Äntligen

Äntligen åkte vi och bytte däck på bilarna. Så nu kan jag komma iväg och jobba och åka till gymmet även när det är kallt ute. Skönt det iaf :)
 
Var och kollade på nya skor igår. Jag vill ha nya joggingskor, riktigt ordentliga. Hittade ett par för 1300,- som var helt galet sköna, får se vad jag hittar på sen när jag har pengar igen :) Det är så mycket jag vill handla när mina skattepengar kommer så jag har fått börja stryka saker på listan. Det märks att jag inte fått shoppa på länge, hehe. Igår storshoppade jag. Ett par träningsbyxor, långbenta så jag kan ta en tur utomhus också. Måste börja med det med, måste börja bli redo inför midnattsloppet 2013 ;)
 
Fast förhoppningsvis kommer jag att få göra en bukplastik till våren så vi får väl se hur det blir. Jag har iaf satt igång på allvar nu, så jäkla skönt att känna att jag klarar det, att jag är på g. Utmana mig själv!
 
På onsdag fyller lilla damen år! TRE ÅR! Vad hände? Dockvagnen står på vinden, monterad och klar och i morgon kväll ska jag och Alex sätta igång att slå in den, ska bli spännande att se hur det går ;) Maten kommer att påbörjas i morgon och tårtan likaså. Det blir en tårta fylld med glassfluff (som inte alls är glass, ska tydligen bara smaka glass) och hallonmousse och sen kläs den med rosa marsipan och dekoreras med silverpärlor, tre rosa ljus och ett prinsessdiadem. Jag hoppas att hon blir nöjd :) Till frukost har hon beställt glass och ägg (?), hon har aldrig ätit ägg till frukost här hemma förut så jag vet inte vart hon fick det ifrån men vill hon ha ägg så får hon ägg. Jag undrar dock om dom kommer at ätas om hon får glass också ;)

Bubbel!

Det bubblar i hela mig! Jag är glad idag, nått överjäkligt glad! Allt flyter på så himla bra just nu helt enkelt. För två år sen satt jag här i vardagsrummet och var olycklig över min vikt. Jag vägde som mest då och jag hade tagit första steget mot operationen. Idag sitter jag här 47,2 kg lättare och trivs så mycket bättre med mig själv. Jag har mina dåliga dagar, dagarna då jag nojar över min mage som jag avskyr mer än djävulen själv men dom dagarna får komma, det är okej.
 
Jag har beslutat mig för att bryta ett mönster i mitt liv. Mitt jobb gör att jag har mycket tid hemma på dagarna. Jag sitter på soffan och kollar på TV eller datorn. Jag beslöt mig för att det ska brytas, jag har blivit förslappad. Så jag har börjat gå till gymmet varje dag. Nåja, inte varje dag för ibland finns inte möjligheten men sön, mån, tis och idag har jag iaf varit där. Jag går ibland och springer ibland. Mitt mål är att försöka ta mig 5 km på bandet. Idag sprang jag alla 5 km och gick ytterligare en som uppvärmning och nedvarvning. 5 km! Vem kunde tro det när jag satt här för två år sen?
 
Jag tog ett beslut för tre månader sen att betala igen alla mina skulder enligt planen jag hade lagt upp för ett år sen. Jag skulle vara skuldfri vid årsskiftet var planen då och det kommer jag att bli. Vi har levt herrejössessnålt men det har gått. Idag betalade jag in det sista på ikea och det kändes så jäkla skönt! Nästa månad ska resten av alla skulder betalas in och sen är jag klar, jag är skuldfri! För första gången i mitt vuxna liv egentligen :) Så jävla skönt! Jag hade möjligheten och var villig att leva snålt i 4 månader för att klara det.
 
Livet leker, solen skiner och nu ska jag gå och hämta mina underbara ungar! Hemma här ligger det en Askungen-docka och väntar på Alicia. Jag har mutat henne, sov hon i sin säng i 7 nätter skulle hon få den där dockan och i morse frågade jag henne vad hon skulle få om hon sov i sin säng (hade hoppats på att hon glömt ;)), ungen säger "en docka". Jahapp, bara att åka och köpa henne en :)

Gymmet

Idag var det tredje dagen i rad jag är på gymmet. Jag kände att jag måste bryta lite, måste komma igång. Så då blir det gymmet. Jag springer inte varje dag. Idag gick jag lite på bandet, det handlar inte om att hårdträna, jag måste bara iväg! Skönt är det iaf och jäklar så mycket piggare man blir :)

Obehagligt

Nu är det andra gången på kort tid som jag får sms/telefonsamtal från okända killar. Den första var envis och ville bli kompis med mig. Nu är det en annan som verkar lika förvirrad som jag. Jag får inget svar från honom om vart vi skulle ha träffats. Men nu börjar det bli obehagligt. Är det någon där som gjort en profil i mitt namn någonstans och ger ut mitt nummer? Känns kul...

Nytränad

Thomas tog barnen så jag, Anneli och Robin kunde dra och träna. Vi provade gymmet i högdalen den här gången och där kommer jag nog fortsätta att träna, det var lite större där. På onsdagar hade dom genomgång av maskinerna så det ska vi göra någon gång så man kan våga sig på lite styrka sen också! Känns som att det är rätt viktigt ;)t

Ansökt till Komvux nu!

Nu har jag tagit tag i det jag funderat på i flera år. Jag ska börja att läsa in mitt gymnasiebetyg. Nu var jag tydligen godkänd för universitetsstudier i alla ämnen förutom matte så jag var rätt nöjd änd. Därför börjar jag med matten så får vi se sen! Jag hittade en kurs som var tis och tor mellan 13-15 så det skulle ju passa rätt ypperligt för mig! Alla andra var på distans eller på kvällar eller sena eftermiddagar och det funkar ju inte...
 
Håll en tumme att jag ska klara av det här nu, ganska många år sen man pluggade liksom :)

Läskigt

Någon har gett ut mitt nummer till någon idiot som nu ringer och tjatar på mig om att träffas och bli vänner eller kanske mer. Ehh nej tack? Kul att jag dessutom har ett sökbart nummer så nu får man väl bara se om han står utanför dörren helt plötsligt...

Bebislockarna är borta :(

Jag har dragit på det länge men nu är bebislockarna borta :( Det var på tiden och så fin som hon blev undrar jag varför jag inte gjort det tidigare :)
 
I frisörstolen. Jag trodde det skulle bli problem men hon förvånar mig som vanligt :)
 
Så här fin vart hon! Lite rosa i håret också.
 
Det är sån skillnad på förskolepersonal. En på Alicias förra avdelning var hysterisk när det kom till Alicias hår. Jag skulle klippa av allt hår i en kort frisyr för det var så synd om alla flickor som var tvugna att ha långt hår. I går när jag berättade för en av hennes nuvarande att hon skulle till frisören tittade hon på mig och såg lite halvt förskräckt ut. Men du ska väl inte klippa av allting va? Nej, bara ta bort det risiga i topparna. Bra, för hon är så himla fin i sitt långa hår. Jag förstår att det är skillnad på att ta hand om en hel grupp med småbarn och en med större men jag hade väldigt svårt för att en i personalen hela tiden tjatade om att jag skulle klippa henne kort.
 
Nästa gång tyckte hon att vi skulle klippa page för att låta luggen växa i kapp för den växer jättesakta. Jag får se om jag vågar ;)

Blir så trött

Jag blir så trött att det alltid är någon som måste tala om för mig hur jag ska känna, tycka och göra. Jag tar gärna emot tips men att konstant kritisera mina val och mina känslor blir ganska jobbigt, ganska fort! Att hela tiden behöva tala om för mig att jag väljer fel är jobbigt att lyssna på. Jag väljer som jag gör, jag gillar det annars skulle jag inte välja det, eller hur?

RSS 2.0