Fortsatt sjukskriven

I dag var jag till farbror doktorn igen. Fortsatt sjukskriven på 50% tom 21 december. Han sa att det här kommer att ta tid, speciellt eftersom jag envisas med att jobba. I vanliga fall brukar man vara sjukskriven i minst 6 månader på 100% och sen trappa upp långsamt. Så han tror att jag kommer att vara sjuk länge. Han började prata rehab också. Det fanns någon stressbehandling på Danderyd men så skrattade han till och konstaterade att måla tavlor kanske inte var min grej? Nä, kanske inte. Sen var det någon fysisk grej i Vaxholm. Orka åka dit för att göra något jag kan göra på gymmet? Nä det tyckte han inte var någon bra idé heller. Vi får helt enkelt se vad vi kan hitta på.
 
Jag har enligt honom en medelsvår utmattning. Men frågade hur jag mådde. Hade medicinen hjälpt? Nje, tyckte jag. För jag tycker inte den gjort så mycket. Å andra sidan måste det få ta tid. Jag kan inte begöra att den ska göra underverk. Men jag har märkt att jag inte förlorar tålamodet lika mycket. Tålamodet är fortfarande inte i närheten av vad det en gång var men jag sitter å andra sidan inte och skakar om inte barnen klär på sig tillräcklilgt snabbt. Jag börjar heller inte bara att gråta mitt i allt utan går igenom hela dagarna utan såna dippar. Det är verkligen toppenskönt!
 
Jag försöker att kämpa på. Jag ska bli bättre. Jag måste bara ge det mer tid!

Träningsutmaning

Då har jag kommit på en utmaning.
 
Den löper från i dag till årsskiftet. Så 28/10-31/12.
 
32 pass i gymmet ska jag klara av. I det ingår vad jag än gör där. Om det är ett gruppass, simma eller något i gymmet spelar ingen roll. Huvudsaken är att jag ska gå dit och göra något! Så i dag blir det pass 1/32.
 
Heja mig, det här ska nog bli bra :)

Dags igen!

I dag anser jag mig tillräckligt frisk för att gå till gymmet! Inga undanflykter! Jag har bokat ett Smart Start pass så jag kommer i väg också! Väskan är packad och nu väntar jag bara in tiden. Jag ser fram emot att komma i gång igen. Jag har varit så trött sista tiden och jag har skyllt på tabletterna jag tar men jag tror snarasre att det beror på att jag inte tränat något. Och dessutom haft en förkylning i kroppen. Nu är det nya tider och det är dags att sluta larva och börja kämpa!
 
Dags att komma på mat för veckan också. Den här veckan blir allt lite tokigt eftersom jag först var hemma hos Matte tills i går med ungarna och sen på fredag fyller lillstrumpan år så då får vi se vad jag bjuder på.
 
Tis: Kassler och rislåda
Ons: Pastasås med oxfilé
Tor: Fläskkotlett, potatis och sås
 
Utmaningen går bättre än bra. Inte en endaste bit godis har jag tagit trots att jag haft massor med chanser ;) Jag hoppas att jag känner att jag vill fortsätta. Att ha ett totalt godisstopp vore det bästa. Jag kan inte hantera det och varför då envisas med att försöka? Jaja, vi får se hur det blir i framtiden! 1 vecka nu iaf. Bara 3 kvar av utmaningen :)

Det går bra

I går kom 4 av Alex kompisar hit för lite försenat kalas. Det hela slutade i kaos när grannen kom ner och ba om lite tystnad. Då lyssnae dom iaf, jag hade sagt till dom säkert trettio gånger innan. Jaja, tur som så var det en trevlig granne så det är ingen fara :)
 
Så hur går det med utmaningen att inte äta godis då? Jodå, konstigt nog går det väldigt bra! I går ställde jag fram 1½ kg godis till grabbarna. Jag har inte tagit en endaste bit. Jag gjorde i ordning godispåsarna till Alicias kompisar (hon har kalas i dag) och inte en endaste godisbit har passerat mina läppar, inte en endaste non stop ;) Haha, jag trodde faktiskt det skulle vara svårare än det var!
 
Jag åt en kaka och en bit tårta (ca 1 cm tjock) och lite fikabröd var ju okej på kalas. Så det här ska nog gå bra tror jag. Jag behöver en utmaning för att jag ska hålla mig borta. Ganska fjantigt men ja, sån e jag.

Utmaning

Då är det dags att börja utmana mig själv igen då!
 
Utmaning 1: From idag (21 oktober) tom min födelsedag (21 november) är det totalt godisförbud som gäller! Inget godis ALLS, ingen glass och inget fikabröd förutom på kalas. Klarar jag detta ska jag ge mig själv en belöning. Vad vet jag inte ännu men det ska jag försöka komma på! Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta med den här utmaningen tom 21 december men vi får se, ett steg i taget!
 
Utmaning 2: Handla mat endast 2 ggr/vecka. Det här låter säkert skitlarvigt men jag handlar mat varenda dag. Jag blir alltid suen på sånt jag inte har hemma och det har resulterat i att mycket pengar går åt och min frys är knökfull ;) Den här veckan blir dock konstig då jag måste handla till ungarnas kalas i helgen.
 
Jag ska fnurla ut en utmaning till. En träningsutmaning. Men den måste jag tänka på. Sätta upp realistiska mål och även boka en tid med en PT i simhallen (man får en tid gratis när man köper helårskort) och se hur se vad jag kommer fram till.

Veckans mat

För att komma ifrån mitt sjukliga behov av att köpa billigt kött har jag beslutat mig för att handla två ggr/vecka (måndag och fredag) och göra en matlista och följa den! Vi gör ett nytt försök liksom ;)
 
Veckans mat
 
Mån: Köttfärssås, spagetti
Tis: Pannkaka
Ons: Currygryta med ris
Tor: Fiskgratäng med räkor, ägg, potatis till.
Fre: Tacos
 
Det blir nog bra det här :)

En underbar helg!

I helgen har vi varit hos Matte. Det var städdag och vi jobbade på lite lagom. Jag hade mest hand om fikat om jag ska vara ärlig ;) Jag bor ju inte ens där så jag satt vid bordet och vaktade grillen med gott samvete faktiskt :) På kvällen så gick vi till brasan med lite korv och grillade över glöden. Vi fick med oss ett helt gäng med grannungar som också hämtade korv och sen satt vi och pratade runt elden :) Mysfaktor HÖG!
 
Förkylningen vill inte släppa. Jag blir snart galen! Halsen värker och näsan är tvärtjock. Varför kan den inte bara släppa? Jag velar mellan att gå och träna eller fortsätta att sitta hemma. Kan det bli värre? Ja, troligen kan det det. Får se hur jag gör. Kanske bara tar och promenerar lite i stället. Jag får se. Förkylning BORT!

Blir galen... igen...

Den här förkylningen vägrar att släppa sitt grepp om mig! Jag blir galen på riktigt :( Halsen är tjock IGEN och näsan är täppt. Allt är som natt och dag när jag inte kan komma till gymmet! Jag är galet trött så jag somnar ofta vid 20-tiden eller strax efter på soffan. Jag småäter tamejfan hela tiden. Nu får det vara nog! Kan jag inte träna får jag helt enkelt hålla mig och äta ordentligt iaf!
 
Jag kommer att ha barnen den här helgen också. Fredrik har slutat på jobbet och flyttat från stan och har inte så mycket pengar och kan tyvärr inte komma hit. Sånt som händer. Tur att jag har en underbar fästman som tycker att det är jättemysigt att barnen kommer med till honom i helgen också! Jag ska inte sticka under stol med att det är lite jobbigt att inte få mitt andningshål, att få slippa vara mamma för 48 timmar. Att bara få vara Lotta. Men jag gör det bästa av situationen. Det blir bra det här! Fredriks liv i den nya staden har börjat ordna upp sig så snart är det nog som vanligt igen. Jag har fått höra att man inte får säga så här. Varför skaffar man barn om man inte vill ta hand om dom? Dom flesta som säger så är inte ensamstående med två barn och har dom själv hela tiden förutom varannan helg. Jag har ingen direkt avlastning i veckorna. Att dessutom vara utbränd uppepå det och försöka att ta hand om sig själv, stressa ner och komma tillbaka är inte jättelätt. Så döm gärna men gör det i tysthet, jag har inget till övers för att höra hur hemsk jag är som vill ha några dagar utan barnen.
 
I morgon är det städdag i Mattes förening. Jag har lovat att baka bullar till fikat, bra att få utlopp för mitt intresse att baka utan att äta det själv ;) Det ska eldas också så jag ska köpa korv och korvbröd så kan vi gå ut i morgon kväll och grilla lite över glöden. Det blir nog mysigt!

Blir galen

Förra söndagen började jag känna av en förkylning i kroppen. Jag saktade ner och tog det lugnt. Sen kom och gick en hela förra veckan. I går kände jag mig bättre. Sen plötsligt slog det till. Halsen började värka som FAN! Så nu sitter jag här igen. När ska jag få bli frisk?

Sjuk

Jag är sjuk. Började känna det redan i söndags och sen har det bara blivit värre och värre. I går trodde jag att nu är det bara lite hosta kvar och så vaknar jag på soffan sent på kvällen/natten och näsan är tjock också så tydligen var det inte så bra :( Jaja, jag har tagit en lugn vecka och hoppas på att nästa blir bättre! Jag saknar att få träna lite!
 
Jag märkte direkt skillnad i energin på kvällarna. Direkt orkar jag ingenting och vill bara ligga. Det var iofs bra för nu förstår jag verkligen vad träningen gör.
 
Jag har börjat käka en medicin nu. Jag var rädd för hur aptiten skulle ändras. Nästan alla jag känner har fått mer aptit och många har gått upp lite i vikt. För mig var det min stora skräck. Men för mig har den funkat tvärtemot. Jag har inte varit intresserad av godis alls, jag håller mig mätt mycket längre och mår så mycket bättre i magen. Skönt det iaf. Sen får vi väl se hur det slutar, det kan säkert ändra sig!
 
I dag blir det en ganska lugn arbetsdag. Jag har mina fyra timmars jobb (jag är ju sjukskriven resten av dagen) och sen ska jag försöka fixa lite här hemma. Jag ska hämta Alicia lite tidigare i dag tror jag. Vi skulle haft en tjejkväll men Alex ska inte åka förrän strax innan hon ska sova så vi tar en tjejeftermiddag i stället :)
 
Alex ska på veckofinalen i Idol med några klasskompisar, han struntade i skol-sm i schack för det så det är STORT! Så trots att jag inte alls gillar Idol lär man väl sitta där och glo i kväll i hopp om att få se sin pojk i TV :)

Jösses

Jag vet ärligt inte vad jag ska säga. Hur jag ska orka med den här skiten vet jag faktiskt inte. Men jag kör på. Jobbar, tränar, tar hand om barnen och hoppas på att nästa dag ska vara ljus. I dag är det ingen ljus dag. Verkligheten kom ikapp med buller och bång precis nu. Jag hoppas Qigongen kan hjälpa mig att glömma, om ens för en stund!

RSS 2.0