Blöjan är borta mest hela tiden!

 F ringde idag och berättade att Alicia varit utan blöja mest hela dagen igår. Idag när jag hämtade henne på dagis så sa dom att hon varit utan blöja hela dagen förutom vid vilan men den var torr när dom tog av den och det hade inte hänt några olyckor på hela dagen.
 
Så jag fortsatte och hon har nu varit utan blöja hela dagen. Hon säger alltid till innan något kommer. Ni anar inte hur skönt det är! Kändes ju nödvändigt att jag köpte en trepack med våtservetter igår men dom går väl åt så småningom ändå ;) Nu när hon är bra i magen så funkar det ju och hon är garangterat mogen iaf :)

Ingen blöja

Idag skickar jag Alicia tilll dagis utan blöja. Hon gick utan blöja nästan hela dagen igår och den senaste tiden har hon nästan varje gång hon är kissnödig tagit av sig blöjan och satt sig på toa och kissat. Hon är redo för nästa steg. Jag ska dock säga till personalen att dom får sätta på henne en blöja när dom ska gå ut för hon har inte helt fått ordning på att säga till varje gång ;)
 
Hon vaknade helt torr så jag det var då jag kände att det var dags att ta det ett steg längre :) Min duktiga tjej :) Jag har packat ner extra trosor och extra blöjor, det kan nog behövas ;)
 

Matdag 15/2-13

Nu måste jag logga vad jag äter. Nu när jag ska vara stenhård, hoppa över dom här inläggen om det är tråkigt, orkar inte med att höra något klagande på att jag är tråkig ;)
 
Frukost: Dubbel latte (1,5 dl mjölk), knäckemacka med skinka
Mellanmål: Latte (1 dl mjölk), 1 ägg med lite kaviar
Lunch: Kött, potatis, sås, gurka (svårt med grönsaker när lilla damen är hemma och inte får äta några knappt)
Mellanmål: Knäcke med skinka
Middag: Gräddkokta köttbullar, makaroner
Kvällsmål: En skiva sockerkaka och senare några köttbullar från middagen.
 
Okej, det vart inte ultimat men ibland måste man baka lite till dom man tycker om :)

Återbesöket

I går var det dags för tvåårskontrollen på kirurgen. Började som vanligt med att ta en vikt. Jag hade gått ner 3,5 kg sen förra året så vikten var alla nöjda med. Jag hade ingen brist på järn som jag trodde, däremot hade jag brist på folsyra så nu blir det ännu en tablett. Nu fick jag dock veta att jag får ta alla tabletter samtidigt med min morgonlatte så nu ska det bli ordning med tabletterna så nu ska jag nog få upp nivåerna!
 
Jag ska få en remiss skickad till plastiken för magen så jag får se hur det går. Egentligen skulle jag få hjälp att ta kort på magen igår men det glömdes bort, smart. Så nu måste jag lösa det här själv men jag får försöka fixa det i helgen!
 
Dietisten vart inte lika glad som läkaren (som mest satt och log hela tiden och var så nöjd). Mina blodsockerfall måste åtgärdas. Så nu är det 3 veckors stenhård kosthållning som gäller. Jag ska äta efter kostråden till punkt och pricka så får vi se om dom inte försvinner. Det var blodsockerfallet jag fick förra helgen som fick henne att skälla på mig lite. Men det är okej, jag behövde få höra att jag behöver skärpa mig! Jag ter ju inte så fel egentligen men jag äter för lite helt enkelt...

Present

Fick en röd ros och ett par örhängen idag :)




2-årsbesök

Idag är det dags för ett litet besök på kirurgen på St Göran. Börjar kännas galet nervöst för jag är rädd för vad proverna ska visa och om jag kommer att få en remiss skickad till plastik för en ukplastik eller om jag måste ta ett lån för det... Vi får väl se hur det går, håll en tumme :)

Matteprov igen

Shit vad jag är bäst! Igår var jag och kollade in provet från veckan innan och jag hade lyckats bra den här gången också :) Bara två prov kvar nu! Eller tre för det är två vanliga och sen dom hemska nationella proven... Och iofs så är det det värsta kvar, än så länge har det varit rätt mycket repetition men det som kommer i nästa kapitel är jag inge duktig på (orkar inte ens tänka ut vad det är ;)). Men hon sa iaf att det såg väldigt bra ut för min del. Hon var väldigt nöjd med mina resultat. Jag hoppas iaf på att få ett C, då ska jag nog gråta en skvätt ;)

Glad

Idag är jag glad. Vaknade med ett leende på läpparna och allt bara känns bra. Jag lägger allt det gamla bakom mig och blickar framåt. Vi får se vad som händer :)

Att flyta med

Just nu känns allt så galet bra! Jag har hittat tillbaka...
 

Skärper mig!

Igår var ja hos Matte hela dagen, det enda jag åt var en macka med smör på morgonen och en macka från subban som jag delade på två ggr. Drack två glas vatten också. Det är så lätt att glömma bort att äta när man sitter och har det mysigt.
 
På vägen hem köpte jag med mig ett Happy Meal från donken som jag åt en del av. Sen somnade jag tidigt men vid midnatt vaknade jag i panik. Jag mådde illa, var matt i kroppen, huvudet snurrade och jag svettades floder. Magsjuk tänkte jag direkt men tillslut insåg jag vad det var. Blodsockerfall deluxe... Upp och var glad över den lilla chokladkakan jag köpte på COOP innan jag åkte hem. Öppnade ballkongdörren på vid gavel och la mig på soffan med några rutor choklad och efter en halvtimma var jag människa igen och kröp ner i sängen.
 
Jag fick mig ett rejält wake up call iaf. Dags att skärpa sig. From nu är det jag som äter ordentligt. Jag får ta med mig mellanmålsmat hem till Matte när jag åker dit. Måste se till att alltid äta ordentligt för det är när jag äter dåligt och sen oftast tar något snabbt (och således minder bra) som jag får dom här hemska blodsockerfallen. Det är verkligen vidrigt, jag kan inte ens förklara hur dåligt jag mår när dom kommer!
 
Så nu är det skärpning och jag kommer ett tag att föra dagbok här, det kanske får mig att skärpa mig, tycker ni att det är trist att läsa så får ni hoppa över dom inläggen ;) Så nu ska jag dra på mig kläder och dra ner till Ica och köpa lite yoghurtt så jag får i mig något i morgon innan jag åker och jobbar!

Äntligen har jag fått skjuta!

Matte (eller pistol-Matte som mamma kallar honom ;)) lovade mig i somras att vi skulle åka till skjutbanan men så bröt vi upp lite hastigt och lustigt. Så när vi träffades igen lovade han mig att jag skulle få åka med ut och idag vart det av! Jättekul var det :)
 
Jag åkte ut dit igår efter att ha lämnat av ungarna hos Fredriks tjej på jobbet. Köpte med mig lite käk och ostbollar på vägen och så spenderade vi kvällen med att käka och kolla på TV i lugn och ro. Satt väll uppe till midnatt innan vi bägge däckade. Vi trodde bägge två att han skulle behöva åka och jobba idag så stämningen var ju lite sådär när alla planer gick om intet. När jag vaknade och hörde att han duschade insåg jag att det måste betyda att hans chef inte hört av sig och det stämde så det vart ju genast lite gladare.
 
Vi käkade frukost och kollade mer TV, lite senare åkte vi till Haninge Centrum och köpte med oss subban hem. Någon timma efter det var hans bästa polare på väg och vi drog ner till skjutbanan och mötte upp honom. Matte sköt med sin nya Glock och efter ett tag fick jag prova hans Sig Sauer. Den hade han byggt om lite så jag kunde få skjuta kaliber 22 istället för den som det brukar vara som är lite kraftigare.
 
Sen fick jag prova hans 44 Magnum. Jäklar vilken smäll det var, haha! Vilken skillnad :) Kul som fan var det iaf! Jag hoppas jag får chansen att åka ut igen och prova. Matte spelade in en film när jag sköt med den men jag vägrar visa den för jag såg ut som fan ;) Han tyckte jag såg jättelycklig och så söt ut när jag stod med ett leende från öra till öra men nej, jag såg skitlarvig ut, haha!
 

Hungrig

Är man någonsin så hungrig som när man ska ta fasteprover? Jag ska åka och läna Alicia på dagis sen är det raka spåret till Liljeholmen för att besöka lab där och ta proverna och sen ska jag lyxa med en fika på något av fiken där, det är jag värd tycker jag ;)

Matteprov!

Tydligen hade det gått bra på matteprovet jag skrev i torsdags. Jag fick inte se det men hon sa att det hade gått bra, det får man vara nöjd med :) Tre prov och alla har gått bra. På torsdag är det dags igen, då är det ekvationer, känns sådär roligt med prov i parti och minut men det är bara en 5-6 veckor kvar nu! Fan, vad jag längtar till det här är över, jag hatar verkligen att plugga...
 
Alicia har drömt mardrömar inatt. Hon kom över till min säng där hon somnade om och sen låg hon och skrek i sömnen och när jag la armen på henne vart hon jätterädd, stackars liten :(
 
Igår var det disco i skolan, jag hade missat det helt, Alex påminde mig när jag hämtade honom. Så mellan 18-20 satt jag som en panelhöna med dom andra mamorna/papporna och tittade på när ungarna rusade som galningar ;) Alex har verkligen fina klasskompisar. Dom tog hand om Alicia hela tiden och en av grabbarna teamade upp med henne inför "Hela havet stormar" och han höll henne i handen hela tiden och dom vann! Han var så söt när han kastade upp henne på stolen när musiken tystnade :) Dom vann en varsin godispåse och dricka. Alicia var stolt som en tupp när hon gick runt med sin vinst! Alla kompisarna tog hand om henne och lät henne vara med, så snälla :)

Naglar

Igår var jag och gjorde nya naglar. Dom vart silver den här gången, med lite blått glitter på ringfingrarna, jag vart nöjd iaf :)
 
Det är så svårt att få bra bilder när man tar själv men ja, ett försök iaf :)

Stolt!

Man blir rätt stolt när ens lilla flicka tar av sig blöjan, slänger den i blöjhinke, sätter sig på toa, kissar, torkar sig och spolar efter sig! Om vi bara får ordning på hennes mage är hon nog blööjfri rätt fort. OM vi får ordning på hennes mage för annars blir det svårt :(

Ny dag, nya utmaningar!

Idag har jag haft det tokmysigt! Träffa en gammal vän, blev bjuden på pizza och kollat å bara snackat en massa skit...
 
Tog med mig en kompis till Alex hem och senare kommer hans mamma och syrra hit och käkar lite köttfärssås och spagetti. Trevligt med lite middagssällskap!
 
Skulle gjort nya naglar idag men fick ställa inn, längtar tills på måndag för dom börjar bli långa nu så det är svårt att skriva ;)

RSS 2.0