Underbart

Kolonilotten är underbar! Alex och Alicia kan vara ute där själa medan vi hämtar grejer eller agar lite mat. Vi behöver aldrig vara oroliga för ders säkerhet då det bara finns åkrar och äppelträd i närheten. Dessutom ser man dom nästan hela tiden. Alicia vill vara ute hela tiden och leka, hon sover gott på natten sen iaf ;) Och det gör jag med...
 
I fredags somnade jag innan 19. Oops! Jag vaknade till vid 19.30 och såg inte Alicia. Matte hade tagit och borstat hennes tänder, läst godnattsaga och sen fått henne att somna vid hennes vanliga sovtid. Underbara älsklingen! Jag gick på toa, la mig på madrassen och sonade om igen. Där fick hans itta själv hela kvällen med en nioåring och hålla honom sällskap medan jag låg och sov hela kvällen. Men det behövdes då jag knappt sover annars...
 
Jag vet inte varför jag inte sover längre men det driver mig till vansinne! Igår somnade jag till på soffan, vaknade igen, gick in i sängen men fick gå upp igen. Somnade väl vi midnatt och sen upp vid fem igen. Så är det varenda natt. Många tankar som snurrar i skallen på kvällar och nätter. Jag blir galen snart, jag måste få sova...

Myshelg

I helgen har vi haft det riktigt bra. Eftersom Alex ändå var hemma i fredags åkte vi ut till Matte tidigt Till hans lägenhet hör en liten odlingslott. Nu har han/vi bestämt att vi ska fixa i ordning där och han har satt igång ordentligt. Så vi släpade dit en grill och grillade lite spett och grejer på fredagen när vi kom ut.
 
När vi satt där i lugn och ro kraschlandade en gråtrut i ett träd i närheten, den ramlade från gren tll gren tills den låg på marken och skrek. Matte ringde polisen och fick tillslut ett skottlossningstillstånd och avlivade fågeln. Stackarn hade så ont så det var lika så bra! Vi var såklart inte där när han sköt utan hade gått in då men vi drog på oss kläderna och gick ut och begravde den. Jag och Alicia gick och plockade några tussliago och la på graven när det var klart.
 
På lördagen gjorde vi inte så mycket, det blåste så gräsligt mycket och var svinkallt. Så vi åkte runt och handlade lite bara. Sen satt vi inne och lekte och spelade tv-spel resten av dagen.
 
På söndag plockade vi återigen fram grillen. I stormen. Tillslut fick vi fyr på den och grillade lite spett till oss och korv till ungarna. Tänk vad mycket dom äter när man är ute och äter sin nygrillade mat :)Men det var så kallt och blåsigt så vi gic in och åt vår mat inne och ungarna åt upp sitt inne också. Men vi har fått en försmak på sommaren iaf :)
 
Vi grillar lite korv sa vi. Jo men det finns lite korvar på spetten iaf ;)
 
Mina busungar :)
 
Ute i vårvädret, god mat, hela familjen samlad och min favoritöl. Kan det bli bättre? :)

Så lycklig

Helgen som varit har varit helt underbar. Så fylld med kärlek. Känns så underbart att känna att man hittat rätt :)
 
Nu börjar nästa stora projekt. Matte har en kolonilott som hör till hans lägenhet. NU ska den göras i ordning. Den ligger strax bakom huset så det blir nästan som att ha en liten trädgård. I helgen håller vi tummarna för fint väder, då ska vi ta och grilla lite korv där nere. Börja mysa och förbereda inför sommaren. Ställa ner lite möbler så vi kan ha det riktigt trevligt där.

Nytt sätt att äta

Den där bryggen i käften fick mig att tänka. Eller en sak tandläkaren sa fick mig att tänka snarare. Hon berättade att det inte är ovanligt att vi som gjort magsäcksoperationer får proble med tänderna. Vi äter lite men ofta och det älskar tandtrollen. Därför har jag nu lagt om mitt sätt att äta helt. Eller nu ljög jag igen. Jag har bara blivit jävligt noga med hur jag äter!
 
Inget sött alls i veckorna. Nu pratar jag godis, glass, läsk, fikabröd och snacks. Lördagar is the shit. Sen blir det bara äta 5 ggr/dag (för att inte äta oftare än var tredje/fjärde timma är det så jag måste göra helt enkelt). Nu är just sötsaker i veckorna inte något problem för mig för det äter jag inte ändå för det mesta me det som är lätt är ju att det slinker ner en kaka eller liknanade om man tar en fika ute. Det svåraste har jag märkt är att inte äta medan jag lagar mat. När jag skär upp grönsaker är ett ypperligt exempel. Paprika som är så gott är så lätt att bara skicka in en bit av medan man skär. Men eftersom jag gör det här ör tändernas skull är det slut med det nu.
 
Det här fick en rolig sidoeffekt. Jag har gått ner 8 hg på 4 dagar. Jag har stått still på en och samma vikt jättelänge och nu bara vips lossnade det. Lägg till några promenader på den kosten (för jag har varit riktigt duktig med såna senaste veckan). Kanske kan jag uppnå mitt mål till beach -14? Då får jag väl tacka tandläkaren ;)
 
Frukost 6.00
Lunch 10.00
Mellanmål 14.00
Middag 17.30
Kvällsmål 20.30
 
Utmaningen blir att se hur det här håller sig hos Matte i helgen. Han måste äta ofta, ofta och våra mattider matchar sällan då. Men det är en utmaning och utmaningar är roliga :) Vi får se hur det blir efter helgen!

"Mitt" år fortsätter

Det här skulle ju vara mitt år. Var det inte så vi sa? Jag börjar undra faktiskt.
 
Rotfyllning
Konstant sjuka barn
Influensa
Halsfluss
 
Det kunde väl stanna där? Men nej, såklart inte, det är mig vi pratar om nu! Gick till tandläkaren, med hoppet i behåll. Jag skulle slippa en rotfyllning för 3000,- och bara behöva laga för 700,- Det var osäkert men någonting måste ju gå min väg!
 
Men nej, såklart inte. Nu räckte ju inte ens en rotfyllninng heller. Tanden var jättesvag, det var tveksamt om den skulle hålla för den pelare och krona som behövdes. Så ut med tanden och in med en brygga. Det absolut värsta i min värld var 3000,- Nu blev det genast 4800,- Jippie! Dessutom blir jag pensionär i ett naffs. För det är pensionärer som har bryggor ( i min just nu väldit negativa värld). Min farfar hade en brygga. På den nivån är det.
 
Jag vågar inte ens räkna på hur mycket jag lagt på tandläkaren sen jag gick dit i januari. Men jag är uppe i högsta högkostnadsnivån iaf, så kul är det.
 
Ja, jag vet, jag har fångat världens bästa kille, vi har förlovat oss i år. Jag ska vara glad och lycklig men det är fan svårt när man ser varenda krona man har försvinna bort. Men okej, jag kan ge med mig, lite bra har hänt i år och det vinner över det dåliga men jag är så trött på detta :(

Halsfluss

Jahapp då var man hemma från VC med diagnosen halsfluss. Med mig i påsen hade jag Kåvepenin, en burk med 100 Ipren och en burk med 100 Alvedon för värkens skull. Lite starkare Alvedon än vanliga så nu kanske jag tom kan sova lite?
 
Jag har ju en jäkla massa knölar på halsen som jag såklart oroat mig för. Det var halsflussen som fixat til dom knölarna, så dom fick jag absolut inte oroa mimg över. Sluta genast med det var hans kommentar. Skönt det!
 
Nu ska jag fortsätta ligga på soffan och tycka synd om mig själv. Jag skulle jobba så lite som möjligt och vila så mycket som möjligt så det tänker jag göra tills jag mår bra igen! Utan att ens få dåligt samvete faktiskt!

Vårdcentralen

I dag blir et VC för min del. Om jag kan få en tid dvs. Jag har sen i torsdags så ont i nacken att jag inte kan sova. Vaknar varje gång jag försöker vända mig och måste ta tag i huvudet och lyfta det för att kkunna vända mig för det gör för ont att hålla upp det med muskelkraft. Jag har jätteont i hela vänster sida av halsen. Kan inte svälja för det gör ont inne i halsen, har ont i örat och bak i huvudet. Nu är det dags att kolla upp det här...

Historiska muséet.

I går bestämde vi oss för att dra till historiska en sväng. Jättekul eftersom jag hade nackspärr... Men vi ville att barnen skulle få göra något speciellt och jag hade jobbat arslet av mig under veckan för att ha möjlighet att vara ledig på fredagen så då var det bara att strunta i nacken och dra.
 
Okej, det måste vara det tråkigaste muséet ever. Tur att det var gratis på fredagar. Vi var där i ett par timmar innan vi åkte hemåt. Då vet vi det, inga fler besök där! Vi har börjat beta av alla muséum i stan nu och vi har redan planerat vad nästa blir. Vi får se när bara. Men vi kommer inte att ta alla ställen såklart, vi lärde oss något av historiska. Ungarna hade inte särskilt kul men däremot tyckte dom nog att det var roligt att få komma ut hela familjen och umgås. Det tyckte vi iaf, att inte bara sitta inne och dega hela dagen!
 
Min fina familj!
 
Lite svindyra smörgåsar är aldrig fel. 150,-  för två mackor, en pucko, en kaka och en cola.
 
Bäää, mitt stora lamm.
 
Bäää, mitt lilla lamm.
 

RSS 2.0