Nästan rädd

Jag blir nästan rädd för mig själv. Vad har hänt? I morgon är det en liten sammanslutning på dagis. Alla tar med fika. Jag tar med fika till mina barn (för det hör till), jag själv ska ha med mig en macka... Vad har hänt, jag har blivit knasig ;) Eller så har jag börjat må bättre och känner att det är kul att äta och må bra. Troligen det sista.
 
Dags för sängen.

Det är dags att sluta nu

Jag har bestämt mig. Det är dags att sluta jaga kilon nu. Jag äter bättre än på bra länge, dricker mer vatten och jag rör mig mer än någonsin tror jag. Men skillnaden nu är att jag inte gör det för att gå ner mer i vikt. Jag gör det för att må bra. Det är dags nu. Sen i tonåren har jag jagat kilon, hekton och gram. Nu jagar jag hälsa, att må bra. Det är så skönt! Helt plötsligt när ingenting är förbjudet att äta längre så äter jag det inte. Det är kul att gå ut och gå. Det göder själen :)
 
Nu ska jag bara hitta skor också. Lycka till. Jag har provat varenda sko på XXL till att börja med och ingen passar min vänstra fot. Jag fick hjälp och hon la i en sula men då trampar jag på sulan i stället. Jag blir galen! Jag glider runt i skon och får ont direkt. Efter att ha gått och hämtat Alicia i dag ligger jag nu med fötterna högt upp i ett försök att slippa mer ont. Men det ska nog gå. Jag ska hitta en sko som passar!

Ännu en dag

Ännu en bra dag. Detta trots att jag fick en chock när jag gick in på banken för att betala 50,- för present till Alex fröken och övrig personal. 48,- Ehh va? Jag satte in 1220,- i går. Hertz har dragit och tydligen räknade inte deras första pengar som bokade eller nått. Jag ska till banken och fråga vad som hände där...
 
Hur som så mår jag galet bra. I dag ska min underbara barn till sin pappa så dom är nöjda och glada. Jag är färdigpackad och är red att dra ut till Matte för en solig helg. Vi ska jobba på lotten hela helgen, jag ser fram emot det här :)
 
Pastasallad med tonfisk och ägg står i kylen och nu ska jag packa ihop allt och klä på den lilla damen och sen drar vi. Jag jobbade på bra i går så jag kan ta det lugnt i dag. Så himla skönt :)

Oj oj oj

Nått har hänt. Jag är glad. Jag vill laga mat igen. God mat. Jag kollar recept som en tok. Matte kommer att få svårt att hänga med i mitt tempo känner jag ;) Fast mest blir han nog glad för maten brukar annars vara det vi har mest problem med. Ingen av oss kan komma på någon mat att äta.
 
I dag blir det currysmakande köttfärsgryta. Ska bli spännande att smaka något nytt med köttfärs :)

Då kör vi!

I dag blir det jobba av! Lunchen är redo och ska bara packas ner i kylväskan jag var och köpte i går. Jag ser fram emot det, för första gången på länge. Jag slipper manövrera runt med en traktor inne i stan. Jag fickparkerade med nya bilen i går och vart nog kär! Jäklar vad enkelt det var :) Den är ju ändå 6,5 dm kortare än Volvon. Det gjorde mycket :)
 
Nu är det inte nya bilen som gör att jag är glad i dag. Jag känner att delar av mitt liv faller tillrätta och det är så skönt! I morgon ska barnen till pappa, jag och Matte ska få rå om oss själva i några dagar. Vi fullkomligen älskar att ha barnen hos oss. Vi har det jättekul då men i bland är det skönt att få vara bara vi.
 
Jag har kännt att jag varit på väg in i väggen. Jag har varit så stressad så jag inte vetat vart jag skulle ta vägen. Jag har inte sovit ut på länge. Jag kan ha sovit hur mycket eller lite som helst men ändå vaknat trött som en zombie. Jag insåg hur stressad jag var när jag skickade Alex till idrottsdagen i skolan med jeans på sig. Trots att jag 10 minuter innan läst att han skulle vara ombytt med träningskläder. Där och då ringde jag mina föräldrar som fick ta firmatelefonen. Redan känns det mindre stressigt. Jag hetsade upp mig över den där telefonen till max. Jag kommer att ta tillbaka den men jag måste få återhämta mig. Lära mig att koppla bort jobbet. Landa i allt.
 
Hela övertaget av firman hände i samband med att pappa hamnade dödssjuk på hjärtintensiven. Jag visste inte vad jag pysslade med och det ihop med att pappa var sjuk fick det rörigt. Jag försökte i ett år men nu måste jag få vila. Pappa tycker nog att det är rätt skönt också, han får vara behövd igen :) Han log från öra till öra när jag gav honom telefonen ;)
 
Samtidigt som jag lämnade bort telefonen började jag sköta min mat. Jag äter bra, har grönsaker till maten igen och är noga med vad jag äter. Promenader tar jag så ofta jag kan. Jag känner hur tankarna skingras och jag får annat att tänka på. Jag kan tänka på hur lyckligt lottad jag är, vilka fina barn och vilken fin fästman jag har. Matte har stått bredvid mig, kramat om mig när jag behövt och försökt att hjälpa. Men det här är en strid jag måste ta själv, en att ha honom bredvid mig är underbart! Jag har allt och äntligen kan jag börja känna att jag kan vara lycklig över det. Det är underbart!

Grattis älskling!

Jag började att skriva det här i går men somnade i från det ;)
 
I går fyllde mitt hjärta 32 år. Jag och barnen hade köpt lite småsaker till honom. Lite te, en kapsylöppnare (i form av en butterfly så jag misstänker han lekt lite sen han kom hem) och en skiva.Jag hade lyssnat på vad han ville ha iaf för alla saker var sånt han hade önskat sig :) Världens bästa fästman förtjänar det han önskar!
 
 
Här är den, min fina Citroën C4. Jag och ungarna tog en liten vända på kvällen och det är bra mycket mer drag i den än i den gamla (såklart). Jag satt i nästan en timma på bilfirman. När jag kom dit möttes jag av en långhårig schäfer som "vaktade" säljarens skrivbord. Åhh en gång schäfer, alltid schäfer sa jag och sen var det i gång. Allt hade nog gått på en kvart om vi inte pratat hundar och framförallt schäfrar ;) Tur att jag hade en ny snabb bil för jag fick dra på lite för att hinna fort till skolan för utvecklingssamtal.
 
Alex hade lyckats riktigt bra på sina nationella prov! VÄLDIGT bra :) Han hade sammanlagt 4 fel på alla proven (jag tror det var 8 prov eller något sånt. Det var mellan 11 och 22 poäng som var max på varje prov. Så jag var en galet stolt mamma på utvecklingssamtalet :) Han ligger dessutom långt framför i engelskan. Dom har kommit på honom med att sitta och läsa böcker på engelska som han lånat i bibblan. Här hemma kan man iaf inte prata engelska för att kunna prata utan att han förstår ;)
 
Nu ska vi göra oss klara och sen ska bilen få känna av hur det är att jobba med mig ;) I helgen ska vi till Dollarstore och köpa lite grejer jag vill ha i skuffen så jag kan hålla ordning för den här bilen ska jag inte skräpa ner, tänka sig ;) Det håller väl en månad innan jag ruttnar och kastar papper på golvet igen ;)

Citroën C4

Nu är det klart. Jag ringde till Citroën i Vendelsö för att kolla om en C4:a fanns kvar och det gjorde den. Så jag åkte ut och kollade på den och kär vart  jag väl inte men den funkar mer än väl! Jag har inte tid att bli kär just nu. Inte råd heller för den delen!
 
Så i går fixade jag allt och på tisdag får jag åka och hämta den. Först ska den in och göra sin 6000-milaservice och byta någon del. Dom skulle även göra en förbesiktning så allt var schysst på den. Känns skönt att köpa den från Citroën och inte på någon liten skutt.
 
Sen kan man alltid bli lurad och jag är såklart säker på att jag blivit det. Jag kan inte bara vara positiv helt enkelt. Något måste ju gå fel. Jag kan inte ha tur att det funkar som det ska. Men jag får hålla tummarna!

Leta ny bil

För en vecka sen fick jag en herreös bil in i sidan. Nu kommer med största sannolikhet min bil att bli inlöst av försäkringsbolaget. Jag väntar på domen. Så nu sitter jag i en flong ny Volvo V70 och skakar när jag kör. Jag är livrädd att jag ska råka repa den, det vore så himla typiskt. Jag har aldrig gjort någon större skada förut men den här lär jag väl totalkrascha ;)
 
Det var någon som hade glömt lägga i parkering i sin bil och bilen började rulla rätt in i min bi. Tur som så var han kvar på plats och tog på sig hela skulden så jag slipper bråka alltför mycket. Halva fredagen fick jag sitta i telefonen med mitt och hans försäkringsbolag men sen ordnade det upp sig.
 
I dag ska jag åka och kolla på en bil så får vi se vad som händer. Den känns för bra för att vara sann men kanske ska jag ha tur? Jag och Matte var och kollade på en bil i helgen men bestämde fort att ska jag köpa en begagnad bil ska den köpas från en större bilfirma och den här står hos en märkesförsäljare så jag känner mig trygg. Den vi kollade på i helgen var skitfin på nätet men gräslig när vi väl var på plats. När jag kollade upp firman på nätet så var den svartlistad hos Råd och Rön. Tack men nej tack ;)

RSS 2.0