Köpstopp, hur går det?

Nä helt och hållet gick det inte men nästan! Jag köpte nya skor häromveckan. Jag behövde nya skor då dom jag hade bara stod på skohyllan och såg snygga ut. Däremot gjorde jag något jag aldrig gjort förr, jag la ut mina snygga moccaskor jag aldrig använde på Blocket och fick dom sålda för 250,- det var mer än hälften av vad dom nya kostade så jag är nöjd ändå :)
 
I förrgår åkte jag och Anneli och handlade och då blev det några saker. Alicia fick 3 stycken tröjor (ta 3 betala för 2) och det här var största anledningen till att jag åkte och handlade, dom flesta av hennes tröjor var för små så det var nödvändigt. Nya vantar fick hon också för vissa mornar är det kallt ute och att inte ha vantar till henne då känns sådär faktiskt!
 
Jag fick även tag i träningsbrallor till mig. Anneli hade en kupong på 25% så dom kostade bara 150,- och det är precis vad jag behöver nu. Vi ska nämligen börja träna (har ni hört den förut?). I söndags stod vi i kö i fem timmar för att få ett gymkort för 995,- så nu kan vi träna i ett år för nästan inga pengar alls. För tydligen ska vi springa Vårruset i vår och Midnattsloppet nästa år. Jag vet inte om någon egentligen minns hur den där knäppa idén kom fram men nu är det bestämt så nu är det dags att börja träna! Gymmet får firman ta som friskvård så det betalar jag inte själv så det är ingen avgift jag behöver tänka på :)
 
Enda anledningen till köpstoppet var ju att jag vill bli skuldfri. Så den här månaden har jag betalat in 1/4 av mina skulder och jag tänker fortsätta att leva snålt tills det är avbetalt. Får jag inga oväntade utgifter så kommer jag kunna vara skuldfri i slutet på november och jävlar vad skönt det ska bli!
 
Har förresten köpt en sak till. En dockvagn till Alicia till hennes födelsedag. Först var den nedsatt 30% sen har dom 20% på allt i butiken tom inorgon så då slog jag till. Så nu blev det en oväntad utgift den här månaden ändå men jag löser det, jag får leva lite snålare i veckorna bara :) Nu har jag ju inget kreditkort som kan rädda mig för det har jag klippt i två delar. Jag är på gång, big time!

Alicias mage

Nu har jag varit till läkaren med Alicia. Hon fick diagnosen orolig tarm och ska from nu inte äta någon gasbildande mat. Jag sa till på dagis i förrgår och hennes fröknar tog direkt bort all kål dom äter till lunchen trots att jag inte kommit in med intyg ännu. Igår fick jag intyget och jag gick och pratade med kockerskan. Hon hade då redan beställt Bregott eftersom hon inte får äta Lätta. Eftersom hon inte får äta lök så skulle hon göra allt hon kunde för att alltid laga egen mat till Alicia. Idag skulle dom äta lax med ärtpesto men eftersom baljväxter inte får intas så skulle hon få naturell lax. Jag vart  förvånad att det inte vart något tjaffs alls. Hon bara sa att hon fixar det hela tiden när jag sa något nytt. Jag älskar verkligen Alicias dagis, dom är underbara!
 
Redan efter första dagen med den nya kosten somnade Alicia i rätt tid och sov hela natten i sin säng! Jag antar att hon kan ha varit bullrig och haft ont i magen. Jag hoppas att det beror på kosten iaf för det skulle vara så skönt att få sova, även för mig!
 
Så hennes nya diet består av mycket fett, ingen lök (vitlök är tydligen den värsta :(), kål (här ingår blomkål och broccoli också), baljväxter eller groddar. Inget fullkornsbröd med hela frön, inte för mycket frukt (man ska gärna skala äpplen och päron), ingen juice, lite eller ingen kolsyra, inte för mycket socker.
 
Allt det här ska sen introduceras igen för att försöka hitta vad exakt hennes tarm verkligen reagerar mot, det kommer med största sannolikhet att växa bort men nu är det mer eller mindre nolltollerans ett tag framåt. Det är ju inga större svårigheter egentligen men vi som alla är galna i baljväxter har det lite torftigt just nu :) Men allt går att lösa och vad gör man inte för sina små snuttar?

Midnattsloppet

I lördags var det dags för vår lite stressiga dag. Vi mötte upp Anneli, Thomas och Anton i Telefonplan och sen åkte vi mot Cirkus Scott. En helt okej föreställning men jag är verkligen inte mycket för cirkus känner jag. Sen vet jag inte om några dansande tjejer kan räknas som cirkusnummer? Ungarna var nöjda iaf! Alicia vart rädd för clownerna första gången dom kom ut och sen var elefanterna lite läskiga. Hon hade tjatat om elefanterna men jag tror inte riktigt hon förstått hur stora dom faktiskt var ;)
 
Sen åkte vi in till stan och anmälde småttingarna till Mini Mil och mötte upp Robin innan vi gick och käkade. Min syrra med tillhörande make slöt upp och när det var småttingarnas tur att springa så tog Alex Alicia i hand och Anneli sprang med Anton. Alex sprang dock lite för fort så Alicia ramlade mest hela tiden och tillslut tröttnade han. Lämnade över Alicia till Anneli och spurtade i mål. När Anneli kommer in i mål med småttingarna står han där med medalj och hela rasket ;) Jäkla unge som lyckas lura till sig en medalj där med ;)

Anna var tvungen att gå då hon skulle på tjejmiddag men Andreas skulle stanna och heja på Alex. Vi gick upp till Zinkensdamms IP och satt där och lyssnade på lite musik och vilade upp oss lite. Alex bytte om till sina löåarkläder och vi satte på nummerlappen. Fredrik kom han med och efter ett tag gick vi upp mot startområdet. Vi stod i ett hörn medan Fredrik och Andreas stod med Alex och väntade på start. Vi undrade varför alla föräldrar sprang så jäkligt för att hinna ner till målet, det vet vi nu, haha!
 
När han sprungit iväg gick vi långsamt ner och skrattade åt alla som sprang ;) Efteråt förstod vi varför eftersom Alex gick i mål ungefär samtidigt som vi kom fram. Han kom in på 11.25 och ingen är stoltare än jag, han tog sig runt och det är verkligen skitbra :) Fredrik gick och hämtade sin tjej A och Andreas åkte hem efter ett tag. Vi bestämde oss för att gå och kolla lite på stora Midnattsloppet också när vi ändå var inne i stan. Vi hittade en plats vid Medis där vi stod. Alex kunde sitta och kolla på några cykelramper där några ungdomar gjorde trix så vi var alla nöjda. Det var trevligt och det var trevligt att kunna umgås med F och A som normala människor, bra för ungarna att se att vi faktiskt är sams om inte annat och att jag inte har några problem alls med att han är med henne :)
 
Vi kom hem ungefär 00.30 men inte skulle ungarna somna. Tillslut bäddade jag ner oss alla i min säng för att få alla att sova...

Hon sov!

Alicia vaknade till en gång vid 3, jag gick in och la mig hos henne en kort stund och så somnade hon om och jag kunde gå in till mig igen. Alex har inte kommit till mig särskilt mycket alls sen han var hos pappa så nu får jag faktiskt sova på nätterna :) Känns ovanligt ;)
 
Huvudsaken är att Alicia gillar sin nya säng iaf, hon känner sig nog som en stor flicka :)

Ny säng

Natten till idag fick Alicia ligga på en madrass på golvet att sova. Hon ville verkligen inte ligga i sin spjälsäng så hon slapp. Hon vaknade till vid midnatt men somnade om direkt när jag lagt på henne täcket. Sen sov hon hela natten så jag beslöt mig för att det var dags för en stor säng till henne. Det fick bli en växasäng bestämde jag mig för. Satte mig och letade på Blocket och hittade en en kort bit härifrån. Så nu har hon en ny säng.
 
Sängen hade personen som hade den innan dom som jag köpte den av målat rosa. Flickan som haft den hade dessutom klistrat på Hello Kitty klistermärken på den. Han ursäktade sig men jag konstaterade bara att det gör den bara ännu bättre för Alicia älskar Kitty. Och mycket riktigt, ungen är jätteglad över sin "Kittysäng" som hon kallar den :)
 
 
Nu har jag dock ångrat mig. Den här kommer hon inte få ha så länge. I stället ska jag köpa en våningssäng, en likadan som Alex loftsäng men att det är en våningssäng i stället. Det var Monchhichin som kom på det. Då kan man dessutom köpa till en extrasäng som man lägger under. Bra att ha när det kommer barn på besök... Men jag ska hålla koll på Blocket iaf och se när det kommer ut en sån som jag vill ha. Jag vill helst ha den i vitt och inte i grått som dom flesta på Blocket är. Men jag har ingen jättebrådska :)

Cyklat till dagis

Idag ska det komma några nissar hit och mäta fönstren eftersom dom ska byta eller renovera fönstren här i huset. Så jag kunde inte åka och jobba direkt utan skulle jobba hemifrån istället. Så jag tog cykeln. Härligt på vägen ner, Alicia älskar att cykla med mig, hon riktigt tjuter och skrattar när man cyklar fort vilket jag gör när inte Alex är med :) Men sen ska man ju hem igen. Jag bor ju på en kulle så det är inget kul alls. Jag bor dessutom på en liten kulle på kullen om man säger så. Jag var så slut i benen när jag kom hem så jag höll på att ramla när jag klev ner för trappstegen från cykelrummet men det är bara bra känner jag :D
 
I eftermiddag blir det till att cykla ner och hämta henne igen. Då ska jag uppåt med henne i bak också, grattis till mig ;) Men så blir det ett par dagar i veckan from nu! Jag ska åka lite innan så jag kan cykla en sväng extra dessutom. Jag ska försöka komma ihåg att sätta igång runkeeper också så jag kan se hur långt jag cyklar, kan vara kul att hålla reda på det!

Första veckan

Första veckan med mitt köpstopp är över. Om man inte räknar med cykeln då (för jag räknar inte riktigt med den faktiskt) så har det gått över förväntan! Jag tog ut kontanter och har hållt mig inom dom pengarna hela veckan! Nu hade jag dock lyckats räkna fel så följande 3 veckor kommer jag inte ha många kronor/vecka men det ska gå :) Jag har lite 25,- kuponger på ICA, pengar på COOP-kortet (bonus) och en hel del pant. Trist bara att jag behöver både kattmat och ny välling den här veckan, känns som jag inte har råd med det men katterna kan ju inte gärna svälta ;)
 
Men jag är nöjd för jag behöver sluta spendera så mycket pengar. Nu vill jag bli skuldfri och det ska gå undan :) Jag har ju inte så mycket skulder så varför jag håller på att mesa med dom vet jag inte, bara att betala av så jag är skuldfri sen och kan börja spendera pengarna igen, haha!

Tyst här

Idag är det sista dagen på semestern så kanske har jag mer tid för bloggen nu :) Igår var vi in till stan med Veronica och åkte med lite i stockholm cruising och gjorde lite reklam för infosite.se. Alex tyckte det var kul tills han blev jättehungrig, Alicia tyckte det var sådär spännande men det var kul att komma ut och göra något och inte bara sitta inne!
 
Vi åkte i bilen i mitten.
 
Efter den lilla trippen åkte vi hem till Veronicas syrra igen (det är deras företag och således behövde vi lämna bilen där). Jag och ungarna skulle bada i deras pool men det var bara jag som badade, vilka badkrukor jag har ;) Sötungarna vågade inte gå i vare sig i poolen eller bubbelpoolen. Men jag njöt iaf :)
 

Alex var sugen på att flyta på luftmadrassen men gav upp tillslut då han insåg att han riskerade att bli blöt...
 

Bubbelpoolen var för varm för honom och det var bubblor och en massa annat, sötungarna :)
 
Idag ska jag städa lite och i eftermiddag ska Alex leka lite med sin kompis H. Vi får väl se om vi är med eller hur det blir. Jag vill ut och cykla också, det är galet kul :)

RSS 2.0