En tur till ikea!

Igår åkte jag till ikea. Ungarnas rum behöver ordnas, punkt! Så nu har ag köpt in två expedithyllor, en med 8 fack och en med 4 fack. Till det blev det 8 tygkorgar att lägga prylar i. Jäklar vad dom sväljer undan, helt perfekt! 3 lådor bilar fick plats i en av korgarna! Så nu innan jag ska åka iväg och fira nyår ska jag fortsätta att plocka därinne så det förhoppningsvis blir klart tills i övermorgon när ungarna kommer hem igen. Vilken överraskning för dom :) Bildbevis kommer sen när jag är klar för just nu står det sker högt och lågt därinne ;)

Ungarnas rum

Mina älskade ungars rum är ett riktigt virrvarr. Jag får ingen ordning alls där, jag blir galen! Ungarna vill inte leka därinne och jag förstår dom eftersom det alltid är rörigt därinne även om jag städar. Nu måste jag lösa det här. Jag har lite planer och jag skulle vilja starta direkt men jag måste nog vinna på lotto först. Nu är det inga stora och dyra saker jag ska köpa men saker och ting kostar ju hur som... Önska mig lycka till ;)
 

Dagen efter

Nu spelar Alex Skylander Giants och Alicia leker med allt sitt Duplo. Alex och jag byggde ihop hennes slott och genast flyttade prinsessan och prinsen in. Och lokföraren och motorcykelpolisen också... Och prinsessans kompis, den andra prinsessan ;)
 
Just på bilden spelar dock Alex sitt DS :) När jag såg bilden kom jag på vad dens ista grejen från mormor och morfar var. En Kitty-flaska. Alicia hade en men den tog jag ner till dagis för hon skulle ha en flaska där men nu har hon äntligen igen och jag slipper höra tjatet om att hon vill ha sin kittyflaska med vatten hela tiden ;)
 
Mitt i det här försöker jag få ordning på allt, lättare sagt än gjort ;)

God fortsättning!

Missade visst att säga god jul igår. Jag vaknade upp utan barn igår, skitkonstigt och jag åkte tidigt till syrran och hennes man för jag hade inget att göra här hemma. Sen kom Fredrik med ungarna och det blev det lite liv och rörelse igen :) Barnens mormor och morfar kom dom med och vi kollade på Kalle innan vi käkade julmiddag. Massor med god mat :)
 
Alicia gick och satte sig i soffan medan vi åt och jäklar vad sur hon såg ut! När man frågade om hon var glad
skakade hon på huvudet och putade med läppen.Frågade man om hon ville öppna julklapparna nickade hon, fortfarande putandes med läppen. Jag var helt fascinerad att hon inte enda gång försökte sig på att öppna något paket!
 
Men tillslut så kom äntligen tomten! Han delade ut två paket var till ungarna, dom fick en varsin drömfångare och sen fick Alicia en Duplo polismotorcykel och Alex en Hero Factorygubbe.
 
Sen började vi öppna alla paketen. Jag fick en vitlöksrivare av syrran och hennes man, en glassmaskin och after eight av mina föräldrar. Ikväll ska vi prova att göra glass i maskinen, det ska bli spännande att se hur det blir :)
 
Av mig fick Alex: Pocemon Black 2 till DS, Skylanders Giants, 2 hero factorygubbar, 2 Jeff Dunham filmer och Indiana Jones boxen.
 
Sen fick han en tröja, spel till 3DS, Mellan tummen och pekfingret (brädspel) av pappa och Anne och en Spindelmannengubbe av farmor och farfar. Drömfångare, pengar, handduk, mobilskal, skylandersgubbar och en hero factorygubbe av mormor och morfar.
 
Av moster Anna och onkel Andreas fick han en upplevelse. Dom ska åka till Boda Borg en heldag och han ska få ta med sig sin kompis H också. Det är lite som Fångarna på fortet tydligen. Alex tyckte att det var en jätterolig present och han ser verkligen fram emot det, det blir en spännande dag med tåg och buss och en heldag på borgen osv. Sen fick han Österrikes landslagsshorts. Han har tröjan sen tidigare så nu har en hel outfit :)
 
Alicia fick av mig: Duplo: Prinsesslott, lok med en vagn och en polismotorcykel, Askungenklänning, Baby born häst och pärlor.
 
Sen fick hon Duplo av farmor och farfar, en onepice, och några fler av pappa och Anne (jag minns verkligen inte vad hon fick och han fick ju med sig grejerna hem till dom så jag kan inte kolla efter, jag får fråga sen :)). Av moster och onkel fick hon ett halsband och ett smyckesskrin med en dansande prinsessa, ett sånt som jag alltid ville ha men aldrig fick när jag var liten ;) Av mormor och morfar fick hon Baby born docka, Duplo Askungens vagn, drömfångare, nattlinne, pärlor och något mer som jag inte kommer på.
 
Alex har hela hösten sparat och sparat för att kunna köpa sig ett Nintendo 3DS XL. Jag var därför iväg häromdagen och köpte ett till honom utan att han visste det. Så när han hade öppnat sina paket och fått pengarna av mormor och morfar (som han fick för att kunna köpa spelet) så avslöjade jag att ett 3DS låg hemma och väntade. Minen han fick var obetalbar. Mormor fällde tom en tår för han vart så himla lycklig. Gick till mig och gav mig en ordentlig kram. När vi kom hem så började han direkt att fråga vart det var :D
 
Och så lite bilder!
 
Här är jag och mina finaste igår på julafton :)
 
Kollar på Kalle innan maten :)
 
Alicia vågade hämta sina egna paket i år :)
 
Tomten var ju tvungen att kolla om det inte fanns fler paket kvar i säcken en den var tom...
 
När vi kom hem böt Alicia om till nattlinnet hon fick av mormor och morfar och Alex fick sitt 3DS och så var dom så här söta sen :) Vi hade en toppendag/kväll! Vi somnade sent och sov länge idag, mysigt värre! Nu ska jag sätta mig och bygga ihop Alicias prinsesslott innan hon tjatar sönder mina öron ;)
 
Slutligen en egobild på mig ;)
 
 
God Fortsättning!!

Julklapparna är inslagna

Äntligen har jag tagit tag i inslagningen! Alex vart besviken på storleken på paketen förra året. Alicia fick många stora och han bara små. Och ja det är små paket till honom. Men i år får han stora paket han med ;) Han kommer att bli nöjd, både med innehållet och storleken på paketet :)
 

Ändring

Saker och ting måste ändras. Jag är inte nöjd som det är just nu. Vi får väl se vad som händer.

Bio

Jag var på bio med Alex idag. Anneli, Thomas, Robin och Anton var också med. Alicia fick vara hos mormor och morfar då vi skulle se De fem legenderna och hon är lite lättskrämd. Tur var väl det för den var nog lite väl mörk för henne. Inte läskig men mörk. Bra var den iaf! Mysigt var det också! Alex var skitnöjd att få mig för sig själv ett tag. När jag berättade för Alicia att hon skulle till mormor och morfar sa hon bara: Inte Alex! Hon visade starkt att hon ville få vara själv med mormor och morfar så hon var mer än nöjd ändå!
 
Tack vare detta sprack vårat julbord. Ingen av oss är hungrig för fem öre. Alicia vart bortskämd hos mormor och morfar och jag och Alex åt oss mätta på popcorn och snacks :) Men jag har precis intagit en skinkmacka och Alicia åt en ost och skinkmacka hon med. Alex går mest runt och klappar sig på magen och konstaterar att han är jättemätt. Det får bli jullunch i morgon innan jag lämnar dom :)

Nya traditioner

I år ska ungarna till pappa på söndag och sova kvar där till julafton. För mig är det skitjobbigt, tanken att vakna på julafton utan mina barn gör ont. Det är jobbigast runthögtiderna. Hur som helst får man skapa sig nya traditioner helt enkelt. Det är ju liksom bara att gilla läget! Så i stället för att käka julmat på söndag kväll som vi brukar så gör vi det i morgon. Så nu står janson i ugnen och skinkan är griljerad. Det luktar jul här hemma!
 
Idag var jag ut till Nacka Forum för att få tag i min telefonförsäljare. Jag har jagat honom i flera dagar i Skärholmen men inte fått fatt i honom men så fick jag veta att han var i Nacka så jag drog dit. Han fick en julklapp av mig och ungarna (en burk med godis så inget märkvärdigt alls). Han ska flytta nu så det var nog sista gången jag såg honom, trist då han alltid är rolig att snacka med och alltid hjälper till med mina problem. Men han ska öppna eget på västkusten så jag fortsätter att vara hans kund och tar allt via telefon om det skulle vara något, allt går att lösa helt enkelt. Det är skönt att ha någon man kan lita på, jag är säker på att han inte luras.
 
Efter det inhandlades den sista julmaten och sen åkte jag hem. Herregud vilken röra det är överallt! Det märks att det är jul snart och att lönen kommit idag. Det var nästa fullt i garaget när jag kom till Nacka Forum vid 11, helt galet! I morgon sk ajag hjälpa pappa att handla julklapp till mamma, känns jättelockande faktiskt... Men efter det ska vi på bio med kollektivet. Alicia får dock åka hem till mormor och morfar för hon är lite för känslig för filmen vi ska se (jag minns inte vad den heter men men).

Bajsspel

Här hemma laddar vi inför julen med att spela bajsspelet ;)
 
Första kommentaren från Alex. Mamma, vill du vara löst bajs eller?

Julgranen är uppe!

Efter en helg hos far sin kom ungarna hem igår och jag hade dagen till ära tagit in granen från balkongen. Så efter maten så satte vi igång att klä den. Alicia hänger alla kulor på samma gren för så ska det vara tydligen ;) Alex konstaterade att jag inte fick ändra om något nu så nu ser den ut som den gör. Jag brukar ju alltid flytta om kulorna för att få till det men i år blir det inte så ;)
 

Julmat

Idag ska det göras köttbullar till julen. Eftersom Alicia inte får äta lök satt jag och mamma och brainstorma lite och kom fram till att jag ska prova att riva ner lite äpple i köttbullarna i stället så får vi se om det blir gott! Jag ska påbörja knäckkokandet också, har inte börjat med det ännu men det är hög tid nu! Funderar på att baka saffransskorpor till julkorgarna också. Jag ska dessutom städa här hemma. Jag har mycket att göra den här helgen. Får se hur mycket jag orkar bara...

Inte nöjd

Efetra tt ha spenderat tid med att kolla på naglarna är jag inte alls nöjd. Nästa gång ska jag gå till nageltjejn hos frisören jag går till. Nu fick jag ett ifall och testade ett annat ställe och det fick jag betala för. Men om en månad så kanske tom jag blir nöjd ;)

Handlat

Häromdagen mötte jag upp Fredrik inne i stan, vi skulle fixa ett bankärende. Jag passade på att spriga in på Åhlens city och bokade en sminkkurs på Make Up Store som jag fick av syrran och hennes man i födelsedagspresent så på tisdag ska jag dit, kul!
 
Efter jag gjort det letade jag rätt på vinterskor. Först köpte jag ett par riktiga horstövlar (dvs stövlar upp till knäna) men dom var inte vinterfodrade så jag bytte dom mot ett par andra kängor. Inte alls lika snygga men det fanns liksom inga andra och det började bli kallt i mina sommarskor. Varma skor är liksom rätt bra att ha ;)
 
 
Sprang in på H&M för att leta efter en topp till mig att ha på jul. Men hittade inget alls till mig men däremot hade dom förra årets vintervantar för bara 30,- och jag lyckades få tag i dom två sista paren till Alicia. Även förra årets raggisar hade dom billigt. 10,- paret så dom fick 2 par var så nu slipper dom frysa om fötterna dom med :)
 
Alex har tappat bort sin fleece och där hade dom fleece för halva priset så då fick han en ny. Ett stjärngosselinne fick han också för det måste han ha till luciatåget på torsdag. Alicia fick en bolero till jul/nyår. Eftersom dom hade 100,- rabatt om man handlade för 500,- tog jag ett par brallor till Alex för 99,- så hela kalaset gick på 416,- eller något sånt. Jag är väldigt nöjd, jag fick tag i allt jag behövde för inte mycket pengar alls. Det är kul att handla när man får allt billigare, sånt gillar jag ;)
 
Jag kommer att använda en topp jag redan har hemma till jul. Jag hittar ändå inget och det känns bättre att använda en topp som jag redan har hemma som jag aldrig använder annars. Provade min klänning från förra året, tänkte att jag kunde ha den med ett skärp i midjan men jag insåg att den var för stor i bysten så det är ändå inget alternativ. Trist för jag gillade den klänningen.
 

Nästa veckas mat

Jag vill börja med matlistor igen. Det blir billigare och framförallt blir det bättre mat då jag inte bara köper pan pizza för att jag inte kommit på något att laga ochungarna är hungriga som små grisar.
 

Måndag: Falukorv och oststuvade makaroner

Tisdag: Kassler i ugn med ananas, ris, currysås

Onsdag: Kottletter i svampsås, potatis

Torsdag: Kycklingvingar, ris

Ungarna ska till pappa nästa helg och då blir det mest nudlar och mackor för min del. Så jävla trist att laga mat när jag är ensam!


Naglar

Nu har 35-årskrisen nått mig, jag har skaffat naglar!
 
Gröna eftersom det är jul snart :)

Matkostnader

Nu är jag klar med alla skulder, jag har fått mina skattepengar, jag behöver inte snåla på maten men jag vill dra ner på matkostnaderna utan att tulla på att den ska vara god och nyttig. Jag har utmanat mig själv, det ska gå :)

Det har snöat lite ;)

Jag stannade hemma med Alicia idag. Insåg att det var en omöjlighet att ta mig ner till dagis i snön. Skittrist för man kunde ju inte ens gå ut och leka i snön för det vräkte verkligen ner! När vi skulle hämta Alex var det så djup snö på sina ställen att Alicia försvann ner i snön till midjan ;)
 
Trappen utanför huset har försvunnit. Det gjorde Alicia också när hon skulle gå upp!
 
Dom finaste jag har!

RSS 2.0