Jobb, julpynt och Mattemys

Idag blir det full rulle! Först blir det jobb ett par timmar, sen kommer hjärtat hit, vi hämtar Alicia och packar in ungarna i bilen och åker och köper en gran. Upp på vinden och hämta foten och glitter och sen blir det granklädning och julmusik. Ska baka lite fler saffransskorpor och koka mer knäck. Borde städa en del här hemma också. Allt blir så mycket roligare och enklare när man är två. Jag skulle aldrig begära Mattes hjälp men han står alltid vid min sida och hjälper till även med dom tråkiga sakerna. Så skönt!
 
Nu är det dags att börja dagen. Alex blir hemma i dag med. Han har mått dåligt och har man ont i magen frå man stanna hemma. Speciellt en vecka innan jul, jag tänker inte smitta hela klassen med magsjuka lagom till julafton!

Våra helger

Nu har vi börjat att spendera mer och mer tid med Matte på våra helger. Det känns skönt att det funkar så bra som  det gör för nu är det ju så att jag planerat att spendera resten av mitt liv med Matte :)
 
Matte gillar att skämma bort barnen. Har han saker hemma som han tycker att ungarna kan få så får dom det. Därför fick Alex hans elgitarr häromveckan. Han har en Gibson så han lär inte använda den här igen om han nu ska spela elgitarr.
 
Min cooling med sin elgitarr :)
 
Alicia glöms såklartt inte bort utan hon fick ett paket med ett hopprep, tatueringar och några andra småsaker.
 
 
För några veckor sen var vi ute en dag hos honom på landet. Alex fick skjuta luftgevär och luftpistol ute på ägorna.
 
 
Dom satt och lekte med Mattes bilbana som han köpt för att kunna leka med barnen :)
 
 
Dom hann med att sortera patronhylsor (och ja dom är såklart utan krut, kula och tändhatt). Allicia var såklart med och lekte med Rapunzel bland alla hylsor ;)
 
 
Men den här helgen hände det som Alex väntat på så länge. Han fick skjuta riktigt gevärr. Kaliber 22 (minsta kalibern, min favorit då den inte sparkar något och inte smäller så högt). Återigen vill jag här verkligen trycka på hur viktigt säkerhet är för Matte när man är på sjutbanan! Han får inte skjuta med pistol utan det är gevärr som gäller. Han får heller inte hålla i geväret utan det ska stå placerat på skjutbänken hela tiden så han inte kan skjuta ett vådaskott, skotten går åt det hållet dom ska och ingen annanstans. Alex kom hem med en sönderskjuten tavla och kunde visa hur duktig han varit :) Jag hoppas att han vill pyssla med skytte i framtiden, säkerheten är så stor så risken att något skulle hända är mindre än i många andra sporter om det görs på rätt sätt. Dessutom tycker jag att det är ul till skillnad mot många andra sporter ;)
 
 
Våra helger är alltid roliga, fulla med upptåg och tokigheter.
 

Så trött

Jag är slut som människa. Jag har galet mycket på jobbet nu. Saker som vi tidigare alltid har lagt ut på entreprenad beslöt jag mig för att ta själv i år. Det är för mycket pengar att skänka bort men det betyder väldigt mycket jobb för min del. Hemmet ser ut som stryk och jag orkar inte göra ett skit. Bara flyttar undan lite från bordet så vi kan äta ihop. I går gick jag och lade mig klockan 21, Alex fick lägga sig i min säng för jag orkade inte vara vaken längre och vänta på att han somnat inne hos sig. I morse vaknade jag och är fortfarande lika trött som i går kväll. Helgerna är skittråkiga, eller inte helgerna men helgkvällarna. Stackars Matte får se mig gå och lägga mig redan vid 21-22 på kvällarna. Han är snäll och säger att det inte gör något såklart. Vi har i stället hela dagarna eftersom vi ändå vaknar tidigt men man vill ju ändå sitta och mysa i soffan på kvällarna...
 
Jag var och gjorde ett borreliatest i veckan som var. Så nu väntar jag på svaret därifrån. Under tiden ska jag försöka att vända detta. Bättre kost, mer rutiner, osv. Det bärjar ju bra eftersom jag inte har någon mat att ta med idag och idag ska jag vara på söder på ett ställe där det inte finns så många ställen jag kan äta på. Får ta en promenad bort till en kiosk men en korv med bröd känns inte så bra.
 
Jag vet att det säkert beror en del på kosten. Jag har helt tappat matlusten. Vill inte äta alls. På morgonen får jag pressa i mig något (för att jag är så trött jämt). Det är bara när jag är hos Matte som jag verkligen äter... Jag mötte ju mitt hjärta i hallen här hemma förförra veckan. Jag får panik av bara tanken på att han ska dyka upp här nu för nu är det gräsligt här hemma... Han ber mig inte tänka så men hur ska man kunna låta bli när han alltid har det så rent och fint hemma och här ser det ut som ett katastrofområde jämt.

Min fina Zpotty

Finaste Zpotty är borta. Jag tog honom till akuten för jag insåg att han hade en hemsk tandsten. Väl där hittade veterinären en tumör i munnen. Hon kunde bara hjälpa honom på ett sätt. Fredrik och ungarna kom dit och vi satt med honom tills han somnat in. Nu slipper han ha ont någe mer...

RSS 2.0