Veckans mat

Även denna vecka har jag lyckats knåpa ihop en liten lista på vad som ska ätas. Mycket kött och mycket potatis men jag kämpar för att få plats i frysen till i helgen då Alex ska ha kalas, det ska ju serveras glass och den måste ju få plats någonstans!

Mån: Lövbiff, potatis, bea
Tis: Fläskkarréstek, kokt potatis, gräddsås
Ons: Kycklingspett, hemmagjord pommes, tzatziki
Tor: Köttgryta, ris
Fre: Bulgarisk linssoppa, hembakat bröd
Lör: Korv med pommes
Sön: Äta på thai

På lördag blir det enklast möjligt eftersom vi kommer ha fullt upp hela dagen att förbereda kalaset. På söndag blir det lyx med thaimat för jag misstänker att efter 3 timmars kalas är vi rätt trötta!

VAB

Jaha, nu var turen slut. Alicia är sjuk. Hon var kladdig i ena ögat igår, det är ungefär lika idag men nu har hon lite feber också. Hon fick iaf ett långt "lov" nu. 12 dagars ledighet blir det innan dagis igen.

Tips direkt från Subway!

Idag åt vi på subban till lunch, äntligen har jag börjat uppskatta det igen efter open. Det är ju en av dom bästa saker man kan äta känns det som, om man nu tar någon av dom lite bättre sakerna på, som tex kycklingbröst som jag tog idag. Fredrik tog en meny och till den tog han en kaka. När jag betalade sa han som ägde stället: Visst är den goood? Jo den är god, svarade jag. Då tipsade han om att man köper två stycken, värmer dom lite snabbt i micron och lägger lite glass mellan (han tipsade om Ben & Jerry). Det var himmelskt sa han :) Nu är ju detta inget som jag i ärlighetens namn tror jag skulle klara av men det kanske finns någon annan där ute som vill prova :)

Tänk vad kläder kan göra

Jag skrev ju häromdagen att mina föräldrar tvingat mig att köpa nya kläder. Nu är jag glad att jag gjorde det för idag fotade jag mig med dom två olika utstyrslarna!



Dom är alltså tagna direkt efter varandra, kläderna gör verkligen skillnad! Ska bli kul att se vad mina föräldrar säger imorgon när jag kommer ner till bilen och man faktiskt ser att jag har gått ner! Byxorna jag hade innan är 16 cm större i midjan så det är inte så konstigt att dom är lite stora ;)

Ja spegeln är otroligt skitig, jag fattar faktiskt inte hur jag kan ha undgått detta innan, ska köpa medel och göra rent den imorgon för det är såklart slut :(

Morsdagsmiddag!

Det blir ju inte en så rolig morsdagsmiddag när inte Fredrik är hemma men vi andra behöver ju ha mat ändå. Alex var inte nöjd med mitt val men jag sa att det faktiskt var morsdag så han fick stå ut. Fläskkotlett, potatis och sås vart det. En av mina favoriter men Alex gillar ju inte det då... Men det glömde han bort och åt köttet ändå *skrattar* Han är för rolig!


Fläskkotlett, färskpotatis, lite bea, tomat och några sparrisar. Lite lyxigt iaf!

Lite mer städat

Det har varit lugnt på städfronten. Jag kom av mig, det värsta man kan göra faktiskt... Idag gjorde jag dock iordning fönstret här i vardagsrummet. Jag har haft höga högar där med grejer. Vi är i desperat behov av hyllor men jag känner oss, köper vi hyllor kommer dom inte upp iaf. Vi får ta det en annan dag. Nu har jag iaf reducerat högarna till en och den är inte ens särskilt hög. Det är fortfarande lite småplock som jag inte ens vet vad det är men jag vågar inte kasta det ifall det är något F behöver (typ reservdelspåsar ser det ut som). Jag fyllde en hel ICA-kasse med prylar jag kunde kasta. VARFÖR sparar jag på mig så mycket skit? Det är slut med det nu. Det känns tex inte som att jag måste spara på alla papper jag fått från sjukan ang min op.  Jag sparade alla kostförslag och sånt men jag tänkte att tidsbokningarna från november förra året kunde kastas. Idioti...

Nu är det iaf mycket ljusare och ser mycket trevligare ut. Det fönstret är ändå det första man möts av när man kliver in innanför dörren. Vardagsrummet är nu klart förutom en liten (stor) detalj. Bokhyllan... Det blir spännande att ta tag i den. Jag har gjort det förut och det är ett projekt utan dess like... Varför sparar vi på så mycket böcker? Nu har vissa i huset börjat att lägga ner böcker i entrén till den som vill ha så det är ju en idé, då kan dom samla damm hos någon annan.

Ingen bra dag

Idag är det ingen bra dag för Alex. Det var match idag och dom förlorade med 11-1, det är ingen lätt förlust när man står i mål. Han började att tvivla på sig själv och när vi gick därifrån bröt han ihop fullkomligt. Jag fick sätta mig på knä och han kastade sig runt halsen på mig och riktigt hulkade :( Då var det jobbigt att vara mamma!

Han skulle aldrig mer stå i mål. Jag såg att tränaren var kvar länge på planen så jag frågade om han ville gå upp och säga till tränaren att han inte ville stå nästa match, jag hoppades på att tränaren skulle hjälpa till lite. Jag sa till honom att Alex inte ville stå nästa match, att det tagit hårt på honom den här gången. Tränaren skötte det hela riktigt bra, han satte sig ner på knä, gav Alex en kram och förklarade för Alex varför det alltid är han som får stå även om han släpper in många bollar. Det är helt enkelt för att han är så duktig! Men ville han spela ute nästa gång fick han självklart göra det, det finns alltid någon annan som kan stå.

Jag märkte direkt att det var något som inte stämde idag, han var off från början. Han är lite hostig så kanske har han nått i kroppen. Eller så kan det bero på att jag lyckades skjuta en boll rätt i skallen på honom precis innan matchen, det hjälpte nog inte iaf att han fick en hård boll rätt på kinden. Men jag vart så till mig när jag orkade springa runt och jaga bollen och skjuta på honom. Det var ju liksom ett stort mål med hela operationen och nu orkade jag men nästa gång ska jag ta det lite lugnare ;)

Stackars Fredrik

Han satte nog frukosten i halsen när jag helt ut i det blå skickade den här bilden till honom och undrade om jag skulle köpa den. Den är ju på rea menar jag och jag gillar ju rea-kläder ;)



Han tyckte jag skulle köpa den ;)

Storfot


Alicia må vara kort men hon har stoooora fötter ;)

Snurrat runt runt

Nu har jag handlat lite saker igen. Först var jag till Jula och köpte blåställ. Nu får jag se om jag ska lämna igen dom igen. Det var herrstorlek dom jag köpte för jag trodde inte att damstorlekarna var på extrapris (eftersom dom inte upplyste om det) men i reklamen står det att det gäller även damstorlekar så vi får väl se. Jag kom i en 42:a i damstorlekarna så det är lockande att byta mina lite lite förstora 52 (herrstorlek).

Efter det vart det Skärholmen för att köpa jobbtröjor. Köpte 5 svarta enkla t-tröjor i storlek, håll i er nu, MEDIUM!! Vad fan hände? Jag hade XXL i dom senaste jag köpte, konstigt att dom är lite stora *skrattar* Anledningen till hela bytet av arbetsgarderob var att mamma tyckte det var dags. Hon vart chockad på begravningen, hon säger att hon nästan började att gråta när hon såg hur smal jag faktiskt har blivit. Hon ser mig ju bara med arbetskläder och dom är ganske mycket förstora så jag syns liksom inte. Så nu hade hon och pappa kommit överrens om att jag skulle ha nya arbetskläder :)

Jag köpte ett par joggisar till Alex som han kan ha i skolan imorgon. Dom har haft hälsomånad som nu ska avslutas med att ha ett litet lopp imorgon. Tvättstugan har varit så full den här veckan och den enda tiden som har funnits var imorgon och det funkar ju inte riktigt för då behöver han ha kläderna så han fick ett par nya :)

Ett par enkla svarta skor hittade jag till mig också. På rea såklart ;)


Sen vart det Ikea för lite lunch. Idag vart det fläskytterfilé, kokt potatis och grönsaksröra. Hon som la upp maten frågade flera ggr om dom 2 minipotatisarna verkligen skulle räcka. Hon skulle bara veta att jag bara åt en hel och kanske 1/4 av den andra ;)

Sen till Elgiganten för att hämta rivtillsatsen som skulle komma som igår. Såklart hade den inte kommit och jag började bråka både med han i servisen och han inne på vitvarur. Jag blir galen när man ska åka fram och tillbaka som en dåre och inte få något för det. Jag skulle ju få ett sms när den kom. Ja men vad bra det hade varit om någon hade sagt det då så jag hade sluppit åka dit när dom sa att den skulle komma. Den fanns inne på centrallagret och skulle bara skickas, ändå fick dom inte ändan ur att plocka den förrän idag, bra jobbat...

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp kaffe i lugn och ro en liten stund :)

Lycka!

Jag kände en enorm lycka nyss. Jag hade gjort kycklingspett till middag och Alex åt TVÅ stycken, han älskade det! Han som aldrig ens tittar åt kyckling annars vågade smaka och så var det ju så gott så han tog ett spett till! Underbart! För er som har barn som äter bra kan det kanske tyckas konstigt att jag blir så lycklig men han äter nästan ingenting, speciellt inte kyckling, så vågar han ens prova kyckling är jag i ett lyckorus!


½ dl ris, 75 gram kyckling (ca. 1½ dl) och 1 dl grönsaksröra.

Grönsaksröran var bland det bästa jag har gjort på länge. Jag fräste paprika, lök, champinjoner och squash. Kryddade med salt, peppar och lite chilipulver. Sen hälde jag på en tetra matlagningsgrädde (jag använder oftast Icas 15%, den innehåller endast grädde, inte en massa konstiga tillsatser) och la ner en halv tärning grönsaksbuljong. Vart oväntat gott faktiskt!

Fisk

Den här fisken vart oväntat god faktiskt!



Jag smörade en form, hade lite bladspenat i botten och la på fisken på det, saltade och pepprade. Efter det la jag på skivor av tomat på fisken och efter det skivor av mozzarella. På med lite grädde runtom. Hade jag haft fiskbuljong hade jag lagt det i grädden men nu hade jag inte det tyvärr. Det serverades med pressad potatis och kokta morötter. Otroligt gott och enkelt :)

Titta vad jag hittade :)

Titta vad jag hittade på Stadium!



Ett par förhoppningsvis perfekta fotbollsskor till Alex för bara 75,- på rea! Han sskor han har nu är så små så man nästa får använda kofot för att få ner fötterna och han gillar självklart INTE att sätta på sig dom! Jag gick in för att kolla vad dom tog för målvaktshandskar och bara ramlade över dessa. Dessutom fick man med ett par benskydd på köpet. Bra att ha som reserv.

Han har ju inte provat dom ännu så det är bara att hålla tummarna att dom passar. Dom var lite större i fram och lite bredare så det ska nog funka!

Bvc

Vi har varit till bvc med Alicia också. Hon vägde 10510 gram och var 76 lång. Inte konstigt att hon fortfarande kan ha en massa kläder i 74 då! Dom har hon haft i ett år nu ;) Hon hade planat ut lite väl mycket på längdkurvan och det kan jag väl hålla med om. Vi skulle ringa i höst och få en tid för en extravägning- och mätning. Hon tyckte inte att det var någon fara men hon ville mest se om hon hittat sina kurvor ännu eller om hon tänkte ramla ner fler kurvor. Hon får se till att växa massor i sommar :)

Hon klarade alla testen också. Hon kunde inte bygga med klossar innan, eller hon kunde väl men hon gjorde det inte. Duplo däremot bygger hon med :) Hur som så fattade hon tillslut vad hon skulle göra och nu har hon suttit och byggt med klossar här hemma och klappat händerna hela tiden, haha. Hon ritade som hon skulle. Sen kom frågan om hon hämtar saker som vi ber henne om. Nej, det gör hon inte. Däremot så kan vi säga "lägg tillbaka" och då lägger hon tillbaka och det var samma sak sa sköterskan så hon fick godkännt på det med :) Språket var också okej. 10 ord kan hon iaf men det är nog inte så många fler än så :) Precis som bror sin är hon inte mycket för att prata.

Sen var det mpr-vaccin också. Hon tittade mest surt på sköterskan när hon gav sprutan, gnydde till, sen var det bra med det, hon hämtade en bil och satte sig på golvet och brummade runt. Gjorde en massa höga brumljud för första gången. Ska nog gå dit oftare, hon verkar lära sig mycket där :)

Idag har vi varit duktiga :)

Vi har varit till sopstationen med alla säckar. Pojkarna i huset kollade på en film och jag städade upp allt som var kvar efter garderobsstädningen så nu ser det äntligen ut som ett hem här :) Snart ska jag gå ut i köket och diska och städa. Det ska bli fint där också idag :) Imorgon ska jag städa ungarnas rum också. Lika bra att ta tag i det när inte Alex är hemma så jag kan rensa lite mer.

Dagens middag

Egentligen skulle köttet varit grillat men det blåste så mycket så vi vågade inte :( Det var dock gott ändå :)


Potatisgratäng, fläskfilé, sparris och lite bea. Mums!

Lite mer gjort

Vi är fortfarande inte halvklara med det vi hade tänkt att göra i helgen men det är okej. Jag stressar inte och är sjukt nöjd med att vi fått garderoben klar. Fredrik har fått ner alla sopor i bilen så vi kan ta dom till sopstationen när han är ledig på tisdag. Alla saker som skulle upp på vinden är där nu och Alex cykel är i cykelrummet. Så skönt, varenda grej som blir rensad är en vinst! Hur sjutton har vi kunnat samla på oss så mycket skräp? Jag fattar inte. Nu är vi iaf på g, så skönt!

Nästa veckas mat

Jag har gjort det igen! Matsedel för nästa vecka. Känner mig mäkta stolt faktiskt ;) Av någon anledning sker det alltid i slutet på månaderna, förstår inte varför, kan ha något med storleken på plånboken att göra ;)

Måndag: Mozzarellafisk, pressad potatis

Tisdag: Fläskkotlett, potatissallad (grilla om det är fint)

Onsdag: Kycklingfilé, ris och currysås

Torsdag: Korv och makaroner

Fredag: Köttfärssås och spagetti

Lördag: Grillad kyckling, potatis och rotfrukter, tzatziki

Söndag: Chili corn carne, ris


Stannar upp

Usch nu är det tråkigt med vikten. Jag står väll kanske inte still egentligen men det går långsamt. Inte så konstigt alls för jag har ändå gått ner 29 kg på 5½ månad. Jag är nöjd, jäkligt nöjd men det är kul att se ett minus på över 1 kg varje vecka ;)

Nästa vecka ska stegräknaren på igen (jag har glömt den hela den här veckan) och jag ska jaga steg igen. Gå långa promenader med och utan vagn.

Nervöst

Jag är nervös nu. Bara 2 timmar kvar tills jag ska vara på besiktningen. Jag vet att det är några fel på bilen och jag är orolig för hur allvarliga dom är. Har fått för mig att jag ska få lämna bilen där och gå hem, så typiskt mig ;) Dessutom är just bilbesiktningen en av dom ställen jag är hysterisk rädd för att köra in till. Jag har gjort det flera ggr, det är inget farligt men likförbannat är jag skiträdd. Skitlarvigt, jag vet! Jag vet ju också att det kommer att gå bra för det gör det ju varje gång :)

Klockan 14 är det fotbolssmatch på hemmaplan. Jag är glad att Alex fortfarande får spela i lag 2. Annars hade vi behövt vara inne på söder redan 8.30. Nästa vecka tycker jag dock att han kan få spela i lag 1, då är det bortamatch i Saltsjö Boo, inte jättekul faktiskt. Jag kan ju inte ens skylla på körförbud på bilen ;) Tror jag iaf för man vet ju aldrig, kanske får jag lämna bilen där på plats :)

För övrigt verkar Alex ha blivit "ordinarie" målvakt för lag 2 nu. Troligen för att han är helt orädd. Alla dom andra målvakterna håller sig i mål medan Alex kastar sig på bollen. 5 grabbar kan stå och "bråka" om bollen när Alex kastar sig mitt i och lägger händerna på bollen. Jäkla knasunge, undra vart han fått det ifrån för jag var INTE så modig när jag var så liten som honom!


Favorit i repris, världens sötaste målvakt!

Olycka

Fredrik ringde hem och sa att något hade hänt här uppe på vår lummiga ås. Jag och ungarna gick ut för att se om vi såg något och vi kom fram till att en buss och en sopbil hade krockat. Bl.a. busschauffören stod och skrattade och posserade framför bussen och jag såg chauffören för sopbilen gå därifrån så jag tror att det gick bra för dom inblandade.









Hur det hela gått till vet jag inte. Jag får inte ihop det i skallen alls. Hur jag än vrider och vänder på det så blir det fel när man tittar på skadorna. Antingen bussen eller sopbilen måste ha vänt på nått sätt. Det låg kartonger över hela vägen och sopbilen verkar vara skadad både fram och bak. Jag fattar noll helt enkelt. Fast det lär väl stå något om det i lokaltidningen gissar jag. Bakom bärgningsbilen låg delar till både sopbilen och bussen.

Kan avslöja att det var kaos på platsen för vissa vägrade att förstå att dom inte fick åka igenom avspärrningarna. En skulle ju tex bara hämta pizza, polisen borde ju förstå att han måste få åka igenom! Han försökte tom åka efter brandbilen som kom för att hälla ut nått på all olja (det är därför det är alldeles vitt på sista bilden). Brandmännen bara skakade på huvudet när han försökte smita förbi polisbanden.

Dagen idag blev en rätt så produktiv dag!

Vi har inte hunnit med ALLT vi ville men en del iaf. Garderoben i hallen är numera tom. Eller det står saker där inne, men det är saker som ska då där inne. Tvättkorgen tex. Jag är så trött på att ha den inne i vårt sovrum. Det var liksom bara jag som använde den när den stod där inne...



Nu ska vi även få in Fredriks kostym där. Vi har köpt klädpåsar så dom hänger skyddade. Känns som vi tänkt till lite nu!

Vi var en snabbis till IKEA och till Jula. Vi var tvugna att ha några grejer till besiktningen imorgon så det var bara att dra iväg. Vi käkade lunch på Ikea. Jag tog kycklingfilé. Egentligen är det pommes och bea till men jag specialordrade lite. Kokt potatis och extra grönsaksröra till istället.



Jag försökte få henne sluta lassa upp potatis efter hon lagt på den första men hon vägrade. Dom gillar tydligen att kasta mat...



För jag orkar liksom inte allt. Nästan hela pippin, inte ens en potatis och så nästan alla grönsaker. Sen var jag proppmätt!

Nu ska jag ta och klä på min familj lite kläder och sen är det dags för fotbollsträning. Fredrik ska tydligen till Uppsala för att spela biljard efter det... Fråga mig inte varför man väljer att åka till Uppsala för att spela biljard men tydligen var det extremt viktigt att följa med på.

Imorgon har vi besiktningen av bilen och sen fortsätter storstädningen! Just nu längtar jag bara till tisdag då vi kan åka till sopstationen och kasta alla säckar och grejer! Än så länge är det 6 säckar, en fläkt, en säck elsopor och en byrå som står och väntar på transporten till den sista vilan. Vi bor ju litet så det är lite tjorvigt med plats... Helst skulle jag vilja få bort det idag men det går ju inte så det är bara att stå ut!

Bilbesiktning

Vi har körförbud på bilen just nu. Den är obesiktigaddet är därför den har körförbud. Mycket jobbigt! Jag har jagat tider som en tok. Inte lätt när man är ute i sista sekunden. Den första tiden jag bokade var i juli men jag fick snabbt tag i en 7 juni. Fortfarande långt borta. Sen hittade jag en tid 2 juni. Så loggade jag slutligen in idag och hittade en tid imorgon på vår närmsta station. Tyvärr är det en jäkla jobbig station där dom är ofantligt nitiska men det får gå. Vi kommer att få några tvåor, det vet jag men det får gå ändå. Jag får ju iaf köra bilen om den bara är besiktigad! Sen har vi en månad på oss att byta bromsar och dom andra grejerna som är.

Idag är Fredrik hemma och ledig från jobbet. Alicia ska få gå till dagis ändå för vi ska storstäda här hemma! Nästa del i projekt storstädning ska tas! Idag är det en garderob i hallen som ska rensas i första hand. Vi behöver den ren så vi kan ställa in tvättkorgen där och alla dom skor som vi inte använder daglidags.

Gastroskopi

Jahapp, nu är det bara att invänta en tid till läkaren då. Jag ringde ju om mina besvär, jag trodde i min enfald att dom bara skulle skriva ut Omeprazol på recept men nej då. Dom ska trycka ner en kamera i halsen på mig och kolla så jag inte har några sår i kopplingen till den nya magsäcken. Känns lagom kul faktiskt. Fast å andra sidan är det lika bra att kolla upp det. Hellre en gång för mycket än en gång för lite!

Min enda tanke just nu: Hoppas jag får se på skärmen hur det ser, då är det helt klart värt det :)

Mat

Vill ni se bilder på vad jag äter? Inte? Jag förstår er faktiskt men här kommer det ändå ;)


Igår lagade Fredrik mat. Hamburgare med pommes. Jag tar dock inget bröd till min utan tog en hamburgare, ost, lök, sallad, tomat och gurka. Såg mycket aptitligare ut än deras hamburgare tycker jag :)


Idag lagade jag till en snabb köttgryta med pasta. Till det vart det grillsallad och gurka.

Ser det mycket ut? Tänk på att jag äter på en assiett. Så det blir inte så mycket.

Ringt kirurgen

Idag ringde jag obesitassköterskan på kirurgen. Det har brännt i magen på mig och jag har ringt innan för att kolla om jag skulle prova med Omeprazol eller Losec. Jag har därför ätit Omeprazol i 14 dagar. Sen tog tabletterna slut och man skulle enligt burken uppsöka läkare. Jag ringde därför för säkerhets skull. Sa också att jag inte blir riktigt mätt på maten jag äter. Jag äter mina 3 dl men blir inte nöjd. Efter ett långt tag kan jag känna mig mätt. Jag känner igen det sen innan op, ingen känsla jag gillar alls. Det blev mycket bättre efter jag började med Omeprazolen.

Sköterskan skulle iaf säga till läkaren imorgon att jag ringt, berätta vad jag har sagt och be honom ringa upp mig. Jag hoppas på att få Omeprazol utskrivet på recept så det blir lite billigare för det kostar ganska mycket. Tydligen är det inte helt ovanligt att man måste äta det med jämna mellanrum efter en op. Känns iaf lika skönt att få prata med doktorn!

Jösses!

3 pappkassar med kläder, 1 plastpåse med mössor, vantar och halsdukar och 1 påse med mina och Fredriks vinterskor. Jag trodde jag max skulle få ihop en pappkasse men tji fick jag... Nu ska jag bara få plats med det på vinden också. Det blir kul... I veckan ska jag åka och köpa en skohylla så det blir lite ordning och ser snyggt ut.


Bakom mig kan ni ju ana hur det såg ut innan. Rörigt värre! Anledningen till att jag är med är för att jag sällan tar kort på hatthyllan annat än när jag tar kort på mig själv i spegeln. Vilket jag gör för att jämföra med hur jag såg ut ett antal kilon sen ;)


Här är hallen nu! Om nu Alex cykel, Alex bilstol (den är nytvättad, därför står den här uppe) och alla kassar som står på andra sidan och ska till vinden bara kommer undan nu så kommer det att se jättestort ut i hallen!


Jag beslöt mig för att göra rent bakom TVn också! Tom uppepå skåpet dammade jag. Sen fixade jag upp en lampa dit också, tyckte det vart lite mysigt!

Snart kanske jag slipper skämmas när vi tar hem folk tom! Än är det långt kvar dock...

Projekt städning

Jag gjorde en ny kategori: Projekt städning Nu ska det bli ordning här hemma helt enkelt :)

Just nu har jag rensat bort alla vinterkläder från hatthyllan och ungarnas krokar. Det var liksom lite fullt och allas grejer har en viss benägenhet att hamna på ställen där dom inte ska vara tack vare det. Jag visste ju att det en del grejer men hallå, på riktigt?


Genast förstod jag varför vi inte fick plats med våra saker längre...

Nu ska jag fortsätta med hatthyllan och sen ska jag göra klart bakom TVn. Där ligger konerna som vi ska ha till att träna fotboll med, för det känns ju som en perfekt plats att ha fotbollskoner på. Ja, ni kanske förstår varför det är ett helt projekt att få ordning här hemma. Där ligger även tomtemor med den lilla ljuslyktan som lös så fint till jul och även påskriset som ska hängas upp på vinden (jag är ju allergisk så det får inte slå ut så jag hänger upp det på vinden och bara plockar ner det igen nästa år). Kanske är dags att få upp allt det på vinden? Undrar när vi ska orka göra iordning vinden då? Jaja, det blir nästa projekt :)

Barnvakt

Idag ska jag vara barnvakt åt finaste Anton :) Inte så länge men dom timmarna brukar räcka när man ska ta hand om en 7-åring och två ca. 18-månaders :) Så nu ska jag klä på mig lite, byta nattblöjan på Alicia (här fick vi sovmorgon idag *skönt*), klä på henne och sen ska det städas lite här hemma!

Städa, städa!

Jag är så trött på röran här hemma! Jag är så trött på att det inte finns en garderob att hänga in kläder i utan dom är stuvade med andra saker. Jag är så jävla trött på att bo i en svinstia för just nu är det så det känns. Så nu är det jag som sätter igång. Det kommer inte att gå fort, det kommer att ta tid och det får ta tid för ska jag lyckas med den här uppgiften får jag inte stressa, det vet jag hur det slutar...

Nästa uppgift för mig: Högen med mina kläder och andra grejer som ligger i ett hörn i vardgsrummet. Efter det sk ajag fixa hatthyllan. Det ska jag klara av idag, nu fan ska det bli ordning på torpet!

Det är jobbigt att spela match

Alex sover. Mitt på dagen, ungen sover. Han var helt slut efter matchen. Min syrra med make undrade om han ville gå mer på karnevalen inne i stan. Han orkade inte, han vill sova... Kan han inte spela match varje dag? Det är rätt tyst och skönt här hemma ;)

Match igen!

Idag var det match igen. Hela laget var där idag så det var massor med små knattar som skulle få tid att spela. Alex fick stå i mål hela matchen så han var ju nöjd iaf. Tyvärr förlorade dom med 9-6 men ändå. Dom släppte visserligen in 9 mål men dom gjorde också 6 mål! Toppenbra av dom! Alla kämpar på som galningar man blir så stolt av att se på dom.

Jag fick återigen höra hur duktig Alex är i målet och han är verkligen det. Han ger sig in i strider helt orädd, kastar sig in mellan allas fötter och dyker på bollen. Han har verkligen tagit fasta på att ingen får sparka på bollen när hans händer är på den! Han har nog funnit sin plats i laget även om jag gärna skulle se att han provar att spela lite mer ute också bara för att se om det verkligen är målet han vill stå i. Men, det är hans beslut, han får bestämma. Däremot känns det inget bra att andra föräldrar och tränaren vill att Alex ska stå till den grad att dom nu börjar försöka att locka dom andra som vill stå i mål att inte göra det. Känns inte riktigt okej.


Intressant

Fredrik kom hem igår, sa knappt hej innan han började snacka om att det är fel av mig att börja jogga. Jag skulle minsann gå snabbare och trappa upp. Det kan jag dock inte, jag har gått sen i januari, nästan varje dag och det är inga titta-på-blommorpromenader jag går. Gå snabbare är liksom inte ett alternativ det var därför jag ökade tempot lite genom att jogga.

Jag förklarar för honom att joggandet har jag börjat med efter att ha pratat om det med min sjukgymnast. Då sätter han på riktigt igång och ifrågasätter vad hon kan. Visste hon verkligen vad hon pratade om? Nej, hon har blivit anställd på ett sjukhus för att jobba med feta människor som gjort en gbp men hon vet ingenting. Hon bara säger till alla att börja jogga pang bom så vi ska förstöra våra kroppar.

Att folk vill hjälpa mig är jag jätteglad för, jag tar tacksamt emot den hjälpen. Igår vart jag dock grinig för han sa inte ens hej innan han kläckte hur sig hur fel jag gör. Jag har sagt till honom flera ggr att jag har pratat med sjukgymnasten om det här, att det var hon som föreslog det hela men det säger han att jag aldrig har sagt. Med andra ord har han inte lyssnat. Nu har han dock lyssnat, han hade inget val ;) Om han hade lyssnat på mig hade han kunnat säga dom sakerna till den snälla själ som ville hjälpa mig. Då slapp jag skämmas, för det är just det jag gör. Jag skäms när folk tycker att jag gör fel, det är inte någon nyhet så har jag alltid funkat. Jag har alltid vara sanslöst rädd för att göra fel. Tex har jag under en period i mitt liv inte ens kunnat gå in i nya affärer av rädsla för att göra fel därinne. Det är många saker jag inte gör pga rädsla att göra fel. Nu tog jag mod till mig och se vart det slutade.

Grejen är den att jag har i hela mitt överviktiga liv (dvs nästan hela mitt liv) brottats med dåligt självkänsla och dåligt självförtroende. Nu var jag på topp, jag hade kommit en bit på väg och att då få höra att jag bara gör fel kändes inget kul alls. Jag skulle plockas ner på jorden igen, jag får inte känna mig glad och stolt över mig själv (det är inte så folk menar men just nu är det så jag tar det). Fredrik tycker jag tar det på fel sätt och är fjantig. Ja, det gör jag och ja, det är jag men jag måste få bearbeta saker på mitt sätt. Att ifrågasätta kompetensen hos den han vet att jag gillade mest av alla på sjukhuset gjorde mig inte gladare. Han menade det säkert inte alls så egentligen men ja, jag är känslig. Nu är det här bakom mig. Just nu känner jag inte för att jogga mer och det kommer nog att dröja ett tag men jag kommer fortsätta, någon dag.

För att inte kasta Fredrik helt under bussen förstår han nu. Han tycker säkert att jag är fjantigast i världen men han är faktiskt väldigt stöttande också och det älskar jag honom för :)

Shoppat lite

Kände att jag behövde lite baskläder. Lite billiga kläder för jag börjar ruttna på att alltid ha på mig förstora kläder! Åkte till skäris och kollade lite. Hittade två vita tröjor på Cubus för det trevliga priset av 29,-/st och en kortärmad kofta för 74,- Lagom tycker jag när man letar kläder som man ändå kommer växa ur snart (förhoppningsvis iaf). På H&M köpte jag 2 baströjor, en svart och en mörklila, en vit med blåa ränder och en knallrosa topp. Allt där gick på 230,- och det var för att den rosa var på ordinarie pris. Vilken skillnad det är att handla på vanliga avdelningen mot på tjockisavdelningen! Det finns ju faktiskt kläder att köpa som inte ruinerar en!


Jag i omklädningsrummet på Cubis.


Alicia tyckte dock att det var skittrist att inte se mig så hon löste det problemet! Inte kul att stå där utan tröja när hon ropar tittut och gör såhär ;)

Intervallträna

Hade någon frågat mig innan op om jag trodde att jag någonsin skulle vilja jogga hade jag skrikit nej och troligen sprungit därifrån ;) Idag drog jag på mig träningskläderna när jag gick för att lämna ungarna. Jag bestämde mig inte för hur jag skulle göra förrän jag lämnat av Alex. Jag provade lite lätt på skolgården och det kändes bra så när jag kommit ut på trottoaren ställde jag timern på telefonen på 1 minut och drog iväg. Alicia tjöt av skratt i vagnen dessutom ;) Sen gick jag i fyra minuter, joggade en osv osv. Jag joggade 4 ggr innan jag insåg att hur kul det än är ska jag inte överdriva som jag alltid brukar. Promenerade raskt på resten av vägen till dagis.

När jag lämnat Alicia gick jag hem i rask takt. Joggade sista biten uppför bombacken, varför? För att jag kan helt enkelt! Jag tog tid på vägen upp och det tog 1 min och 22 sekunder. Nu har jag något att slå till nästa gång ;)

Jag som aldrig trott att jag skulle tycka att det var kul att jogga älskade det faktiskt. Kan inte förklara varför. Troligen mest för att jag kunde, att jag och min kropp faktiskt orkade! Jag kände mig fri, normal eller jag vet inte. Jag kan faktiskt inte förklara. Kul var det iaf, tänk att JAG kan jogga! Det kan ju ha något att göra med att jag nästan tappat lika mycket som Alex och Alicia väger TILLSAMMANS! Hur har jag ens orkat resa på mig innan? Jag fattar det faktiskt inte! Hur har mina stackars knän klarat av att bära mig?

Jag känner att det är kul att tävla med mig själv. Pressa mig ett steg längre än jag klarat tidigare. Jag har funderat på vad för mål jag ska sätta upp med träningen. Både stora och små mål. Tex så vill jag kunna jogga 5 km, det är ett STORT mål och jag har inget datum när det målet ska vara klarat. Det får liksom ta den tid det tar. Små mål kan vara småsaker som att komma upp för bombacken på under en minut, det kommer jag nog snart klara :)

Jag är igång! Heja mig!

Händer inte mycket här...

Just nu händer det nte mycket alls här. Jag jobbar, Fredrik jobbar och ungarna är i skolan och på dagis. Inte så mycket att skriva om med andra ord.

Idag provar jag en risifrutti till frukost, satan vad sött det är. Kommer inte att bli fler såna för min del. Var sugen att prova något nytt, just frukostar är tråkigt tycker jag...

Nu ska jag ta och klä på barnen, gå och lämna dom på respektive ställen och sen gå en rask promenad i finvädret innan regnet och åskan kommer. Funderar på om man skulle ta träningskläderna på när jag lämnar så kan jag prova att intervallträna lite på vägen tillbaka? Känns pinsamt att komma i träningskläder och lämna ungarna bara... Måste komma över den gränsen, att allt är så pinsamt. Jag måste inse att jag inte längre är så pass stor att jag drar ALLAS blickar till mig.

Det är svårt att få hjärnan att fatta ibland. Jag tycker mig hänga med men så börjar jag fundera. Jag gick in på Lindex och köpte ett par shorts häromdagen. I storlek 44! Jag fick tom på mig samma par i storlek 42 men dom var lite väl tighta så magen hängde över, inte så snyggt...

Hur som helst så fattar jag ju att jag har 44 i byxor (på Lindex iaf) och att jag med andra ord har gått ner ganska mycket eftersom min storlek var bra mycket större innan. Jag blir lycklig varje gång jag får på mig en 44:a. Men samtidigt kan jag titta ner på min mage och känna att den inte har minskat alls! Jag är i hjärnan lika tjock fortfarande. Jag ser dock i spegeln att jag inte är det men hjärnan har svårt att hänga med. Nu förstår jag vad alla pratar om när dom säger att hjärnan inte hinner med i den hastiga nedgången.

Mitt skinn drar inte heller ihop sig alls. Inget jag hade räknat med heller eftersom jag blirvit stor som en elefant när jag varit gravid. Min mage är fyllt med bristningar efter ungarna, det hjälper ju inte till direkt.

Begravning

Idag var det min fabrors begravning. Jobbigt! Nu är det över iaf och jag kan andas ut.

Igår vart det lite väl mycket promenad tror jag. Över 18000 steg gick jag. Jag känner i kroppen idag att jag nog tog i lite väl mycket men det är sånt som händer ibland :)

Gotthards första avkomma!

Här är den! Mitt allra första surdegsbröd!



Jag är fashinerad att den jäste så bra som den gjorde. Jag trodde det skulle misslyckas men det verkar ha gått bra. Imorgon ska vi smaka så får vi se om den är lika god som sen ser ut!

Godmorgon!

Ännu en underbar morgon får vi vakna upp till! Idag var det dessutom ingen stress med tvättstuga eller nått, ingen fotbollsmatch blir det heller, så skönt! Idag står lite cykelträning på schemat. Vi beslöt oss för att grilla ikväll igen, vi passar på när Fredrik är hemma och vädret är bra.

Nu har jag gjort iordning lite surdeg så jag kan baka mitt första bröd ikväll. Det ska bli kul att se om det ens går att äta eller om det blir giftigt ;)

Gotthard lever verkligen!

Vid 16 idag matade jag Gotthard igen (för alla som inte vet är det min surdeg). Det var sista matningen och inatt ska han vara klar för att ställa in i kylen. Jag var lite orolig om jag skulle lyckas men det verkar som jag gjort det. Om jag inte förstörde allt nu förstås...

Han står i sovrummet för att det inte ska blåsa på honom när vi har fönster eller dörrar öppna. Alex kommer rusande ut och säger: Mamma, din deg åker över! Jag rusar in och inser att Gotthard lever så pass att han faktiskt åker över kanten. Nu sitter det ändå ett tätt lock på burken men han sprängde sig igenom ändå :) Jag fick lov att skyffla ut lite så nu får jag hoppas att han lever vidare ändå.

Vill ni se honom?


Ser faktiskt skitäckligt ut ;) Hoppas han producerar bra bröd iaf!

Sötaste målvakten!


Här är han vår fina målvaktskille! Efter sin första vunna match!

DOM VANN!

Shit! Alex lag vann sin match idag! Alex stod i mål hela tiden och var grym! Han fick massor med beröm, han är verkligen duktig och det säger jag inte enbart för att han i mina ögon alltid är bäst ;)

Även om jag är glad för deras skulle så blir jag lite bedrövad när jag ser skillnaden mellan lagen. Det laget han brukar spela i har inte en chans, dom här var duktiga och på som sjutton. Tänk om lagen varit mixade istället, då skulle fler ha en chans känner jag...

Nu sk ajag packa in alla bullar jag bakade innan vi gick. Sen ska jag fixa iordning en grillning och sen går vi ut och grillar en sväng :)

Gotthard är matad och verkar må bra!

Än så länge verkar lille Gotthard må bra! Imorse fick han ett ordentligt mål med rågmjöl och om 8-10 timmar ska han bubbla. Vi får väl se hur det går :) Då ska jag ta ett kort på honom tänkte jag, han är jättesöt ;)

Godmorgon världen!

Här hemma är det tvättstugedags. Jätteskoj en lördagsmorgon men men sånt är livet som småbarnsmor :) Snart sk ajag sätta en bulldeg också. Eller så gör jag det senare... Vi får väl se, egentligen skulle det vara skönt att ha det gjort... Igår provade jag nya maskinen och bakade lite frallor. Bra mycket enklare än när jag kör med degkrokarna. Fast som vanligt kan jag inte läsa bruksanvisningen först så jag missade den lilla detaljen att man kunde justera höjden på degknådaren så den nådde inte riktigt botten. Bra jobbat Lotta, bättre lycka idag :) Resultatet blev ju bra igår ändå så det spelade nog inte så stor roll!

Jag måste baka jitterbugg också, då får jag prova dom andra två redskapen som var med. Allt måste provas ;) Det följde med en mixerkanna också och den invigdes igår. Jag och Alex gjorde oss en varsin milkshake. Kul att ha riktiga grejer att jobba med. Den här mixerkannan kan jag tom tänka mig att använda, på alla vi har haft innan har knivarna varit fasta nere i botten på kannan och jag tycker det känns skitäckligt men på den här gick dom att bara skruva loss, perfekt :)

Dagen fortsätter sen med fotbollsmatch.  Alex fick byta lag den här veckan och ska träna med lag 2. Jag hoppas att det beror på att tränaren fått tillsägelse att inte toppa lagen. Det är emot klubbens stadgar och det har blivit en del tjaffs om det (med all rätt). Nu har vissa tagit sina ungar till andra lag och provtränat, känns sådär och jag undrar om det gör honom nöjd? Var det det han var ute efter? Jag kan inte låta bli att undra hur han tänkte. Eller jag förstår hur han tänker men det är småbarn vi pratar om här. Dom tänker inte på samma sätt som vi, dom tänker bara att dom är bra eller dåliga och ingen sexåring vill vara dålig :( Jaja, vi får väl se hur det här slutar!

Dagens steg

Dagens steg blev 16006 stag. Alicia har iofs hjälpt till med några då hon fick låna den på fotbollsträningen så hon skulle vara lugn men dra bort 100 då :) 5849 av dom är raska steg. Jag får vara nöjd med det va? :)

Hushållsassistens!

Äntligen! Nu har jag köpt mig en assistent så jag slipper använda degkrokarna på elvispen och förstöra den. Det var en värsting på rea på Elgiganten så jag slog till direkt :) Det blev en Kenwood Major. Bild kommer senare för snart måste jag hämta lilleman. Jag köpte till en rivsats så jag kan skicka min gamla matberedare i soporna. Knivar och allt håller på att paja på den ändå. Till den här finns massor med roliga tillbehör, vad sägs om glassmaskin eller råsaftscentrifug? Måste ha ;) Ska nog baka bröd idag och bullar imorgon, måste ju prova den nu!

Nya upplevelser

Jag lär mig fortfarande vad jag kan och inte kan äta. Grejer som tidigare funkat hur bra som helst funkar inte längre. Mjukt bröd är en sån sak. Jag har innan kunnat äta en skiva men nu börjar det säga stopp. Det känns som en boll som fastnar. Som när man svalt en förstor tugga. Förut kunde jag ta en klunk vatten och trycka den vidare, det går inte längre utan man får bara vänta på att det rinner ner av sig själv. Tur att jag gillar knäckebröd :)

Shopping ger bra med steg!

12765 steg har jag gått idag. Större delen är från shoppingen jag klarat av idag :) Så nu vet ni det, shoppa massor så blir ni smaaaala ;)

Gotthard är född!

Gotthard är född! Håll en tumme att han överlever natten och första matningen imorgon bitti.

Nu är det inte så allvarligt som det låter utan Gotthard är en surdeg. Imorgon ska den matas för första gången. Varför heter den Gotthard? För det är dagens namnsdag och lagom fult ;)

Bak

Idag vart jag sugen på att baka. Det vart en enkel limpa tillslut.


Lite ost på toppen också.

Jag har fått lite hjälp av syrran med en grund så jag kan få igång en surdeg. Måste köpa en burk imorgon så jag kan få igång den imorgon! Vad mycket roligare det vore att kunna baka surdegsbröd!

Idag gick jag en sväng efter jag hade hämtat Alex. Det betyder att jag idag har gått 12038 steg varav 6835 är snabba steg. 58 minuter har jag gått raskt, det känner jag mig nöjd med :)

Trött...

Jag är så trött på att ha en så ofantligt envis dam! Hon har flera kvällar i rad vägrat att sova. Ikväll tog det 1½ timma innan hon somnade. Jag låg tillslut på madrassen bredvid henne säng och höll handen in i sängen och tillslut somnade hon.

Idag har jag haft stegräknaren på mig hela dagen. Bra morot för jag vill komma upp i 10.000 steg :) Jag är uppe i 12020 steg nu, det får man vara nöjd med! 6631 utav dom är raska steg. Skulle vara trevligt att en dag komma upp i 10.000 raska steg :)

Ingen prommis

Alicia vägrade att somna och jag kände att Alex behövde lite egentid med Fredrik så jag fick sitta inne. Jag hade tom på mig kläderna reo att gå ut. Imorgon blir det dock promenad för hela slanten :)

19 någonting!

Jag har inte längre 20 någonting kvar att gå ner! Nu är det 19 någonting. Helt sjukt! Jag har "bara" 19 någonting kvar att gå ner... Imorse vart resultatet -0,7 kg och det betyder -27,2 kg. Jag är nere på målet jag hade till midsommar så det ökar jag nu till 30 kg.

Idag fixade jag batteri till stegräknaren så nu får vi se hur många steg jag går på en dag och hur många steg extra jag går när jag jobbar. Ska bli kul att se för just nu tror jag att jag går mer än jag faktiskt tror... :) Är lite sugen på att gå ut ikväll så jag kommer upp i 10.000 steg idag med!

Vi är rika!

Vi prenumerar på en Bingolott i veckan. Jättesmidigt, dom kommer hem i brevlådan med en tillhörande faktura och så är det bara att spela. Tidigare har vi vunnit en del, förutom småvinster så har vi vunnit: 10.000,- kontant, verktyg för 3500,- och presentkort på Stadium för 2.000,-

Idag vart vi rika!



Nu är ju bara vinsten på 100,- så så himla rika vart vi inte ;) Vi har dock två nya lotter, 2 sverigelotter och nu 300,- i oinlösta vinstlotter här hemma. Kanske dags att lösa in dom ;)

Jag är nöjd!

Okej, jag VET, det är inte en bra att äta en bit kladdkaka (1/16-del av en kaka ungefär) och en latte till frukost. Jag fick ju vad jag förtjänade också eftersom jag blev så sjukt illamående. Somliga straffar gud med detsamma ;)

Sen tog jag mig i kragen och gick en promenad efter jag lämnat Alex på kalaset som jag skrev om i tidigare inlägg. Nu räknade jag ut hur långt jag gick. 7,5 km så jag är nöjd ändå! På hitta.se kan man kolla hur långt man går, ett bra verktyg!

Imorgon måste jag till Elgiganten eller nått liknande för att köpa avkalkningsmedel till kaffemaskinen, då ska jag passa på att köpa ett batteri till stegräknaren. Det vore kul att faktiskt hålla koll på hur många steg jag tar numera! Nu är jag skitpeppad, det är verkligen underbart att promenera när man kan gå mer än 5 minuter innan kroppen säger ifrån och svetten lackar! Hade jag inte varit opad och gått ner så pass mycket hade jag tagit bilen ner till kalaset och sen åkt direkt hem och pillat mig i naveln, lite skillnad! Nu ska jag bara ta mod till mig och börja intervallträna också. Men jag är så rädd att någon ska se, känns lagom kul att ha kondis nog att springa mellan två lyktstolpar liksom ;)

Snart är det dags att äta lite. Min middag blir pastasallad med 70 gram räkor, ½ avokado måste jag ha också. Imorgon lovar jag att inte äta kladdkaka till frukost ;)

Mycket promenerande blir det!

Idag har jag knatat runt som en besatt :) Jag är sjukt nöjd med mig själv faktiskt! Jag har varit på gatloppis nere i Mälarhöjden men som väntat hittade jag ingenting. Jag och Alicia köpte en varsin korv. Grillad wienerkorv, det var en ny upplevelse faktiskt ;) Jag åt min på tok för fort så den fastnade i magen och det tog lång tid innan den slank ner. Det var ingen rolig promenad hem om man säger så...

Alex har varit på kalas i 3 timmar och jag och Alicia gick en vända innan vi hämtade honom. Dom hade haft det jättekul. Killens pappa hade klätt ut sig till en helt blå gubbe och så hade alla barnen fått trycka gräddfyllda tallrikar i ansiktet på honom! Galet! Men hjälp vad Alex tyckte det var kul!

Alicia fick hem Alex gamla trehjuling idag. Mycket poppis! Hon är på den hela tiden och går runt med den, sitter på flaket och försöker cykla :) Så nu måste en hjälm inhandlas till henne också. Det lär inte vara några problem att få henne att ha den på sig, hon älskar att ha hjälmar på sig :)


Alicia på Alex gamla trehjuling :)

Dags att gå och diska och göra middag! Köttbullar och pasta till ungarna och pastasallad med räkor till mig. Eller troligen pasta med räkor till Alicia för ungen är ju galen i skaldjur och fisk så det blir nog så :)

Måste nog inse

Jag måste nog inse att jag inte riktigt klarar socker på samma sätt som innan. Lika bra det iofs! Jag märker att det blir värre och värre också, som sagt, jag är glad överd et :) Jag måste bara lära mig att inte lyssna på tjockisen i mig ;)

Mysig valborg!

Igår var det Valborg och den firades tillslut i goda vänners lag här hemma. Vi grillade god mat, tyvärr var det för kallt för att sitta ute men det var trevligt ändå! Jag hade gjort spett med karré och chorizo, lagt paprika, champinjoner och lök i ett foliepaket och till det åts det potatisgratäng. Om jag någongång skulle dumpa på fett så var det väl då. I potatisgratängen fanns det 8 dl grädde :) Tur att man äter så lite iaf, killarna fick nog i sig ganska många kcal iom den, hehe.

Några bilder också! Alla är inte från igår, håll till godo! Dom med Anton och Alicia är det Robin som tagit tror jag, eller Anneli :)


Alicia tycker det är kul att ta av sig blöjan, det är väl svalt och skönt!


Puss på dig min fästmö!


Vilken bra plats dom hittade att sitta på!


Innan fotbollsmatchen. Undra vad det är dom letar efter?


Taktiksnack i halvlek, såklart är Alicia med!

RSS 2.0