia har klarat sig från magsjukan. Att hon bara var lös i magen som vanligt. För än har det inte kommit mer ur någon ände :) Än ropar jag inte hej men jag hoppas lite försiktigt iaf!

Normalt?

Är det normalt att nästan börja hyperventilera när det ringer och man ser att det står "Dagis" i displayen? Det går magsjuka på avdelningen och Alicia är lös i magen. Jippie! Lycka! Två dagars vab till då. Hon hann ju iaf gå i 2½ dag innan det var kört igen. Fan jag blir galen på det här!

Fram med handspriten för jag tänker icke bli smittad. Nu brukar ju jag klara mig och om jag ska vara ärlig tror jag knappast att hon är smittad heller. Hon är nog bara lös som hon brukar vara men jag förstår att dom ringer. Tre barn hade gått hem idag och Alicia och ännu en var på väg hem. Så det är nog nån värstingsmitta som fått grepp om avdelningen.

Mat vecka 8

Lite sent igen men här kommer veckans mat :)

Måndag: Plättar

Tisdag: Korvstroganoff, makaroner

Onsdag: Karréstek, kokt potatis, sås

Torsdag: Raggmunk, bacon, lingon

Fredag: Hamburgare

Lördag: Black & white (typ :)), ugnsrostad potatis, sås.

Söndag: Vårrullar, ris, sötsur sås


Det bara snurrar på

Livet bara snurrar på för oss. Det är skola och dagis och på kvällarna myser vi. Därför finns det inte heller så mycket att skriva men jag ska bättra mig :)

Lite mycket städning va?

Det blir lite mycket städsnack här just nu känner jag. Men ni anar inte hur jävla skönt det är att få det rent. När jag började att dammsuga varje dag och dammsög under soffan var och varannan dag så trodde jag att jag vet extra deppig. Jag har alltid funkat så, när jag är deppad snöar jag in mig på något. Det kan vara blommor tex, att alla blommor mår skitbra och är jättefina och så när jag börjar må bättre dör dom...

Men så började jag tänka. Undra om det inte är så att jag mår bättre än på länge och att det är därför jag har ork och energi att faktiskt göra något? Jag ska inte säga att jag var olycklig när jag var med Fredrik men levde jag egentligen det liv jag ville? Jag önskar att det hade varit annorlunda. Att jag fått mer hjälp, att han varit hemma mer och då kanske jag hade varit annorlunda också. Vi var väl helt enkelt inte menade för varandra, vi är för olika. Han har sina kompisar och intressen som är jätteviktiga för honom, viktigare än jag någonsin kommer att förstå. Jag kan inte förstå att det är viktigare att vara med vännerna än att vara hemma med sin familj men för honom är det så och det är bara att acceptera. Jag vart obstinat och vägrade ta hand om allt själv och gav då upp städningen. Det var liksom minst viktigt. Nu är det jätteviktigt för mig. Det är så skönt att ha ett normalt hem, ett hem dit jag kan ta folk utan att skämmas! Det är underbart!

Pan pizza!

Nu har jag gjort pan pizza för första gången! Jag är nöjd men fina Alex tycker inte det ser gott ut :( Inte oväntat iofs, han och hemmagjord pizza går inte ihop. Han trodde nog att det skulle bli fyrkantiga små bilar som såg ut som Billys pizza. Efter maten återkommer jag med betyg :)

Receptet hittar du HÄR





Så då är vi färdiga med maten! Jag älskade det. Alicia är tydligen som jag var när jag var yngre, hon petar bort det som ligger på och äter bara brödet. Alex tyckte inte om det, alls... Som vanligt. Jag tror dock det mest är protester för han tror att han får köpepizza istället ;)

Så här såg den ut när den var klar!


Lite mer städ!

Idag har jag rensat ur nedersta hyllan i skafferiet, där fanns det en hel del intressant att finna. Vad sägs om två tomma saftdunkar? Varför står dom där liksom... Sen fick kastrullskåpet sig en genomgång. Skickar med en kastrull till Fredrik, han hade inte så många kastruller sa Alex och jag använder den inte ändå så den får han ta.

Sen gjorde jag rent i spislådan, där plåtarna ligger så nu är den ren och fin den med :) En låda hann jag med också men nuvill jag se på TV och bara slappa. Jag ska inte överdriva... Jag ska dammsuga hela lägenheten också, för jag blir galen på den nya kattsanden som ligger överallt. Men den går att dammsuga upp, det luktar aldrig längre och det är huvudsaken :)

Snart ska jag sätta en deg till kvällens pizza också :)

Nya saker

Jag tjatar om att det bara är garderoben kvar men jag hittar nya småprojelt hela tiden. Såna saker som inte tar lång tid men är så fruktansvärt tråkiga! Lådorna och hyllorna i TV-bänken tex... Alla skåp i köket som jag förträngt. Problemet är att jag inte har tillräckligt med förvaring för allt jag rotar fram i skåp och lådor. Får lösa det så småningom... Även i ungarnas rum måste förvaringen lösas.

Idag har jag iaf Lagt alla bebiskläder i kartonger. Två kartonger står redan i förrådet och idag fick jag ihop två kartonger till. Inte så farligt ändå tycker jag med 4 kartonger på två barn... Jag trodde det var mer. Jag får ta dom till förrådet i veckan!


Förrådet ja, just nu ställer jag allt i firmans ena förråd som ligger i närheten. Förrådet på vinden här i vårt hus är kvar att rensa också. Det ser jag INTE fram emot! Det är stuvat! Vi får hyra ett släp och kämpa oss igenom det helt enkelt...

Plockat rent några hyllor

Ovanför min säng har jag några hyllor som var ordentligt stökiga. Idag gjorde jag dom äntligen! Nu ska jag bara till IKEA och köpa lite lådor och tidskriftssamlare och sånt så jag kan få ordning ordentligt däruppe. Just nu är allt bara sorterat i högar för att läggas i lådor sen.


Före

 


Efter

 

Nu är det egentligen bara ett stort projekt kvar och det är garderoben i mitt sovrum... Men den får jag ta någondag när ungarna inte är hemma tror jag. Sen måste jag åka till sopstationen först med dom sopor jag har i bilen redan för det lär bli en hel massa ifrån den garderoben... Sen kan jag äntligen börja hänga in mina kläder i garderoben istället för att bara kasta ner dom i lådor *jippie* Snart så! Snart är jag där, framme vid ett städat hem. Ett normalt hem!


Lätt att falla

Usch det är lätt att falla. Jag är glad men ändå deppig. Det är skitmysko. Glad är jag för att jag känner själv att jag har kommit långt i min process. Deppig för att det i vissa situationer blir extra jobbigt helt enkelt. Man blir påmind. Men jag ska försöka att inte tänka så mycket, lättare sagt än gjort just i detta nu...

Vetebullar

Så nu är bullarna klara. Det står vetebullar i recepten, jag kallar dom solbullar för det var det vi sa när jag var liten :) Det receptet jag hittade var bra. Jag öste i lite mer socker än det stog i receptet för jag misstänker att det var det mamma gjorde (inte för att hon bakar efter recept). Nästa gång ska jag ha ytterliga lite mer socker i faktiskt! Bakar jag sött bröd sparar jag inte på krutet, det är inte meningen att man ska äta det varje dag ändå!

Det tar ganska lång tid att baka då det var lång jästid. Mina bullar stod väl kanske 75 minuter andra jäsningen för att bli riktigt stora och luftiga och luftiga var det minsta man kan säga att dom blev, perfekt!

RECEPTET

Jag bakade bara en halv sats denna gång. Vill inte fylla frysen eftersom jag älskar att baka så jag vill kunna göra det oftare :)


Vetebullar

När jag var liten gjorde mamma något vi kallade för solbullar. Helt enkla släta bullar. Jag har försökt flera ggr men jag får inte till dom så idag provade jag igen. Jag vill verkligen få till det. En bulle på lördags- eller söndagsmorgon med smör på är livet! Idag provade jag utan kardemumma i smeten, mamma minns inte riktigt hurvida hon hade kardemumma eller inte så jag får prova mig fram :) När dom är klara kommer resultatet ;)

Shopping

Ännu en vab-dag då. Jag tar Alicia och åker till Skärholmen och jagar rätt på lite kläder. Jag och Veronica har snackat lite om att gå ut nästa helg så då behöver jag något snyggt att ta på mig! Jag har ett presentkort och en del julklappspengar jag kan använda så det är gratis allting :) Funderar på att ta på mig mina nya högklackade skor och se hur det funkar att gå i dom... Vågar jag det?

Om vi går ut så blir det första utgången någonsin som smal(are) och första gången på 10 år som singel. Spännande värre, haha!

Sugen på att baka

Jag är sugen på att baka men jag ska ju inte äta nått och hur kul är det då? Bröd har jag i frysen så det behöver jag inte heller baka förrän till helgen. Jag blir gaaalen! Jag vill baka, jag älskar att baka men jag gör ju inte av med något. Jag har fortfarande saffransbullar i frysen och 2 påsar vaniljbullar och då har jag ändå gett bort en påse till mina föräldrar... Varför ska det vara så roligt att baka för? :)

Trött på att vabba

Jag är så jäkla trött på att vara hemma och att dessutom aldrig få någon hjälp med det. Jag har vabbat 14 dagar i år. Fredrik har tagit EN dag. Det var ju synd att det blev just nu hon var sjuk för annars hade ju jag kunnat vabbat fick jag höra den här gången. Varför är mitt jobb mindre värt? Varför lider dom jag jobbar med mindre än dom han jobbar med? Mina föräldrar är fan 66 och 63 år och jobbar skiten ur sig när jag sitter hemma. Det är inte särskilt roligt för mig heller att ringa och säga att jag inte kan jobba men vad ska jag göra? Lämna Alicia själv hemma? Men det är klart, mitt jobb är inte så viktigt. Så har det ju alltid varit iofs...

Utlottning!

Här är en utlottning om någon är gottesugen!

http://kryddburken.se/2012/02/16/ballerina-fyllda-cookies-stor-utlottning/

Potträning

Bestämde mig idag för att nu var det dags att ta tag i potträning här hemma. Nu börjar jag känna att jag har ork att pyssla med det. Alicia verkar dock lika intresserad som Alex, dvs inte ett endaste dugg! Än så länge har det genererat i 3 par trosor men inget kiss i pottan. Under bara en timma. Jag insåg dock ett problem som ska åtgärdas imorgon! Alicias strump- och underklädslåda ska sorteras och rensas. Det är nog väldigt mycket där hon inte kan ha och det hon kan ha hittar man inte.


Fortfarande oanvänd...

Tur att svabben numera står framme och inte gömd under badkaret, så det är iaf lätt att få upp alla pölar. Det är som att ha en liten valp ;)

Alicia fick vara hemma idag med. Jag fick vända i dörren på dagis igår då hon hade ett rött öga och då kände jag att jag skulle gå hem med henne istället. Ögat blev bättre direkt och det enda hon har nu är sin jäkla hosta. Hennes förbannade astma som hon inte haft några problem med sen innan sommaren har kommit tillbaka med besked! Så nu är det inhalera, inhalera, inhalera som gäller. Och förbereda mig på ännu en månad med mindre pengar. Hon får vara hemma imorgon också så får jag se sen! Morsan ville att jag skulle jobba på fredag men vi får se. Hon hostar så väldigt när hon ska sova och då kommer hon väcka alla andra på dagis, plus att hon inte får sova själv. Då lär dom ringa hem henne ändå... Jag kan ju inhalera innan hon ska sova men det får dom inte göra på dagis bara jag ber dom.

Snart ska jag hämta lilleman. Idag ska han ha en kompis med sig hem och senare kommer hans mamma och syrra hit och fikar lite. Känns bra att kunna bjuda tillbaka lite med tanke på alla ggr vi varit där och käkat och fikat!

Innan jag hämtar lilleman ska jag dock till Tempo för att hämta paket. Ett med det nya regnskyddet till vagnen och så är det ett paket med sommarkläder från H&M! Som jag längtar att se om kläderna är lika fina som dom ser ut på bild :)

När vi kommer hem blir det till att röra ihop en sötsur så och göra lite nuggets och ris!

Bönbiffar

Det här var oväntat gott faktiskt :) Jag kommer aldrig att kunna bli en matbloggare iaf, jag glömmer alltid bort att mäta upp hur mycket jag tar av allt ;)

Bönbiffar med bulgur och kall sås



1 burk kidneybönor
1 klyfta vitlök
Lite persilja
1 ägg
Ströbröd
Salt och peppar

Mixa ihop allting. Stek i olja. Anledningen till att jag inte skrivit hur mycket strödbröd det ska vara är att man får känna efter lite på smeten. Jag kanske hade i 1½ msk.

Till det här hade jag bulgur och så rörde jag ihop lite gräddfil och sweet chilisås och hade till. Jättegott vart det!

Mat vecka 7

En dag sent kommer den planerade maten för denna vecka!

Vecka 7

Måndag

Fiskgratäng med ägg och räkor, potatismos

Tisdag

Bönbiffar, bulgur, kall sås


Onsdag

Nuggets, ris, kall sås

Torsdag: Köttgryta, pasta

Fredag: Tacos

Lördag: Tacos (mycket rester)

Söndag

Hemmagjord pizza

Tänkte fylla på med bilder om jag bara kommer ihåg att ta kort :)

Rosa och Hello Kitty?

Jag kan tänka mig att ni är många som tror att Alicia bara får ha rosa och Hello Kitty? Ja, hon har mycket flickiga saker och jag älskar att köpa sånt och ja, jag är glad att hon också gillar HK. Men å andra sidan får hon välja själv också... Hon har en favoritmugg här hemma. Det är inte en rosa mugg, inte heller hennes rosa mugg med smurfarna på. Det är Alex favoritmugg också så jag måste nog jaga rätt på en till likadan innan det blir slagsmål...



Hon är iaf bra uppfostrad! Hon vet vilka det är som gäller ;)

Fiskgratäng med ägg och räkor

Fiskgratäng med ägg och räkor
4 port



500 gram fiskfilé (jag använde alaska pollock)
salt peppar

Potatismos:

750 gram potatis
1-2 dl mjölk
1 msk smör
1 äggula
salt, peppar
300 gram sommargrönsaker

Hummersås:

3 dl vatten
2 msk hummerfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt, ½ kryddmått peppar
2 msk hackad dill

Gör potatismoset (det måste jag väl inte beskriva för det kan ni säkert :)

Koka upp grönsakerna i lite saltat vatten. I tidningen står det 6 minuter, jag la dom direkt i ugnsformen, tinade men inte kokta.

Skala räkor och ägg. Dela varje ägg i fyra delar. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform. Lägg på fisken. Lägg på ägg och räkor och häll på såsen. Täck formen med potatismos och ställ i ugnen i ca. 30 minuter i 225 grader. Klart! Jättegott!

Receptet kommer från grannens Allas :)

Morotsbröd

Idag tog brödet slut så det var dags att baka nytt. Lotten föll på morotsbröd i långpanna. Bland det bästa i brödväg jag har gjort faktiskt. Ligger helt klart i samma klass som brödet jag bakade häromdagen :) För övrigt så är brödet med baljväxter super för det håller sig mjukt och saftigt länge. Jag frös inte ens in det utan lät det ligga framme och ändå var det mjukt och saftigt imorse!

Men iaf! Brödet idag vart också bra. Här är receptet! Jag bytte ut  dl av vetemjölet mot fullkornsdinkel för att få det ännu lite nyttigare :)



Supergott!!

Inser försent

Jag inser försent att jag skulle behövt inhalera Alicia innan hon la sig. Jag hade inte en tanke på det eftersom hon inte har hostat på hela dagen men så tio minuter efter hon la sig satte hon igång. Det blir en intressant natt...

Titta hon snackar!

Jag vet inte vad som har hänt men den här helgen har Alicias tal fullkomligen exploderat! Hon har äntligen sagt Alex! Eller hon säger Alle men man fattar ju vad hon säger:) Hon sjunger med när det är Handy Manny på TV "upp o hoppa" sjunger hon, varje gång hon hör den. Nu sjöng hon med till Specialagenten Oso också. Hon har räknat med siffror. Man ska inte bara beskylla tvn för att göra dåliga saker :)

Idag har Alex haft en kompis här igen (han älskar att hålla sitt rum städat nu iaf, han har insett att det nog inte är så dumt att städa varje kväll ;)) och när han har kompisar här sover inte Alicia middag och blir lagom jättetrött på kvällen. När kompisen gått ville Alicia kolla på TV inne i min säng. Det fick hon. Jag misstänkte hur det skulle sluta ;)


Kollar på tv.


Och som jag trodde slocknade hon.


Hon och Zpotty lyckas alltid slockna tillsammans ;)

Tvättat barnvagnsklädseln

Skillnaden på mig för nån månad sen och mig nu är att jag gör saker när jag kommer på dom istället för att skjuta upp allt. Jag var ju till Barnens Hus i fredags och beställde en ny varukorg då min gamla har gått sönder och skivan som ligger i håller på att ramla ut så jag plogar mig fram= TUNGT att dra vagnen ;) Jag kollade även på nytt regnskydd då det gamla försvann i somras när vi var hos Fredriks föräldrar men då hade dom bara blåa eller röda och jag vill inte ha varken rött eller blått. Igår hittade jag dock ett nytt (förhoppningsvis) likadant som jag hade innan på nätet så jag beställde det med.

Eftersom jag beslutat mig för att behålla den här vagnen och inte köpa en ny mindre så ville jag göra iordning vagnen. Så jag bestämde mig för att tvätta klädseln också. Så imorse drog jag igång en tvätt med klädseln. Eftersom man måste köra på handtvättsprogrammet så centrifugerar den inte, det var en sjö i torkrummet... Jag torkade försiktigt därinne (öppnade fönstren för att få bort den värsta värmen) och nu sitter klädseln på vagnen och torkar klart. Vi kan väl alla hålla tummarna för att den hinner torka! Nu ska jag ge mig ner och skruva åt sufletten också, lika bra att göra det direkt :)

Tröstäta

Nej, jag tröstäter inte! Jag har sagt det hela tiden. I början gjorde jag inte det heller, då åt jag inte alls. Så i fredags när jag satt i bilen och blev sådär glad så vart allt helt annorlunda. Jag är aldrig sugen eller hungrig. Jag blir mätt på det jag äter och går inte och jagar i skåpen efter mer. Jag tröståt visst... Tur att jag inte gått upp i vikt iaf! Nu kanske jag äntligen kan börja gå neråt igen, hoppas kan man ju iaf för nu har jag stått still i 2 månader och det är jävligt drygt när det är så lite kvar!

Jag har sagt att jag ville gå ner 47 kilo men nu har ag börjat ändra mig och är sugen på att nå -50 kg. Det betyder att jag har 7 kg kvar och det ska jag försöka ta till sommaren om det skulle gå, jag har inga jätteförhoppningar för det är såklart svårare nu när jag inte har så mycket kvar... Hoppas kan man ju :D

Känns så dumt

Det känns så dumt att sitta och skryta om hur fint jag har det hemma nu. Jag har det säkert inte ens i närheten av hur andra har det hemma men ändå. Det är så JÄVLA skönt att som i morse bara dra fram dammsugaren när Alexs kompis skulle komma. Inte behöva röja upp först! Att aldrig ha disk ståendes i diskhon (mer än över dagen möjligen), jag går aldrig och lägger mig med disk i diskhon eller spisen orengjord. För dom flesta är det här basic, jag gav upp för många år sen. Det är skönt att inte behöva plocka upp efter mig, 2 barn OCH en vuxen människa till som inte hade några planer på att ens försöka lyfta ett finger om han inte blev tvingad.

Därför är det annorlunda nu, jag håller det städat för MIN och för barnens skull, mest för min skull. Visst att mer tid går åt till att städa men å andra sidan så går det fortare när jag gör det oftare. Idag tog jag tex fläktkåpan och alla köksluckor, det tog 5 minuter istället för två timmar som det gjorde när jag tog tag i det förut. Nu är det en månad sen och det har varit förvånansvärt enkelt faktiskt, nu är det bara att fortsätta :)

Tandis!

Igår var jag till tandläkaren med Alex. Det var bara en undersökning hos tandhygienisten. Det vart röntgen till Alex stora förtret :( Han hatar verkligen röntgen men det gick bra. Det kom dock fram att han hade gropar i sexårständerna så dom skulle täppas igen innan det blev problem. Vi hade tur och fick hjälp direkt då hon hade en liten stund över. Alex vart jätterädd och började att gråta och ville på inga vilkor vara med. Han skulle få lugnande. Han som aldrig haft problem att svälja tabletter lyckades såklart inte få ner den. Men vilket tålamod dom har, dom hämtade två mindre tabletter och vi provade med nyponsoppa och allt möjligt. Tillslut lyckades han få ner tabletterna och vi fick vänta att dom skulle värka.

Sen in för bedövningen. Först lite salva och så nyper hon i kinden lite samtidigt som hon sticker och sprutar pyttelite. Så vänta lite igen. Sen i med resten när det första börjat värka. Helt perfekt, Alex kände ingenting, spännde sig knappt. Det är viktigt att barnen inte blir rädda första gången och jag är tacksam att dom tänker så!

När det var dags för borren så satte hon igång lite barnmusik och Alex låg lite försiktigt och rörde benen i takt med musiken, jag blev full i skratt flera ggr när han låg och viftade på benen lite försiktigt ;) Alex var jätteduktig, låg still hela tiden. Hade svårt för att gapa men det är svårt, man glömmer lätt bort att gapa tycker jag, vi fick påminna honom ganska många gånger. Men det var inga stora grejer som skulle åtgärdas så det gick fort för dom att bli klara. Alex var lite vimsig efter tabletterna fortfarande :)

När vi gick därifrån konstaterade Alex att "det där var ju inte farligt alls" och det känns toppen, precis så det ska vara! Jag kan inte sluta att berömma dom för dom är verkligen toppen! Jag var jätterädd när jag började där men nu har det blivit mycket bättre. Dom är superbra med barn, det har jag alltid tyckt och snart ska dom få en utmaning i Alicia, hon är inte lika foglig som Alex ;) Jag har skickat dit massor med folk, jag borde nästan få mängdrabatt snart ;)

http://www.fruangensfamiljetandvard.se

Lycklig!

Var ens väng till barnens hus idag för att införskaffa en ny varukorg till vagnen eftersom den jag har släpar i backen och det är lite tungt att ploga vägen när jag går... Hur som helst så på vägen hem så blev jag bara varm. Helt galet glad vart jag! Man skulle kunna tro att jag var kär för precis så känns det men det är jag icke tyvärr... :) Kan det vara så att jag börjar att se ljuset i andra sidan tunneln? Är jag på väg att komma förbi det svarta mörka? Jag hoppas det iaf!

När jag tänker på allt jag klarat av sen Fredrik drog kan jag inte bli annat än stolt faktiskt. Jag klarar av att vara ensam med två barn, jag har städat upp hela lägenheten så det ser normalt ut här hemma, jag klarade av att borra upp spegel och krokar, osv osv. Jag klarar det!

Åkte upp på COOP och köpte en blomsterkvast för det behövdes kände jag! Jag var så glad och behövde få visa det för mig själv ;)



Nu dags för en latte och en hemmagjord fralla :)

Brödet

Brödet vart lyckad igen, det är verkligen ett toppenrecept det där!


Som vanligt är färgen skittrist, det är ju dock inte mycket att göra i min skitugn :(

Till middag gjorde jag örtgratinerade fläskkotletter. Mycket gott :)



2 fläskkotletter
2 skivor formbröd
1 msk persilja
1 msk oregano (jag använde färsk)
50 gram smält smör
0,5 dl riven ost (enl. receptet ska det vara parmesan, jag använde herrgård för det var det som fanns hemma)

Mixa allt i en mixer. Stek på kotletterna med lite salt och peppar. Lägg på röran och ställ i 225 grader i ca 10 minuter. Jag hade skivat potatis och ställt in innan i ugnen. La dom i lite olivolja, vitlök, salt och peppar. Sen la jag bara kotletterna uppepå och lät dom steka klart. Till det här serverade jag en kikärtssallad (kikärtor, majs, gul lök, persilja, gurka, salt, peppar, olivolja och vinäger) och en kall vitlökssås. Mycket gott! Kommer absolut att göra det igen!


Vad man kan uträtta

Jag är stentrött men ligger jag på soffan somnar jag bara och då blir jag ännu tröttare. Så jag har dammsugit hela lägenheten, har tvättstugan Så nu står degen och jäser och sen kommer frysen att fyllas med gott bröd bakat på baljväxter. Bästa brödet och fullt med protein. Jag har bytt ut mjölena lite för att få det lite grövre. Haft i grovt dinkelmjöl och rågmjöl också. Så nu ska det väl mätta ordentligt :) Bild kommer när det är klart!

Så trött!

Det blri inte mycket skrivet här just nu. Det är tungt på jobbet just nu och det gör att jag är så gräsligt trött hela tiden. Helt galet hur trött man kan vara! Då går jag ändå i säng i ordentlig tid på kvällarna för engångs skull! Helst skulle jag bara vilja sova hela dagarna också. Så är det tomt på uppdateringar så vet ni varför :)

Dags för nya tag!

Dagens frukost: Havregrynsgröt, ägg och en latte. Jag gjorde gröten på ½ dl havregryn men det orkade jag inte. Jag älskar när jag blir mätt. Jag tycker ofta inte att det tar stopp och att det känns som att jag kan äta hur mycket somhelst. Då är det skönt att det tar stopp ibland så jag får bekräftat att det faktiskt kan ta stopp! Nu är jag på gång igen! Det här året skulle ju bli mitt eller hur? Nu måste jag se till att det blir så!

Träna

Idag har det varit en bra dag. Började med att inse att det är tur att Alex huvud sitter fast, annars skulle han glömma det. Fick en liten språngmarch halvvägs från skolan för skidbyxorna var hemma. Hur lyckas man glömma dom när det är -10 grader ute, sötungen!

Alicia har haft det bra på dagis idag. Hon gråter fortfarande när hon bajsar. Det sitter kvar efter alla koppor i rumpan, hon höll sig länge och grät när hon bajsade :( Jag gissar att hon haft rätt mycket koppor. En av fröknarna hade aldrig sett så många torkade koppor förut! Jag trodde det hon hade var standard och Alex fick nått lätt variant, tydligen inte... Han hade nog det som vanligt och hon lite extra. Jag är bara glad att det är över nu iaf!

Hann med att sitta på träningscykeln i 30 minuter idag! Ska försöka komma igång ordentligt nu! Jag vill evrkligen gå ner det sista nu innan sommaren. Det är inte mycket kvar så det ska nog gå, måste komma tillbaka i samma vanor som jag hade innan Fredrik valde att sticka. Nu måste jag komma igång. Jag mår inte bättre av att bara sitta inne och se snygg ut. Jag hoppas bara jag får komma till kuratorn snart så jag kan få hjälp att vårda mitt inre också!

Lyx!


Bästa godisblandningen som finns! En marianne och två djungelvrål, allt på en och samma gång och jag är i himmelriket! Fråga mig inte hur jag kom att dessa två gifter sig så otroligt bra för det vet jag inte, helt plötsligt bara insåg jag att det här var det bästa som fanns :)

Ikea

Idag vart det en sväng till ikea med Anneli, Thomas och lille Anton. Vi käkade lite och gick ju runt och kollade lite. Alex skulle välja ut vad för hyllor och matta han ville ha in till rummet. Jag ska köpa dom när jag får råd... Jag köpte iaf en låda till Alicias dockor och en lite mindre låda till Alex plus plus, den han har nu är enorm så det ser heltfjantigt ut där alla bitar skräpar på botten :) En ny lampa till deras rum fick dom också, den gamla "råkade" ramla ner efter en attack från Alex... Den var helt trasig så det gjorde inget, en ny var han i behov av ändå.

Nu är det lugn och ro här hemma. Alex spelar DS och Alicia ligger på golvet och kollar på Phineas och Ferb. En kyckling står i ugnen och till den ska jag göra en currysås tänkte jag. Hur bra det nu blir eftersom jag inte har något salt och glömmer att köpa det varje dag. Spännande att få någon bra smak på den ;)

Ungarnas rum

Det är fortfarande mycket prylar i rummen men dom är iaf sorterade!

Huvudsaken är att Alex kan ta hit kompisar och leka med leksaker och faktiskt hitta vad dom vill leka med! Nu är det bara köksskåpen, min garderob och vindsförrådet kvar! Vindsförrådet tar vi senare i vår, F kommer hit, vi hyr ett släp och bara kör allt som ska till tippen dit och delar upp det som är kvar. Ska bli så skönt när det är gjort. Då är alla band till F avknipsade (ja, jag vet att vi alltid kommer att ha ett band iom barnen men nu menar jag ang. lägnheten, inget annat) och jag kan andas ut och njuta av att ha bara MITT hem!


Mat vecka 6

Jahapp, då har jag gjort klart nästa veckas mat! Den här veckan vart det hela lite tokigt och en del ändrade sig så en del blev inte uppätet denna veckan utan flyttades till nästa vecka :) Det är ju liksom inte skrivet i sten så det kan ändras då och då :)

Vecka 6

Måndag: Tortelini med tomatsås
Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa, plättar
Onsdag: Örtpanerade fläskkotletter, ugnspotatis
Torsdag: Köttfärslimpa, kokt potatis, sås (färdigt)
Fredag: Falukorv, pasta
Lördag: Kycklingwok, ris
Söndag: Tacos

Mina älsklingar är hemma igen :)

Mina små snuttar är hemma. Vi gick och kollade på deras rum och Alex vart helt till sig. Så underbart att se. Han älskade att jag hade möblerat om och rensat ur och ögonen glittrade verkligen. Så underbart att se! För grejen är att även om det varit städat har det inte varit städat mer än på ytan. Inget har ju rensats på bra länge! Så underbart att se! Jag slängde ner alla Alicias prylar i en stor låda vilket nu i efterhand bara var korkat och den måste rensas igen men det får jag ta en annan dag för nu orkar jag faktiskt inte och just idag bryr jag mig inte heller :)

Jag ska bara plocka upp hans bord och sen ska jag ta kort så ni får se :)

Nästan klar!

Jag blev faktiskt nästan klar! Det kunde jag inte tro när jag började att rensa! Det som är kvar är Alex datorbord som är fullt med pryttlar men det får jag ta imorgon för nu är jag trött på rensandet :) Nu känner jag mig väldigt nöjd och stolt att jag gjorde det! Nu gäller det bara att ungarna lär sig att hålla efter också...

Tack och lov kom Veronica hit och höll mig sällskap så jag hade någon att snacka med under tiden jag höll på, helt perfekt!

Någon?

Någon som känner för att komma hit och hjälpa mig att rensa upp ungarnas leksaker? Vad fan har jag gjort? Hahaha!


Så tråkigt!

Kan det bli mer tråkigt än att rensa, rensa och rensa lite mer i ungarnas rum? Hade det bara varit en vanlig städning hade jag varit klar nu men det är det ju inte. Leksaker som inte används ska läggas i högar: Spara, kasta, skänka/sälja. Det ska rensas ut en gång för alla! Jag har nu fått ut ungefär lite mer än hälften av alla lådor i vardagsrummet så det ser ut som hej kom och hjälp mig just nu men men... Så kvällen kommer att spenderas med rensning av alla dessa lådor så imorgon när ungarna kommer hem ska det vararent och fint därinne och framförallt rensat så ungarna hittar dom saker dom faktiskt leker med! Och då kanske jag kan få in lite av Alicias grejer därinne också så allt slipper stå härute i vardagsrummet! Om jag bara kunde få in hälften av alla hennes saker därinne skulle jag vara jättenöjd!

Dags att börja!

NU ska jag sätta igång inne i ungarnas rum! Det ska bli städat därinne också! Ska bli så skönt när det är klart där med och jag bara kan dra in dammsugaren där med! För jag kan glatt meddela att så städat som det är nu har jag aldrig haft, det är så jäkla skönt och skönare ska det bli när ungarnas rum är klart också!

Fiskgryta

Fiskgryta
(2-3 pers)



1 morot
4 potatisar
1 lök
2 klyftor vitlök
1 fiskblock
Räkor
Tomatpuré
2,5 dl grädde
Smör
Salt och peppar
Sambal
(ev. fiskbuljong)

Koka potatis och morot tills den är färdig. Fräs lök och vitlök i lite smör och tillsätt tomatpuré och lite sambal (jag hade kanske i ½ tsk). Fräs lite och häll sen på buljong (jag kokade egen räkfond). Låt puttra en stund. Lägg i potatis och morötter. Låt puttra och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar. Skär fiskblocket i tärningar och lägg i grytan och låt det puttra i kanske 5 minuter. Lägg i räkorna och koka någon minute till. Koka inte för länge då blir fisken torr och tråkig!

Buljongen gjorde jag som följer: Rensa räkorna och spara skalen. Fräs lite gul lök och tomatpuré i smör och lägg i skalen från räkorna. Höll på vatten så att det täcker. Salta (det behövs ganska mycket salt men ta inte i för mycket). Låt det koka en stund och sila sedan bort skal och lök. Mycket godare än att köpa färdig buljong :)

Jag har som vanligt inga exakta mått för jag bara drar ner allting i kastrullen. Men det vart verkligen helt otroligt gott och mättande! Känns det lite så lägg till en macka eller lägg i mer potatis och morötter. Hoppas jag har kommit ihåg allting :)

RSS 2.0