TiVo

I mitten på nästa vecka kommer min nya digitalbox. En TiVo-box. Det kostade mig 30,- extra i veckan så det var det ju värt. Okej, boxen kostar mig 1495,- också så där rök den här månadens "okej-att-handla-för-sparpengar" men det är okej, dom var ju okej att handla för ;)
 
Det ska bli intressant att se hur det blir, hur det funkar. Om det är sådär bra som jag hoppas att det är!

Övningsköra

Jag har börjat att övningsköra. Känns konstigt eftersom jag haft körkort i 9 år nu. Men jag har bara för automat och hjärtat har köpt en bil med manuell låda så nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat köra. Det ska nog gå bra det här med :)

Grattis grannar!

Alex är anmäld till en gitarrkurs. Grattis grannar, nu ska det övas ;)

En nyckel

När jag och Matte varit tillsammans i 6 månader köpte han mig ett halssmycke i form av ett hjärta. Till det fick jag en halskedja som han hade som barn. Mycket roligare och mysigare än om han bara köpt en :) Idag var vi in till banken för att fixa med hans lån och bredvid ligger en guldsmed som hade 36% rabatt på allt (dom fyller 36 år tydligen). Jag fick välja vad jag ville. Jag tycker det är så galet svårt för jag vill inte välja något som kostar för mycket...
 
Hur som så blev han nog lite orolig när jag kollade på ringar så då valde han. Jag fick en nyckel att ha på halskedjan ihop med hjärtat. För några månader sen så köpte han ett hjärta med en nyckel men det var inte silver och rostade tillslut så nu har jag fått något liknande igen men i silver så jag slipper tänka på att ta av mig halsbandet när jag duschar :)
 
Han är så fin mot mig, skämmer bort mig. Det behöver inte kosta mycket, ett litet halssmycke för under 100,- räcker så långt! Han får mig att bli glad varenda gång jag ser honom :) I morgon ses vi igen, då ska vi åka och köpa ny bil till honom :)
 
 

Helg!

Nu är det helg igen. Ungarna ska till Fredrik och Anne och jag ska till Matte. Jag borde väl säga att jag är så ledsen och kommer sakna dom sååå mycket men efter nästan 2 veckor ihop behöver vi en liten paus från varandra. Jag vill vara Lotta lite och inte bara mamma. Tur att dom har det så bra med pappa och Anne så jag behöver aldrig känna oro eller undra hur dom har :)
 
Idag blir det full rulle på jobbet. Jag har verkligen fullt upp idag. Får hoppas att jag hinner hem och duscha innan jag ska hämta ungarna och köra dom till Fredrik. Men det ska nog gå bra hoppas jag.
 
I helgen ska vi tydligen hitta på något, både jag och Matte är ena riktiga hemmasittare så det är sällan det blir något speciellt att göra. Han har dessutom köpt hela Arkiv-Xboxen till oss som vi ska kolla på så vi har ju att göra i något år framåt ;) Men jag ska väl ut och plocka svamp iaf tänkte jag :)
 
Ha en trevlig helg!

Nu är det gjort!

Idag stod jag i kö i 1½ timma för att få tag i en bältesstol till Alicia. Var det värt det? Nej, egentligen inte men nu har jag iaf en bältesstol. 350,- billigare vart den tillslut. Den kostade mig 799,- ingen värstingdeal men jag är nöjd ändå. Alicia fick åka framåtvänd på vägen hem från dagis. Ungen sken av lycka och refererade allt som hände på vägen hem ;) En helt ny värld öppnades för henne!
 
Jag vet, hon är inte riktigt 4 år ännu men hon är så himla åksjuk och det verkar bara bli värre och värre och jag är så satans trött på hennes kaskadspyor och hon vill knappt åka bil ibland. Så jag "fuskade" och vände henne två månader tidigt. Min plan från början var att hon skulle sitta bakåtvänd länge, så länge som möjligt men nu tycker jag bara synd om henne.
 
Jag hade tänkt köpa ny bil snart men det blir inte så just nu, så i helgen när barnen är hos pappa åker jag och Matte förhoppningsvis till OKQ8 och storrengör bilen. Utvändigt och invändigt. Jag får hitta bra medel till Alicias plats, den är inte jättefräsch efter alla gånger hon varit åksjuk om man säger så... Nästa måndag ska Roffe (bilen) in på verkstan hoppas jag och fixa lite oljeläckage och lite annat smått och gott. Kan man inte köpa en ny bil så får man göra det bästa av situationen, om ett år kommer jag igen och då ska jag ha en ny Citroën C3 som jag blivit kär i :)

Frukost

Frukosten är en viktig del av min dag. Nu när jag försöker kasta bort dom dåliga sommarvanorna så är det dags att äta en riktigt bra frukost igen då :)
 
Fil, müsli, ägg, kaviar, en kopp kaffe och en hel drös med piller. Jag är redo för dagen!

Sommarfritids

När Alex gick på sommarfritids träffade han två grabbar (syskon) som han umgåts en del med. Dom har bl.a. varit hemma här en kväll och lekt. Igår kom han hem redan vid 14 för han skulle ut och cykla med dom! Han kom hem igen klockan 19.30 som jag sagt.
 
Han hade så ont i benen igår så han fick ta en värktablett innan sänggående men han har sovit gott i sin säng hela natten. I morse vaknade han och var hungrig. Två stora skålar filmjölk och müsli har han tryckt i sig! Han sitter och halvsover i soffan nu, han är verkligen slut efter gårdagen. Men det är bara att vakna till igen för dom ska ut i eftermiddag igen :)
 
En av brorsorna ska börja i femman, förstår ni hur spännande det är att ha en kompis som är så stor ;)

Så lycklig

Haha, en liten diskmaskin får lyckan att rusa än mer i kroppen på mig :) Vad vuxen jag kände mig helt plötsligt ;) Varför gjorde jag inte det här för flera år sen?
 
Lite skillnad mot innan :)
 
Just nu känns allt bara så bra. En perfekt dag att börja äta bra igen, att kasta semestervanorna åt sidan. Så jag påbörjade frukosten med äggröra på ett ägg och nån msk färskost och en knäckemacka med skinka. Så nu är jag härligt mätt inför den värsta arbetsdagen på länge!
 
Igår lämnade jag Alicia som vanligt vid 7 på dagis. När klockan var 9 hade jag fortfarande inte gjort ett endaste jobb. Det fanns inte en parkering NÅGONSTANS inne stan. Jag bara åkte runt runt och letade, fram och tillbaka mellan fastigheterna. Visst fanns det men dom är för små för min förbannade pansarvagn. Så nu är det bestämt, jag ska leta småbil. Just nu står en Suzuki Swift högst upp på önskelistan. En liten rackare som sagt. Jag har ingen stor barnvagn som ska få plats, jag har inte massor med verktyg som måste få plats och det är sällan jag packar in halva bohaget i bilen numer. Så nu är jakten på gång. Jag vet inte riktigt ännu om jag ska köpa en sprillans ny eller försöka hitta en som är något år gammal, det återstår att se vad som finns att hitta. Helst vill jag ha automat och dragkrok men det är inte jättelätt att hitta begagnat så kanske får det bli en ny ändå...
 
Igår gjorde jag nya naglar också. Riktigt nöjd är jag :)
 
Gult och grönt vart det den här gången :)
 

Så nöjd!

Idag kom rörisen och installerade diskmaskinen. Såklart så strulade typ allt men tillslut så funkade det och jag slapp diska efter maten för första gången i mitt vuxna liv :)
 
Det är väldigt mycket luftigare i köket nu! Jag måste bara få tag i en riktigt snygg fruktskål för nu har jag tom plats för en fruktskål :) Jag får se om jag behåller alla köksgrejer i byttan bredvid spisen, det är ju jäkligt enkelt att ha allt lättillgänligt!
 
Nu har jag gjort av med alla spenderpengarna jag hade kvar efter skatten, nu är det bara bufferten kvar men det var värt varenda krona :)
 
Igår var vi till Skäris så Alex fick välja en ny skolväska och gympapåse. Så nu är han redo inför skolstarten nästa vecka!

Stikki Nikki

Vill ni äta riktigt god glass? Prova Stikki Nikki! Dom har vad jag förstått 4 butiker i sthlm. En av dom ligger i en av mina fastigheter (Drottninggatan 90b). Trots detta har jag inte kommit till att smaka ännu men idag följde Alex med miig till jobbet så då provade vi. Jag tog en kula med salt caramell, den smakade Wherters Original, JÄTTEGOD!
 
Alex är ju förtjust i sorbet och dessutom hade han som stod i kassan på 7 Eleven tipsat om att smaka dom med frukt i så han valde två skopor med sorbet, en som hette typ berry berry och en hallonsorbet. Dom använder bara riktiga ingridienser och inga kemiska skitsaker. Alex tunga vart alldeles blå och rosa av berry berryn. Dom var verkligen supergoda bägge två.
 
Vi kommer absolut att besöka dom igen! Både Alex och jag vart frälsta! Vad jag har förstått är det olika smaker varje dag så man kan inte förvänta sig en viss smak varje dag. Men det är bara bra känner jag, då får man helt enkelt prova nya saker varje gång ;) Jag ska absolut dra med mig Matte någongång, helst en fin dag så vi kan göra som Alex och jag idag och gå upp på takterassen och äta glassen.
 
Så vill du äta riktigt god glass gå till Stikki Nikki! Kanske lite dyrare men mycket bättre!
 
(Vi betalade 65,- för våra glassar, min kostade 25 och det är vad dom tar för vanlig kemikalieglass i vanliga glasskioskar häromkring).
 
Så här såg tungan ut i början av glassen när han mest ätit hallonglassen, efter blåbärsglassen var han blå!
 
Här har vi stornjutaren som blundade varje gång han tog sig lite glass!
 

Att det ska vara så svårt

Jag får inte i mig nat. Eller jo jag kan äta den men jag orkar inte bry mig om den. Vill inte äta alls. Nu sitter jag och ska komma på frukost. En smörgås kanske? Jag har inget gott pålägg hemma. Jag köpte skinka igår i hopp om att bli inspirerad men icke. Skitäckligt rent utsagt.
 
Middagsmaten är en plåga varenda dag. Jag lagar bra mat för att jag måste men jag vill inte alls. Är bara så trött på att komma på något att äta till mig och ungarna varenda dag.
 
Det måste vara värmen som gör att jag inte orkar eller vill. Helst skulle jag vilja köpa färdig sallad på Ica men det har man ju inte råd med varenda dag...

Nu så

Jag har haft  ite strul med inkopplingen av min diskmaskin. Jag började med att köpa en ny blandare men hittade ingen som ville byta den/koppla in maskinen. En bänkdiskmaskin ska stå på bänken var det jag fick höra. Men skam den som ger sig. Jag ringde Electrolux och frågade om det gick att ha den i skååpet ändå och jo det gick hur bra som helst. Så när jag pratade med en röris idag sa jag det och förhoppningsvis kommer jag ha en diskmaskin inkopplad innan veckan är slut. Lycka! Tänk att slippa diska 4 ggr varje dag, vilken otrolig lyx!

Att känna sig uppskattad

Jag och Matte pratade som vanligt i telefonen igår kväll. Helt plötsligt frågar han mig om han hade sagt idag hur grym jag är, hur mycket han uppskattar mig? Nej det hade han ju inte, men han säger det varje dag ändå på ett eller annat sätt så det är ju liksom okej :) Jag känner mig uppskattad och det känns så bra :) Nu är det snart 6 månader sen vi började träffas igen och jag får fortfarande fjärilar i magen när jag ser honom eller tänker på honom, som det ska vara antar jag :)

RSS 2.0