Nya jeans!

För er som är trötta på viktinlägg kan jag avslöja att det är dags att sluta att läsa nu. Jag har förstått att man är extremt ego om man pratar om sin viktnedgång så tycker ni det så sluta läs nu så slipper ni irritera er ;)
 
Jag har bara haft två par jeans. Bägge i 40 och 42. Dom var lite stora. Så jag gick in på Cubus igår för dom hade 30% på allt i helgen. Jag gick runt där och såg nog rätt förvirrad ut. Det var ju bara tumstorlekar och jag har inte en aning om vad jag ska ha för tumstorlek, jag vet ju knappt vad jag har för vanlig storlek. En jättetrevlig tjej kom fram och frågade om jag behövde hjälp och efter ett snabbt tänk bestämde jag mig för att tacka ja. Jag som alltid säger nej för jag tycker att det är jobbigt att bli hjälpt med storlekar och sånt, jag känner mig bedömd men nu tog jag mod till mig. Jag vet med mig att jag annars med största säkerhet kommer att köpa för stora byxor.
 
Hon frågade om vad jag hade för storlek och ja sa som det var, jag har inte en aning. Jag tror nog du har 36, större än så kan du inte ha iaf! Va? Okej att jag köper underkläder i 36/38 men att köpa byxor i 36 känns ändå så konstigt. Och att någon annan skulle säga att det var den storleken jag borde ha, det kanske inte bara är jag som ser att jag har gått ner?
 
Hon plockade fram tre par olika jeans i tumstorlek 28, hon gick och frågade en annan också och jo, större än så kunde jag inte ha. Jag trodde inte på dom faktiskt. Trodde inte att jag skulle få på mig dom. Låg midja och skinny eller superskinny. När jag provade dom första så smet dom åt nått helt galet och jag höll på att ge upp direkt men jag fortsatte och ja jäklar dom gick ju på! Dom satt åt lite men inte för mycket! Jag provade alla tre modeller och fastnade för den som var billigast dessutom :) Så jag passade på och köpte tre olika tvättar så nu har jag jeans som sitter som dom ska, jag är ytterst nöjd!
 

139,- styck efter rabatten, så 417,- för tre par byxor i olika tvättar. Äntligen så har jag byxor så jag kan byta ibland :) Och i ministorlek, vad hände?

Bra vän

Fan vilken bra vän jag är. Ställer upp på det mesta bara man ber snällt ;) Haha, det är inte någon som fattar vad det här betyder mer än jag och en till. Vet inte ens om jag kan kalla mig för dennes vän? Men jag skriver det här för att inte avslöja för mycket. Haha, jag lindar bara in mig mer och mer. Jaja, skulle personen ifråga läsa här så vet han iaf vad det handlar om ;) Det är nästan så jag måste ställa upp och köpa en skjorta till personen i julklapp, som han tjatat... Hoppas ni vinner iaf :D Tack för grattis och kram, ser fram emot min present, haha!
 
Vad kryptiskt allt blev nu känner jag!

Jag är skuldfri!

Idag kom lönen in på kontot så jag betalade in det sista till pappa så nu är jag helt skuldfri. Inte en krona är jag skyldig NÅGON. Så jävla skönt! Det tog 4 månader men nu är det gjort!

Uttråkad!

Dom ringde hem mig från dagis igår eftersom Alicias mage rasat. Aldrig mer lök säger jag bara. Hon fick rödlök i köttfärssås men det gick inte. Så vi blir hemma resten av veckan. Det här betyder att jag just nu har SKITTRÅKIGT för vi kommer ingenstans! Jag bara hoppas på att min lön kommer in i dag så jag kan åka till banken och fixa med den iaf. Alltid något...
 
Målaren kom i morse och medan jag bytte lakan i ungarnas sängar höll han på i vardagsrummet. Han satt och tittade på mig då och då och jag kände på mig att han ville något. Så kom det helt plötsligt... "Jo du... Som du kanske förstår kommer jag inte att bli klar till helgen..." Det tog nog ett tag innan han vågade säga något ;)
 
Jo, det hade jag förstått själv. Det var också en av anledningarna till att jag faktiskt tog ner sängen igår, helt okej enligt honom, han förstod att jag inte kunde sova på soffan. Han är enkel att ha att göra med iaf, Alicia sprider saker överallt men han klättrar bara över allt och tjaffsar inte, när jag ber henne flytta på saker säger han bara att han hoppar över det. Skönt att han inte blir grinig över det iaf, så jag slipper hålla stenkoll på henne hela tiden...

Lägsta notering!

Fick mig en chock när jag hoppade upp på vågen i morse! 57,7 kg! Ett nytt lägsta är nog rapporterat. Jag minns inte riktigt vad jag vägt som minst faktiskt så det kan vara så att jag varit nere på det tidigare men jag tror inte det iaf ;) Något måste jag ju göra rätt iaf! Då är det bara 1,7 kg kvar till mitt mål. Sen får jag vänta till efter bukplastiken för då kommer ju en del skinn att tas bort och då blir det ytterligare lite er. Jag vill helt ärligt inte bli för liten. Jag har inget behov av att ha ett bmi på 19, lite måste finnas kvar att ta i :)
 
Jag kan inte fatta hur långt jag har kommit. När jag bestämde mig för att göra operationen så hade jag som slutgiltigt mål att gå ner till 59 men jag trodde aldrig att det skulle gå. Jag hoppades på att kunna köpa kläder i vanliga storlekar, storlek 42 tror jag var målet från början. Minst dit ville jag iaf. Jag hade ju ändå 54 när jag började så jag trodde aldrig att jag skulle kunna komma ner till mindre än så.
 
Nu sitter jag här. Snart 2 år senare och 48 kg lättare. Har 36/38 i dom flesta kläder. Men för alla som tror att en operation löser alla problem och att det är fusk så tycker iaf inte jag att det stämmer. Jag har fått kämpa, det är lätt att falla tillbaka i samma gamla hjulspår och man får kämpa dagligen. Jag måste träna ofta, jag älskar mat men vägrar att bli fet igen! Aldrig mer. Jag älskar mitt liv, jag älskar att vara en i mängden. Ändå så sticker jag ut, jag ska inte låtsas som att jag inte gillar den uppmärksamhet jag numera kan få när jag är ute.
 
Ibland kan jag få galna tankar som att jag nog ska gå ner till 49 kg. Jag vill väg under 50. Nej, det vill jag inte och jag kommer inte ens att försöka men tankarna kan komma ibland. Jag tror det beror mycket på rädsla. Hur ska jag göra nu? Jag har ända sen tonåren, i över 20 år, kämpat för att gå ner i vikt. Nu står jag här och är snart i mål. Hur gör man när man står still i vikt? När man inte kämpar för att nå en mindre siffra på vågen? När vet man att man är nöjd? Hur känns det att vara nöjd? Att inte vakna varje morgon och fundera på hur mycket man väger just den här dagen? Jag vet ärligt inte, jag är lite rädd inför det faktum att jag snart är där. Snart är jag i mål.

Lite skillnad...

Är det dags nu? Dags att lägga in ett före och efterfoto? Nu hittade jag inget nytt och bra efterfoto men ja, jag gillar det. Det är taget en kväll när jag hade tråkigt och tog egokort en hel kväll men kastade alla utom det här typ ;)
 
Före
 
Efter
Ja det syns i ansiktet iaf ;)

Sängen är nere igen

Mina fönster blir målade här hemma och sängen står ju framför fönstret så den har stått på högkant och jag har sovit på soffan. Dom skulle blivit klara idag men nu drar det ut till på fredag så idag drog jag ner sängen. Jag hoppas jag kan få ihop det utan att behöva ta upp den i morgon igen. Inte en enda natt på soffan, jag sover inte alls!
 
Någon som vill komma och hjälpa mig att måla om sovrummet? Börjar tröttna på den gula fula färgen och Alex egengjorda konst på väggarna från när det här var hans rum ;)
 
Längtar tills jag har pengarna att köpa en ny säng, det kommer att bli skittrågt i rummet igen men det är det värt om jag slipper sova så trångt som nu. Fattar verkligen inte vad jag tänkte med när jag köpte den här sängen.

Hipp hurra till mig idag!

Jag fyller år idag :) Bara så att ni vet ;) Hur som helst så kom mina föräldrar förbi med 300,- som skulle gå till en ny handväska. Den jag hittade kostade efter rabatt 299,- så det var ju toppen :)
 
 

Kämpar på

Jag kämpar på med gymmandet. Förra veckan tränade jag 5 av 7 dagar, får se hur det blir den här veckan! En rolig sak jag märker av är hur mycket bättre och hur mycket mindre jag måste äta när jag tränar. Jag behöver inte småäta alls för att hålla mig mätt utan jag äter som jag ska och håller mig ordentligt mätt. Nu är jag där jag skulle vara efter open. Känns underbart faktiskt! Än känner jag mig peppad och det känns att jag är på rätt väg! Måste bli bättre på att dricka vatten bara...

En söndagsmorgon

En söndagsmorgon klockan 7.45 är det rätt tomt på gymmet men inte helt tomt. Vi var väl kanske 6-7 pers där ändå. Vart lite förvånad igen faktiskt :) Idag vart det iaf 30 minuter på crosstrainern och 20 minuter på bandet (5 min gå, 5 min jogg x 2). Jag vet att jag inte borde jogga innan jag får nya skor men jag tycker det är så trist att bara gå ;)
 
Nu ska jag till Liljeholmen med Anneli, får se om hon kan lära mig hur man shoppar igen ;) Och ja, jag skojar, jag är inte desperat att få handla igen, jag känner bara inte igen mig själv ;)

Tränat

Igår kväll åkte jag och tränade. Jag trodde att jag skulle vara ensam på gymmet. Lördagskväll liksom. Men nu förstår jag alla som säger att dom raggar på gymmet, det var jag, en tjej till och typ 10 grabbar där ;) Skönt det iofs, det är lite obehagligt att gå dit själv när det är lite annorlunda tider känner jag, även om jag är i ett gym som är låst så vet man ju inte vem man är inlåst med liksom. Jag är iaf nöjd att jag gjorde det! Att jag inte satt kvar hemma och pillade mig i naveln ;)
 
Igår vart det visserligen inte så himla mycket träning utan bara 20 minuter på bandet och 10 minuter på crosstrainern. Det var alldeles för jobbet att ställa sig på den efter gåbandet! Jag ville mest bara komma iväg och visa för mig själv att jag orkade ta mig hemifrån och träna en lördagskväll när jag ändå inte hade nått annat att göra :)

Vad har hänt?

Här åker jag till skärholmen och hoppas på att hitta något att handla för mina ynka kronor innan barnbidraget kommer och så går jag därifrån tomhänt! Inte bara en gång utan tre ggr! Jag hittade helt enkelt inget jag verkligen ville ha, tidigare hade jag säkert köpt nått ändå men nu efter fyra månaders snålande så har jag bestämt mig för att inte köpa något jag verkligen inte vill ha. Just för att inte falla tillbaka i gamla mönster igen :) Fast det är inte ens kul när man inte kan hitta en endaste sketen liten sak att handla, haha!
 
Den 12 december är det dags för linsundersökning. Jag ska skaffa mig 2-veckorslinser istället för endagslinser som jag har nu. Jag kan inte ha linser på jobbet och då blir jag för snål för att ta på mig linser för någrta timmar på eftermiddagen sen så nu ska jag skaffa linser som jag inte behöver kasta varje dag, Ska bli skönt när jag är på gymmet!
 
Sen efter det ska jag lära mig att sminka mig på Make Up Store. Sen ska jag boka in tid någon dag där i krokarna för att klippa mig och färga utväxten, fixa bryn och fransar och även göra naglar. Nu jäklar ska det bli ordning på torpet, nu ska jag bli så snygg jag så länge velat, haha!
 
Jag måste köpa kläder till jul också men det finns verkligen inget ännu så jag hoppas att det kommer in mer snygga kläder! Jag är rätt kinkig med vad jag vill ha. Jag skulle gärna ha samma klänning som förra året men för att ha den och den ska sitta bra måste jag gå upp några kg och det var ju inte riktigt planen ;)
 
Jag vill ju helst att Alicia har rött på sig men jag hittar inget fint alls i år. Så just nu lutar det åt en turkos klänning faktiskt, jag är helt kär i den och måste bara köpa den till henne men den går verkligen inte ha på annat än fest så vi får hoppas på många fester framöver ;) Alex ska få välja själv i år igen. Så det blr väl ännu en skjorta som aldrig mer används ;)
 
Nu kanske jag skulle ta och börja städa här hemma? En målerifirma ringde och ville komma hit på måndag morgon och börja måla så nu måste jag fixa i ordning inne i mitt och ungarnas rum som ser ut som stryk just nu! Måste plocka ner alla gardiner och damma uppepå fodren för det var ett tag sen om man säger så ;) Jag får iaf städat hemma men det känns som en lite konstig dag att ringa på och boka tid. Ringer klockan 12 en lördag? Han var dock nöjd, vad smidig du är, såhär smidigt brukar det aldrig vara, sa han till mig när jag godkänt att dom kom hit. Jag är rätt smidigt ;) Så i tre dagar kommer vi att leva med färgångor här hemma och jag kommer att få sova på soffan... Känns bra det här...

3 kg kvar

Jag har börjat inse att det är kul att gå till gymmet. Måtte detta hålla i sig! Jag packar väskan på morgonen innan jobbet så jag inte har något att skylla på. Längtar tills jag får råd att köpa nya skor så jag kan börja löpträna igen! Jag sköter min kost perfekt just nu, kanske kan jag gå ner dom där sista tre kilona som sitter som berget! Jag går ner till 58,8 men sen tar det stop och jag vänder upp till 60 igen. Mitt mål är 56, då har jag gått ner 50 kg (så nu vet ni som kan räkna hur mycket jag vägde från början ;)) och sen hoppas jag att jag kommer att vara nöjd. Då har jag ett bmi på 23, lagom för mig hoppas jag.
 
Efter samtalet med dietisten har jag funderat på mitt eftermiddagsmellanmål. Jag har länge skyllt på att jag inte har några pengar att köpa typ skinka och sånt för. Men jag har å andra sidan nästan 2 kg kycklingfilé i frysen så det kanske är dags att ugnssteka två filéer och skära i skivor och frysa till pålägg? Jag måste sluta att hitta ursäkter till allt hela tiden! Jäkla dumheter! Inte konstigt att jag går ner dom sista kilona när jag äter knäckebröd med smör så det sprutar ur öronen på mig. Man blir ju inte jättemätt på en knäckemacka med smör... Inte ens jag blir det...
 
Nej, nu är det dags att gå och klä på barnen så vi kan gå till skola/dagis. Sen blir det lite jobba, lite gymma och sen blir det till att städa här hemma :) På gymmet blir det crosstrainern, jag har börjat uppskatta den, den var riktigt rolig och jag kan köra den även fast mina skor inte är dom bästa ;)

Gym.

Var till gymmet idag. Det var jättemycket människor där för första gången någonsin. Löpbanden var upptagna så jag tog 30 minuter på crosstrainern. Stånkade fram en mil (fattar inte riktigt hur dom mäter det där för det känns jättemycket) och brände 300 kcal (vilkat jag inte alls tror på men men). Men jag ville gå lite också så jag gick 2.16 km på 20,42 minuter och brände 119 kcal. Jag är nöjd får jag säga :) Jag har börjat att uppskatta att gå till gymmet och hur skönt är inte det då?
Jag växer en liten bit för varje gång för det är faktiskt ganska coolt att jag för två år sen bara satt och fläskade på soffan och nu går till gymmet i parti och minut :)
 
Jag ringde även dietisten på sjukan för att få hjälp. Jag har sen jag börjat träna fått en väldig hunger och ett sug utan dess like på kvällarna så hon bokade in mig på ett möte i januari när jag ändå ska dit på 2-årskontrollen och sen skulle hon skicka en liste med bra mellanmål. För det är på mitt eftermiddagsmellis som det faller. Jag får inte till det och jag måste få i mig ordentligt där för annars pajar resten av kvällen! Nu jäklar ska vi se om jag inte kan bli av med dom där rackarns sista 3 kg som sitter stenhårt som berget!

Nästa gång

Nästa gång jag får panik för hur min gräsliga mage ser ut ska jag lyssna på den här:
 
 

Alicias födelsedag!

Öppnar paketet lite försiktigt...
 
Tittut!
 
En dockvagn!
 
Morgonglass med tre ljus i!
 
Alicias tårta!

Bra morgon

Febriga små damer är sådär roliga att ha att göra med en tidig morgon kan jag lova... Vi har inte varit iväg en timma knappt och redan vill jag silvertejpa fast ungen i sitt rum ;) Just u är hon iofs ganska lugn, hon har börjat leka med dockvagnen jag hade köpt i födelsedagspresent. Den fina skrållandockan hon fick förra julen är dock inte det minsta intressant, den har ju HÅR, det är ju ingen bebis ;) Så det är mest hennes tiger som ligger i vagnen och blir runtkörd. Nu ska jag lägga in dom få bilderna jag har från hennes födelsedag och visa här också :)

Mår lite bättre

Jag behövde bara ta mod till mig, våga känna efter och agera utifrån det så mådde jag genast lite bättre! Jag slutade att fega helt enkelt, slutade att fundera så jävla mycket :D Nu känns det bättre igen och jag blickar framåt :)
 
Idag har jag suttit hemma med en sjuk liten dam. Feber och rinnande näsa men den där jäkla ungen är ju ett energipaket ändå. Hur orkar hon med sån feber?
 
Sitter och planerar inför nya träningskläder. Måste ha ny sportbh, nya skor och tröjor. Helst skulle jag vilja ha två par skor så jag kunde ha ett par utomhus också men jag lär inte springa ute nu när det är halt iaf så jag börjar med nya att ha inne. Jag känner att dom jag har nu inte är bra längre, jag vågar helt enkelt inte springa i dom längre för det är typ ingen dämpning kvar i dom och det är ju inte värt att förstöra nått bara för att man absolut ska springa. Bara tre veckor kvar tills jag har råd att köpa nya så jag får stå ut :)
 
Om 14 dagar kommer jag att betala in det sista på mina skulder. Det är helt galet faktiskt. Men jösses som vi har snålat i fyra månader. Ibland har jag varit sugen på att ge upp men jag har tragglat vidare. Men jag kan lova att Alex längtar efter att få lite lyx igen. Han fick välja vad vi skulle äta första dagen som skuldfria och det var ett ekelt val. PIZZA! Och vi skulle inte dela på en utan köpa två så han fick en egen barnpizza ;) Det är okej, det är klart att ungen ska få pizza :) Så den 23e är det vi som köper pizza och dricker cola!
 
Julklapparna är nästan klara. Det är bara en grej kvar till Alex sen är jag klar. Dom hade halva priset på lego på City gross så jag fick tag i det största prinsesslottet i duplo till Alicia för 300,- istället för 600,- Igår visade jag henne det inne på BR. Hon bara skrek rakt ut; Mamma det är LEEEEGO OCH PRINSESSOR!!!! Jag misstänker att hon kommer gilla den julklappen ;) Sen får hon Baby Borns interaktiva häst. Jäkla tv-reklam som får ungarna så lyckliga över såna saker ;) Jag hittade den också till ett riktigt bra pris så det var värt det! Jag längtar till jul så jag får se deras ansikten när dom öppnar sina paket :)
 
Jag ska börja planera om i ungarnas rum. Det funnkar inte som det är nu. Det är för mycket grejer på för liten yta. Det mesta som är stort är ju Alicias grejer (dockvagn, docksäng, spis, bobby car, trehjuling, osv osv) det ä dags att rensa ur bland dom stora  sakerna. Trehjulingen tex. Hon har inget behov av den. Till nästa år blir det ändå springcykeln först och sen en liten ny cykel (och den här gången kommer jag att vägra stödhjul från början). Man kanske skulle sälja trehjulingen till våren... Måste få upp lite hyllor också. Måste få ordning helt enkelt. Inte bara stuva upp allt på hyllor och så är det fortfarande rörigt...

Mår inget bra

För några dagar sen bubblade jag av lycka. Idag är det mörkt. Shit vad tråkigt det är när det går så upp och ner. Hösten är inget bra för mig, har alltid blivit lite deppig under hösten och i år vart det tydligen inget undantag som jag trodde... Jag mår bra egentligen men jag tänker alldeles för mycket helt enkelt. Inte bra för mig ;)
 
Jag ska försöka att skriva om lilla damens födelsedag sen. Men som sagt, jag har ingen ork. Måste till gymmet och springa några km så jag får tillbaka lite glädje igen, det är verkligen skillnad i kroppen när man har tränat. Det känns som det behövs just nu! Tur att jag har fått hem ungarna igen iaf, så jag får en massa gos och mys :) Glädjen inom mig när Alicia såg mig på dagis igår och riktigt tjöt MAMMA och springer fram och kastar sig runt halsen och ger mig en puss är obeskrivlig, det är underbart! Alex är inte lika översvallande lycklig i skolan, han är ju cool och då kan man ju inte kasta sig runt halsen på mamma ;)
 
Men som sagt, nått tips på hur man slutar att tänka? Hur man gör hjärnan helt tom, haha!

RSS 2.0