Jag skärpte till mig

Jag andades in och satte igång. Nu ska jag bara dammsuga lite, klä på ungarna lite kläder och sen åka till COOP och jaga en ny grill. Potatisgratängen står på spisen och puttrar så den bara är att kasta in i ugnen sen, grönsakerna är fixade och köttet ligger i marinad. Så nu är vi redo för grillfest iaf!

Vår grill är stulen...

Jävla, helvetes strul! Vad jag hatar människor som inte kan hålla sina tassar för sig själva utan måste sno andras saker! Jag har planerat att ha hit folk idag. Vi skulle grilla grillspett och mysa. Så ringer Fredrik och frågar om jag har tagit upp grillen för den är borta. Så jag gick ut och började leta, nej den är verkligen borta. Jag gick ner i undercentralen med tanken att hustomten plockat bort den men nej, där stod den inte. Inte heller i grovsoprummet eller cykelrummet. Så den är borta. Jag misstänker att det kan vara någon från grannhuset, dom har byggt upp ett litet tattarläger med sopsäckar och stolsryggar hängandes från alla träd och där sitter dom och grillar och har sig. Jag tittade dit men vill inte gå in dit riktigt...

Nu verkar det som att det blir Heron istället. I får väl åka dit tidigt bara och passa bord för undra om vi är ensama om att fira valborg där... ;)

Partey

Idag blir det party. Värstingfesten! Eller nej, kanske inte då... Men det kommer iaf lite folk hit och firar våren, eller vad det nu är man ska göra på Valborg? Det är Anneli, Thomas, Robin och lille Anton som kommer. Jag ska snart gå ut i köket och skära upp köttet till spetten och lägga i marinad. Köpte en paprika till spetten igår, bara 15,- för EN paprika, helt sjukt tamejfan. Det blir inte mycket paprika på spetten med andra ord...

Jag ska börja städa här snart och efter det blir det nog till att gå ut med ungarna. Jag vet inte om Alex vill gå till någon kaninbur och träna lite, troligen blir det så. Han är peppad nu ;)

Jag har precis ätit mig proppmätt. Frukost idag blev en latte och efter det en knäckemacka med makrill. Nu känner jag för att sätta mig i soffan och bara jäsa för jäklar vad mätt jag blev :)

Laguppdelning

Alex lag delades ju upp i två lag, ett skulle vara lite sämre och ett lite bättre. När han berättade det för föräldrarna ifrågasatte jag det lite. Jag fick backning av en pappa som inte bara tyckte det var fel utan berättade att det var helt emot klubbens stadgar, han tränade ett annat lag och det märktes tydligt att han inte uppskattade det. Alla andra föräldrarna tyckte nog att jag var gnällig mest. Någon sa att det var tränarens lag och han fick göra som han ville tex.

Idag på matchen var det lite annat snack. Idag skvallrades det om hur fel det var. En som tidigare hejat på att dom ska spela matcher var nu helt emot matcherna. Idag lät det helt enkelt annorlunda! Jag undrar om det kan vara så att när folk som trodde att deras barn är lika bra som Zlatan insåg att deras barn hamnade i det lite sämre laget var det inget roligt längre och det vart bara fel. Synd att alla var så positiva sist när jag ifrågasatte det hela.

Jag tycker inte dom ska spela matcher alls. Dom har fått dispens för dom är för unga, dom spelar bara mot äldre och det märks. Att förlora alla matcher med resultat som 11-0 och 13-0 kan inte vara kul faktiskt!

Fotbollsmatch igen

Idag var det dags igen. 9 förväntansfulla ungar stod redo för att vinna en match. Nu blev det inte riktigt så tyvärr. Förlust igen, den här gången med 13-0 :( I halvlek stod det 8-0 och efter det bytte dom målvakt och Alex fick ta platsen mellan stolparna. Han är grym! Eftersom ingen stod bakom målet när han stod gick jag bort och stod bakom honom och peppade och sa till honom vad han skulle göra. Det är inte lätt att veta när det är inspark eller hörna, eller när han ska kasta eller när det är andra lagets boll. Efter ett tag kom en annan pappa och ställde sig där och domderade. Jag ville be han fara åt helvete men dom vet ju inte att jag faktiskt har stått i mål och faktiskt var jävligt duktig när jag var på topp.

När jag gick därifrån eftersom jag insåg att Alex bara blev förvirrad av att ha oss bägge där kom tränaren fram till mig och konstaterade att Alex är GRYM i mål! Ja, det ligger i generna ;) Det var verkligen inte bara smör utan jag såg på honom att han verkligen var imponerad av Alex målvaktsspel.

Jag har haft lite problem med att han vill stå i mål. Någongång under min fotbolls eller handbollsperiod har någon sagt till mig att jag står i mål för att jag är lat och inte orkar springa. Det där har etsat sig fast i min hjärna och jag fick panik när Alex började visa intresse för att stå i mål. Betyder det att han också är lat? Det här berättade jag för min sjukgymnast efter operationen. Hon slog dock ur mig alla dom tankarna. Jag började tänka annorlunda och blev sur för att någon förstört så mycket för mig. Tagit lyckan att faktiskt vara jävligt grym på något ifrån mig. Idag kan jag faktiskt säga att jag var grym i målet! Det ligger i Alex gener. Jag minns hur jag släpade med mig pappas målvaktsskydd till skolgården (pappa stod i hockeymål) redan på mellanstadiet och spelade bandy med grabbarna. Klasskompisarna ville vara med i mitt lag för dom visste att jag höll tätt bakåt. Därför blir jag sur att jag fått höra att jag var lat, jag har ALLTID velat stå i mål helt enkelt.

Nu betyder det här att Alex vill målvaktsträna så självklart ställer jag upp och hjälper till. Jag blev tränad av pappa och nu fortsätter traditionen :)

Jag är iaf jävligt stolt över killarna! Dom gav inte upp utan kämpade vidare trots att dom låg under med massor och trots att dom var trötta som sjutton för att dom spelade på en 7-mannaplan. Underbara killar!

En sommarlunch!

Idag åt jag sommarlunch. En liten potatis, några sillbitar, lite bönor (jag behövde mer protein, för det vart så lite sill insåg jag) och ärtor. Riktigt mums! Det hela ligger på en assiett så det ser mycket ut men det är inte så mycket :)


Jag överlevde :)

En härlig prommis vart det. Dum som få glömde jag att kolla vad klockan var när jag gick ut så jag har inte en aning om hur lång tid det tog att gå dom 3,5 km jag hade mätt ut! Jag märker helt klart att kroppen är lättare! Jag har ett mycket bättre flås och svettas inte ens i närheten av vad jag gjorde innan! Skönt det! Nu är det bara att fortsätta på samma sätt :) Känner mig glad och peppad nu!

Lunch idag blir sill, potatis och ärtor tror jag. Sugen på sill vart jag helt plötsligt :)

Solig promenad!

Nu har jag rakat bort vinterpälsen från benen, satt på mig mina nya träningskläder och ska snart dra på mig jogginskorna och sen ge mig ut på en rask promenad! Lika bra att göra det såfort som möjligt så är det gjort! Underbart väder är det också, bara positivt idag med andra ord!

Veckans vikt

Veckans resultat då! Ett finfint minus på 7 hg vart det den här veckan! Så sammalnagt har jag nu tappat 26,5 kg sen 6 december. Det ger ett snitt på 1,3 kg i veckan, det får man vara grymt nöjd med tycker jag! I procent är det 25% jag gått ner! Det är ju jättemycket :) 1/4 av mig är borta... Sannslöst :) En dag kanske jag vågar lägga ut förebilderna. Jag ser helt absurd ut på dom. Jag vet inte om jag faktiskt såg så ut men jag förträngde det eller om bilderna i sig är helt knasiga?

Nu kanj ag iaf ställa mig i spegeln och titta och inte se en jättefet människa, känns jävligt skönt faktiskt!

Påskgodis!

Idag börjar en ny vecka och det "firade" vi med att ställa undan godiset som var kvar! Minnesanteckning till mig själv: Köp MAX 2 kg godis nästa påsk! Vi har ungefär 2 kg påskgodis kvar, kändes nödvändigt att jag faktiskt tom köpte mer godis i lördags *idiot* Min hjärna har verkligen inte riktigt fattat att den inte kan äta ett kg godis själv. Igår kväll låg jag och kollade på TV och moffade i mig godis så jag mådde illa tillslut. Moffa för mig nu är inte lika mycket som innan om man säger så... Jag åt kanske 15 bitar MAX, jag tror knappast jag fick i mig det ens. Jag blev dock illamående och trött och somnade tidigt på soffan. Lyckat... :(

Igår var vi för övrigt hemma hos Anna och Andreas (syrran med make). Anneli och Anton var med dom med. Det vart mycket lyckat och jag tyclker det funkade bra med alla ungar där även om det framåt kvällen blev lite jobbigt med trötta barn men dom skötte sig. Anton lyckades dra huvudet rätt in i ett skåp och fick jättebulan Hugo i pannan :( Så kan det gå när man har bråttom...

Vi kom hem och kastade Alicia i säng direkt och sen åt jag mitt godis och somnade. Lugn och mysig dag :)

Vår påskafton

Igår hade vi en mysig dag. Jag åkte och hämtade Anneli och Anton vid 11, vi handlade lite innan vi åkte hem hit. Vid 13 gick vi ut för att möta upp en av Fredriks kompisar med flickvän för en fika i en lekpark. Lika bra att ungarna fick springa av sig så dom klarade kvällen. En mysig fika senare gick vi iväg. Fredrik och Alex gick hem och jag och Anneli tog småttingarna och gick och mötte Robin som också skulle komma.

Sen gick i hem och jag gav mig i kast med maten. Anders (en kompis till Fredrik) kom och så satte vi oss till bords och käkade en liten påskbuffé. Det var första "buffén" sen operationen och ja, man tog ju inte så mycket direkt. Två bitar sill, 1 köttbulle, 1 prinskorv, ½ potatis, 1 msk jansson, 1 msk purjolåda och 1 ägghalva. Inte så mycket med andra ord men mätt vart man! Skinkan fick stå åt sidan och det var knappt någon annan som tog heller så det behöver man ju inte ha igen.

Vid 21 gick alla hem. Alicia vägrade att somna så när jag kom hem från att ha kört hem Anneli, Robin och Anton så satt Fredrik med henne i soffan. Jag ställde mig och diskade upp allt så jag skulle slippa mötas av det på morgonen, skönt! Alicia vägrade fortfarande att sova. Alex spelade lite dator och Fredrik försökte få Alicia att somna. Jag gick på toa och när jag kommer ut sover ALLA! Det är kolsvart i lägenheten, TV och dator avstängd och alla ligger på soffan och sover gott. Jag undrar fortfarande hur länge jag egentligen var där inne :) Jag lyfte in ungarna i sitt rum och sparkade upp Fredrik. Sen satt vi uppe ett tag innan vi hoppade i säng. Det  var inget kul att lägga sig, tankarna for, jag grät en skvätt ännu en gång. Ingen trevlig avslutning på en annars så trevlig påskafton...

Jag bjuder på lite bilder också! Dom flesta korten har Anneli tagit :)


Det här kunde ha slutat bra, det slutade dock med skrapsår på näsan då hon sen ramlade rätt ner med huvudet före i sanden...


Det var full fart i parken!


Sötkorvarna gungar!


Dom somnade nästan där i gungan :)


Alex gungar med sina småsyskon ;)


Rutschkanan älskades!


Röd om näsan efter att ha stått på näsan två ggr!


Bröderna grus!


Fikamys i solen.


Jag sitter i solen och myser.


Alicia och Robin gosar lite!


Finaste Alex!


Alicia är lite sugen på godisskålen, både hon och Anton var jätteduktiga och snodde inte en endaste bit trots att skålen stod på lilla bordet och lockade dom, dom åt några chips istället :)


Tjockisen i mig talade en stund... 4 kg godis har inhandlats till påsken. Rågen på skålen är borta, resten är kvar... Nästa år ska jag nog köpa mindre godis! Nu ska jag packetera godiset i små påsar så vi har lördagsgodis i ett år framåt...

Där har ni våran mysiga påskafton! Idag blir det mys hemma hos syster med make. Nästan hela kollektivet kommer med för Anneli och Anton följer med dom med :)

Kul och tråkigt

Vi börjar med det roliga...

Idag fick jag och Fredrik ett varsitt kort av Anneli. Där stod det att vi var Antons faddrar/gudföräldrar. Såklart blev vi väldigt glada och ärade :)

Tyvärr fick jag även idag tråkiga nyheter. Min farbror har gått bort inatt. Han var min pappas lillebror och bara 63 år gammal. Ingen ålder och det var inte hans tur nu! Riktigt jobbigt faktiskt! Jag fick veta det när jag och Anneli var ute och gick lite. Min kusin ringde mig och först vart jag glad och undrade varför han ringde, sen släpte han bomben och jag började storgråta där mitt på gatan. Visste inte vad jag skulle säga och kunde knappt säga nått för jag grät bara. Usch, säger jag bara!

Skattjakt!

Idag började vi morgonen med en liten skattjakt. Jag hade skrivit små ledtrådar och gämt lite här och där. Alex hittade dom flesta utan problem, han hade lite problem att hitta den jag gömt bland glassarna i frysen. Det tog ett tag innan han fattade ledtråden :)

Först fick han sin påskpresent men det visade sig att han hade letat rätt på den redan igår. Han fick iaf ett Guitar Hero till Wii som just nu används flitigt av en lycklig kille :)

Alicia fick en liten påse chips i sitt ägg och sen fick hon riddargubbar, marakas och lite gummisnoddar.

Jag borde faktiskt städa men jag orkar inte just nu. Igår gjorde jag jansson och purjolökslåda och egentligen är det bara köttbullar kvar att göra i matväg. Jag blandar bara ihop den smeten, rullar dom och kastar in dom i ugnen så det går fort det med. Det är bara städningen... Egentligen är det bara dammsugning och svabbning av golv som ska göras. Jag hade planer på att storstäda för det kommer gäster och jag blir alltid nojig, speciellt då vissa kommenterat att det är stökigt innan. Jag bestämde mig dock igår för att jag skiter i vad folk säger! Jag orkar inte göra det topprent, vill folk tycka det är så hemskt så varsågoda! Jag tänker inte slösa energi på att oroa mig för vad folk tycker. Jag överlever här hemma och våra närmaste vänner som är här oftast överlever, jag skiter i andra faktiskt!


Alicia med sitt ägg och en fin morgonfrilla :)


Alex fick hjälpa till med ägget!


Alicia har äntligen fått upp sitt ägg hon med!

Vill ni se hur jag ser ut idag?

Idag innan jag gick till affären nu på kvällen fick jag Alex att ta kort på mig. Någon som vill se?


Bry er inte om röran under Fredriks databord. Inte heller om mitt hår som jag snart tappat och inte går att göra nått med. Skorna är snygga iaf ;)

Nya skor!

Ojoj, idag gjorde jag nått jag inte trodde jag skulle göra! Jag har köpt mig ett par träskor. Tydligen är jag väldigt rätt i tiden iaf ;) Grejen är att nu är jag smalare, min fötter är inte runda som köttbullar längre och jag kan faktiskt få på mig snygga skor, dessutom bryr jag mig om att känna mig fin, innan spelade det inte så stor roll för jag tyckte aldrig jag såg fin ut.

Just skor har innan varit ett helvete för mig att hitta. Kläderna i all ära men det har iaf alltid funnits något som passat på tjockisavdelningen. Men andra skor än gympaskor var riktigt svårt att hitta! Så idag slog jag till! Dom kostade 549,- men så köpte Anneli ett par likadana fast svarta och då fick vi 50,- rabatt på varje par plus att vi fick 10%/par för att det var första köpet som clubmedlem. Så 445,- blev slutsumman! Som vanligt var jag snål men Anneli övertalade mig tillslut!



Här är mina nya älsklingar! Nu ska jag bara lära mig att gå med klackarna också, inga jätteklackar men det är annorlunda mot gympaskor ;)

När Fredrik kommer hem kommer han dessutom ha med sig ett par nya walkingskor till mig. Ett par Reebok Easytone så nu ska jag få fin rumpa också ;) Det kan behövas för just nu är det en platt sak som ändå hänger där bak ;) Tydligen där dom flesta av mina kilon försvunnit, haha!

Nu ska jag vila för jag dumpade på en bit blåbärspaj, Alex sa det direkt när han såg den. Mamma, du kommer att dumpa och japp han hade rätt. Jag ska dock använda dumpingtiden till att måla tånaglarna så jag faktiskt kan visa mig ute i mina nya skor :)

Handla det sista...

Igår var en dag jag gärna glömmer faktiskt. Jag tog bägge ungarna till Skärholmen och det slutade i en smärre katastrof. Vi började på McD. Jag ville äta en sallad men Alex var envis som få, som vanligt. Jag köpte en cheeseburgare och en McFeastdressing till mig. Åt kanske ett bröd och köttet och lite dressing, tog Alex äppelbitar från Happy Mealet och några pommes. Proppmätt!

Vi går till BR och köper ett påskägg och till Panduro och köper vattenfärger till äggmålningen på påskafton. Sen skulle Alex få måla ägg i centrum. När han satt där i lugn och ro och målade ägg började Alicia vråla. Vi hade mycket kvar och hon var trött så jag tänkte att hon skulle somna, det tänkte inte hon dock. Det hela slutade med att 1½ timma senare fick vi åka hem så hon kunde sova.

Sen åkte vi till COOP och mötte upp Anneli och Anton. Jag skulle bara handla det sista till påsken. Det sista till påsken gick på 680,- Vad hände? Helt galet... Visserligen var det ett paket blöjor med men ändå.


Vem satte på kranen? Alicia dregglar ganska mycket just nu...


Alex underhåller Anton inne på COOP. Dom där två är dom bästaste av vänner! Eller brorsor för jag tror nog dom älskar varandra så mycket som bara syskon kan :)


Vänta lite nu? Ska inte Alicia sitta i Alex knä? Våra fina ungar :)

Nej nu måste jag gå och rädda Alicia som stoppat handen genom locket på min mugg från McD igår och fastnat, haha. Hon har dessutom hällt ut allt vatten på golvet och plaskar runt där ute i hallen...

Den dagen...

Den dagen någon ser mig med såna här skor ute, skjut mig! Eller nej gör inte det, mobba mig istället...

http://www.vibramfivefingers.it/eng/Bikila.aspx?gender=W

Säkert jättebra skor men... nä inte min grej ;)

Vet ni vad?

Det är jättejobbigt att höra en 18 månaders unge skrika i 1½ timma! Trots att ungen skrikit som en besatt så länge så står man och bara glor på henne och tycker hon är så underbar lite senare. När hon sover... ;o)

Full rulle!

Idag blir det en full rulle-dag! Jag och ungarna ska åka till SKHLM och gå på banken. Kanske råkar jag gå in på Lindex och använder mina kuponger också ;) Efterd et ska den sista påskmaten inhandlas på COOP och sen ska vi hem och jag ska påskstäda inför gästerna som kommer på lördag. Blir en stressig dag! Hade jag varit själv hade det inte funiits några problem men nu är ju bägge ungarna hemma och då blir det genast lite jobbigare... Men det ska nog gå bra :)

Lite bättre

Kom hem idag, ordentligt sur och grinig av anledningar vi inte behöver ta upp här. Nu har det löst sig så nu kan jag sluta vara sur och grinig och Fredrik kan sluta vara orolig :) Skönt skönt :)

Tröööött!

Jag orkar inte mer. Jag är helt väck nu. Att gå upp 5 på morgonen och jobba är en barnlek jämfört med att vara hemma med ett sjukt barn och ett som också får vara hemma eftersom det är påsklov. Jag är slut, som en urvriden disktrasa. Igår kväll fick jag Alicia i säng tidigt, utan problem. Alex lekte som vanligt akrobat i våra sängar och som vanligt slutade det med blodspillan och hjärtskärande skrik. Alex grät och skrek och då hände det... Alicia vaknade såklart. Hon skrek och skrek och nu hade jag två gråtandes barn som bägge skulle ha mammas fulla uppmärksamhet. För självklart var Fredrik hos en kompis. Som vanligt är det stackars Alex som får stå åt sidan.

Jag skickade ett sms till Fredrik och skrev att jag hatade mitt liv just nu... Det hela slutade med att Alex somnade i våra sängar när han kollade på TV. När har jag inte en aning om för jag lyckades somna med Alicia på soffan innan han somnade i sovrummet. Han sov iaf när Fredrik kom hem så innan midnatt iaf. Fredrik fick in Alex i sängen och kom sen och hämtade Alicia och bar in henne i sin säng. Alicia vaknade inget mer tack och lov och Alex sov kvar i sin säng resten av natten. Det var första natten på länge som vi inte haft ett eller två barn i sängen. Nu hjälpte ju dock inte detta, jag sover skitdåligt ändå när ungarna är sjuka.

Jag är så trött på detta nu! Jag är så trött på sjuka barn! Varför får vi inte bara bli friska nu? Jag orkar inte med mer. Jag kan iaf säga att jag inte vill ha fler barn, två är ett ganska perfekt antal faktiskt ;)

Med sjuka barn...

Med sjuka barn får man inte mycket skrivet här :( Orken är liksom borta efter vakna nätter då Alicia vägrar att sova. Igår kväll vaknade hon vid 23 och somnade väl inte om förrän vid 01, både jag och Fredrik försökte desperat på alla sätt att få henne att somna om. Hon slog bort välling och napp och bara skrek... Jag hoppas på en bättre natt inatt för jag fungerar snart inte längre!

Idag var jag och ungarna till H&M för att byta några byxor jag hade köpt till Alex. Efteråt gick vi in på KappAhl. Jag var sugen på att prova byxor. Jag hade minskat så pass mycket i midjan dom senaste 3 veckorna så jag kände mig redo att prova om jag kanske kunde få på mig brallor från den vanliga avdelningen. Under halvt hysteriska fniss drar jag på mig par efter par i 46 och inser att många var på gränsen till för stora! Underbart! Kan jag vinka hej då till tjockisavdelningen nu? Är det verkligen sant? Jag väger mindre än jag kan minnas att jag någonsin vägt förut, känns mycket bra :)

Igår var det vägdag igen och veckans resultat var -1,2 kg och således har jag nu gått ner dom 25 kg jag hade satt som mål till påsk och nu ligger jag på ett minus på 25,8 kg. Helt sannslöst! Nästa mål är 27 kg till midsommar. Jag hoppas dock att jag snart kommer få ändra det lite :)

Godmorgon!

Jag är glad att jag gick och la mig tidigt igår. Alicia vaknade mitt i natten och var otröstlig. Tillslut satt jag med henne i famnen och då sov hon. Fredrik bullade upp med kuddar bakom ryggen och jag kunde slumra till en stund innan jag lyckades lägga ner henne mellan oss igen så jag kunde sova vidare. Sen vaknade jag av att hon kröp och la sig på mitt täcke, med sitt huvud i mina knäveck. Jag vågade inte röra mig av rädsla för att väcka henne så jag hade ganska ont när jag tillslut försökte hitta ett nytt sätt att ligga på. Då vaknade hon såklart och sen var det kört. Klockan var 6.03 då... Jag gick upp och gjorde välling och gav henne i sängen. Hon somnade nästan så jag gick upp och lät henne ligga kvar och gosa med Fredrik och hoppades hon skulle somna om, såklart gjorde hon inte det utan hon fick gå upp med mig.

Sen dess har hon gnällt och gråtit mer eller mindre hela tiden. Jag har lyckats titta in i munnen på henne och hon har flera blåsor på insidan av underläppen iaf. Nu får jag inte i henne varken nått att äta eller dricka för det gör ont på läppen. Jag har försökt med nappflaska, sugrör och sked men hon bara vänder bort huvudet. Än är det ingen fara för hon fick ju vällingen som hon drack imorse men jag hoppas hon snart dricker nått iaf!

Just nu fick jag mig en liten paus utan gråt och skrik. Just nu sitter hon på mattan och tittar på Playhouse Disney. Nappen hänger ut för hon stänger inte munnen alls. Tack vare detta rinner det ur munnen. Går hon över golvet lämnar hon dreggelspår. Jag måste ha en handduk i soffan för hon dregglar så väldigt. Jag byter haklapp eller tröja 2 ggr/timman. Mycket tvätt blir det. Nu börjar haklapparna sina så nu tvättar jag upp dom efter varv och torkar för det går åt så många om dagen och så himla många har vi inte. Om hon bara kunde stänga munnen iaf :( Fredrik fick höstblåsor i munnen när Alex hade det för några år sen och det var vidrigt! Han kunde inte äta på flera dagar så det är lätt för oss att förstå varför hon inte äter eller dricker. Jag hoppas det blir bättre snart för henne!

Matchen är över

Nu är vi hemma från matchen. Det gick väl sådär... 11-0, till det andra laget. Men det är okej, det är första matchen, inte så konstigt enligt mig! Dom var superduktiga, det är svårt att spela match för första gången. Dom var nervösa och visste inte riktig vad dom skulle göra :)


Han har äntligen fått på sig matchtröjan!


#7 fick han den här gången.


Alex jagar bollen!


Träff!

Virusprickar

Igår kväll hade lillan feber och fick en supp. Kändes ju SUPERKUL eftersom hon precis blivit frisk. Imorse gick vi upp som vanligt och hon fick frukost. Sen gick Fredrik upp och bar runt på henne och då ser jag att ungen är prickig från topp till tå! Börjar googla prickar för brinnande livet. Funderar på om det är scharlakansfeber? Eller höstblåsor eftersom det tydligen går på dagis just nu. Tycker mig se några blåsor på händerna som liknade dom Alex hade när han var liten. Men då skulle hon inte vara prickig överallt... La ut bild och en vädjan om diagnos på fejjan (vart annars *s*) och fick från flera håll tipset om virusprickar. Googlar igen och jo, det ser precis ut som virusprickar! Kan pusta ut iaf, ingen fara men det blir ju troligen till att vabba i veckan... Känns inte så kul när det är kort vecka och vi inte alls har tid att vara hemma någpn av oss. Nu är Fredrik ledig på måndag så hon har tre dagar på sig att bli frisk!


Prickig tossing!


En sjuk liten tösa försöker att le lite för kameran


Försökte ta kort på prickarna och lyckades knäppa ett härligt ögonblickskort!

Fotbollslaget!

Idag kom äntligen mejlet jag väntat på från fotbolleslaget. Alex har kommit med i lag 1. Inte det bästa laget men det var heller inte väntat, eller för mig känns det som det bästa laget faktiskt! Dom fick den tränaren som jag gillar mest, han som inte drillar ungarna till landslagsform redan nu. Dom fick dom bästa lagen att spela mot, dvs alla planer dom ska spela på ligger någorlunda nära, så skönt! Jag är faktiskt jätteglad att han inte hamnade i det andra laget. Dom som spelar i det här laget kanske kommer att få känna att det faktiskt är på lek lite till. Dom behöver inte bli stora ännu!


Här står han i sina nya knickers och strumpor. Nu är han äntligen matchklar! Med dom riktiga kläderna, inte bara gula strumpor och svarta joggisar ;) Han blev en liten geting :)

Stressig morgon

Ibland blir morgonen bara sådär jättestressig. Idag är en sån morgon. Tvättstuga, massor med tvätt och lämningar i skola/dagis gör att det blir lite stress. Men allt går bara man vill :)

Okej

Jag tog det lugnt och gick långsamt. Iaf på vägen hem, såklart fastnade jag framför datorn och fick rusa ner till dagis. Ljumskarna känns helt okej just nu faktiskt, trots promenaden. Jag gick direkt upp hit till åsen och gick till lekparken som kallas för ödleparken. Där träffade jag en från föräldragruppen jag var med i med Alicia och en gammal lekiskompis som också bor här uppe. Så mamman fick lite socialisering hon med ;)


Nya favoriten i parken! Krypa genom tunneln är jättekul!!

Ofrivillig motion

Jag skulle vila from idag. Mina ljumskar mår inte så bra just nu. Dom värker värre än någonsin och jag har då och då tom svårt att gå. Så resten av veckan skulle jag ta bilen till dagis och hämta Alicia. Nu blev det inte så. Mor och fars bil började läcka bensin och dom skulle till landet så dom snodde vår bil, lite lagom fräckt sådär ;) Så nu blir det till att gå iaf. Sen får vi hoppas på att Alex hamnar i det laget som kommer ha hemmamatch på lördag, annars måste vi ta oss till Älvsjö med bussen. Inga problem alls egentligen men det hade ju varit mycket enklare om jag hade haft bilen!

Idag känns det iofs ganska okej att gå för det är verkligen underbart väder ute! Solen skiner och det är varmt, har inte kollat på länge men då var det 11 grader iaf, i halvskugga. Så det blev lite ofrivillig motion ändå idag!

Den 1 juni flyttar min brorson med sambo från lägenheten under oss ut till brorsonens gamla kvarter på landet ;) Alex är jättedeppad och började gråta när jag berättade det. Den enda kusinen han träffar skulle han inte få träffa nu heller. För honom hade dom lika gärna kunnat flytta till sydpolen för i hans tankar är det lika långt bort :( Stackars liten som inte riktigt vill ändra på något. Sen tittar han upp på mig och säger allvarligt: Mamma, lova mig att vi inte flyttar härifrån förrän jag iaf slutat sexan för då måste jag ändå byta skola. Nejdå gubben, vi ska inte flytta från åsen så du måste byta skola. Däremot måste vi nog börja se oss om efter något större snart. Å andra sidan känner inte jag någon direkt panik. Vi trivs bra och det funkar bra, ungarna har sitt rum och vi har vårat även om det är mer än skrubb än ett sovrum. Visst är det trångt att bo 4 stycken på 57 kvm men det funkar!

Inget rossel

I torsdags var jag ju till VC med Alicia. VI fick en remiss till barnläkaren så vi får väl se när vi kommer dit och får påbörja en utredning. Alicia var ju sjuk när vi var där så vi fick gå till lab och ta en snabbsänka som visade 86. Tillräkligt högt för att få antibiotika tydligen. Nu har hon snart fått antibiotikan i en vecka och allt rossel är borta. Vi behöver inte inhalera alls längre. Visst hostar hon till ibland men hon rosslar inget under dagtid. Undra om det har varit nått skit i kroppen på henne hela tiden som gjort att hon rosslar Men inte kan man väl gå med en infektion så länge? Jag är iaf nöjd så länge skiten håller sig borta!

För övrigt så älskar hon medicinen. Spottar ut nappen och gapar som en liten fågelunge när hon ser att man kommer med sprutan med medicinen och sen riktigt suger hon som om det vore ett sugrör :)

Kul!

Jag beställde en klänning från H&M häromdagen. Jag köpte den för den var billig och jag ville ha den på stranden över badkläderna. Jag tyckte jag tog i ordentligt när jag tog storlek L eftersom det är faktiskt H&M och deras kläder är i pygméstorlek och dessutom var det ju noll stretch i klänningen. Döm om min förvåning när jag drunknade i detta jättetält jag drog över huvudet :) Nu ska jag bara ha den på stranden så det får gå, för 50,- ids jag inte skicka tillbaka den och hålla på och strula.

Men alltså på riktigt. Jag är verkligen mindre nu. Jag ser det ju men ändå inte. Jag förstår ju att jag är mindre. 25 kg är klart att det måste synas. Jag ser det i spegeln men ändå inte. Jag förstår det när jag provar kläder. Min dröm just nu är att komma i ett par jeans på vanliga avdelningen. Det är ett tag sen jag provade så kanske går det nu? Nej, jag får inte åka till SKHLM bara för att prova ett par jeans ;)

Jag kan lova att det är en rätt skön känsla när jag och Anneli var in på Intersport och kollade runt. Där hittade jag en jättesöt rosa DAMjacka i en inte så stor storlek som satt som smäck. Nu köpte jag den inte, fast jag var lockad. Men att köpa ännu en jacka fanns liksom inte med på världskartan ;) Men det som är skönt är att när man drar större storlekar finns inga såna kläder som passar. På tjockisavdelningarna finns damjackor men dom är stora som hus för korta lilla mig (för det finns nämligen inga korta tjockisar utan alla tjockisar är 2 meter långa). När jag köpt något i en sportbutik är man hänvisad till herravdelningen. Inte jättekul kan jag lova... Men nu, nu är jag där jag hör hemma. Inte riktigt ännu kanske, men snart så! :D

Veckans resultat är inget att hänga i julgranen direkt. -0,4 kg, det betyder att jag sammanlagt gått ner 24,6 kg! DET kan man däremot hänga i julgranen tycker jag ;) Det är inte konstigt att det stannar upp lite heller. Bara för att man gjort en op betyder ju inte det att man rasar av sig övervikten på 3 månader, det är ju precis som en vanlig viktminskning där det går fortare ibland och långsammare ibland. Nu tycker jag dock att det kan gå liiite fortare! Mitt mål är ju -25 kg till påsk och det trodde jag skulla vara avklarat i ett nafs (jag bestämde det ju när det bara var 8 hg kvar), min kropp tyckte dock inte det ;)

Kläder

Igår sa fröken i skolan till oss att det var dags för jeans istället för joggisar. Alex har  bara haft joggisar i vinter så idag var det vi som gav oss ut på lite shopping när Fredrik ändå var ledig. Alex behövde skor också, vinterkängor känns ganska så varmt när det är runt 10 grader ute... Vi fick tag i det vi skulle iaf, han älskade skorna vi köpte som dessutom var i lagom storlek.

Vi var dessutom och kollade på cykel till honom. Det är hög tid att han lär sig att cykla. Förra året var vi inte ute någonting och övade men det ska bli annat den här sommaren. Jag misstänker att en 12" cykel är väldigt mycket för liten ;) så nu kollade vi på en 20" vi får ta med honom och prova bara. Cykeln köps ju på Fredriks jobb så det blir lite rabatt, alltid trevligt! Får jag som jag vill blir det den här från Crescent. Men vi får väl se, Fredrik tyckte det var bra med pakethållare, jag gissar att Alex tycker att utan är coolare :)

Sen hämtade vi sommardäcken och nu är Fredrik och Alex med några kompisar till Fredrik och byter däck. Snart ska jag ta Alicia i vagnen och gå ut en sväng. En prommis först och sen ska vi till fotbollsklubbens klubblokal (om jag kan hitta den) för att köpa knickers, strumpor och vattenflaska. Till helgen har han sin första match och såklart måste han få ha klubbkläder, så länge jag hittar klubblokalen dvs. Dom har bara öppet 1 timma varje tisdag så det är liksom idag det gäller. Dumt att det var just idag som Fredrik var tvungen att åka för det är mitt i Alicias sovtid men det går nog bra ändå. Man måste ju vara lite flexibel :)

Trött i kroppen

Jag är slut i kroppen. Jag städade en massa igår och jag pajjade ryggen. Känns sådär faktiskt...

Veckans mat!

V. 15

Måndag: Raggmunk, keso med bacon, kokta morötter

Tisdag: Köttfärslimpa, kokt potatis, sås

Onsdag: Kassler med tomat, potatis

Torsdag: Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås

Fredag: Matiga mackor till fotbollen

Lördag: Tortellinigrattäng

Söndag: Korvstroganoff, ris


Bio!

Idag blir det bio för min del! Jag ska se Åsa-Nisse med en ny bekantskap som jag aldrig träffat förut. Hon hade fribiljetter och ville ha sällskap så jag tyckte det skulle vara kul. Vi träffades på en gbp-grupp på FB. Ska bli kul att ses! Kul för mig att komma iväg lite på egen hand utan barn. Framförallt att göra något annat än bara handla för det är den egentiden jag annars får.

Nu är det dags att hoppa i duschen så det är klart...

Fotboll

Idag var det första fotbollsträningen utomhus. Träningen gick bra även om det blev lite kallt i slutet...

Jag blev lite grinig när dom började prata om matcher. Dom har anmält två lag till St Erikscuppen. Dom kommer att göra ett lite bättre lag och ja ett... lite sämre lag. Men självklart kommer inte barnen att förstå detta. Tror dom att ungarna är dumma i huvudet eller? Varför inte lotta vilka som ska vara i vart lag? Det är sexåringar vi pratar om! Usch, jag gillar verkligen inte sånt här vid så ung ålder... Jag kanske är överkänslig?

Fy fan vad jag är bra!

Jag börjar att berätta om det viktigaste. Hur det gick för Alicia. Det påbörjades ingen utredning på henne utan nu skulle en remiss vidare till barnläkarmottagningen och så skulle vi ta det därifrån. Man får inte ha bråttom iaf... Hur som helst så kom han fram till att vi skulle göra en snabbsänka på henne och den var uppe i 86 och han beslöt sig för att skriva ut pencilin till henne så nu blir det en kamp 3 ggr/dag för att få i henne det också, det räckte inte med alla inhalationer hon får :(

Kom fram till att jag måste byta husläkare också. Han vi haft i alla år har slutat och vi fick då den här. Den här har jag noll förtroende för av olika orsaker och jag vart alldeles kall när jag såg att det var han, jag tål honom inte. Så det blir ett byte...

Så vidare till varför JAG är så jävla bra ;)

Idag vart det inte bara en prommis till Liljeholmen utan även en hem. Vi bor ju på en ås (det ser man mig skriva då och nu för jag hatar alla jävla backar ;)) så det var lite jobbigare hem än dit men det gick bra! Det gick tom fortare hem... Jag var på väg att ge upp redan vid första busstationen men när jag insåg att jag precis hade missat bussen travade jag på och nästa buss kom inte förrän jag var nästan framme vid thaien där jag skulle göra ett stopp för att köpa med mig en sen lunch hem.

Nu måste jag bara få tag i riktigt bra skor också. Dom jag har nu var bra men jag har använt dom på jobbet och slitit ut dom så det är nog inte mycket dämpning kvar. Så mycket som jag helt plötsligt börjat gå behövs det bra skor :)

Dags för VC

Klockan 11 ska jag och Alicia befinna oss på VC för att träffa hennes husläkare. Som jag förstod det ska det påbörjas en utredning om varför Alicia är så rosslig hela tiden. Vad som ska göras har jag inte en aning om dock...

Jag tar och trotsar skitvädret ute och promenerar ner till Liljeholmen! Jag är så peppad att promenera nu och ska jag inte köpa träningskort riktigt ännu så ska jag tamejsjutton promenera ännu lite mera! Jag sparar dessutom bensinpengar, något som verkligen behövs just nu :)

Feber 2

Skrev ju tidigare om Alicias feber som gick upp till 39,8. Idag på dagen var den uppe i 40,6 och jag ringde sjukvårdsupplysningen. Jag hade gett Alvedon redan och skulle invänta resultatet av den. Blev det bättre kunde vi vänta tills imorgon då vi ändå har en läkartid. Vart det värre fick det bli akuten. Febern gick ner en del och hon vart piggare så vi slapp spendera eftermiddagen på akuten.

Jag brukar inte kinka över lite feber men jag har aldrig upplevt att varken Alex eller Alicia blivit så medtagen av febern så därför vart jag orolig. Nu ikväll var febern nere i 39,6 så det verkar gå åt rätt håll iaf! Ikväll åt hon dessutom några bitar av kvällens middag. Ett framsteg det med då hon bara velat ha välling innan.

Sjukgymnasten ringde

I samband med operationen fick jag en sjukgymnast. Vi kom överrens om att jag skulle skaffa gymkort eller åka till sjukhuset för att träna. Nu har det tyvärr inte blivit så av olika orsaker så jag var lite nervös att hon skulle bli lite grinig. Hon tyckte dock att jag just nu bara skulle glömma gym/bad eller sånt just nu. Det finns tid för det sen sa hon. Att jag promenerade så mycket och framförallt att jag rör mig så pass mycket med alla mina promenader tyckte hon räckte gott och väl! Så skönt, då behöver jag inte stressa med kort riktigt ännu! Jag är dock sugen men just nu finns ingen möjlighet till det så det är skönt att slippa tänka på det!

Hon tyckte jag skulle vara stolt! Och jag är faktiskt det. Visst många kanske tycker att det är enkelt för mig att gå ner eftersom jag opererats men det funkar inte att bara sitta hemma hela dagarna och pilla sig i naveln! Det är en evig kamp, man måste motionera och man måste äta rätt. Därför känner jag mig stolt, jag vet att jag till större delen äter precis som jag ska (lite godis och fika slinker ner ibland men sällan), jag har börjat att promenera, jag har fått ett helt annat tänk om det mesta. Så ja, jag anser att jag ska vara stolt och jävligt nöjd med mig själv :)

Matlista v. 14

Vi ska rensa skåpen! Vi måste rensa skåpen! Jag köper bara nytt hela tiden när jag inte ens får igen frysen för den är så full. Nu när jag vill börja baka mer måste jag ju kunna frysa in det också så jag slipper kasta. Jag har därför baserat veckans matlista på vad som redan finns! Känner mig mycket duktig :)

Vecka 14

Måndag: Kycklingwok med nudlar

Tisdag: Köttfärssås och spagetti

Onsdag: Pyttipanna

Torsdag: Korvstroganoff med ris

Fredag: Lasagne

 

Lördag och söndag bestämmer vi när vi är där. Det blir sällan det vi planerar ändå. Idag ska vi således äta pyttipanna. Jag har fryst in två färdiga kotletter som jag ska använda. Lite potatis, korv och lök så är saken biff! Det enda vi behövt handla i veckan är nudlar till i måndags och så måste jag ha mjölk och ost till lasagnen. Varför gör jag inte det här oftare?

Feber

Här hemma sitter jag nu med en febrig jänta. Igår kväll hade hon 39,8 när vi mätte sista gången. Fredrik var världens gulligaste inatt och sov på soffan med henne så jag skulle få sova (jag sov knappt nått alls natten innan). Hon hade vaknat vid 6 imorse och varit stekhet så han hade gett henne en Alvedon-supp och lite vatten och så somnade hon om igen.

Jag kom hem vid 8.15 så Fredrik kunde ta Alex till skolan och sen åka och jobba. Hon var fortfarande varm då och är väldigt hängig :( Just nu sitter hon i soffan och tittar på Firma Fantasiflytt, det händer INTE ofta att hon sitter still i soffan och tittar på TV, hon har oftast fullt upp med att kasta duplo över hela golvet så hon mår inte bra :( Det får bli en mysdag för henne och mig idag med för nu placerar jag rumpan på soffan jag med och håller henne sällskap!

Bakat skorpor

Jag älskar att baka! Tidigare har jag aldrig gjort det för jag har inte kunnat avstå från att äta upp allt. Nu när jag kan äta med måtta vill jag baka hela tiden. Idag föll valet på grahamsskorpor. Jag och Alicia äter ofta skorpor till mellis och nu har dom nästan tagit slut så det funkade bra. Jag har aldrig bakat skorpor innan men det ska ju vara en första gång för allt!


Här är dom på g.


Första plåten är på väg in i ugnen!


Här ligger första plåten och väntar på att få åka in i ugnen för att torkas, delade med en gaffel för att få en ojämn yta antar jag.


Nu är dom färdiga! 32 stycken jättestora skorpor. Imorgon blir det nog skorpa istället för flingor till frukost!

Halva övervikten är borta!

Helt plötsligt kom jag på det! Jag har nu äntligen förlorat halva det jag tänkt gå ner! Mitt mål är att klara att gå ner 47 kg. Då är jag precis nere på normalvikt och jag tror knappast att jag vill så mycket lägre. Så spännande att se vart jag hamnar :)

Men iaf, jag har gått ner mer än hälften nu, så jag har mindre kvar, jag fattar inte :D

Veckans resultat...

Missade igår att skriva vad som hänt på vågen den här veckan. Det vart -1,3 kg så nu är det 24,2 kg jag lämnat bakom mig och aldrig mer tänker leta rätt på! Mitt närmaste mål är -25 kg till påsk och -27 kg till midsommar. Jag misstänker att jag kommer att lyckas med bägge målen ;) Om jag går ner 27 kg innan midsommar lägger jag bara på några kg. Jag tar små små mål så jag inte misslyckas. Varför jag ställer upp mål är enbart för att det sporrar mig att sköta mig ännu mer än jag redan gör. Jag är väldigt nöjd med mig själv faktiskt. Visst är det lite jobbigt ibland men nu kan jag inte ge upp utan måste bara fortsätta och kämpa, det finns liksom inget alternativ och jag gillar det! Kan inte fatta att jag faktiskt. Jag har kan inte fatta att jag lyckats gå ner 24 kg, såhär lite som jag väger nu har jag inte vägt på jag vet inte hur länge. Jag väger tom mindre nu än när jag vart gravid med Alex och det är 7½ år sen. Innan dess vet jag inte när jag vägde såhär lite...

Mys på hög nivå!

Idag blir det en mysdag utan dess like här hemma! Alex har studiedag så idag sitter vi bara på soffan och gosar. Just nu kollar ungarna på Higgleystans hjältar tillsammans :)


Alex har inte ens fått på sig kläder ännu :)

Urvriden disktrasa

Satan vad trött jag är iag och ännu kan jag inte slänga upp fötterna i soffan och bara vila. Jag har en hel hög med fakturor som måste skrivas idag också. Imiorgon måste jag hem tidigt för det är studiedag i skolan så Alex måste vara hemma. Alicia får också stanna hemma. Känns inte ritkigt snällt att lämna bort henne när Alex ska vara hemma...

Nej, dags att ta tag i det trista och börja med högen med fakturor som bara ligger och blänger på mig...

Svårt att lära sig

Idag gjorde jag hemmagjorda fiskpinnar och hemmagjord pommes till middag. Det var bara jag och ungarna som åt idag eftersom Fredrik jobbar. Jag tyckte att vi behövde 6 potatisar. Behöver jag nämna att hälften fortfarande är kvar? Vi äter max 1 potatis var så resten är ju bara att kasta. Fast det var den godaste pommes jag någonsin lyckats med. Vet inte vad jag gjorde men satan vad gott det blev! Det brukar bli torrt och tråkigt men nu var dom perfekta!

Likadant med fisken. Vi äter en bit var, jag tyckte det behövdes 7... Fisk är jag inte alls förtjust i att värma heller men nu får jag nog nästan lov att göra det, känns onödigt att kasta så mycket! Det enda jag inte gjorde massor av var ärtor, det vart en perfekt mängd... Otroligt att jag lyckades med nått ;)

Jag tävlar!

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.


Utomhussäsongen börjar äntligen!

Nu äntligen är det dags för utomhussäsongen för Alex fotbollslag. Jag gillar inte alls sitta inne och titta på träningen utan jag vill vara ute. Det är större ytur för ungarna så det blir inte lika rörigt. Så på fredag är det dags. Tyvärr kommer ju inte F kunna vara med som förut då det var på måndagar eller vad det nu var. Men nu till våren är dom anmälda till St Erikscuppen så då blir det ju matcher han kan följa med på istället :)

Godmorgon!

Igår var vi på äventyr en sväng. Jag hade sett en trädrot nere vid fotbollsplanen som på håll ser ut som ett skelett. Vi skulle gå ner dit så Alex fick se den. Han tyckte den såg ut som ett skelett. Jag försökte att se den men det var svårt att få den att faktiskt se ut som den gör på riktigt. När man zomar in ser den ut som en trädrot liksom och på håll då syns den knappt på korten...


Det är svårt att fota den som sagt...

Sen gick vi till videoaffären och handlade lördagsgodis och hyrde film. Alex valde Pingvinerna från Madagaskar, Operation Pingvinpatrullen och till oss hyrde jag Death at a funeral. Den var riktigt skoj och vi fick oss några ordentliga skratt :)

När vi kom hem diskade jag upp l ite snabbt för Anneli hade ringt och hade det tråkigt så hon var på väg hem till oss. När hon kom med Anton så vart det full rulle med leksaker överallt :) Dom åkte hem på kvällen efter massor med mys.

Katterna mös dom med. Jag lyckades få några kort på dom när dom låg nära varandra, det händer sällan dom ligger så nära vanadra, jag tror faktiskt inte jag har sett det sen Alex var liten...


Goskillar!

Maten efter gbp

Jag har skrivit om det förut. Om hur jag som opererad förväntas leva nu när jag fått dena chans. När jag nu har gjort av med så mycket av skattebetalarnas pengar. Nu har jag stött på en sån diskussion igen, den här gången i en grupp enbart för oss som är opade på FB. Vissa anser att man aldrig mer ska äta något sött tex. I en tidigare diskussion på samma grupp var det en som sa till dom som åt korv med bröd att skämmas (fy skäms! t.o.m.), bara för det var jag tvungen att prova korv med bröd för första gången ;) Och inte skäms jag för det!

Den här operationen gör att jag kan leva normalt, jag kan sluta banta! När jag var hos dietisten och hon läste mina matdagar kände jag mig tvungen att försvara att jag åt en bit bulle förra fredagen. Hennes svar: Gick det bra då? Ja det gjorde det ju, inga problem där. Men vad skönt för dig! Det var hennes svar.

Jag älskar mitt liv nu.  Jag kan äta allt jag vill utan att må dåligt över det. Jag äter det inte lika ofta som innan och absolut inte lika mycket. Mitt sätt att ta vara på den här chansen jag har fått är att njuta av allt jag äter. Därför äter jag inte ute alls lika mycket som innan för hur jävla god är egentligen en Big Mac när den måste tuggas till förbannelse (jag skulle dessutom inte ens få i mig ens hälften). Jag lagar hellre min mat själv, god mat, nyttig mat. Det gör också att jag kan lyxa med lite extra gott då och då. Jag kan äta några godisbitar på lördagen, jag kommer inte att bli fet igen för det.

Jag har slutat att banta och det känns så jävla bra! Jag lever som alla andra, som dom som är "normala". Jag tror ingen som inte varit i min och andras situation kan förstå hur skönt det faktiskt är. Att då få skit från någon av "dom egna" känns bara dumt. Varför kan man inte bara stötta varandra?

Frukostlyx!


Gjorde iordning ett fat med pålägg tills imorgon. Pepparsalami/blackyskinka/kyckling med pesto och så några skivor kokt skinka i mitten.

Ibland är lillstrumpan extra söt!


Vi satt och tittade på TV innan lillstrumpan skulle sova :)

Dagens middag

Idag blev det fredagsmysmiddag! Vi åt inga våfflor förra fredagen så vi tog det idag istället. Jag åt mina bitar med gräddfil, rom, rödlök och räkor. Mycket gott och lite lagom lyxigt!


Två såna här bitar åt jag, dvs 2/5 av en våffla och jag är tvärmätt nu, perfekt!

Trycker på skapa

Trycker på skapa men vet inte vad jag ska skapa. Egentligen finns inte mycket att skriva i denna stund. Jag är fortfarande fantastiskt nöjd med dietistbesöket igår. Gladast vart jag över att hon inte alls tyckte jag skulle begränsa mig till en latte om dage, jag behöver mjölk konstaterade hon så nu sitter jag här med min andra för dagen! Jag ska ju ha i mig 5 dl mjölkprodukter/dag och som idag när jag inte har ätit yoghurt på morgonen betyder det att jag kan dricka 3 latte, mycket nöjd med den situationen!


1½ dl mjölk, en kapsel av nått Kenyakaffe och så en fin mugg på det, kan det bli bättre?

RSS 2.0