Midnattsloppet 2013

Jag och Anneli har börjat träna inför midnattsloppet 2013. Jag har inte kommit långt men i dag sprang jag 15 minuter i ett sträck, det har jag aldrig lyckats med. Det går sakta framåt :)
 
I kväll ska ungarna till pappa och jag ska städa hela helgen så jag är redo inför fönsterbytet på måndag. Veronica kommer hit en sväng, jag fixar maten och hon fixar vinet, en mycket trevlig deal och det blir revligt att få till en tjejkväll igen :)

På måndag ska fönstren bytas

Idag fick jag pappret i brevlådan att det är dags att byta fönster här. Jag fick lite panik för det var den sista dagen jag ville att dom skulle komma på men det är inte mycket att göra. Veronica skulle hit någonting i helgen så då får hon hjälpa mig att städa, haha!
 
Jag vart iaf glad för fönsternissen kom med in här och kollade på skåpen i köket och jag behöver inte flytta dom bara jag rensar upp på dom (mikron står precis vid fönstret tex.). Skönt att slippa flytta på dom iaf! Men då är jag nästan klar med allt. Bara att plocka undan i fönstren och ta ner gardiner så det ska väl inte vara några problem :)

Tacksam

Ibland är jag extra tacksam att jag har möjligheten att ha Alicia på dagis fast jag ibland bara sitter hemma och glor på TV. Det är inte varje dag jag får in ett jobb men så kommer dagarna då dom där farliga jobben kommer då jag inser hur viktigt dagis är för oss. I går fick jag ett larm om en fläkt som stod stilla. Det är i sig inget farligt alls. Problemet är bara att fläktrummet ligger ute på ett tak, 7 våningar upp. Jag kan ju inte görna lämna henne ensam på takterassen eftersom dörren ut till taket inte går att låsa utifrån så hon kan lätt knata ut på taket själv och jag kan ju inte gärna ta med henne ut på taket, det är ju totalt livsfarligt.
 
Då är det skönt att veta att hon har det väldigt bra där hon är. Då känner jag att allt det dåliga samvetet för att hon är på dagis hela dagarna när jag ibland bara sitter hemma och gör ingenting försvinner. För det är fler saker än så som är farliga för henne och jag ser hellre att jag kan sköta mitt jobb och hon leker och har det kul där hon är :)

Min stora flicka!

Alicia har blivit en stor flicka, större delen vi är hemma går hon utan blöja nu. I dag tog jag mig därför till Skärholmen och köpte henne en belöning. Nya trosor. Med prinsessor! 7 par! Alicia är i extas! Dom där jäkla prinsessorna som jag inte ens gillar men ungen är galen i dom och nu var det ju henne det handlade om :) Hon är iaf väldigt söt men framförallt lycklig!

Fönsterrenovering

Dom ska renovera alla fönster i huset. Bra och dåligt. Eller det är väl bara bra eftersom det verkligen behövs men hjälp vad struligt det blir för mig. Alla saker som står inom 1,5 meter från fönstren måste flyttas. I köket står två köksskåp i vägen, i mitt rum står sängen i vägen osv. Jag har dessutom så lite plats så jag vet inte ens vart jag ska flytta alla dessa saker. Hit kommer dom väl nästa vecka någongång, när vet jag inte ännu. Dom behöver tillgång till lägenheten mellan 7-18.30 men allt ska iaf bli klart på en dag. Fördelen är att jag får städat under min säng och bakom skåpen i köket ;)

Så händer det!

Alicia går runt med trosor här hemma, ingen blöja, nu jäklar ska ungen bli torr ;) Så säger hon för artonde gången att hon är kissnödig och jag sätter henne på toaletten (pottan är inte så intressant i hennes värld för på dagis är det toaletten som gäller). Ungen kissar. Hon börjar fnissa när hon inser hur glad jag blev, för henne är det tydligen helt självklart! Dags att sälja pottan kanske och nån ring till toan behövs inte, hon sitter bra ändå :) Hoppas nu att det börjar funka så jag kan sluta köpa blöjor mer än till natten :)

Grattis

Alex hade stält sin telefon på alarm. Klockan 6.20. Tack. Själv snusade han vidare men jag somnade inte om i min trånga säng så nu sitter jag här på soffan och skriver meningslösa blogginlägg :)

Lycka

Lycka är när lilla damen somnar i sin egen säng utan att jag sitter bredvid. Kanske börjar hon att känna sig trygg i sin kittysäng! I natt vet jag inte när hon kom. Jag vet att jag vaknade upp vid 2.31 och då var hon inte där. Sen vaknade jag av att hon kom men sen kändes det som jag inte somnade om förrän klockan ringde. Så jag vet inte säkert om hon kom vid 2.30 eller strax innan 6. Spännande att se hur det går i natt :)

Skam den som ger sig

Jag måste få sova, så enkelt är det. Så idag försökte jag få Alicia att somna i sin egen säng, hon somnar annars på soffan och så lyfter jag in henne i hennes säng. Jag har en liten förhoppning att det ska hjälpa, hon somnar i sin säng och om hon vaknar på natten så känner hon sig tryggare. Jag vet, det är långsökt men jag är villig att prova...
 
Idag när jag hämtade henne på dagis så kollade jag i hennes nappmugg och tog med mig alla nappar utom en. Då berättar hennes fröken att hon aldrig har napp där förutom vid vilan. Något jag tog för givet. Då berättar hon att när Alicia hade en av sina jättejobbiga dagar så hade dom kämpat med att avleda henne. Då hade det kommit en personal från hennes gamla avdelning och tryckt in nappen i munnen. När hon äntligen lugnat sig. Jag vill absolut inte att hon har nappen hela dagarna på dagis, hon får inte ens ha den när hon går för jag är rädd att hon ska slå ut tänderna om hon ramlar.
 
Så nu funderar jag på hur mycket hon faktiskt fått ha nappen på den gamla avdelningen? Hon jag pratade med idag hade dock blivit galen och sagt att sådär gör vi inte på grävlingen så sluta med det. Jag skiter egentligen i det men nu är jag glad att hon inte får ha den hela tiden :)
 
Nej, nu ska jag mitt olivoljeindränkta ansikte och kolla på TV ett tag innan jag ska lägga i ett nytt underlakan i sngen och gå och nanna :)

Känner mig sjuk

Jag känner mig sjuk. Hängig och febrig men jag nån feber har jag inte. Börjar fundera på om det här beror på sömnbristen. Varenda natt kommer Alicia och hon väcker Alex innan hon går ifrån rummet så inte han ska missa den galet mysiga gosestunden hos mig. Det blir lite trång och ni anar inte hur mycket jag ångrar att jag bara köpte en 120-säng :( Så fort jag får råd och har handlat en ny säng till ungarna är det jag som skaffar en ny säng, 160 cm, lika bra att ta i ordentligt när man ändå håller på ;) Men det dröjer ett tag tills dess, ungarna ska ha en våningssäng först...
 
Vart tror ni att jag ligger i denna röra? Jo längst in, vid elementet. Som ni ser ligger Alex rakt över sängen så hans ben ligger över mig. Så ja, ni kanske förstår hur mycket sömn jag får?

Ny telefon

Min far tröttnade på att min telefon dör så jag fick plocka ut en ny på firman. Så den här gången blev det en HTC One x. Ångrar att jag tog en svart dock, skulle valt en vit men jag fegade ur när försäljaren sa att den skulle bli så smutsig. Den i affären var dessutom jättesmutsig så kanske gjorde jag rätt ändå. Den har matt baksida så det är inte bara att torka av heller... Jaja, skitsamma, jag är nöjd än så länge, färgen är ju faktiskt inte så viktig, hehe. Det enda jobbiga är att jag måste radera alla sms på gamla telefonen och det vill jag inte men den telefonen har Alex fått och han ska nog inte läsa alla dom smsen... Trist att radera alla sms som jag och Gnutten skickat sen start :( Det tar emot men det går inte att lösa verkar det som... Nästan så jag vill köpa en telefon till Alex bara för att få ha kvar dom ;)

Mat vecka 37

Nu när jag inte har så mycket pengar kvar varje månad är det matlistor som gällert så här är nästa veckas!
 

Måndag: Fiskbullar, currysås, ris

Tisdag: Grillad kyckling, ris  

Onsdag: Köttfärssås, pasta

Torsdag: Blodpudding, bacon

Fredag: Kycklinggryta, pasta

Lördag: Fiskgratäng, potatismos

Söndag: Plättar

 

Ja det är blodpudding igen. Jag har fått pippi på det då jag inte ätit det på jättelä'nge för att jag inte gillade det men så insåg jag att jag visst gillade det ;)


2 km loppis

Jag tog mig i kragen och slutade att lata mig även om jag gått till gymmet. Jag promenerade ner till Aspudden för där var det 2 km loppis idag. På ett av dom första borden hittade jag en vas jag ville ha och 10,- kunde jag inte motstå. Annars var det galet mycket skräp som vanligt. Flera stycken sålde smutsiga kläder. Varför? Varför säljer man en overall som är så skitig att man knappt ser vilken färg den har? Finns det någon som faktiskt köper den? Jaja, det är deras problem, jag går förbi och skakar lite lätt på huvudet bara ;)
 
Min nya vas, jag gillar den sortens mönster så jag är nöjd :)
 
När jag nästan gått hela den ena sidan så kände jag hur mitt blodsocker sjönk snabbt. Jag har börjat få ganska jobbiga blodsockerfall då och då. Det började att sticka i händer och fötter och sen började jag svettas och må illa. Tillslut kunde benen knappt bära mig längre. Jag är van men jag vet också att jag snabbt måste få i mig något. På massor med ställen såldes bullar och sånt men såklart fanns inga fler såna bord. Tur som var jag nära Shell så jag köpte en liten latte och en Snickers. Jag behövde socker, mycket och fort! Det blir lite av en balsansgång för äter jag för mycket av en snickers dumpar jag och mår pest för det i stället. Men jag tog några tuggor och jag känner av effekten ganska omgående och kan gå den andra sidan också och sen knata hemmåt.
 
Nu tycker jag att jag förtjänar att sitta i soffan resten av kvällen ;) Vet inte alls vad som blir till middag idag. Biff blir det iaf för det har jag tagit fram en men vad ska jag ha till? Inte en aning, har inte så mycket i skåpen... En potatis och lite årtor kanske :)

Nytränad

Skönt var det! Vi tar det jättelugnt. Stressar inte alls och är på gymmet i flera timmar. Vi körde crosstrainern några minuter först, nästa gång ska vi ta i lite mer på den för den tar en hel del känner man.

Sen var det intervallträning på bandet. Gå 2 minuter, springa 1.30 och så körde jag på så i 20 minuter och så några minuters lugn promenad för att varva ner. Det är skönt att vara igång, det är så jäkla skönt för jag märker att jag faktiskt inte funderar så jäkla mycket. Min hjärna slappnar av för en gångs skull. Jag står bara och tittar på reklamskyltarna på COOP som ligger mittemot och koncentrerar mig på det jag gör. Jätteskönt!
 
Sen hem och in i duschen, hur skönt som helst att ha det gjort och att känna att man faktiskt kom iväg! Fan vad vi är bra :)

Träna!

Nu har min och Annelis träning inför stora mål börjat! Våra mål är Vårruset till våren och sen Midnattsloppet till hösten. Vi ska försöka iaf. Går det inte så går det inte men jag tänker göra mitt bästa iaf! Tydligen ska vi springa New York maraton 2014, någon som tror på det, haha! Iofs är det ingen som sagt att vi måste avsluta, vi kan ju börja springa och sen strunta i att gå i mål och hitta nån jättebra affär på vägen ;)
 
I förrgår var vi på gymmet och gick och sprang på bandet och idag är det dags igen. Jag laddade hem en bra timer till telefonen så jag verkligen kan hålla reda på hur mycket jag springer! Jag är peppad ;)

Naturlig ansiktsskrubb

Häromdagen tittade jag på The Doctors och där hade dom ett recept på ansiktsskrubb. Jag har alltid haft dålig hy och får fortfarande finnar och det r sådär kul. Då skulle man prova det här sa dom.
 
Grönt te
Farinsocker
Äppelmos
Olivolja
 
Blanda ihop allt, mitt tips är att inte ta så mycket av oljan och teet för då måste man ha MASSOR med socker... Jag fick erfara det nämligen ;) Det ska bli som en pasta. Så skrubbar man ansiktet med det. Nu är jag len som en bebisrumpa i ansiktet :)
 
Nu hoppas jag bara att jag inte vaknar med bölder i ansiktet i morgon. Fast då stämmer jag the doctors och sen kan jag och Anneli äntligen gifta oss och leva på alla miljoner. Undrar vad hennes man Thomas och min Gnutt tycker om det bara ;) Vi får återuppta kollektivet kanske, ny konstilation bara ;)

I <3 you

När jag kom hem från att ha lämnat Alicia på dagis hittade jag det här skrivet på bilen :)
 
 
Det var trevligt att läsa ;)

Glad

Tänk vad lite som behövs för att jag ska kunna somna med ett leende på läpparna och vakna likadant :) Sen att jag vaknade på soffan är en annan sak. Båda ungarna låg i min säng och vid 3.45 gav jag upp och gick ut på soffan i hopp om att få lite sömn. Det här funkar inte längre. Jag måste få ungarna att sova i sina egna sängar!
 
Jag kommer aldrig att pigga på mig om jag inte får sova. Jag trodde ju att det löst sig iom den nya kosten, eller jag hoppades iaf, men tydligen var det bara ren flux att hon sov själv i två nätter för nu är hon igång igen... Jag kan lova att det blir rätt jobbigt att aldrig få sova hela nätter. Eller jo, jag får ju sova dom få nätter då Fredrik har barnen men jag är ledsen, då vill jag inte behöva gå och lägga mig klockan 22 för att jag är så trött efter 12 dagars halvtaskig sömn...

Tonfisksås

Tänka sig att barnen ibland faktiskt kan äta sånt man inte tror dom gör ;) Idag provade jag att göra en tonfisksås jag fått tips om på nätet. 1 burk tonfisk blandas med lite tomatpuré (kanske 3 msk) och ca 2 dl grädde, smaka av med salt och peppar och blanda med pasta. Mycket enkelt, gott och mättande! Det kommer vi absolut äta här hemma igen :)

Tråda ögonbrynen

Det kostar pengar att tråda ögonbrynen, pengar jag just för tillfället inte är villig att spendera så jag bestämde mig för att lära mig det själv och det var ju inte så jäkla svårt faktiskt :) Eller jag måste öva för det är svårt att komma åt men själva tekniken är inte svår alls. Jag blev rätt nöjd för att vara första gången.
 

Jag är röd i hela ansiktet eftersom jag tog bort vartenda fjun jag kunde hitta i ansiktet ;) Men ja, okej för att vara första gången tycker jag iaf?
 
Jag har handlat all mat för veckan nu också. Eller iaf fram till torsdag innan ungarna åker till pappa. Det är svårt att hålla ner matkostnaden när Alicia inte får äta nått av det jag brukar använda. Men det gick :)
 
Måndag: Pasta med tonfisksås
Tisdag: Falukorv och potatismos
Onsdag: Potatis- och kasslergratäng
Torsdag: Blodpudding med bacon
 
Fre-sön får jag se vad det blir, det beror på vad jag hittar på då. All mat jag behövde till veckan kostade 122,- och så jäkla dålig mat tycker jag inte att det är faktiskt. Även om jag säkert kommer att få klagomål i vanlig ordning ;) Det som behövs är nån liter mjölk till och kanske någon frukt. Jag älskar att ha maten inhandlad för veckan så jag slipper shoppa loss så jäkligt sen, jag har en viss benägenhet att överhandla lite om jag rusar i butiken varje dag...

Men oj så tråkigt...

Jag har fått världens hosta, oj så tråkigt när vi skulle börja gymma i veckan ;) Haha, nä det är faktiskt tråkigt, jag hade hoppats på att komma igång den här veckan men jag blir nog frisk snart! Det värsta är att den inte ens är så jobbig men tillräckligt jobbig för att jag inte skulle orka springa på bandet...
 
Idag ska jag städa här hemma! Jag städade igår men jag hinner inte ens klart förrän ungarna stökat ner igen, jag håller på riktigt på att bli tokig! Idag ska jag få det att funka, jag ska lyckas dammsuga, diska och plocka lite. Vi får väl se vad som händer. Snart kommer dom att komma och byta fönster här och jag skulle vilja ha rensat i ungarnas rum innan dess så jag funderar på att börja plocka därinne om jag hinner. Frågan är om det är npgon mening alls när ungarna är hemma ;) Snart kommer ju ännu en stor sak in dit som måste få plats (Alicias dockvagn) så det måste rensas upp en gång för alla!

Hålla ner matkostnaden

Att hålla ner matkostnaden nu när Alicia inte får äta så mycket är en utmaning. Annars använder jag linser och bönor för att dryga ut och få lite mer protein, nu när inte det går går det åt mer kött. Ärtor är den perfekta grönsaken annars då båda ungarna älskar ärtor men se, det går icke längre. Kål är också en toppenbillig grej att ha till maten men det går icke. Ska bli spännande att se hur jag ska kunna hålla ner kostnaderna nu.
 
Och hur lagar man mat utan lök? Jag har ju lök i det mesta känner jag... Men det är förhoppningsvis bara en period sen kommer hon kunna äta allt igen :)

RSS 2.0