0.00

Klcokan 0.00 i natt ringde telefonen. Det var min älskling som sjöng ja må hon leva för mig. Han ville vara först att gratta mig på min födelsedag. He's a keeper :D

I morgon

I morgon är det dags att se resultatet av mitt bättre ätande då. Ska bli intressant men det ska nog gå :) Kroppen sög åt sig vätska i helgen så den kämpar jag med att bli av med nu men det ska nog bli bra ändå :)

Blev glad

För ett tag sen var jag och Mats och käkade på en indisk restaurang. Av förklariga skäl är jag inte så stor i maten och det vart massor med mat kvar (eftersom han inte äter särskilt mycket mer än mig så kan ni ju tänka er). Vi bad om en varsin låda att ta med maten. Vi fick en minilåda att dela på. Han sa att det kostade så mycket med lådorna. Kunde vi inte äta upp kunde vi snällt ta med oss maten från början! När jag förklarade varför jag inte kunde äta sa han åt mig att jag kunde välja något från barnmenyn då. Dom kastade hellre maten än att ge oss maten i en låda. Mat som vi älskade och ville äta upp. Jäkligt onödigt att kasta mat tycker jag! Han följde oss tom ut och fortsatte käfta med oss på gatan när vi gick. Vi bad om att få köpa en låda men det gick inte för det fanns inte knapp på kassan för det. Inte heller en femma i dricks funkade.
 
Idag var jag på en wok och käkade lunch. När jag ätit så mycket jag orkade så gick jag och bad om en låda. Kocken plockade snabbt ihop en låda och en påse och sen sa han: Vad bra att du tar med dig maten. Det är så tråkigt att behöva kasta den! Och visst är det tråkigt att kasta mat som är helt okej? Ett jävla resursslöseri helt enkelt! Det finns folk som inte har mat för dagen (jag hjälpte ju en ensamstående mamma med ett par skor till sin son häromdagen via "Matkassen" på fejjan just för att hon inte hade några pengar) och så ska dom kasta mat för att en låda är för dyr?!
 
Woken på Hammarbyhöjden gillar jag iaf, jag gillar deras sätt att tänka :)

En vecka in

I dag är det en vecka sen jag började lägga om kosten, äta somjag ska och inte äta något godis. Jag klev upp på vågen i morse ochhade gått ner 1,6 kg. Vhat? Hur gick detta till? Nu vet jag att det är mest vätska men ja, jag är nöjd ändå ;) Bara 7 hg kvar att gå ner till nästa torsdag och mitt första mål, sen är det bara att fortsätta!
 
I helgen kommer jag dock att äta lite snask. Jag fick blommor och choklad av min älskling i lördags men åt inget då. Jag tar med mig chokladasken så delar vi på den. Eller jag tar några bitar och han resten :)
 
Blomman jag fick av älsklingen! Jag hade sett dom på COOP och tyckte dom var så fina, jag sa det till honom och han fixade en på vägen hit :)
 

Zumba hemma

Regnar det ute och jag inte kommer iväg och tränar får man lösa det hemma. Jag och ungarna hade kul framför TVn. Jag kopplade in datorn till tvn och så körde vi lite zumba. Svettigt och jobbigt! Kul hade vi också, perfekt :) Det här ska vi fortsätta med.

Duktigt av mig

Idag känner jag mig duktig ;) Jag har gått till dagis, både vid lämning och hämtning. Så jobbigt ;) Måste ha nya skor också, känner mig inte det minsta sugen alls på det faktiskt. Vill köpa min köksmaskin men nu måste jag använda sparpengarna till nya skor i första hand. Det är faktiskt viktigare, jag vet ;)

Bukplastik

Jag kan inte låta bli att känna ett stick i mig när jag inser att jag inte kommer att kunna göra en bukplastik nu. Jag skulle så gärna vilja få bort hänget på magen men ibland blir inte allt som man vill och det är bara att acceptera. Om några år kanske, då är det kanske min tur. Jag har varit så inställd på det här så länge och nu när allt sket sig gör det väl det hela lite jobbigare.
 
Annars har helgen varit mysig! Matte kom hit igår förmiddag och sen vid 17-tiden kom Anneli hit med Robin och Anton. Maten vart god och "tårtan" likaså. Jag lovade ju receptet idag. Jag gjorde såhär:
 
ca 3,5 dl rostade och saltade hasselnötter och mandlar som jag mixade till ett mjöl (eller det var inte ett fint mjöl utan små bitar), blandade i 1 msk socker och 1 ägg. Tryckte ut det i en form och la in i ugnen i ca 25 minuter i 150°. Nu är ju min ugn inte som andras eftersom det är gas så prova er fram eller läs orginalreceptet och gå efter det. Jag vispade grädde hårt och blandade med saften från 3 passionsfrukter och kanske 1½ dl hallon. Både hallonen och passionsfrukten passerade jag genom en finmaskig sil. Inget socker i grädden. På med grädden på botten och så lite hallon uppepå och jag lyxade med lite strösselhjärtan.
 
Receptet kommer från: http://www.ptfia.se
 
Idag kom mina föräldrar förbi och gav lila damen hennes presenter. Hon fick en Barbie, hårspännen och en jacka. Dom hade dessutom stannat och köpt en varsin glass till ungarna. Jag och pappa åt en varsin bit av tårtan. I efterhand var ju det smart eftersom det tydligen var fars dag idag ;) ag fick dock ringa pappa och säga det sen för jag hade helt missat det innan. Typiskt mig :)
 
På kvällen badade ungarna och det hela slutade med vattenkrig. Badrummsgolvet är fortfarande dyngsurt ;) Jag har tagit fram systemkameran så nu sk ajag försöka komma ihåg att ta lite mer kort igen!
 
 
Till middag idag gjorde jag en pastasås på 1 paket bacon, lök, ärtor, majs och matlagningsgrädde. Jag åt 1 dl av såsen och ½ dl spagetti. Sen fanns det kvar tzatziki sen igår så jag gjorde vitlöksbröd och tog ½ dl tzatziki till också. Jag är fortfarande proppmätt. Jag inser att när man verkligen skärper sig och äter som man ska blir man mättare.
 
 
Nu sover Alicia och Alex kollar på Aladdin och jag ska börja plocka fram kläder till i morgon. Så skönt att ha det klart. Sen ska jag göra i ordning en rågsmörgås med köttbullar så dom går åt. Ska försöka tänka ut mat för veckan också, men troligen blir det inte mer planering än att jag planerar att planera ;)

Scones

Matte brukar alltid säga till mig att mina barn har världens bästa mamma och idag är jag nog nästan benägen att hålla med. Alex önskade sig scones till lunch. Så nu ska dom få scones. Jag ska inte äta även fast jag älskar scones. I vanliga fall äter jag det men nu är det två veckor som jag är på avgiftning så då får jag låta bli :) Men barnen har iaf fått lite lx, det är dom värda eftersom dom inte ens fick något lördagsgodis (det glömdes bort).

Frukost

Då var dagens frukost intagen. En Rågi knäcke med Bregott mellan, köttbullar/biffar (gårdagens lunch) och senap. 1 dl filmjölk, ½ dl flingor och en kopp kaffe med mjölk. Dagens skörd av tabletter också, kalcim, järn, folsyra, B12 och multivitamin. Nu är jag mätt och belåten :)
 
Jag är nöjd med mig själv. I går dracka jag två klunkar Cola, ett misstag för jag tänkte mig inte för men annars så håller jag mig till den mat jag ska. Jag bantar ju inte egentligen, jag äter som jag ska (dietisten skulle vara stolt ;)) och då går jag neråt av bara farten.
 
Jag har reagerat på att min mage varit så svullen på senaste. Mycket vätska antar jag. Nu är den sitt vanliga jag igen. Jag märkte det igår när jag började att slå huvudet i köksskåpen igen. Så om någon ser mig med blåmärken och bulor i pannan vet ni varför ;) Det är när jag böjer mig framåt och magen inte tar emot när jag är van vid det. Då tjongar huvudet in i skåpet. Jag verkar aldrig lära mig det heller...
 
 

God "tårta"

Tårtan jag gjorde ikväll vart riktigt god. Tyvärr glömde jag att ta kort innan vi åt så ni får hålla till godo med en halväten :)

Receptet får ni i morgon då jag inte minns vad hemsidan jag hittade den på heter...


Mums

Gårdagens middag vart pippi som jag fick tag i på halva priset på COOP. Ihop med ugnsrostade grönsaker, pootatis och lite keso (smaksatt med vitlök) vart det en toppengod middag. Det ser ut att vara jättemycket potatis men det var bara en äggstor potatis som jag delade på fyra, tydligen tog jag bilden lite roligt... Resten av pippin blandas med keson och läggs på mackan till frukost idag.
Idag kommer finaste Anneli & co hit och jag kommer att göra fläskkotletter, ugnsrostade grönsaker och tzatziki (tror jag, har inte bestämt det ännu). Till efterrätt tänker jag göra en liten "tårta" men botten görs på mandlar och hasselnötter, lite honung och ett ägg. Sen på med grädde och bär. Jag antar att det är något LCHF-recept jag hittat, jag är dock nöjd eftersom jag försöker att inte käka så mycket rent socker just nu.

Inspiration

Jag letar efter bra viktbloggar. Viktbloggar som är inspirerande. Har ni någon på lager skicka dom hitåt. Jag vill bli inspirerad, jag vill känna att jag blir glad av att läsa om andras framgång och kanske kunna göra detsamma för någon annan en dag :)

Vad mer?

Vad mer gör jag u då för att efter 3 år nå mitt förbannade mål som känns som en mil bort men faktiskt är nära? Jag hade tänkt att köpa gymkort men väntar med det. I stället ser jag mitt jobb som träning. Jag lunkar inte upp för trapporna längre. Nu går det undan. 5 trappor utan hiss är en utmaning men jag kommer längre och längre för var gång utan att dö en smula på kuppen ;)
 
Jag vill skaffa gymkort men just nu är jag imte alls motiverad till det, jag får hitta andra sätt att röra på fläsket. Jag ska börja promenera mer, det tar dock emot. Jag vet inte varför men satan vad det tar emot... Kan ju ha något med min avsky för hösten att göra. Jag hatar verkligen hösten. När andra tittar på träden och säger att dom är vackra fattar jag inte. Vad är vackert? Löven är gula, dom dör, snart är allt grått och trist igen. Vackert? Nej, nu är det min absoluta lågpunkt varje år.
 
Fredagsmys är ett minne blott. Ungarna får en varsin glass till efterrätt när det är mina helger. Jag inget. Och tänka sig, jag dör inte utan mår rätt bra ändå ;) Lördagar är dagen då jag får äta snask eller vad jag känner för. En dag i veckan. I väldigt måttliga mängder! Jag måste skärpa mig, man kan inte få allt i världen. Jag tänker inte låta allt mitt kämpande gå åt helvete för att jag ska äta godis i parti och minut.
 
Mitt första delmål var -2,1 kg (jag erkänner, det är kg jag plussat och det gillar jag INTE, det må låta lite men för mig är det enormt jobbigt). Jag har tappat 1,1 av den vikten. Jag har tom 21 november på mig. Nästa mål får jag se vad jag bestämmer mig för. Nu blir det pyttemål helt enkelt! Jag tänker inte tillåta mig att misslyckas. Små mål, långa tidsspann ska göra att jag blir motiverad igen. Jag tänker inte banta, jag tänker äta så som är meningen att jag ska äta helt enkelt.

Läskigt nyttig

Så hände det. Jag bestämde mig för att göra en stor omvändning av min mat. Mitt största problem i livet är att jag är så grymt duktig på att hitta "bra" ursäkter till dåliga beteenden. Jag höll min vikt och ansåg således att jag kunde äta som jag ville. Nu ville jag ju dock gå ner lite till och jag gjorde lite tafatta försök. Men så bara pang bestämde jag mig och nu är det nyttigt som gäller. Nyttigt och gott!
 
Jag började känna av att det började närma sig ett par smygande "sambokilon" för även om vi inte är sambos så är jag duktig på att fixa godis när vi är tillsammans. Sen äts det inte upp utan jag bara råkar hamna i munnen dag efter dag ;)
 
Jag har tex insett att kvarg med lite nötter och frukt/bär är ett suveränt mellanmål ihop med en liten smörgås. Keso funkar jättebra till maten istället för en gräddig sås och då får jag i mig extra protein dessutom. Jag mäter upp maten igen och inser ännu en gång att mitt ögonmått är fuckat. Jag äter inte för mycket för det mesta utan fortfarande för lite. Så blir jag sugen på godis och springer i skåpen för att jag är hungrig. Bra jobbat...

RSS 2.0