Gott nytt år!

Tänkte bara säga gott nytt år till alla fina människor! Ha en trevlig kväll!

Nytt år, nya utmaningar!

Imorgon börjar äntligen MITT år! Jag har gett mig fan på att det ska bli mitt år, så enkelt är det! Jag ska prova på att skriva ner tre positiva saker varje dag och verkligen, verkligen hitta det positiva i mitt liv och inte bara tänka negativt. Det kan inte vara svårt eftersom jag faktiskt har dom två finaste ungarna i världen mest hela tiden, eller hur?

Sen var det det här med nyårslöften. Mitt är att ordna upp det helt ekonomiskt. Jag har på inga sätt det dåligt. Även om jag kan få det att låta som att jag inte gör annat än shoppar dagarna i ända så håller jag mig till det jag har. Jag ska vara skuldfri om ett år, det är målet (det blev en del krediter när vi separereade). Det borde inte vara några större problem egentligen. Jag skulle börja redan den här månaden men tyvärr så hände det en olycka med Alex kamera igår. Jag min idiot tog ingen försäkring på den så jag får skylla mig själv och bita i det sura äpplet och åka och köpa en ny. Det får tas av pengarna jag skulle använda till att betala in extra på ikea. Och gissa om jag tar försäkring på den den här gången ;) Jag fattar inte hur jag tänkte där...

Så vad ska jag göra då? Jag ska dra ner matkontot till att börja med. Vi äter som tre barn här hemma och vi borde kunna ha ett rätt lågt matkonto. Jag kan ju börja att äta en hel del ur frysen som är knökfull! Jag gjorde en matsedel för nästa vecka och handlade inför det igår. 193,- kostade det och då köpte jag ändå en del onödigt men jag vill komma upp i nästa nivå på COOP så jag köpte lite barnbubbel tills ikväll också :) Allt extra går in på krediterna så jag blir av med dom fortast möjligt. Lite ska sparas också så jag har råd att ge ungarna en rolig sommar.

Det här betyder inte att jag ska ha köpstopp eller så. Jag kommer att fortsätta ha en ganska hög klädbudget för mig men framfröallt för barnen. Jag har råd att klä mina barn snyggt så det kommer jag fortsätta att göra. Jag kommer att äta ute ibland och jag kommer att fortsätta att roa mig. Jag vägrar att sluta leva helt enkelt. Året som kommer är ju mitt år, eller hur :)

Låg

Jag har dalat. Jag visste att dalen skulle komma och nu är den här. Jag mår pest igen.

Jag kom på mig själv häromdagen, jag tänkte bara på allt som varit. På hur sviken jag känner mig och tillslut fick jag lov att erkänna att jag dalat. Om jag bara kunde sluta att tänka på hur bra han har det nu. Om jag ska förklara hur jag känner mig så känner jag såhär. Jag vart gammal, han slängde mig som sopor och skaffade en ny. Precis så känner jag mig, som sopor som han hur lätt somhelst bara bytte ut.

Skillnaden är väl den att nu kan jag tänka på annat vissa stunder. Jag ligger inte i sängen och gråter. Går mest runt och irriterar mig på olika saker. Det känns som jag är på väg åt rätt håll. Beslutet jag har tagit nu är att jag bara vill ha mina närmaste runt mig. Jag vägrar att må dåligt och få dåligt samvete för att jag inte orkar med nya människor. Punkt. Just nu koncentrerar jag mig på mig och mina barn. Nästa år ska bli mitt år och jag tänker inte börja det med att må dåligt, så enkelt är det!

Godmorgon världen!

Nu är det annandagen, tiden går fort! Jag vaknade strax innan 9 imorse och insåg att jag verkligen fått sova ut. Ungarna sov fortfarande och det är ju inte jättevanligt om man säger så :) Alex vaknade strax efter och Alicia en stund efter det. Alicia har faktiskt legat i sin egen säng senaste veckan. När hon har vaknat har jag somnat om henne i Alex myshörna och sen lagt ner henne i sängen igen så hon ska vakna där igen och nått verkar ha funkat för dom senaste nätterna har hon inte vaknat alls, så skönt! Både för henne och mig :)

Får se vad vi hittar på idag. Jag har en del saker som jag kan tänka mig och jag har skickat ett sms än så länge. Funkar inte det blir det en annan grej att prova. Det här är ju inte direkt en dag att bara åka på besök för folk har annat för sig och om dom inte har det vill dom vara ifred :)

Igår firade vi lite jul hos Anneli och Thomas. Myspys och godmat fick vi! Fiskgryta med saffran till oss vuxna och pizzakorvar till ungarna. Alicia är ju dock lite speciell och tog över min gryta så hon slevade i sig av den istället. Undra om jag någonsin får rent hennes tröja igen, hehe! Hon är lite speciell med maten, hon gillar mat som smakar, således går den mesta barnmaten bort i hennes värld OM det finns annat att välja på, jag tycker att det är superkul. Hon påminner om mig som barn för jag var likadan när jag var liten.


Jag går in i Antons rum och hittar småttingarna uppkrupna i fåtöljen där dom satt och snackade om helikoptern.


En vanlig morgon i vårat hem! Alicia med pyjamasen halvt uppknäppt, Alex i kalsipper spelandes Wii och så har Alicia krypit upp i en låda och satt sig. Bry er inte om sopsäcken bara, det är en del av kartongerna från jul... En är redan fylld och det lär bli en säck till *hua*

Jag överlevde

Jag överlevde julen. Det var jobbigt, det ska jag inte sticka under stolen med. Flera ggr hemma hos mamma och pappa tittade jag på Fredrik och kände att det här är så jävla fel! Å andra sidan finns inget att göra, det är bara att acceptera eländet!

Jag är bara så glad att det blev bra för ungarna, det är huvudsaken. Nu sk ajag snart väcka dom så vi kan åka till ElGiganten och köpa en kamera till Alex. Den han fick av mig på morgonen igår var ju trasig så jag får snällt köpa en ny. Så går det när mamma klantar sig ;)

Vår jul!

Julen har varit mysig. För mig var det jobbigt men Alex är nöjd och det är huvudsaken med tanke på hur han upplevt dom senaste två jularna! Fredrik kom hit till lunch och så käkade vi lite julmat innan vi klädde på oss och drog hem till mina föräldrar. Där var vi sen till 20-tiden ungefär innan vi började packa ihop och åkte hem. Fredrik stannade här till 22 innan han gick hemåt. Vi tittade på när Alex spelade Skylander, favoritjulklappen!

Alex fick Skylander startpaket, Skylanderfigurer, Ninjagoarena, Plus Plus (1500 bitar samlade han ihop så nu har han :)), Ghost attack, Böcker, Filmer (Smurfarna och Bortspolad), NHL 12 (Xbox-spel), trollerilåda, svarte petter, angry bird (vanligt brädspel typ), rävspelet och löjliga familjen.

Alicia fick 2 barbiedockeor (eller Steffi är det väl egentligen), trädkoja (som ett litet dockskåp), prinsessklänning, prinsessdiadem och festav (vetefan vad dom där pinnarna kallas ;)), lera, 2 hello kitty-filmer, Teletubbies, en korg med mat, diskmaskin, strykjärn, tröja med Rapunzel, rampussel, böcker och reflexer.

Jag och Fredrik fick en varsin Paradisask och så fick jag 500,- extra för att jag varit så duktig det här året, tack för det :)



Jag och Alicia. Trot eller ej men jag känner mig riktigt fin :)


Alicia inspekterar julklapparna!


Alex och morfar kollar Kalle Anka, Alicia försöker äta upp mormors nikotintuggumin, ser ni att hon har målade naglar. Jag målade mina tånaglar och då ville hon också ha färg, hon har dock sett mig måla fingernaglarna många ggr så hon höll helt sonika fram dom :)


Jag och världens finaste ungar!


Mina fina, fina ungar!


Alicia hittade det största äpplet och satte igång att knapra.


Alex sitter under filten. Hans byxor skavde i knävecken så han fick ha julklappsutdelning i kalsipperna :)


Som Alicia suktat efter dethär paketet! Jag tror hon försökte öppna det i förväg en sisodär 28 ggr ;) Jag fick tag i prinsessjulpapper, lite anorlunda :)


Tummen upp för ghost attack!


Bästaste julklappen!


Klart man ska få en prinsessklänning!


Diskmaskinen hon fick av farmor och farfar!


Sötnosen!


Trädkojan vart poppis!

Snart klar

Nu är jag snart klar. Bara strumpbyxor och klänning kvar sen är jag redo! Nu sitter vi bara och väntar på Fredrik som skulle hit och äta lunch innan vi åker. Bra det så jag blir av med lite julmat för det är liksom massor kvar trots att jag knappt handlat nått...


God jul till mig

Shit vad jobbigt det är att vara ensam på jul. Det borde vara mysigt och bra allting men allt känns så jävla fel. Vart är barnens pappa? Varför ska dom behöva vakna upp utan sin pappa för? Alex fick en kamera som vi hade förut. Jag testade kameran flera ggr innan och allt funkade bra men tro fan att den var helpaj nu på morgonen :( Bra start för Alex... Han vart så himla glad över sin fina kamera. Så det blir till att åka och köpa en ny på ElGiganten imorgon på mellandagsrean. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt lägga pengar på nu men jag får skylla mig själv som ville ge Alex en kamera som jag visste att han ville ha men som jag inte riktigt hade råd med...

Nu ska jag ta och städa upp lite här, sen gå och duscha och sätta igång och duscha ungarna så dom också blir rena och fina till julfirandet :)

GOD JUL till alla er där ute!

Färgat håret

Helt plötsligt, mitt under uppersittarkvällen fick jag för mig att jag skulle färga håret. Så i en reklampaus drog jag igång det och nu är det klart :) Alex första kommentar var att nu hade jag gjort bort mig ;) Men sen ändrade han sig och sa att det var ganska snyggt. Sen bad han mig att snurra runt och så tittade han, jag fick tummen upp och han godkände det :)


Trööött

Jösses vad trött jag är! Jag som fick sova lite extra inatt tom? Fast iofs började jag natten med att drömma mardrömmar. Jag drömde att jag och Alex låg och sov i en friggebod, en hörde jag Alicia gråta och sekunderna efter så började det banka på fönstret. Alex stod helt plötsligt utanför och bankade, han såg helt tom ut i blicken. Jag försökte få honom att gå runt men jag kunde inte prata och knappt lyfta armarna för att visa honom. När jag väl vaknade dunkade hjärtat och jag var helt kallsvettig. Började fantisera om att någon faktiskt dunkade på mitt fönster, nu bor ju jag 3 trappor upp så det är ganska svårt men ja, mina tankar är inte på topp efter en mardröm ;)

Idag blir det tvättstuga, lite matlagning (äggfria köttbullar, spännande! och jansson, sen är maten klar!), syrran kommer hit en sväng för leverans av julklappar och ikväll är det uppesittarkväll med fyra bingolotter :) Vi får se om vi hinner med en sväng till Hampus också, det skulle vara mysigt!

Ojoj

Imorse när jag satte igång datorn nu på morgonen så hade jag fått ett meddelande från Veronica. Hon hade reagerat på att jag inte skrivit någon status på fejjan. Igår hände det faktiskt, jag lät bli datorn nästan hela dagen :) Jag har börjat med helt nya rutiner här hemma för ungarnas skull. I dom rutinerna ingår inte en massa datortid för mig helt enkelt :) Vi kollar på TV ihop på kvällarna och när det är dags för Alicia att sova får hon sin välling i soffan och när hon är galet trött lyfts hon in i sängen och sover gott. Alex somnar också på soffan och såklart vill dom bägge två att jag sitter med dom och myser :) Jag ska vara ärlig, jag somnar oftast när jag sitter med Alex ;)

Igår fick jag en smskupong från Kappahl. 40% på valfritt plagg. Det är ju bara att gå direkt, en kupong som är så bra kan icke hoppas över ;) Jag hade tänkt att köpa jeans men jag hittar inga. Tillslut hittade jag en bh och fick inse att dom 4 jag köpte förra månaden redan är på god väg att bli förstora... Snart är det dags att köpa mig nya tuttar tror jag minsann för det här är inge kul längre. Dags att börja spara helt enkelt ;)

Ett år!

Idag firar jag ett år! Idag är det exakt ett år sen jag opade mig. Känns helt galet! Jag lovade lite bilder så här är dom, såhär ser verkligheten ut!

Jag och Alicia satt och tittade på lite gamla kort och jösses vad stor jag var. Jag förstod nog aldrig HUR jäkla stor jag egentligen var! Vill ni se hur jag såg ut för nästan 45 kilon sen?


Sommaren 2010.




Från sommaren 2011.


Hösten 2011.


Vintern 2011.

Jag vet att jag lovade en bild från idag men jag glömde att ta någon när jag kom hem och jag orkar icke klä på mig igen :) Ni får hålla till godo med sista bilden som togs för 2½ vecka sen ungefär. Jag tänkte lägga upp en av förebilderna jag tog dagen innan flytstart men jag klarar inte av det ännu, dom är för hemska helt enkelt...


Vet ni vad

Idag är det ett år sen jag opererades! Jag kommer att ta ett kort senare idag och så ska ni få se skrämmande bilder från innan, under tiden och från idag. Så återkom senare ikväll :)

Dags för mys igen!

Efter samtalet från Alex fritidspersonal behöver vi ha mer jul här hemma känner jag! Så idag blir det en mysdag! Vi köper mat på greken till att börja med. Sen blir det hem och göra presenter till pappa så han får någon julklapp för det är klart att han ska få något han med! Vi kanske ska göra några nya pepparkakor att hänga i granen tänkte jag, värma kristyren lite innan kanske ;) Vi får se vad vi hittar på men lite mer jul åt oss ska det bli! Nu jäklar ska han få en jul h an sent kommer att glömma :)

Bra och bra?

Jag vet inte om dagen vart så bra ändå... Jag har iaf pratat ut med Fredrik nu. Försökt att återigen få honom att förstå att jag vägra att behandlas respektlöst mer. Han måste börja se vad konsekvenserna av hans handlande kan leda till. Han kan inte bara kläcka ur sig saker utan att tänka efter. Fick höra en del jag med, om hur jag svartmålat honom på FB, han fick det att låta som det som hände igår men jag sa ju att jag tog bort det inlägget när jag själv tyckte att det gick för långt men det var tidigare så nu har jag gått igenom alla gamla inlägg sen början på november och jag fattar inte vad folk har haft att skvallra om? Jag har blivit helt sannslöst sårad av den jag älskade men det får jag tydligen inte skriva om? Det bevisar ju bara att han berättar en helt annan historia för sina kompisar än den som jag har. Två sidor av samma mynt alltså. Han är duktig på att vända på saker till sin fördel så jag förstår faktiskt hans vänner tror på allt han säger och det är okej, det är bra att han också har någon på sin sida!

Jag blev ännu mer ledsen när vi pratat klart och jag såg att jag hade ett missat samtal från skolan. Alex hade blivit ledsen på lunchen. Nu började han gråta för att förra julen var så hemsk iom att jag opererades (han tycker verkligen den var jättehemsk förra året). Alla tankar kring det kom upp till ytan. Och så blir den här julen förstörd av att vi har separerat, det känns ju bra! Ungen kommer ju att hata julen för alltid känns det som :(

En bra dag?

Idag känns det som det blir en bra dag. Efter det som hände igår var jag nedslagen ett tag. Det kändes lite som att nu började jag ätnligen ta mig ur på andra sidan så då skulle jag tryckas till lite för att inte glömma honom. Han lyckades dock inte för jag känner det som att han står i en grop och för var dag så bara gräver han djupare och djupare istället för att försöka att ta sig upp någongång!

Alicia har faktiskt legat i sin säng inatt! Rekord, det är nog första gången det har hänt direkt efter en pappahelg. Alex och jag har legat och kunnat ta oss plats i min säng. Alex verkar dock ytterst trött för han bara somnar om på soffan hela tiden. Jaja, bara två dagar kvar i skolan sen är det dags för avslutning på torsdag och på fredag är han ledig så då kan han få sova igen sen :)

Nu ska Alicia smörjas! Fredrik har gjort ett riktigt bra jobb i helgen. Eksemen har gått ner massor och hon kliar inte alls. Han ska inte bara ha skit, när han gör något bra ska han få höra det med :)

Förvånas inte längre

Jag har slutat att förvånas över saker folk kan få för sig. Skrattretande beteende från Fredrik just nu. Jag undrar om han någonsin kommer att förstå att han faktiskt beter sig respektlöst mot mig eller om han fortfarande tror att han visar mig respekt. Idag hände nog det värsta någonsin. Det kliar i fingrarna att skriva vad han gjorde men jag är den större av oss och gör inte det. Jag känner mig lurad, jag tog hit honom och bjöd på fika men fick bara skit tillbaka. Jag ville bara att vi skulle vara lite normala men tänk så fort det gick för honom att rasera det. Och att sen inte fatta att han är respektlös är verkligen toppen. Jag önskar att någon av hans vänner såg min status på FB och kanske säger till honom att man inte  beter sig så, att även dom tyckte det var fel, för jag tror knappast någon tycker det var okej gjort. För alla som nu rusar till BF kan jag säga att statusen är borttagen. Jag måste ha kontakt med honom i många år framöver och vill inte börja bråka pga hans respeklöshet.

Trevligt

Idag var det lite jullunch i miniformat hos mor och far. Min syster med make var också där. Trevligt var det och jag gick mätt därifrån :) 1 prinskorv, 2 köttbullar, 4 sillbitar, ½ liten potatis och en skinkmacka och jag vart nöjd, billig i drift mao :)

När jag kom hem så skrev jag alla fakturor jag hade. Jag trodde det var 1 faktura men det var tydligen 12. Smart att vänta till sista sekund innan jag satte igång. Men nu är dom klara iaf! Mysigt hade jag det också!


Titta!

Jag behövde bara bli ensamstående för att inte göra allt i sista sekunden! Alla julklappar är inhandle och tom INSLAGNA *kors i taket* När jag pratade med Alex och sa godnatt så sa jag att nu stod jag och slog in julklappar varpå han utbrast: Åhh vad jag önskar jag var hos dig! Jag vet att han inte önskar det egentligen och det kan låta konstigt men som jag älskade att han sa det. Han säger alltid hur mycket han längtar efter pappa och att han sa att han längtade efter att vara hos mig var underbart :)


Sakna

Det är tyst, det är rätt skönt och framförallt behövligt men jäklar vad jag saknar! Mina skruttar!


1000 inlägg!

Igår lyckades jag och tre vänner på fejjan att kommentera en av mina statusar med över 1000 inlägg. Om vi skulle lyckas skulle jag skänka 100,- till TV-hjälpen och Veronica skulle skänka 200,- och jo vi lyckades och nu får några fler flckor förhoppningsvis gå i skolan :) Jag hade iaf fruktansvärt roligt, jag skrattade rätt mycket. Kan iofs haft lite att göra med alla muggar med glögg som råkade slinka ner och en cider som också tog plats i magen ;) Detta måste göras om men då hoppas jag på ännu fler som kommer in och gästspelar så det blir ännu roligare!

Akuttid hos barnläkaren

Den här dagen vart spännande iaf. Imorse lyckades jag äntligen komma ihåg telefontiden hos barnläkarmottagningen (har lyckats missa den med 1 resp 5 minuter innan) eftersom Alicias eksem blossat upp något helt överjävligt. Det fanns en tid redan 11.30 och den tog jag såklart. Eftersom jag hade tvättstugan fick jag stressa för att hinna dit i tid men jag hann tom kasta i mig lite lunch, eller ja, iaf tre msk eller nått för det hanns inte mer med mer. Väl där konstaterar doktorn att det var en riktigt elak eksem som behövde behandlas aggresivt. Så hon har fått en salva för ansiktet som ska smörjas morgon och kväll. En salva för resten av kroppen som ska smörjas på kvällen innan sänggående och sen mjukgörande som ska smörjas mellan alla dessa andra smörjningar.

Sen är det Tavegyl oralt varje kväll för klådans skull. Speciell tvål när hon badar och idominsalvan som dom använder på dagis är ett big no no! Så nu måste jag köpa annan salva till hennes rumpa att ha där och så måste hon även ha mjukgörande salva där (tack smarta Anneli för tipset att be om dubbelt :)). Det här slutade sammanlagt på 1100,- ungefär, pengar jag inte gärna lägger på mediciner (speciellt inte en vecka innan jul...) men såklart är det viktigare än något annat just nu och jag är tacksam att jag har råd att betala alla mediciner trots att jag numera är ensam om pengarna!

Sen gjordes ett pricktest på henne också. Dom tog för fisk, ägg, mjölk, katt och någonting mer. Utslag på mjölk, ägg och katt... Såklart, varför inte liksom? Men det var så lite så vi skulle göra om det igen i januari när hon inte har så mycket eksem för det kan visa fel nu...

Men det här känns ju bra liksom. Och nu ska jag behöve lämna ifrån mig henne i helgen och inte ha kontroll över smörjning och allt första dagarna. Men jag får lita på att Fredrik tar hand om det ordentligt.

Lämnat

Nu är Alex lämnad och jag och Alicia har tvättstugan i vanlig ordning på fredagar. Ikväll ska ungarna till pappa och det behövs. Jag måste få sova lite... Dom senaste två veckorna har jag inte sovit själv en enda gång. Ungarna behöver ligga hos mig så det är okej men det är jobbigt ändå. Dom sprider liksom ur sig och vissa nätter snurrar Alicia och gråter som en besatt i sömnen, dom nätterna är jobbigast. Dom här tre nätterna jag får varannan vecka räddar min mentala hälsa.

Just nu kan jag för övrigt säga att jag är sur på mig själv, lite iaf :) Jag måste lära mig att ta för mig, att våga men shit vad jobbigt det är! Jag är icke van vid det här livet, på så många olika sätt. Men det kommer väl och just nu vet jag vad jag vill men jag måste våga också ;) Haha nu vart det lurigt!

Matdagbok 15/12-11

Måste hålla koll på vad jag äter igen. Ni kommer tycka det är tråkigt men bryr jag mig? Inte mycket ;)


6.30: 1 sportknäcke med mellanbregott och ½ burk makrill i tomatsås. 1 latte på 1½ dl mjölk.

10.30: En kopp kaffe (fikade med en vän då så det blev inte mer än så)

11.20: ½ dl pasta, 3 små kebabjärpar i tomatsås, 1 dl bönsallad

13.00: Latte på 1½ dl mjölk

13.45: ½ lingongrova (fralla, inte skiva), mellanbregott, 1 skiva ost, 4 tunna skivor skinka, gurka

15.30: 1 liten blodapelsin

17.30: 2 raggmunkar (hemagjorda), 3 skivor knaperstekt bacon, 1 dl bönsallad.

20.00: Omelett på 1 ägg med 3 tunna skivor skinka och 1 msk ost.

Långprommis

Idag när jag var på väg hem från dagis så mötte jag upp en tjej i grannhuset som var ute och gick så jag hakade på henne. Vi gick en bra bit, vilket var jättebra för oss båda eftersom vi bägge två är förkylda, hmmmm... Men vi fick snackat en massa skit iaf! Efteråt kom hon med upp på en kopp kaffe så nu har jag fått lite vuxensällskap också!

Grejerna är hämtade så nu behöver jag inte irritera mig på dom längre. Nu innan jag lägger mig på soffan ska jag släpa fram dammsugaren och dammsuga av där allt stod för där såg det mindre trevligt ut just nu... Spännande min dag är va, hehe

Min fina tärna!

Nu är lussandet på dagis över och jag måste nog säga att jag har den finaste lilla tärna som skådats! Fredrik dök faktiskt upp till Alicias glädje. Hon var iaf otroligt söt min lillstrumpa!


Min fina fina jänta!

Tystnad

Denna tystnad, denna respektlöshet. Igår kväll skulle Fredrik kommit hit och hämtat grejer som är hans. Grejer som stått i min hall i en månad. Jag ansåg tillslut att om han har tid att träffa sin nya förmåga, han har tid att umgås med kompisar, att spela innebandy osv osv så kan han fan inte säga att han inte har tid att hämta grejerna. Så han kom fram till att han troligtvis skulle komma som igår. Jag smsade vid 20.30 och frågade om han skulle komma. Inget svar. Senare skrev jag att jag tolkar hans tysnad som ett nej? Fortfarande inget svar. Jag låste dörren och gick och la mig. Fortfrande inget svar. Det irriterar mig till vansinne om jag ska vara ärlig. Han är så jävla respektlös! Det bevisar ju bara att det alltid varit som jag har sagt. Först kommer Fredrik, sen kommer hans kompisar, sen barnen, sen katterna och längst där nere i gruset kommer jag. Och det har jag stått ut med i alla år, jag fattar inte!

Klockan 8 nu på morgonen är det luciatåg på Alicias dagis. Han ska komma har han sagt, det blir intressant att se om han kommer eller om han fått nått viktigare för sig. Som att träffa sin nya tex för hon verkar ju vara bra mycket viktigare än hans barn iaf och det kan bara förklarars på ett enda sätt: TRAGISKT! Jag tycker att det är tragiskt att jag inte ska kunna säga till barnen att pappa kommer med någonstans för jag kan aldrig lita på att han håller sitt ord, hemskt... Ska jag behöva smsa och påminna 15 ggr om varenda grej? När ska han börja ta något ansvar för sitt liv med ungarna? Fattar han inte att han kommer att driva barnen ifrån sig tillslut när dom aldrig någonsin får vara prio ett?

På julafton tänkte han minsann inte vara med oss hela kvällen, han skulle ju vara med den nya förmågan. Men så ringde han en dag och konstaterade att nej, han kommer inte att göra något annat på julafton ändå. Hans nya skulle nämligen vara med sina egna barn och då kan Fredrik tänka sig att vara med oss, det kanske visar lite på hans prioriteringar jämtemot sina barn? Han fattar det liksom inte ändå, trots att hon bevisligen PRIORITERAR sina barn.

Nu är det längesen jag skrev nån riktig skit om honom för jag kände att jag inte behövde få ur mig något men när han gång på gång bara ger mig smulor och skit medan alla andra blir prioriterad blir jag så jävla grinig, visst vi är inte ihop längre men efter 10 års tid och två barn kan man ju tycka att man ska behandla varandra med respekt ändå?. Han vet att jag inte kastar hans kostymer och grejer han har ståendes här och det är därför han bara skiter i det men just nu ligger sakerna jävligt pyrt till för jag är jävligt sugen  på att skicka skiten. Men bordet han ska ha är så jävla tungt att jag inte orkar bära ner det själv och då är det lättare att låta det stå...

*uppdatering*

Såklart var det mitt fel att han inte hört av sig igår. Jag hade ju kunnat ringt. Att han sa att han hade möte och jag då inte vill störa är såklart ingen förmildrande omständighet utan det är såklart mitt fel. Som alltid annars. Måste vara skönt att ALLTID kunna skylla på någon annan och gå ur det hela utan skuld.

Pepparkakor

Nu har vi dekorerat lite pepparkakor. Nästa gång ska jag ställa kristyren i varmt vatten innan, det såg jag efteråt att man kunde göra för att få den lite rinnigare, smart Lotta. Alicia hade det ganska jobbigt att få ut något, Alex också iofs. Men vi fick till några iaf!








Tipp tapp, tipp tapp....

Några bilder vart det iaf :)

Vilken kväll det ska bli :)

Vi tände aldrig adventsljusen igår, det kom så mycket annat ivägen :( Så det tar vi igen idag. När jag hämtade Alicia så kom jag fram till att jag var lat idag så jag drog till thaien och köpte mat till mig, sen vidare till pizzerian för en pizza till ungarna. Alex har drömt länge om en köpepizza, det är inte så ofta han får det numera eftersom jag själv inte är så förtjust i pizza. Dom har sallad där också men den är inte värd pengarna, dessutom får man med ett jäkla gott bröd som gör att nyttighetsmässigt hade jag lika gärna kunnat köpa en pizza att trycka i mig.

Hur som helst så blir det då pizza till middag. Idag äter vi med tvn på för han måste få kolla igen några avsnitt av julkalendern som är inseplade så han kommer ikapp. Efter maten ska vi dekorera pepparkakor tror jag minsann! Jag har köpt såna pepparkakor med hål i så vi kan hänga upp några i gardinstången också. Här ska det bli jul så det sjunger om det i år!

Idag var jag iväg till sopstationen och slängde fyra säckar med sopor och allt emballage från sängen. Imorgon åker dom sista säckarna med hem till mor och far för dom är blandade och jag orkar inte sortera dom på sopstationen. Imorgon när ungarna är på dagis/fritids ska jag städa klart här hemma, hänga upp julgardinerna och ta ner julgranssakerna för imorgon åker vi för att hitta vår första egna gran. Jag kommer att vara petig, den ska vara perfekt! Sen ska nog vi med få till lite julkänsla här hemma! Jag vill bara få ordning nu så jag kan njuta lite sista tiden innan jul. Helgen som kommer är min sista barnlediga helg på en månad för jag kommer att ha ungarna på nyår också trots att det egentligen är Fredriks helg. Men jag klagar inte, jag tar gärna barnen på alla högtider, det är ingen uppoffring för min del!

Jag återkommer senare med lite bilder från pepparkaksslabbandet ;)

En ny vecka!

Vet ni vad? Jag kan ligga som i ett skruvstäd även om jag har en större säng *suck* Jag vågar inte ha Alicia ändå innåt vägen nu för där är ett hål stort nog för henne att ramla ner i. Hela rummet är lite speciellt byggt så det blir en jätteglipa där. Måste lösa det på något sätt... Men vi fick iaf bättre plats än förut så jag klagar inte!

Jag insåg just att Alex också har växt en hel massa senaste tiden. Alla joggingbyxor är för små. Inte alls vad jag känner för att köpa nu men det är ju bara att börja leta. Han klarar sig till efter jul så då hoppas jag att det finns på rean sen, det vore smidigt...

Lämnar er med ett ord Alicia skrev på morgonen. Det känns tänkvärt, eller hur ;)

oppppppppppppppppppppppp0lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Så konstigt

Allt känns så konstigt. För bara några månader sen planerades julen ihop med Fredrik och nu sitter jag här ensam med allt. Jag har bakat lussebullar, kokat knäck och chokladkola, ska sätta upp julgardinerna och köpa gran. Alle gör jag själv. Det känns så konstigt. Jag får ge mina barn en jul. Bara jag, ingen hjälp alls, bara jag... Det är så fel...

Jag mår bra i mig själv fortfarande men det känns bara så fel. Det var inte såhär jag ville att mina barn skulle ha det. Dom skulle ha sin mamma och pappa hos sig hela tiden. Det här är fel... Jag hoppas bara jag kan ge mina barn en fin jul. Att jag kan räcka till. För det är det som är jobbigast. Att alltid räcka till. Jag är ensam, jag kan inte dela upp mig på två.

Alex har slutat att sova. Ikväll fick jag krypa till korset och be Fredrik om hjälp. Han måste prata med Alex för det går inte att Alex vägrar att somna. Han kan lätt sitta uppe till 23 och när jag väl får honom i säng kommer han upp och har ont i hjärtat eller funderar på om jorden ska gå under. Jag tar det på allvar men det är lite konstigt att det bara händer dom kvällarna han inte vill sova. Det börjar att kännas som han utnyttjar det hela och det är inte okej, ropa varg är aldrig bra. Jag håller dessutom på att gå under av trötthet! Några nätters sömn varannan helg funkar inte alls, jag måste få sova även på vardagarna... För att inte tala om att Alex är trött konstant och måste sova mer!

Godmorgon alla fina!

Året som gått har varit ett av dom bästa i mitt liv. Jag har gjort en livsstilsförändring utan dess like. Jag har gått ner över 40 kg. Jag har gjort något för mig. För mina barn. Jag gjorde det även för Fredrik. Den jag trodde skulle uppskatta att få en snyggare flickvän. Så vart det inte. När jag ville följa med ut och "visa upp mig" ville han inte längre ha mig kvar. Jag vart bortkastad som sopor.

Jag har blivit helt sannslöst sviken av den jag älskade. Den jag trodde att jag kunde lita på. Nu i efterhand vet jag att så inte var fallet och jag kan undra om jag egentligen någonsin kunnat lita på honom? Vad har han egentligen gjort alla dom ggr han varit i garaget, eller haft möte med radion? Jag försöker att inte tänka på det men så som jag blivit behandlad senaste tiden av honom litar jag inte ett skit på honom faktiskt...

Men nu är det dags för en förändring! Jag har kommit till insikt. Det är jag och barnen nu. Skulle F komma krypandes på sina knän vill jag inte ha honom tillbaka. Han har inte gjort ett skit här hemma under alla år och sen har jag fått höra vad kompisar till honom sagt. Jag borde tex skött hemmet bättre när jag var mammaledig för då är man ju ändå bara hemma hela dagarna. När F var pappaledig var det dock självklart att han skulle hänga med kompisar och inte städa för det var han ju väääärd efter att ha tagit hand om Alicia några timmar om dagen. Att katten vi hade ett tag kissade inne här hemma berodde p att det var så smutsigt här hemma helt enkelt. Visste inte det men tydligen är det så... Han släpade hem kompisar och lät dom se hur det såg ut, han sa att han inte brydde sig men tvekade inte heller att berätta för mig vad kompisarna tyckte om hur det såg ut här hemma. Att jag brydde mig och inte ville visa upp hemmet i all sin glans var inte viktigt heller...

Nu är det ett nytt år snart. Ett år då jag ska tänka på mig själv! Nu är det jag som gäller. 2012 ska bli det bästa året någonsin! Jag ska göra det JAG vill och inte tänka på vad alla andra vill hela tiden. Jag ska må bra! Punkt!

Sängen är inhandlad!

Jaaa! Livet leker! Nu har jag en stor säng igen. Eller stor och stor, större än förut iaf! Den känns dock jättestor mot den andra :) Nu har jag bädat rent i sängen och nästan bara väntar på att få gå och lägga mig :)

Det resulterade dock i värkande armar. Kan knappt använda dom ens för att skriva för jag är så matt i musklerna ;) Det resulterade i McD till middag. Mest blev det det för jag ville till COOP och köpa kaffe som nästan var slut. Så inköp av julgran blev det inget idag, får ta det imorgon istället... Om vi orkar ;)

Flera dagar sen

Jag har varit helt absurt trött dom senaste dagarna, att blogga har inte varit prioriterat direkt... Igår tog jag tag i livet igen och trots tröttheten packade jag in mig och Alicia i bilen och åkte till Kurvan för att kolla på säng och även handla dom sista julklapparna! Nu är jag nästan klar. Alex ska få ett spel från COOP också men det tar jag när jag ändå är där och handlar nästa gång. Så skönt att känna att det är klart nu. Ingen mer stress och jag kan hålla mig ifrån kurvan tills efter jul *pust*

Gick in på Jysk och kollade på säng men det var så rörigt där så jag gick ut igen. Det får bli den från IKEA som jag har kollat ut. Ska ringa mina föräldrar sen och kolla om dom har lust att hjälpa mig nu i helgen med att få upp den på taket och sen upp för trapporna här och även få ner den jag har nu. Tänkte först att Alicia skulle få den men eftersom hon ännu inte kklättrar ur spjälsängen får hon ha kvar den. Eftersom hon däremot mer än gärna klättrar upp i Alex säng vågar jag inte riktigt lita på att hon stannar nere på golvet. Jag har fått hämta henne i Alex säng förut och det är inte det minsta spännande! Den är ju liksom 2 meter upp i luften, lite läskigt...

När jag kom hem gjorde jag lussebullar. Provade ett nytt recept som skulle bli så bra och det vart det verkligen! Dom är jättesaftiga fortfarande såhär dagen efter (jag vet för det vart min frukost ;)). Det här receptet använde jag! Det kan verka omständigt men det var det inte faktiskt.


Ett lass lussebullar!

På kvällen var det lågstadiedisco i skolan som Alex såklart skulle gå på. Så vi kastade i oss lite mat och drog tillbaka till skolan för lite dans (dom hade dock mest sprungit runt *s*). När klockan var 20 gick jag tillbaka igen och hade då hunnit koka chokladkola också! Dom ska jag sätta mig och slå in en och en sen. Det känns lockande... ;) Jag somnade tidigt på soffan (det sista inlägget jag skrev på fejjan var 20.45 ungefär och jag somnade nog strax efter det). Vid 1.30 vaknade jag på soffan med Alex sovandes bredvid mig. När han lagt sig (eller satt sig för han satt och sov) har jag inte en aning om. Bra mamma man är ;) Han fick ligga kvar på soffan under natten och nu på morgonen lyfte jag in honom i min säng där han snarkar vidare!

Idag står det mycket på schemat. Knäck ska kokas, julgran inhandlas och förhoppningsvis köper vi sängen också. Klockan 14 har jag tvättstugan och då ska julgardinerna tvättas och sen sättas upp :) Städas ska det göras också! Det blir mycket att göra men det är skönt när det är klart :)

Bvc

Idag var det återbeök på bvc med lillstrumpan. Hon fick en okejstämpel i rumpan och har nu börjat klättra uppåt en kurva på längden. Hon har legat på -2 men börjat att ta sig uppemot -1 nu. Vikten har också stabiliserats och hon ligger nu stadigt på -1 där. 11610 gram vägde hon och var 83 cm lång. Det märks på kläderna att hon växer för nu börjar tom vissa kläder i 86 bli lite korta :) Ingen är gladare än jag, bara overall och regnkläder håller säsongen ut bara. Dom är i 80 bägge två...

Egoblogg

Det här har blivit en ego-blogg känner jag. Dom enda korten som läggs upp är kort på mig i diverse utstyrslar. Jaja, ni får stå ut ;)

Nu ska jag hämta lillstrumpan och sen ska Alex hämtas lite tidigare. Idag följer vi med en klasskompis till honom hem och käkar lite mat. Ungarna får leka och mamman får snacka lite skit ett tag, underbart :)

Jag förstår...

Jag kan förstå att många förhållanden spricker efter en gbp. Jag är sån att när jag är i ett förhållande håller jag mig till personen ifråga. Jag tittar knappt på andra killar faktiskt. Nu när jag gått ner och jag är singel njuter jag av uppmärksamheten. Idag i skärholmen satt en snubbe i food courten och följde mig med blicken när jag gick förbi. Tyckte han jag var snygg? Ja inte fan vet jag men han kollade. Förut trodde jag ju att alla kollade på mig med förakt. Nu skiter jag i varför, jag bara njuter av det. Jag kan förstå att förhållanden spricker. I mitt fall var ju inte riktigt detta fallet eftersom jag inte glott på andra killar så länge jag var med Fredrik men ja, jag förstår...

Idag så var vi ner till däckfirman och bytte däck. Jag gick in först och eftersom det stod en stor skylt på gården där det stod: Varning, Stopp, Vakthund var jag ju tvungen att fråga dom om hunden. Alla tre som jobbar stod och stirrade på mig och jag fattade ingenting. Det tog liksom ett tag innan dom ens svarade på mina frågor. Så hade dom bytt på min bil och skulle ta mamma och pappas bil. När mamma hämtade den gick jag in och betalade. Då säger killen som gick in med mig:

- Jäklar, du har losat i vikt!
- Jo lite grann, svarade jag.
- Och hur mycket är lite för dig?
- Nu är det snart 44 kg.
- *skratt* Och det kallar du lite?

Sen började jag skoja om att jag hoppades att det fanns pengar på mitt kort så jag slapp ta krediten. Han undrade hur pengarna kunde vara slut när månaden precis börjat. Jag sa att jag har gått ner nästan 45 kg själv och närmare 100 när killen drog. Han skrattade och konstaterade att nu är jag ute på marknaden igen och behövde nya snygga kläder? Japp, just så! och så sa vi hej då och jag åkte.

Nu ringde jag mamma och berättade och då hade han sagt till henne när jag åkt att jäklar vad hon (alltså jag) hade gått ner i vikt, vilken skillnad mot förra gången jag var där! Mamma berättade att jag hade opat mig och lite vad som låg bakom det hela. Sen drog han upp att jag sagt att killen stack så mamma pratade lite om det, att det gått med ett rasande tempo som slutat med att ungarna mått skit och han konstaterade att det alltid kommer att finnas både killar och tjejer som inte tänker längre än näsan räcker och man har nog inte ens mött den dummaste ännu!

Jag var där för ett år sen och då vägde jag som absolut mest så det är ju en jäkla skillnad! Vet ni vad? Just nu, i detta nu, mår jag så jävla bra! Jag har börjat njuta av livet. Jag vill inte skaffa någon ny ännu på länge, jag tror jag ska flirta skamlöst mycket först ;) I morgon är det exakt ett år sen den här resan började. Den 6 december började jag mitt flyt inför operationen och 14 dagar senare är det ett år sen operationen, helt sannslöst vad fort det har gått!

Härlig middag!

Som gbp-opad kan jag säga att det blir en smärre chock att få veta att det inte längre är mingel utan en femrätters middag! Men vi satt till bords i närmare 5 timmar så det funkade faktiskt! Så vad åt vi?

Först vart det anti pasti, jag tyog lite paprika, lite tomat, lite svamp, en bit skinka, lite salami, en liten bit ost med acasiahonung med lite tryffel i, slutligen en halv grissini. Mycket gott!

Sen vart det pasta med tryffel. Satan i gatan vad gott det var! Lite pasta och lite tryffel, min tallrik såg onekligen ganska mesig ut jämfört med dom andra, haha! Men lyxigt var det ju iaf!

Sen vart det lamm med grönkålssallad. Även det mycket gott!

Sen vart det ost. Jag satt där med pepparkakor eftersom det var typ bajsost eller fotsvettsost och det äter inte jag. Mittemot mig satt en tjej som var helt lyrisk över någon av dessa ostar. Jag hade burit ut den och den luktade så illa så jag på allvar höll den på en armlängds avstånd. Jag fick för mig att smaka och jäklar vad god den var! Jag tog om flera ggr, en helt ny upplevelse :)

Sen vart det kaffe och biscotti och slutligen vart det panacotta. Jag åt lite av allt och insåg att det faktiskt fungerar :) Vilken upplevelse :)

Dracka några öl och lite grappa också. Grappa var verkligen en annorlunda upplevelse det med... Riktigt äckligt men ändå gott, det går verkligen inte att förklara smaken. Skitkonstigt men kan absolut tänka mig det igen!

Italiensk afton

Snart är det jag som drar till syster yster med tillhörande make för lite italienskt mingel. Drog på mig något jag faktiskt aldrig trodde jag skulle kunna ha för ett år sen och dessutom tycka att man ser bra ut, otroligt :)


Skönt med glasögon man trivs i så man slipper känna sig tvingad att sätta in linser också. Även om jag faktiskt ångrar mig lite nu med tanke på vädret ute... Men nu har jag redan sminkat mig så nu får det vara som det är...

Bästa sättet

Bästa sättet att se hur jag mår är att se hur mycket jag äter. Till frukost idag blev det 1/3 surdegssmörgås med skinka, ½ liten yoghurt och en latte. Vad tror ni? Fler än jag som inte tror jag mår så bra som jag trodde. Jag märkte redan igår kväll att det började spåra ut. Dumpade på ingenting på kvällen. Helgerna när Fredrik har ungarna är svåra. Det är skönt att vakna upp och slippa alla morgonbestyr men jag saknar på engång.

Fortsätter det såhär kanske jag hinner gå ner till normalvikt innan ettårskontrollen på St Göran... Men det är inte riktigt det här sättet jag vill gå ner på...

Vill ni se?

Nu har jag handlat mina kläder till julafton. Jag köpte en likadan klänning som den lila jag köpt innan fast nu vart det röd. Häromdagen  hade dom den på halva priset och 99,- var den värd :) Med rätt underkläder kan man tom trolla så magen ser helt platt ut! Vill ni se?


Galet! Jag kände mig nästan nöjd där för en sekund ;)

Kalendrar

Här hemma är det kalendrar i massor nu känns det som. TV-kalender, radiokalender, Arlas kalender, paketkalender och varsin chokladkalender. Alicia fick en med Hello Kitty, eller "TITTY" som hon säger ;) Äntligen har jag fått ungen att bli lika glad i den söta lilla katten som jag är ;) Hon säger inte mycket men Titty säger hon iaf ;)

Efter skolan idag skolkade vi från fotbollen och åkte och käkade på Heron city med Anneli, Thomas och Anton. Lite vardagslyx! Jag käkade falafell, det var länge sen, riktigt gott!

Idag när jag hämtade lillstrumpan på dagis gick vi ut en annan ingång. Där satt en av Alex gamla fröknar. Hon undrade hur det var med mig nu efter allt som hänt. Jodå det går upp och ner sa jag, för min del mest upp. Jag mår bättre än på länge faktiskt. Ja, det syns på dig. Du ser alltid så mycket gladare ut nu. Och fräschare! Tack för det, sånt är alltid trevligt att höra!

RSS 2.0