Bilen gick igenom!

Nu har jag en besiktigad bil med bra värden :) Jag vart så lycklig när hon kom tillbaka och sa att den var okej! Nu är det ett helt år till nästa gång, så jävla skönt! Roffe får rulla vidare, han har kostat 14500,- ungefär så nu blir det ingen ny bil på ett tag :)

Bil och besiktning

I torsdags var jag och besiktigade bilen. Avgasvärden utom denna värd. Bara att åka ner till verkstan utan bulle och undra vad dom pysslat med. Det hela slutade iaf att bilen numera är totalervad. Roffe spinner som en katt igen! Ny luftmassemätare, ny lambdasond, nytt oljefilter och olja, nya tändstift, ny växellådsolja och lite annat. Nu jäklar ska den väl gå igenom? Imorgon ska han kollas upp i gen så får vi se! Skönt när man har snälla människor i sin närhet som gör jobbet gratis och man bara måste betala materialet!

Idag åker vi mer Anneli, Thomas och Anton till leklandet på Heron. Lyxar lite med något roligt :) På fredag sticker vi på dagskryssningen också, härlig vecka det här :)

Bilen är lagad

Jag slipper känna mig som jag är ute och kör en pundarholk numera iaf! Bilen är lagad. Bilmecken var så snäll och bjöd på däckbytet så det vart inte så farligt dyrt (undrar vem jag försöker att lura). I övermorgon ska den in på besiktning också, vi får väl se vad mer för fel dom kan hitta. Nu är det iaf ett helt nytt avgassystem och nya bromsar i fram. Tydligen kunde det vara nått fel med servon också men det återstår att se... Älskar gamla bilar... Å andra sidan är det Roffe vi pratar om, min fina Roffe, han skrotar man inte bara för att han är gammal och lite trasig ;)

Mästare på dubbelbokningar!

Jag har lyckats planera in bägge ungarnas utvecklingssamtal samma dag och tid. Bra jobbat! Nu har jag dubbelbokat en hantverkare som ska kolla varmvattnet i köket och att lämna bilen hos mecken. Bra jobbat! Tack och lov har jag inte min tid hos mecken förrän 13 så det gör förhoppningsvis inget om jag lämnar den lite senare. Han skulle dock försöka att fixa bilen tidigare men nu får det blir såhär, det är svårt att vara på två ställen samtidigt liksom...

Alex utvecklingssamtal är för övrigt ombokat och eftersom han har världens bästa lärare var det inga problem alls :) Men jag känner mig superduktig faktiskt... Verkligen...

Läskigt

Idag när vi var i en kåk träffade vi en av fastighetsskötarna i den kåken där det brann i fredags. Han började med att varna oss för att inte bli förvånade om vi kom ner till XX för det hade brunnit. Mamma berättade då allt om att jag skulle ha varit där och han såg lättad ut att jag inte var där då. Det visade sig att explosionen som varit (som i media varit beskriven som en duns i vissa artiklar) var så pass kraftig att den blåst in vindsdörren två våningar upp! Tänk om jag hade stått på det planet just när det hände. Nu ska man inte tänka om men det är läskigt ändå...

Jag har nog aldrig varit så tacksam för lite diarré förut! Jag är bara glad att jag inte var på plats!

Kaffemaskin

Jag har sagt att jag ska köpa en kaffemaskin för mina skattepengar i december. Nu orkade jag inte vänta längre! Jag har på senaste tiden haft det skitjobbigt att hitta kapslar och nu när det återigen gapade tomt på hyllorna på COOP gav jag upp! Iväg till Media Markt och köpte en maskin! Jag har såklart redan gjort en latte och det vart gott men jag har att lära inser jag ;) Det finns ju tvåhundra olika inställningar att lära sig (lite lagom överdrivet) men jag ska nog komma på min favorit snart. Smakade iaf ungefär som en svag latte från 7 eleven (måste med andra ord göra starkare nästa gång).



Så nu får ni komma och dricka kaffe!

Fan vad svårt det är

Dags för ett enormt utlämnande inlägg...

Jag har genomgått en helt enorm förvandling sen 20 dec -10 då jag tog steget och opererade mig. Jag har gått ner 47 kg och fått en fysisk kropp jag bara kunde drömma om. Innuti är jag dock fortfarande samma gamla osäkra Lotta.

Jag tror att för många är jag framåt och tar för mig men det är inte så. I januari 2004 var jag på en fest hos syrran som då bodde en trappa ner här i huset. Vi hade lite spelkväll med ett par vänner till henne och vi spelade ett spel där man fick en fråga eller snarare ett påstående och man skulle säga en siffra som matchade. Vet inte hur jag ska förklara :) Men iaf så fick jag en fråga hur framåt jag var och hur lätt jag hade att ta kontakt med andra människor. Jag och Fredrik satte en etta. Alla andra i rummet satte det högsta betyget. Dom vart förvånade när både jag och F satte en etta för dom förstod inte alls, jag som aldrig hade problem att snacka med alla hennes vänner och alltid hittade min plats i gruppen (vi umgicks mycket på den tiden) och ingen kunde förstå hur jag kunde sätta en etta...

Jag kan idag säga att vikten skyddade mig. Det var min mur. Jag kunde gömma mig bakom den, låter ju helsjukt eftersom jag alltid syntes när jag var stor. Jag minns att jag vid ett tillfälle tänkte att jag alltid slutade med mina försök att gå ner i vikt för jag kände att hela min identitet låg i min vikt. Jag var stora Lotta liksom. Den muren finns inte längre, det gör mig sårbar. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till livet längre. Låter ännu sjukare... Att dessutom mitt i allt detta förlora Fredrik la bara extra på det hela. Jag var stora Lotta, med pojkvännen Fredrik och dom två söta barnen.

Idag är jag dock tacksam för att han tog steget att gå även om jag kan tycka att han kunde skött det hela lite snyggare men det är förbi nu. Vi har det båda bättre nu. Jag lär mig att inte vara bitter på att jag förlorade det jag faktiskt bara trodde att jag hade och det blir lättare för varje dag.

Kroppen jag alltid velat ha finns där nu (mer eller mindre) men den hjälper mig inte mycket när inte hjärnan hänger med. Jag är inte van vid mitt nuvarande liv. Jag får uppmärksamhet från killar jag tidigare bara kunde drömma om, jag är inte van att gå till bilmecken och han flirtar såpass att tom min mamma kommenterar det efteråt. Det är lätt att bara förlora sig själv i det, att bara flyta med. Jag vet inte ens vad jag ska säga eller göra när någon ger mig en komplimang eller flirtar för jag kan inte tro på att det dom säger är sant. I min hjärna är jag fortfarande den stora, den som inte förtjänade att få komplimanger (även fast jag vet att jag förtjänade det då med egentligen).

Just nu tjatar jag bara om att köpa nya tuttar men vad skulle det hjälpa? Skulle jag få bättre självkänsla då? Troligen inte va...! Jag måste hjälpa mig själv nu. Jag måste inse att jag också har ett värde och att det värdet inte ligger i att vara andra till lags! Jag måste göra saker för att JAG vill, inte för att jag vill att alla ska tycka om mig.

Jag duger som jag är!

Läskigt

Igår vart ju Alicia sjuk igen. Idag är jag innerligt tacksam för det! Hade jag lämnat henne hade jag åkt till en fastighet i Midsommarkransen direkt efter. Jag var dit idag och fick en chock, just när jag hade varit där igår om hon inte blivit sjuk hände detta: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5073676 Jag tackar min skyddsängel för att jag inte åkte dit igår!


FAN!

Jag hatar den här dagen! Allt som kan gå fel går fel! 5 minuter innan vi skulle gå bajsar Alicia... diarré igen! FAN!! Så det får bli att bli hemma igen. Måste få pappa att ringa till värdarna och säga att jag måste hoppa över städningarna den här veckan. Jag kan ju inte gärna lämna henne på dagis när hon har diarré!

En annan grej har förstört en del det med! Inget blir som planerat men det ska bli spännande att se hur just det utvecklar sig. Det kan ge en hel del svar i slutändan ändå så det kanske inte är så illa ändå... Men ändå, FAN!!

Slutligen så misstänker jag att det kommer att komma ett sms från Com Hem idag. I lördags ringde nån och gav mig ett erjudande om Canal + som jag nappade på. När det fortfarande inte kommit igång igår ringde jag och såklart hade dom inget registrerat. Dom skulle kolla ljudfilen hon spelade in och se om jag kunde få det erbjudandet eller inte. Dom skulle smsa när dom lyssnat på ljudfilen. Ska vi sätta pengar på att dom kommer att smsa och skriva att det inte finns någon ljudfil? Varför inte liksom??

Idag blir det dagis!

Ingen diarré sen i tisdags så idag blir det dagis för Alicia. Jag brukar alltid hålla dom hemma på fredagen också om det bara är den dagen kvar men jag måste jobba idag. Dessutom kan jag ärligt säga att jag inte tror att jag klarar av att vara hemma en dag till med Alicia... Hon tycker att morsan är den tråkigaste människan i världen och jag förstår henne efter en vecka hemma med mig hela dagarna. Igår sa jag att hon skulle till dagis idag. Hon lyfte armarna och skrek JAA! Sprang ut i hallen och satte på sig skorna och var redo :) Så hon är nog rätt sugen ;)



Sänggående!

Alex kom i säng redan klockan 20.15 igår och sov 5 minuter senare! Jag måste ju försöka skjuta tillbaka hans sovtid lite för han ser alltid så himla trött ut och äter dåligt osv osv. Nu lyckades det alltså! Jag hoppas jag kan få honom i säng såhär varje dag och att det får lite snöbollseffekt. Om inte annat så var han härligt pigg och glad imorse. På ett riktigt strålande humör! Jag vet att han har varit uppe försent men inte orkat ta tag i det men nu är jag redo att ta fighten att verkligen få honom att somna tidigare. Han mår bättre och jag kan ha lite egentid på kvällen. Alla vinner!

Bokat kryssning!

Den 4/5 tar jag och Anneli våra tre bustroll och åker på en dagskryssning till Åland. Man fick ett erbjudande om man var med i BR klubb, så det kommer att kosta 125,- för mig och ungarna inkl frukostbuffé och det är det helt klart värt för att ungarna ska få åka med den stora båten :) Det är Fredriks helg men vi kommer i land samtidigt som han slutar så vi får hoppas att vi hinner hem samtidigt ungefär, annars får han vänta helt enkelt :)

Alex blev lite besviken att vi inte fick en hytt med hyttar men sen insåg han att det var ju rätt roligt ändå att bara få åka på en färja, ända sen Färjan gick på TV har han velat åka och nu äntligen :)

Tragiskt!

Det är rätt tragiskt det här. Pratade precis med ungdomsansvarige i den klubben Alex ville gå till. Jag berättade vad som hänt och sa att vi var tvugna att lite akut byta klubb. Vilken klubb kommer ni ifrån? Innan jag ens hann svara säger han namnet på Alex förra klubb, när jag bekräftade konstaterarde han att det kommit många från det laget till dom. När jag sa att det var ett jäkla elittänk sa han att han har förstått att det var det i det laget och med den tränaren. Jag visste att jag inte var ensam om att tycka såhär och jag visste att iaf en till bytt lag men tydligen är det flera. Nu är det dags att låta Alex ha det lite roligt på planen igen!

Försova sig

Klockan 4.40 kommer som vanligt dagens första sms, sen somnade jag om. Efter ett tag vaknar jag av väckarklockan, stänger av. 10 minuter senare går nästa larm. Stänger av. Vaknar, försent. Jaha upp och stressa. Men så kom jag på att Alicia ska vara hemma idag så då behöver jag inte stressa ner till dagis med henne och då kan vi gå direkt till Alex vanliga fritids och inte behöver lämna honom på ett annat fritids (4 olika fritids på skolan). Så vi behövde inte stressa, skönt!

Dagen ska spenderas med att städa här hemma. Mitt sovrumsgolv fick det mesta över sig igår och i förrgår så det behöver svabbas ordentligt därinne idag! Jag tror att det kommer en hantverkare hit imorgon och kollar varmvattnet men jag är inte säker, får gå in till grannen att fråga (vi hade samma problem så han ska besöka oss bägge två) så köksgolvet och sopskåpet ska göras ordentligt också... En promenad ska jag se till att hinna med också! Slut på ursäkter nu, promenader eller träningscykeln varje dag som jag inte går ner till gymmet! På torsdag ska jag ta mod till mig och gå och prova spinning, bara jag får hålla mig frisk nu...

Bra början på dagen..

Blöja på sniskan + diarré = Sanera golv i mitt sovrum, hall och vardagsrum och lilla damen fick sig ett bad på morgonkvisten. Fy fan vad äckligt... Det blir vab imorgon, jag som nästan klarat en hel månad nu :( Men jag kan ju inte gärna skicka henne till dagis med diarré, inte okej!

Snart kommer lilleman hem! Mammas hjärta som varit så duktig i helgen och hjälpt mormor och morfar att gräva ner granar och så hade han tydligen gjort en jordkällare också. Där kunde man ställa all dricka så den inte behövde stå på bordet! Tur att mina föräldrar har en naturtomt där han får gräva bäst han vill, annars skulle det nog bli jobbigt för han är en jäkel på att gräva ;) Fast det är jobbigt med hundarna för dom vill ju också hjälpa till men det tycker inte Alex är något kul för dom är mest i vägen :) Men som jag har längtat efter mitt hjärta!

Alex ska byta lag

Nu är det dags att ta tag i Alex fotboll. Jag hars ett att han blivit mer och mer ovillig att gå och träna. Nu har det kommit fram att han återigen har blivit retad för att han enligt dom andra inte ska vara lika bra som dom. Han tycker att det är tråkigt sen den förra tränaren slutade. Nu är det ännu mer elitiskt än då och den gamla tränaren accepterade inget retande och tog tag i det direkt när jag sa till om det. Nu låter dom det bara vara. Så nu har jag pratat med mamman till en av hans bästa kompisar och vi ska följa med på en träning i det laget och se om han gillar det bättre. Han vart eld och lågor så det kanske kan gå bra.

Jag blir så förbannad att tränarna och dom andra föräldrarna låter det vara att ett barn är så utanför som han är. Ingen vill ha honom med på sitt lag och dom skrattar när han gör fel. Nu tröttnade jag eftersom ingen tar det på allvar. Det blev dessutom helt plötsligt obligatorisk närvaro om man ville vara med på matcher och sånt. Jag tycker väl kanske inte att det ska vara så för sjuåringar. Det här nya laget verkar mycket bättre, Alex kompis spelade tidigare i Alex lag och mamman säger att det är som natt och dag om man jämför, känns skönt!

Ingen stress här inte

Jag har fått in en riktigt härlig morgonrutin. Det bara flyter på, det är sällan det blir bråk, det här är verkligen guld värt när man är ensam varje morgon!

Morgonen börjar klockan 6. Jag går upp och skakar en flaska välling innan jag väcker Alicia. Lägger henne i ena änden i soffan med filten över och hon får sin välling. Väcker Alex, han lägger sig i den andra änden av soffan under samma filt. Han får en skål frukost, just idag vaniljyoghurt med flingor. Sen ligger dom där och äter medan dom tittar på Cartoon Network.

Jag gör min macka och latte och sätter mig vid datorn, kollar fejjan. Vid 6.40 byter jag på Alicia och klär på henne och Alex klär på sig. Vid 7 klär vi på oss ytterkläderna (här kan det bli bråk, Alicia vill oftast bara ha på sig en tunn jacka och det är lite kallt för det ännu) och går till fritids först. Jag lämnar honom utanför så går han upp själv, sen går vi ner till dagis, Alicia vinkar hej då och jag går, redo för jobb.

Så jäkla skönt att det sällan är bråk och tjaffs även om det händer ibland... Jag hade som ambition ett tag att vi alla skulle sitta vid matbordet och äta ihop. När jag gav upp denna utopi vart mornarna helt plötsligt mycket lugnare och trevligare. Jag har alltid haft en romantisk bild av att alla sitter vid matbordet och äter frukost varje dag. När jag gav upp den insåg jag varför vi aldrig satt och åt frukost ihop varenda morgon när jag var liten. Alla hittar väl sitt sätt och såhär ser våra mornar ut :)

Jag blir kändis

Jag kanske blir kändis snart? Idag när vi var på väg hem från skolan blev jag stoppad av en reporter på en av våra lokaltidningar. Jag är en av fem som får svara på en fråga (det handlade om sopsortering) och hamna med bild i tidningen. Hjälp, vad har jag gjort ;) Så nej, jag gissar att jag inte blir en kändis faktiskt ;) Jag hoppas att jag glöms bort, man var ju inte sitt snyggaste jag direkt. Varseljacka, håret ruffsigt i vinden och regnet. Nja, jag har nog haft bättre och snyggare stunder ;) Men det är ju inte meningen att det ska bli någon raggningsbild direkt ;)

Jag har börjat måla naglarna igen, precis som alltid på våren :) Måste köpa lite nya färger för jag byter färg ofta. Hittade ett skitsnyggt idag men 180,-? Aldrig i helvetet... Nä jag får leta vidare efter nya snygga färger :) Jag älskar att ha nagellack och vet inte varför jag alltid slutar på hösten?

Jag har insett hur dåligt tålamod jag har. Jag vill veta allt nu, just nu är jag redo för dårhuset känner jag...

Tänk...

Tänk vad ett litet sketet sms kan göra på morgonen. Det behövs inte mycket, god morgon räcker gott :D

Har ju glömt bort!

Innan operationen så hade jag som mål att gå ner 47 kg. Det här ändrade jag för ett tag sen och konstaterade att jag ville gå ner 50 kg om det var möjligt. Jag stod stilla på -43 kg hur länge som helst innan platån släppte för ett tag sen. Igår hände det då äntligen! -47,3 kg och mitt orginalmål är uppnått! Nu är det bara 2,7 kg kvar till jag gått ner 50 kg. Hur gick det här till? Jävligt härligt är det iaf! Jag är på en vikt jag ärligt talat ALDRIG trodde jag skulle kunna uppnå. Mitt bmi är äntligen normalt (24,1 så det är inte ens direkt på gränsen längre).

Därför känns det konstigt att jag känner mig tjockare än på länge ibland. Men jag jobbar på det för jag vet att jag faktiskt inte är fet längre. Det är mest det förbannade skinnet som hänger överallt, men det är okej. Jag mår iaf bra och kommer att leva i många år extra tack vare detta, och det är faktiskt det viktigaste! Jag kan leka med mina barn igen. Förut så kunde jag inte sitta på golvet för att benen somnade och jag fick så ont, nu får jag ont i häcken eftersom jag inte har någon stoppning kvar men det funkar ändå ;)

Jag har kommit till en insikt att livet leker faktiskt igen!


Här är jag i lördags :) -47 kg

Blir inte mycket nu

Blir inte mycket skrivet här känner jag. Sitter knappt vid datorn alls numera och det är väl ett steg åt rätt håll egentligen? Helgen har gått för fort. Ingenting gick som planerat men det blev bra tillslut ändå!

Idag kommer det finaste jag har hem igen. Först Alicia och lite senare Alex. Han behöver lite pappatid så vi löste det såhär idag.

Sova i egen säng

Alex har alltid sovit i våra sängar och det fortsatte såklart efter F flyttade. Han somnar alltid i sin egen säng men så kommer han in på natten. Det här är dags att sluta med nu... Jag vaknar flera ggr per natt av att han sparkar, slåss och rullar runt. Det här funkar inte längre... Han kan ju sova själv för när jag var sjuk sist så låg han kvar i sin säng hela nätterna för jag hade så mycket feber och för att jag skulle bli frisk. Problemet är ju att jag vaknar inte ens när han kommer utan lyfter bara på täcket, han kryper ner och så somnar vi om. Några bra tips på hur jag ska få snutten att sova i sin egen säng...?

Jag lever!

Jag lever på mer än ett sätt just nu! Livet känns bra igen. Jag vet vad jag vill och jag vet hur jag ska få det och just nu leker livet. Jag har börjat dejta igen och det är skitkul! Har jag träffat någon speciell? Nja, jag har träffat en som jag kommer att träffa igen, vart det leder vet jag inte, det lär vi märka. Men jag är iaf på gång igen och fan vad nice det är!

Idag är det mindre skoj att heta Lotta. Cellprover på barnmorskemottagningen står på schemat *blä* Men det är viktigt att det görs så det är väl bara att se glad ut!

Oj!

Nästan en hel vecka sen sist! Idag är det en spännande dag, jag berättar mer senare :)

RSS 2.0