Smart drag

I går på grönan vann vi ½ stor kexchoklad (vi delade med syrran och hennes man) och sen vann jag 2 kg schweizernöt. Varför tog jag dessa lotter? Jag har inte ätit godis på en vecka och har gett mig fan på att inte börja heller. Jag har inget sötsug alls egentligen så därför tänker jag inte ens utmana ödet. Så kan någon smart människa förklara för mig varför jag envisades med att ta alla dessa lotter ;) Jaja, jag ska göra mousse till nästa helg och så ska jag dela ut lite till andra.
 
I dag ska Alicia på kalas hos en kompis. Jag undrar hur många ggr jag ska höra frågan om när vi ska gå tills det är dags :) Så förväntansfull! Nästa helg är det ännu ett kalas. Då blir det pizzalunch och grejer! Vilken lyx :)
 
Sen ska Alex snart ha ännu en sleepover. Han fick ju inget riktigt kalas när han fyllde år men har konstaterat att det inte är så jäkla kul längre. Han vill hellre ha hit några vänner, käka gott och gott och låta dom sova kvar. Den här gången blir det köpepizza för alla :) Men det blir längre fram i tiden :)

Grönan!

I dag har dagen spenderats på Grönan! Vi har haft det superkul :) Min syrra med make kom också så det vart dubbelt så roligt allting :) Vi kom hem med kexchoklad och schweizernöt så nu har vi lördagsgodis ett tag framåt. Jag har faktiskt inte tagit en endaste bit av någon av dom. Det är väl första gången ever som jag inte är ett dugg sugen på godis ;)

Tandläkaren

I dag ska jag tydligen laga ett hål igen då. Jag blir så trött på min mun! Nu har jag läst på flera ställen att många som gjort en gbp får sämre tänder. No shit. Det här var ett litet hål som hon ville plugga igen med en gång. Jag har så högt högkostnadsskydd så det är lika bra att göra det redan nu!
 
Jag tar cykeln tror jag minsann! Ingen bensin, bra motion :)
 
Just nu är det skitknackigt med pengar. Alltså verkligen, skitknackigt. Jag och barnen överlever. Om inte annat har jag världens bästa älskling som gärna hjälper till med en kasse mat om det skulle tryta i skåpen (men eftersom jag är rustat för tredje världskriget så lär det inte behöva ske). Hur som så har jag inte råd att köpa något gottis alls. Jag använder knappt bilen osv. Det har resulterat i en bra viktnedgång än så länge. Nu måste jag bara hålla i det här också ;)
 
Det går inte lika fort som med pulver och skumma dieter men det går och det är ju faktiskt på ett bra mycket bättre sätt! Jag fortsätter och hoppas att jag kan hålla i det här även på helgerna för det är då det spricker...

Cyklat

Jag har cyklat mer än en mil i dag. Det är stort för mig. Att ens ta sig ut. Men nu är jag slut ;)

Orm

Nu vet jag hur rädd jag är för ormar iaf!
 
 
Den här lilla rackaren träffade jag på i svampskogen. Jag fick tillslut ringa mamma och få hjälp att komma därifrån för jag satt fast! Jag kom ingenstans, kunde inte lyfta på benen. Matte var och sköt lerduvor så honom ville jag inte störa heller. Lika bra det kanske, annars skulle han fått leta rätt på mig i skogen och hjälpa mig ;)

Snart är det helg

På vardagarna är det enkelt att sköta sig. Rutinerna bara snurrar på i vanlig ordning. Det jag måste bli bättre på är att få med mig bra mellanmål till jobbet. I dag har jag med mig ett päron till förmiddagen, sen fisk till lunch (har fått möjlighet att sitta i en undercentral och äta (dom har fixat bord och micro) men än så länge springer en massa hantverkare där, så vi får se om jag får möjlighet att sitta där) och slutligenn keso blandat med en nektarin till eftermiddagen. Jag måste bli bättre på mellanmål helt enkelt!
 
Hur som helst så kommer helgen snart. Barnen ska till sin pappa och jag ska åka hem till Matte. Då måste jag börja tänka mig för! För då är det jobbigt. Han har massor med äppelträd utanför huset där äpplena är mogna. Man kan göra jättemånga pajer... Paj e gott. Okej en bit kan man väl ta utan att det går åt skogen men ändå. Hellre det än godis iaf, i helgen ska jag hålla mig ifrån godis, punkt slut! Sen ska jag gå mycket i skogen, man vet ju aldrig man kan ju hitta en kantarell om man har tur :)
 
Jag har bestämt mig för att styra upp mina matvanor som ni kanske förstår. Jag står still så det är ingen fara så men jag äter för lite av sån mat jag ska och för mycket av annat. Och innan det börjar gå uppåt så är det dags att ta tag i det! Tydligen behövdes inte så mycket mer än att äta mer proteiner och äta rätt mängd för min kropp att reagera för jag märker på kläder att magomfånget blivit mindre. Vatten, jag vet men jag är nöjd ändå ;) Man behöver den där lite snabba kickstarten för att komma på varför det faktiskt är kul att äta rätt!

Vad gör jag?

Här sitter jag, 37 år gammal, tvåbarnsmorsa osv, och svälter mig med Naturdiet? I går när vi satt och åt middag så säger Aex: Men mamma, varför äter du dom där sopporna när du tycker dom är äckliga och du inte måste? Bra fråga! Så jag la bort dom (nu åt jag visserligen linssoppa just vid det målet men ändå).
 
Jag skiter i allt vad larviga dieter heter och går tillbaka till hur jag ska äta enligt mina råd från sjukhuset. Min första och största förändring jag måste ta tag i är att ta det lugnt när jag äter. Sluta att inhalera maten. Tugga, tugga och tugga lite mer innan jag sväljer. Låta måltiden ta 20 minuter (eller iaf 15 minuter).
 
Gott mellis. Kokt ägg med tonfiskröra.

Tonfiskröra

1 burk tonfisk i vatten
Keso
Några msk Creme Fraiche
1-2 msk majonnäs
1 liten gul lök
½ röd paprika
Salt och peppar

Häll av vattnet från tonfisken. Finhacka lök och paprika. Blanda i allt i en skål. Hur mycket keso? Ja, nästan så där en hel liten burk. Jag vet inte mätte inte utan slevade bara upp.

 

En ny start

Jag gör inte min "diet" i fem dagar för att gå ner i vikt (även om det är en trevlig biverkning om jag gör det men det är ändå bara vatten). Jag gör det heller inte för att krympa magsäcken (för enligt vad jag hört kan den inte bli större från början så då är det svårt att krympa den).
 
Jag gör det för att få en ny start i mitt liv. Jag har fått ett ypperligt verktyg för att hålla min vikt och må bra. Därför har det stört mig att jag tappat greppet en del. Jag äter mer och mer snask. Inte varje dag, inte några massor men jag kan faktiskt inte hålla på att käka godis 3-4 ggr/vecka. Då riskerar jag att snabbt falla tillbaka igen.
 
Jag hoppas att ett strukturerat sätt att äta kan få mig att komma upp på banan igen och återgå till gamla rutiner. Precis efter open och säkert ett år efteråt åt jag aldrig godis. Jag koncentrerade mig på att få i mig all mat jag var tvungen att få i mig. Godis rymdes inte i det. Nu kan jag lätt byta ut mitt kvällsmål hemma hos Matte mot att trycka i mig godis i stället.
 
Jag var jättenoga efter alla tandproblem men det gick fort att hamna i gamla vanor igen. Jag ska komma tillbaka dit. Mat var tredje timma och bra mat :)
 
I dag är det andra dagen med flyt. Jag kokade en linssoppa i går och åt till middag och har packat ner en portion med sån till lunch. Jag kände att eftersom jag inte gör det för att gå ner i vikt är det mindre viktigt att jag bara äter mina VLCD. En enkel linssoppa full med protein och gjorde mig så gott så ni anar inte :)

Överdriver lite ;)

För jag dör inte alls, det går förvånandsvärt bra faktiskt. Herregud, två dagar. Det är en piss i Nilen.

Jag dör!

Jag håller på riktigt på att dö. Det här med att äta Naturdiet suger åsnepung. Men det är bara två dagar, jag ska klara det :) Jag kämpar hårt mot alla superbra ursäkter jag hittar på hela tiden ;) Men man blir ju inte mätt av en sån soppa direkt. Jag har snart druckit 2,5 liter vatten och har nog pinkat ungefär 82 ggr ;) Jag kämpar på :)

Då är det dags då!

Måndag morgon och nu ska jag se vad jag kan göra åt min mage :) Man startar om magsäcken säger andra. Två dagar med Naturdiet (egentligen tror jag att dom vill att man köper proteinpulver men jag vet inte så jag kör på naturdiet). Inte gott, smakar fan rent ut sagt men det är ju bara två dagar så jag överlever! Men det spelar ingen roll hur mycket jag dricker, det är lika mycket kvar i glaset ändå... Herregud, hur klarade jag detta i två veckor inför open?
 
Just nu längtar jag bara till onsdag då jag får äta tonfisk, makrill, keso och ägg och det ska jag göra, tills det sprutar ur öronen på mig ;) 1 dl mat åt gången. Jag tror det är mycket en psykisk nollställning också. Att börja äta låååångsamt igen. För det är jag värdelös på! Jag får alltid sitta och titta på Matte när han äter klart varenda gång, han äter precis som man ska, långsamt och slutar när han är mätt. Jag har återigen börjat att kasta i mig maten. Och det slutar ofta med att maten fastnar på vägen ner och jag får en lätt dumping. Hjärtklappningen kommer direkt. Så nu ska jag öva på det (det har jag redan börjat med och jag märker att jag blir mättare fortare på det sättet).

Jomenvisst

Det går bra för hela min livsstilsomställning. Två dagar i rad har jag suttit i en fastighet i stan i fem timmar och väntat. I går vart det Max och glass från StikkiNikki. Dagen innan McD. Det är inte enkelt att vara nyttig när man spenderar dagen med att i det närmaste kolla när målarfärg torkar.
 
I dag är det några timmars jobb och sen är det helg. Känns väldigt bra måste jag säga :)

Så jäkla trött

Jag håller på att bli galen! Jag är konstant trött. Folk i min närhet har börjat reagera. Alla prover på VC såg bra ut så det var ingen blodbrist eller liknande. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. I dag orkar jag inte ens jobba. Jag låter barnen sova medan jag sitter här. Jag får ett helvete i morgon men jag hoppas på att kanske, kanske är jag piggare i morgon. Det vet jag att jag inte är men hoppas kan man ju alltid.
 
På helgerna somnar jag gärna runt 21 framför TVn, jag är inte världens roligaste människa längre :( Hur många koppar kaffe jag drar i mig varje dag vågar jag inte ens tänka på. Många blir det iaf. Nu kanske det är dags att ta tag i det här.
 
Någonstans vet jag vad det troligen beror på. Jag behöver sköta om mig mer. Jag måste stressa ner, äta bättre, röra på mig mer och sova mer och bättre. Det är ju en plats att börja på iaf. Skaffa träningskort i simhallen så jag kan träna i gymet och simma, hålla koll på maten, äta regelbundet och sluta stressa upp mig så väldigt. Planera mina dagar och sköta det jag måste, inte ta på mig mer jobb än jag måste osv osv.
 
Jag är villig att försöka iaf! Sen får det bli farbror doktorn. Min läkare är ändå på semester just nu så jag kan lika gärna köra ett tag hemma med min egen diagnos och hoppas på det bästa ;)

Alla värden bra men...

Alla mina värden är bra men jag är så trött så trött. Jag bllir galen! Inget bråck hade jag heller och inget annat medicinskt heller för den delen så vart mina hemska buksmärtor kommer ifrån vet jag inte. I söndags fick jag ont igen, nu höll det dock bara i sig i kanske 30 minuter men det gjorde så ont. Satt och kved och grät, tror nog aldrig Matte sett mig sån innan. Snart måste jag få det uträtt men läkaren kunde inte hitta någon annan ursäkt än bråck verkade det som.

RSS 2.0