Sjuklingar

Här hemma är det ju sjukstuga x2 just nu. Lite bilder? Jag vet att Alicia är kladdig ansiktet men hon har liksom koppor överallt och skriker om jag närmar mig med något som kan tänkas användas till att torka. Så hon får vara smutsig faktiskt :)





Skulle inte det här bli mitt år?

Det är verkligen inget som går åt mitt håll känns det som. Man måste vara positiv säger folk. Ja men skitlätt...

#1 Remissen till kuratorn glöms bort. När jag ringer och efterlyser den nästan 2 månader senare skrivs den.

#2 Folk tänker inte längre än näsan räcker och sen har dom mage att klaga till mig när dom med lite andra prioriteringar kunde ha fått det dom vill. Så jävla trött på alla egon som sen dessutom ska klaga när dom satt sig själva där dom sitter...

#3 Mina bingolotter har försvunnit, jag prenumerar och i söndags när jag skulle spela fanns ingen lott. Gick igenom räkningarna idag och minsann, jag har bara betalat till vecka 3 så dom nya lotterna har inte kommit. Bra jobbat av Folkspel att skriva över hela jävla kuvertet att det ligger lotter inuti! Inte alls som gjort för att någon vill sno det om det hamnar i fel brevlåda. Bor ju två stolpskott till Nilsson här i huset (vi är 4 Nilsson allt som allt. Två normala och två... stolpskott...)

Nu ska jag vara positiv i allt detta då!


#1 Förhoppningsvis får jag snart ett svar från kuratorn och förhoppningsvis ett positivt sådant!

#2 Jag kommer att vinna på detta i längden. Jag har andra i min omgivning som prioriterar som normala människor och inte sätter sig själva först i alla lägen.

#3 Bingolotto tar, tvärtemot vad jag läst, ansvar för detta och skickar ut nya lotter till mig och krediterar fakturan som följde med lotterna som inte kommit fram.


Ja men varför inte...

Alex klagade på att han mådde så illa imorse så tillslut fick han vara hemma. Jag blev sur på honom tillslut för jag kände att han ännu engång ropat varg! Han har varit hur pigg somhelst, hoppat runt och varit sådär galen som bara 7-åringar kan vara ;) Men så helt plötsligt började han vanka av och an och pang bom kräktes han ner hela hallen... Så jag gissar att han inte ropade varg imorse ändå och jag är glad att jag faktiskt höll honom hemma!

Fördelen är att jag nu fick hallen svabbad ;) Nu ligger hen nerbäddad på en madrass på golvet så han inte ska spy ner soffa och ryamatta... Hade ingen lust till det ;) Undra när det ska vända? När ska vi alla få vara friska?

Irriterande!

I onsdags ringde jag ju till vårdcentralen och undrade vad som blivit av remissen till kuratorn. Hon som svarade såg ingen remiss så hon skulle säga åt läkaren att ringa upp. Såklart gjorde han inte det... Idag ringer jag upp igen varpå hon säger: Nämen, nu ser jag. En remiss är skickad den 27 januari. I fredags alltså! Han hade med andra ord glömt att lämna remissen när jag var där 8 december och han kunde inte ens ringa och säga som det var? Just nu skulle jag verkligen behöva den där människan. Vissa saker som händer just nu som gör mig så jävla arg. Så arg så jag satt och skakade i bilen häromdagen...

Trötter

Alicia somnade en sväng på soffan, bredvid Zpotty som däckat han med...


Trollungen

Mina små trollungar är hemma nu. Alicia ser för hemsk ut, stackars liten :(





När hon kem och såg korten i bloggen på dom nya kläderna skulle dom på DIREKT! Jag tänkte egentligen bara visa Alex vad för kläder jag köpt till honom eftersom dom ligger nedpackade redan. Så det var bara att gräva upp dom ur tvättkorgen (tur att den var mer eller mindre tom från smutstvätt) och klä på ungen. Hon fick välja och valde idag dom gula kläderna. Hon tycker hon är mycket fin nu :)



Hon satte sig direkt vid sin trädkoja. Hon älskar verkligen det där trädet. Två sekunder senare vart det dags för nästa favoritsysselsättning. Hälla ut hela varukorgen med plastfrukten ;)

Hallen

Nu är jag färdig i hallen. Än så länge iaf. Jag hade tänkt att sätta upp en tavellist också men jag får se. Väggarna är verkligen sjukt konstiga så jag vet inte om jag orkar hålla på faktiskt...


Jag är jävligt nöjd att jag fick upp allt själv utan att bli alltför frustrerad :) Jag blev nöjd iaf!

Tror ni?

Finns det någon som tror på att jag har börjat inne i ungarnas rum? Jag åkte till Maxi med Anneli istället. Fast det är jag glad för! Där hade dom tvådelade vinterset till ungarna för det perfekta priset av 99,-! Perfekt! Alex fick kläder till nästa vinter och Alicias set är till nästnästa vinter. Hon är ju klar till nästa vinter men jag kunde inte låta bli när jag såg det snygga cerisa setet så det fick bli till nästnästa år :) Även regnkläder hade dom för 99,- så jag tog ett sånt också till Alicia. Alex kläder var nedsatta med 400,- Alicias vinterkläder nedsatta 300,- och regnstället nedsatt med 150,- Såna skillnader i pris gillar jag :)

Sen hittade jag joggisar till bägge ungarna för 59,-/st. Och till Alicia hittade jag en tröja och 2 tunikor. I Alex storlek fanns bara en brun tröja och det får jag aldrig på honom...

Alex byxor är bara svarta så dom tog jag inte med på korten :) Perfekta dagiskläder till en liten dam som gärna spiller ner sig och gräver djupt i sandlådan :)


Vet ni vad?

Idag SKA jag börja plocka inne i ungarnas rum! Jag har lovat Alex så det är bara att köra igång! Jag ser inte alls fram emot det men det är bara att börja. En låda i taget. Det ska nog bli bra tillslut.

Jag måste till COOP och köpa mat så det finns hemma så jag slipper släpa ut prickfia mer än nödvändigt.

Och slutligen så måste jag göra ett nytt försök att få upp ungarnas hängare i hallen. Jag försökte igår men jag måste ha valt att sätta hålet exakt där det finns någon stålbalk eller armering eller nått för borren gick inte in längre än halvvägs. Så jävla irriterande! Jag var ju på gång liksom! Spegeln fick jag iaf upp, alltid något! Mitt hem börjar kännas som mitt nu faktiskt och det känns toppen! Jag börjar få det lite som jag vill ha det nu. Jag har fler planer men nu måste jag spara ihop lite pengar först. Jag kan inte köpa allt på en gång!

Veckans mat, vecka 6.

Ännu en ny vecka är på intåg och maten är bestämd! Nu måste jag handla idag så allt är klart så jag slipper gå och handla med prickfia.

Måndag: Köttgryta med thaipanna, ris
Tisdag: Korvstroganoff, pasta (färdigt)
Onsdag: Potatis- och purjolökssoppa, mjukt bröd
Torsdag: Fiskgratäng med dillsås, potatismos
Fredag: Köttfärslimpa, potatis, sås (färdigt)
Lördag: Örtpanerade fläskkotletter, ugnspotatis
Söndag: Grillad/kokt kyckling, ris, currysås

På måndag är jag en dålig mor och äter helfabrikat. Jag fick en gratiskupong i en tidning och i fredags var det provsmakning i affären och den var jättegod. Och allt som är gratis är gott, eller hur ;) Två dagar äter vi färdig mat från frysen.

Handlat lite

Gick igenom ungarnas garderober och bägge är i stort behov av byxor. Bägge två ser ibland ut som att dom sörjer katten. Inte okej! Alex hittade jag som vanligt inget till så han får byxor beställda från H&M. Han vill ha mjuka jeans med resår men dom finns aldrig i hans storlek i affären. Jag hoppas att dom får in fler tights på Lindex i Ta 3 betala för 2. Jag gillar dom men dom fanns bara i 2 färger nu och jag vill ha fler roliga färger och inte mörka trista höstfärger.

Till Alicia blev det iaf lite vårkläder.

 



Älskar alla ljusa färger som är nu! Baseballjackan har jag spanat på jättelänge och idag slog jag till. Så jäkla fin!

En t-tröja hittade jag till Alex iaf! Jag tror att han kommer att älska den! För alla som tror att han inget får så stämmer det inte, förutom att det inte fanns i hans storlek så är han svår att handla till. Han får helt enkelt välja själv, enklast så så jag slipper åka fram och tillbaka och lämna igen allt jag handlat!



Jag tyckte att den var skitläcker! Den är nog lite stor fortfarande men till sommaren så :)

Så var det bara jag kvar då! Jag handlade till mig inne på MQ. Jag hittade tre saker.



Den röda toppen är en Bondelid (stavas det så?). Har kostat 699,- men jag fick den för 50,- på rean (hur kan folk betala 699,- för en topp?). Jag vet att det är lite snöflingor på den men vem bryr sig ;) Den är i storlek M också, galet! Sist jag provade något på MQ satt en XL  tight och att kunna ha en M i nått sånt här känns galet :)

Äntligen hittade jag ett par tighta byxor i rätt längd! Kommer nog bli mycket snyggare med dom och vinterstövlarna. Dom var lite förstora i midjan men det fanns inte mindre än 30" och eftersom dom var i stretch märks det nog inte, hoppas jag :)

Tröjan var perfekt. Lagom lång, sådär perfekt som slappartröja i sommar :)

Vattkoppor is in da house, igen!

Jaha, då vard et Alicias tur nudå! Igår kväll hittade jag tre stycken blåsor i ljumsken. Jag visste dock inte om det var koppor eller hennes sedvanliga eksem hon lätt får där. Jag lät ju henne stanna hemma iaf och tur var väl det. Imorse åkte vi till Jula för att köpa lite borrar, ett långpass och skruv så jag kunde sätta upp krokarna och spegeln. Väl framme hade Alicia kräkts ner hela sig (glömde återigen att hon lätt blir åksjuk på morgonen *suck*) så vi åkte hem. Hon placerades i duschen, fortfarande hittade jag inga prickar på henne. Så lindade hon in sig i sin handduk och satte sig i sin fåtöölj och kollade på Musses Klubbhus.

Efter ett tag klev hon ner och började dra på sig blöjan och när jag gick för att hjälpa henne såg jag dom. Små koppor lite här och var överallt på kroppen så nu kan jag välkomna vattkopporna igen då :) Skickade just ett sms till Fredrik som löd: Grattis! Alicia har vattkoppor! Han fick visst ta hennes vattkopppor också, dom värsta dagarna, precis som med Alex. Ser inte fram emot att se hur hon ser ut när hon kommer hem på måndag...

Inte fick jag något inhandlat på Jula heller så jag får åka imorgon istället. Jag kan ju inte gärna släpa runt henne nu, det var därför jag ville åka så tidigt, inte så mycket folk på Jula klockan 9 på morgonen. Alex är förberedd på att jag bara ringer upp så dom får skicka ner honom för jag kan ju inte gärna ta upp Alicia på fritids. Jag får se till att planera inför nästa vecka så jag inte måste gå och handla i onödan... Hmm, mycket nu :)

Vattkoppor?

Jag undrar jag om det är vattkoppor på g för Alicia? Jag har hittat tre blåsor i ljumsken som mycket väl kan vara koppor. Ingen feber eller så men jag tar det säkra före det osäkra och håller henne hemma idag. Jippie!

Försäkringskassan

Jag gick just in på Försäkringskassans hemsida och såg att på måndag kommer vab-pengarna från förra veckan. Jag måste ha en jäkla tur för det är aldrig strul för min del (tror egentligen bara det är en gång det strulat som det faktiskt är dom som gjort fel). Jag menar, att få pengarna från fk en vecka efter man har ansökt om tillfällig föräldrapenning och bara 4 dagar efter dom fått in intyget från skolan måste ju vara någon form av rekord från deras sida? Jag kommer att få igen det här, nästa gång kommer det att ta ett år innan pengarna kommer ;) Nu behöver jag inte bli sur på mig själv för att jag har handlat jacka och skor till mig själv ;) Å andra sidan blir det ju inte jättefett ändå om man säger så, det är ju fortfarande ganska mycket mindre pengar man får, det märks ju i plånboken om man säger så...

Jag önskar

Jag önskar att jag kunde visa upp några fina bilder på hallen men min slagborrmaskin är mystiskt borta. Likaså alla borrar så jag kunde inte få upp allt :( Jag var nämligen till IKEA idag. Jag fick bara för mig att jag behövde göra något åt hallen. Det såg förjävligt ut där och jag var trött på det. Så jag köpte en liten väggförvaring som jag istället ställde på golvet så man kan sitta på den, två hängare så nu får ungarna 10 krokar att hänga sina kläder på och en helkroppsspegel. Kände att jag ville ha en sån nu!

Alicia fick dessutom sin egna riktiga stol för hon vill inte sitta i barnstolen längre, det förstår man ju faktiskt :) Sen blev det en lampa till köksfönstret, det var så mysigt med adventsljusstaken så jag ville ha nått där som lös. En ugnsform jag ville ha gled också ner i vagnen, alla mina fyrkantiga formar är så himla stora och eftersom vi är ganska små i maten så blir det alltid så himla mycket över. Frys in! säger alla då. Jo men det blir många matlådor i min frys och jag är så trött på att ha hela frysen full med färdig mat som sällan blir uppäten... Nya lakan köpte jag också. J ag har bara ett lakan som jag inte påminns av oss av så nu köpte jag ett till.

Middag idag vart panerad fisk, potatis och en kall sås. Så för er som förfasas över fiskpinnar, är ni nöjda nu?


Idag panerade jag fisken själv, överlever mina barn nu eller? Såsen är också hemmagjord men majsen köper jag i burk, kanske den tar kål på oss?

Alicia är galen i fisk! Hon åt en hel bit fisk. Jag frågade Alex om jag missat att katten hoppat upp på bordet för jag vart så förvånad ;) Hon älskar även såsen. Bostongurka i lite majonnäs, tomatpuré, dill, salt och peppar. Mycket enkelt och smakar helt okej. Det är godare med filmjölk men jag får alltid kasta en massa fil då ingen äter upp det som är kvar (inte ens fast jag bara köper en 3 dl tetra).

Rensat!

Idag ryckte jag upp mig själv igen! Jag gick upp på vinden med dom julsaker som var kvar här nere i hallen. Sen kom jag på att jag skulle ta säcken med julgranen och säcken med alla tomkartonger efter jul till sopstationen. Jag fick ett ryck och började rensa ut det som låg på två av hyllorna i linneskåpet också. Det som ligger kvar där nu ska rensas igen och stoppas i kartonger alternativt säljas på Tradera (det är tex mina enorma regnkläder jag hade när jag var som störst). Skönt att ha det rensat därinne. Jag har dragit mig för det hur länge som helst (det var på tapeten redan när Alicia låg i magen!), varför vet jag inte för typ allt skulle ju kastas! Två sopsäckar fulla med gamla kläder från säkert 10 år tillbaka följer med till tippen!

Det som egentligen är kvar nu är ungarnas rum (det tar emot mest för det är så mycket som måste rensas därinne), garderoben inne i mitt rum, innuti alla köksskåp och tömma vindsförrådet. Sen är jag för första gången sen jag flyttade hit för 8½ år sen i fas! Känns sjukt att det ska behövas till en separation för att få ordning på torpet. Jag har nog aldrig haft det så städat hemma som jag har det nu. Jag går och lägger mig efter att först ha städat upp allt överallt och det är så skönt! Men det är roligare nu. Jag städar upp efter mig och barnen. Inte efter mig barnen OCH en vuxen till som inte lyfter ett finger och inte bryr sig. Det är skillnad!

Dags att packa ner i bilen. Men först några värktabletter för ryggen gillade tydligen inte alls ställningen jag stod i när jag rensade linneskåpet!

Fråga inte ;)

Hur min lilla flicka lyckas vet jag inte... :D



Tyvärr  hann jag inte få fram kameran lite tidigare. För innan hade hon andra benet helt inne i tröjan så det enda man såg var ett huvud och en tröja ;)

Jag gillar fynd!

I skåpen här hemma hittade jag vinterkläder efter Alex i storlek 98, den storleken som jag är rätt säker att Alicia kommer att ha nästa vinter om hon inte skulle skjuta i höjden nu helt plötsligt. Kläderna är knappt använda eftersom det bara var Alex extrakläder. Det är ett par svarta termobrallor och en jättefin turkos jacka. Eftersom det här är riktigt bra grejer kände jag att nästa år blir det en billig overall som komplement.

½ priset på vinterkläder på Lindex stod det i ett sms idag och jag åkte dit. La undan en röd overall men den skulle fortfarande kosta 350,- och ja, jag blir snål när det tvådelade setet är så pass bra som det är och knappt använt. Jag åkte till COOP och där hade dom overaller som hade kostat 399 men nu var dom nedsatta till 199,- Jag slog till. Precis vad jag hade letat efter!

Så kommer jag hem och kollar kvittot och då var den nedsatt ytterligare 30% så den kostade bara 140,- Det gillar jag :) Så nu är Alicias ytterkläder till nästa vinter klara. Bara skor och fleecekläder kvar men det tar jag i höst :) Då kan Alex få ordentliga kläder nästa år också ;) Bra va :)

Pricktest

Åkte till barnläkaren på morgonen för tester. Som jag trodde hade dom lyckats gå om varandra och skickat ut två kallelser till samma prover så vi behöver inte åka tillbaka nästa vecka, skönt det. Men iaf så gjorde hon ett pricktest. Ägg, mjölk och katt och så två kontrollprickar (ett så hon inte skulle vara allergisk mot vätskan dom blandar ämnena i och ett för att se att hon ens reagerar alls). Hon är så duktig när dom sticker men idag var det dock inte riktigt lika roligt som sist, hon kom väl ihåg hur det var då kan jag tänka.

Vi drog ner tröjarmen och gick ut i väntrummet. Efter 20 minuter kom sköterskan ut och jag höll andan medan jag drog upp ärmen. INGA utslag. Så jävla skönt! Det betyder att hon inte är allergisk mot katt och jag slipper ens fundera på det. Det enda jag har hållit henne ifrån sen förra testet är ägg men det kunde jag sakta börja ge henne igen (skulle inte ge henne ett helt ägg och chocka kroppen), så därför stuvas maten i veckan om lite och på fredag blir det plättar ;) Som jag har längtat efter att steka plättar :) Min favoritterapi!

Jag kunde inte vara gladare just nu! Sköterskan tror som jag att hennes eksem utlöses av Icas blöjor då dom enda gångerna hon har fått eksem var just i samband med användandet av dom blöjorna. Så Icas blöjor kommer inte in här något mer.

Nu ringde jag VC för att fråga om remissen till kuratorn eftersom jag inte har hört ett ord om den. Sköterskan såg ingenting på mig. Bara inte läkaren missat något nu, då blir jag galen! Eller så kanske jag inte blivit godkänd? Han skulle ringa på fredag så fick jag fråga honom. Eftersom det var den 8e dec jag var där kan man ju tycka att jag borde ha hört något vid det här laget.

Kvällen

Igår kväll hände något som inte hänt på flera månader! Alex somnade i sin egen säng. Och i normal tid dessutom! Han har inte kunnat somna själv på jättelänge, jag tror nästan det är sen F flyttade faktiskt. Han har somnat på soffan, i sin myshörna eller i min säng men igår kväll lyckades han! Han kom upp till mig på natten men det är okej, jag vill bara att han ska få in vanan att somna i sin säng iaf! Eftersom han haft såna problem med det här och maten har jag börjat muta med stjärnor. Smakar man på maten och somnar i egen säng får han två stjärnor/dag och varje stjärna är värd 5,- Det blir hans veckopeng helt enkelt. Kanske är fel att muta men när ungen inte somnar förrän 23 på vardagarna tar man liksom till det man måste :(

Jag trodde inte att det skulle gå för att dom pratar om den nordiska mytologin i skolan. Igår hade dom pratat om ragnarök och han hade varit väldigt fundersam runt det. Tur att personalen är så bra att dom hjälper honom så mycket som dom gör! Hon jag pratade med hade sett honom hålla sig för hjärtat igår igen, det var ett tag sen sist men tydligen är han igång med det igen... Min fina, fina kille! Jag förstår varför, det hänger liksom samman med hur ofta hans far har tid att höra av sig. Få telefonsamtal, desto värre "hjärtproblem". Tyvärr hjälper det inte att tjata då svaret blir: "Haha, ja jag har haft annat för mig. Viktigare saker liksom." Så jag ger upp och tar hand om Alex när han mår dåligt istället. För jag har inga viktigare saker för mig!

Idag ska jag till barnläkaren med Alicia. För provtagning står det på kallelesen. Jag fattar inte vad för provtagning för det enda jag skulle dit och göra var ett nytt pricktest och det kom det en ny kalleles för i nästa vecka. Så jag vet ingenting. Nu ska dom ta stick i fingret och jag vet ingenting. Jag är skiträdd för pricktestet. Jag orkar inte med att det ska ge utslag för mjölk, ägg och framförallt katt! Jag har ju kört äggfritt till henne sen innan jul men mjölkfritt är värre och kattfritt ännu värre. Å andra sidan har ingen eksem blossat upp förutom då F hade använt Icas blöjor under en helg men då gick den tillbaka direkt igen. Nu vet vi att hon inte klarar Icas blöjor iaf ;)

Mornar

Jag är ingen morgonmänniska när jag måste ta hand om allt själv varje dag känner jag. Gillar inte att vakna, ligger och snoozar och vill bara sova vidare. Idag kan jag iaf se fram emot att iviga min nya jacka, alltid något :)

Igår glömde jag mmin telefon hemma när jag gick och lämnade ungarna så det var bara att ta sig hem igen. Det är så typiskt mig att missa att stoppa ner den och få gå en omväg på typ 20 minuter. Jaja, jag får motion iaf ;)

Appropå motion... I förrgår satte jag mig på träningscykeln igen. Vilken skillnad mot när man var tjock... Då pallade jag knappt 5 minuter utan att svettas som en gris och få ont i benen och häcken. Nu ställde jag den på 15 minuter men sen fick jag lov att fortsätta för jag var ju knappt trött. Dessutom har jag sluppit den där värsta värken i häcken som annars brukar göra sig väldigt påmind. Men det är klart, det är ju ganska många färre kg som tynger ner kroppen mot sadeln :) Nu ska jag försöka sätta mig oftare, men jag känner mig inte helt frisk så nu får det bli lite vila ett tag iaf, jag vill ju tillbaka till gymmet igen men jag tänker inte stressa. Jag har ju hela livet på mig :)

Nya jacka och nya skor!

Jag har verkligen inte råd efter den här vab-veckan men jag får ta av sparpengarna. För ibland bara måste jag :) Först köpte jag skor inne på Din Sko. Skorna skrek LOTTA efter mig ;) Dom är så jag på nått sätt :) Skinn är det också så det är inga skitskor, nöjd är jag. Ännu mer nöjd när jag insåg att dom var nedsatta med 400,-


Ingen toppenbild men ja, så ser dom ut! Älskar dom!

Sen var jag in på Stadium i kurvan för att kolla efter fotbollsskor till Alex. Där bara fanns den. En jättefin röd dunparkas. Nedsatt från 1299,- till 399,- Eftersom jag stör mig nått så satan på att min bruna Gekås-jacka är förstor så slog jag till och köpte en. I storlek 36! Galet...! Nu är dom stora i storlekarna (så ingen behöver påpeka det, jag vet) men ändå... 36!!!


Och här är jackan. Färgen blir ju inte riktigt rätt och så kan ni låta bli att bry er om mina snygga pyjamasbyxor med små hundar på ;) Och alla julsaker och sopsäckar som står överallt :)

Tyvärr var fotbollsskorna jag fick tag i alldeles förstora så dom måste lämnas tillbaka. Lite synd men jag hoppas jag får tag i nya skor närmare våren.

En kassabok köpte jag också, så nus ka det bli ordning på torpet, hehe!

Nästa veckas mat

Vecka 4

Måndag: Falukorv, pasta
Tisdag: Tomatsoppa, mjukt bröd
Onsdag: Kyckling, ris
Torsdag: Panerad fisk, potatis, kall sås
Fredag: Köttfärssås, pasta
Lördag: Äta ute
Söndag: Rösti, gräddfil, rom

På lördag är ungarna hos pappa och jag är sugen på att lyxa men efter att ha vabbat hela veckan vet jag inte om jag har råd men det får vi se då :)

Vilken trots!

Jäklar vilken liten dam jag har här hemma. Jag är inte van! Alex var alltid så snäll och lugn. Men den lilla damen... Ikväll vart hon arg för att hon inte fick klättra på min träningscykel och hon skrek nonstop i ca 30 minuter tillslut. Nu pratar vi inte bara lite lugnt gråt utan hon var hysterisk! Låg på golvet och sparkade och slog. Tillslut gick hon förbi TVn och såg Lee Evans. Han är en brittisk komiker som är ganska fysisk i sitt nummer. Han hoppar runt och rör sig massor, ungen stannade och tittade. Nu var det bara reklam men smarta mamma tackade Youtubes grundare för där satt hon sen och tittade när han snubblade runt på scenen. Lite Papphammar efter det så var hon lugn sen och nu sover hon *pust*

Imorse vaknade hon 4.30 och sen somnade hon 9.30 och sov bara en timma så hon har varit rätt trött gissar jag. Det blandat med lite terrible twos är ju helt underbart!

Tonfisk- och räkrulle

En granntant köper alltid diverse veckotidningar. När hon är klar med dom lägger hon dom i min vagn och jag får ta över dom. Så numera sitter jag med mina kärringblaskor varje vecka ;) Jag är dock väldigt nöjd för i dessa tidningar finns massor med bra recept och det är anledningen till att jag började ta dom från porten (från början la hon dom på en bänk nere i trappen så alla kunde ta dom, men när hon upptäckte att det var jag som tog dom började hon ge dom direkt till mig).

Hur som helst så hittade jag ett recept på smörgåsrulle. I orginalreceptet var det kräftstjärtar och lax, jag gillar inte lax, kräftstjärtar är jättedyrt och jag hade redan köpt tonfisk så jag gjorde om lite och jag måste säga att det var det godaste jag ätit på länge, haha jag känner att jag säger det varje dag numera! Så blir det när man kan laga det man vill och inte behöva tänka på Fredrik och alla hans önskemål :)

Så här kommer receptet! Och som vanligt har jag inga exakta mått, man får ta så mycket man vill av allt. Portionsstorlek är svårt för mig men jag kan tänka mig att en sån här räcker till 1½-2 normalperson/er ungefär. Är man fler än 1½ är det bara att lägga två eller tre tunnbröd lite omlott och göra en längre rulle. Öka bara mängden på ingredienserna.

Tonfisk- och räkrulle
1-2 pers

1 tunnbröd
½ burk philadelphiaost
½ burk creme fraiche
lite majonnäs
1 burk tonfisk
½ finhackad rödlök
Lite finhackad paprika
Babyspenat
1 kokt ägg

Dekoration


Räkor
Finskivad gurka

Blanda ph-ost, majonnäs och CF, smaka av med salt och peppar. Bre på röran på ett tunnbröd, spara endel till utsidan av rullen. Lägg på tonfisken över hela. Lägg på babyspenat, lök, paprika och hackat ägg.



Rulla nu ihop den till en rulle. I receptet så stod det att man skulle rulla ihop den som en rulltårta. Nu var det helt omöjligt för det var för mycket grejer innuti så det blev liksom som en kebabrulle typ. Bre på röran som är kvar utanpå. Det här gjorde jag några timmar innan den skulle ätas så det skulle gottas ihop ordetnligt.

Så vart kommer räkorna in då? Den heter ju ändå tonfisk- och räkrulle. Jo dom lägger man uppepå helt enkelt! Nu skulle jag dekorera allting med finskivad gurka men gurkan var jutten så det gick ju inte utan jag fick ta babyspenat utanpå.



Den såg väldigt tanig ut men jäklar så gott det var! Inte alls sådär fett och sliskig som smörgåstårta kan vara ibland. Det var ju liksom inte så mycket kladd i mittenutan mest tonfisk och grönsaker. Tack vare att jag gjorde den flera timmar innan var den jättesaftig och supersmaskig! En nyttigare variant av smörgåstårta men minst lika god! Jag kan tänka mig att stenbitsrom innuti och utanpå kan lyfta den ytterligare lite! Eller lax om man nu tycker om det. Tack vare att man gjorde den med smet utanpå också vart den inte sådär torr som jag tycker att tunnbrödsklämmor annars kan vara!

Det vart en ny favorit som kommer att fungera som lördagslyx fler ggr i det här hemmet!

Barnböcker

Alicia har en pekbok med olika djur. I den finns bl.a djuret okapi med. När jag såg djuret för första gången undrade jag över detta djur för det är inget djur jag är särskilt kunnig om... Jättebra att lära barnen andra djur än hund, katt eller orm. Men kom igen? Okapi, haha!

Som jag har slöat idag..

Jag fixade byrån i sovrummet. Det ligger fortfarande en massa grejer där för jag vet ärligt inte vart jag ska göra av alla saker men det ligger iaf inte huller om buller och jag kan visa upp mitt sovrum igen. Badrummet fick sig en uppfräschning också. Kändes som att det behövdes. Jag får se om jag orkar men jag är sugen på att flytta fram badkaret och göra rent ordentligt. Det är dock ganska jobbigt när man har ungarna hemma, eller Alicia då :)

Det känns som jag har slöat för jag vart klar tidigt och jag fick inte kämpa som jag gjorde igår :)

Vad ska jag städa idag då?

Ska jag fortsätta att gno i köket eller ska jag börja någon annanstans? Jag har två ställen jag verkligen vill rensa och det lutar åt att jag sätter igång med nån av dom. Jag skulle behöva lite grejer från ikea men jag har verkligen inte råd med det så jag får lösa det ändå. Det som behövs är lite vanliga lådor att stoppa räkningar och andra viktiga papper i. Det är så mycket prylar som ligger samlade på två ställen som måste rensas. Det ena är uppepå byrån i mitt sovrum, sen Fredrik flyttade har det blivit en väldig avlastningsplats för diverse saker. Jag lägger allt jag inte vet vart det ska ligga där.

Sen är det på den nedre hyllan i vardagsrummet som har en viss benägenhet att dra till sig prylar. Måste få ordning på det där, vill ha det fint och städat nu. Jag märker hur mycket lugnare jag blir när det inte ligger prylar högt och lågt!

Städtokig

Jösses så jag har jobbat dom senaste två dagarna! Köket är ytligt sanerat nu! Jag har tom gjort rent på insidan av fläktkåpan, det trodde jag knappast skulle hända på länge. Vidrigt var det där inne och jag är inte klar men jag måste ha annat medel för att få rent det. Jag drog av sovrummet igår också så jag kämpar på här hemma. Kanske kan tom jag få ordning någongång?

Ibland deppar man ihop totalt

Japp, så är det. Tur att det inte är något allvarligt så jag är snabbt på banan igen :)

Ta-vad-man-har-gratäng

Jag säger ofta att jag inte har något snabblagat hemma. Jag sa samma idag när jag skulle ha lunch men gav mig f*n på att hitta nått. Jag hade sparat lite pasta från middagen igår och tänkte göra en gratäng. Börjar rota igenom frysen och här är resultatet!

Ta-vad-man-har-gratäng



Pastahjul
1 kryddkorv (jag hade en bratwurst)
Lite grillat kycklingbröst
Ärtor
Broccoli
Spenat
Ost
Mjölk
Smör
Mjöl
Salt & Peppar

Jag gjorde en enkel bechamelsås som jag hade ner spenaten i. Skar upp korv och kycklingkött i mindre bitar och stekte i lite smör för lite yta. Varvade grönsaker, pasta och kött/korv i en smord ugnsfast form och hällde över spenatsåsen och lite ost. In i ugnen på ca 200 grader i kanske 15 minuter. Voila! Bland det bästa jag ätit på länge faktiskt! Jag kan tyvärr inte ge några exakt mått eftersom jag tog det som fanns i frysen och mätte inte upp allt innan. Snabbt gick det också! Ibland lyckas man!

Usch

Jag håller första gången någonsin på att vabba. Förut har vi ju alltid kunnat pussla med tiderna men nu måste jag ta allt själv. Den här veckan blir det 5 dagars mindre lön och får Alicia vattkoppor så blir det ju en massa dagar för henne också. Jomenvisst vad kul! Nästa månad blir ju lattjo. Jag satt och räknade lite och eftersom jag inte helt litar på fk fick jag räkna om hela budgetten. Skitkul, verkligen. Jag ska väl inte klaga egentligen. Jag går runt och jag kommer kunna köpa mig en latte då och då men det blir ju inga utsvävningar. Å andra sidan brukar inte fk krångla med mig så jag borde få in lite extra där men jag räknar inte med det faktiskt (pengarna kommer ju alltid men man vet ju inte riktigt när).

Jaha, så nu vet jag hur det är att behöva vabba med barnen också, härligt med nya erfarenheter ;)

Linssoppa

Jösses vad gott det är med linssoppa! Jag har aldrig gjort det själv förut men så vart jag sugen på att prova och det vart verkligen toppenbra! Det var bland det godaste jag gjort på länge faktiskt.

Linssoppa



1 lök
2 klyftor vitlök
½ dl tomatpuré (ca)
1 burk krossade tomater
6 dl vatten
2 buljongtärningar
2 dl röda linser
Smör, salt, peppar, oregano och basilika

Hacka lök och vitlök och fräs i smöret. Häll ner tomatpurén. I med tomatkross, vatten och buljong. När det kokat upp häll ner linserna. Krydda med peppar, oregano och basilika och låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Smaka av och salta och peppra efter behag.

Jag serverade med en skiva rostat surdegsbröd. Det här kommer jag absolut att göra flera gånger!

Bästa polare!

Alicia har en bästa kompis. Han heter Anton. Egentligen var det väl rätt väntat att dom skulle bli bästisar när dom är så jämngamla och deras mammor gärna umgås i parti och minut och dessutom var mammalediga samtidigt. Alex ska inte glömmas bort i det hela, han och Anton... Ja, vad ska man säga? Dom är bästaste liksom!


Alicia och Anton kollar på raketerna på nyårsafton.


När dom är så små räcker det med en glass att dela på (och ändå fick vi kasta nästan allt). Tur att Anton så gärna delar med sig!


Inte alls kompisar ;) Så fina ungar!


Sötungarna!


Vi ska inte glömma Alex! För Alex och Anton är som ler och långhalm. Som dessa två älskar varandra!


Så fina!


Håller handen :)


Bus!!


Alla tre!


Bästisar!


Gosiga!

Nu har jag matat ut en massa bilder på dom tre finaste ungarna i världen! <3

Säger det igen

Det här året är MITT år! Jag måste börja tänka på mig själv. Just nu har jag fullt upp med Alex och hans problem som kommit efter seperationen. Jag står ensam i allt detta och det suger all energi ur mig! All min tid går till mina barn, min familj, mina närmaste vänner men mest av allt går min tid och den lilla energi jag har kvar till MIG. Under alla år med F och speciellt sen ungarna kom har jag ägnat mig åt att göra alla andra glada. F har fått gå ut med kompisar, jag har tagit barnen. Han har fått sova, jag har tagit barnen, osv osv. Jag måste lära om, jag måste lära mig att börja tänka på mig själv. Att kunna slappna av i det och njuta av det och det gör jag verkligen inte nu. Jag har inte tid med en massa nytt nu. Punkt!

Vilken härlig dag!

Igår på förmiddagen åkte jag och Anneli (och fina fina Anton) till Liljeholmen. Jag fick tag i två toppar och ett linne på Cubus för sammanlagt 60,- Lagom tycker jag :) Alicia fick ett nattlinne med min favorit Tingeling och Alex fick 3 par strumpor, allt på rea såklart ;) Vi käkade på subban, lite lyx :) Sen åkte vi hem och jag somnade en sväng och gjorde mig sen iordning.

På kvällen vart jag hämtad av Veronica och Jange och så åkte vi och käkade en god middag som V hade gjort. Vi drack lite gott och satt och snackade. Senare så gick vi ut och bastade lite först och sen badade vi lite bubbelbad under stjärnorna :) Mycket mysigt faktiskt! Jag åkte hem vid tre ungefär och somnade som en klubbad säl men som vanligt när jag druckit alkohol sover jag skitdåligt.

Jag vaknade flera ggr, gick upp och drack vatten mitt i natten och hade svårt att somna om. Tillslut lyckades jag iaf sova ända till 9.40, sen gav jag upp och började morgonen med en dusch och två alvedon ;) Sen har jag bara suttit och kacklat med Anneli i telefonen på förmiddagen och legat på soffan och tyckt synd om mig själv och mitt bakfulla jag, haha!

Nu ska jag ta mig ner till affären för lite inhandling av nya Alvedon för dom tog slut. Jag känner att det kan behövas ;) Borde kanske äta något också? Kan ju vara bra kanske...

Vattkoppor i huset!

På väg hem från skolan började Alex nästan gråta. Han hade upptäckt att han hade en massa knölar runt pungen. Vi kom fram till att pappa skulle titta på dom. Väl hemma kunde han inte hålla sig och jag fick titta efter. Runt pungen hade han fullt med små knölar. Säkert 10-15 stycken. Jag fattade noll... Sen började jag kolla resten av kroppen och visst, vattkoppor is in the house ;) Nu är det bara att invänta Alicia också, det blir en spännande tid jag har framför mig. Just den här helgen är det pappahelg och det var med blandade känslor jag vinkade av dom. Skönt att slippa Alex första dagar men jösses så jobbigt det är att inte vara där för honom :( Men ja, jag är rätt säker på att Fredrik klarar av det bra han med :)

Återbesöket

Började med att få komma till en sköterska för vikt och midjemått. Enligt dom är viktnedgången nu -42,8 kg. Enligt min våg (och den jag ska gå efter enligt dom) är det -43,9 kg. Midjemåttet är numera inte såpass stort att det är en ökad risk med det! Enligt sidor på nätet ska jag se upp med det men behöver inte oroa mig jättemycket, typ :) Det har minskat med 38,5 cm! Jag kan inte fatta att jag har varit så stor. Blodtrycket ligger numera på 110/70. Bra men lite lågt och det kan vara anledningen till att jag ofta blir yr när jag reser mig upp. Men som sagt, inget att oroa sig över! Skönt!

Läkaren kom och vi pratade lite. Alla prover var perfekta. Jag frågade om min trötthet, jag är ju så sjukt trött mest hela tiden! Han sa att efter en sån här op kan kroppen ställa sig lite på sparlåga. Min kropp har slutat att gå på sparlåga men eftersom jag har så himla mycket i min hjärna just nu stannar tröttheten kvar. Botemedlet var promenader. Han tyckte jag skulle skita i gymmet. Han vet att sjukgymnasterna säger att man ska gå på gymmet men han förespråkar promenader. 40 minuter varje dag motsvarar 3 pass på gymmet i veckan (har forskare kommit fram till). Så jag antar att jag ska börja gå nu, så kanske jag också blir pigg igen! Jag ska gå till gymmet igen, men koncentrera mig på att gå på bandet och simma till att börja med. Så småningom vill jag prova spinnig och kanske vattengympa men just nu är jag inte redo för att använda viktmaskinerna så det skippar jag.

Dietisten var som vanligt underbar. När vi satt oss ner sa hon: Ja, du är ju ganska mycket mindre nu än sist vi sågs! Jag blev förvånad att hon kom ihåg mig. Hon kom ihåg många saker om mig, lite förvånad faktiskt, men det är klart; är man underbar så är man ;)

Hon räknade ut att jag har gått ner 40% och deras snittnedgång efter ett år ligger på 30% så jag har gått ner mer än förväntat. Hon trodde att det kan vara en anledning till att min kropp kräver så mycket protein. Hon tyckte iaf att jag åt bra. Jag har ju kommit till en del insikter på senaste och har börjat att lösa upp lite knutar som har med maten att göra. Jag har tex kommit fram till att jag äter när jag har tråkigt. Eftersom jag inte kan sticka eller virka har jag börjat bygga med plusplus. Alex älskar att komma hem när det står hela arméer med gubbar och hästar och väntar på honom ;)

Om ett år är det läkarbesök igen. Då ska läkaren skicka remiss till bukplastik. Han kollade på magen idag och sa att om jag bara håller mig under bmi 28 skulle det nog inte vara alltför svårt för mig att få en operation. Han sa också åt mig att när jag pratade med plastiken skulle jag ta upp tuttarna och fråga om dom, för det var inte helt omöjligt att få igenom dom också. Jag är lite osäker om dom för jag tycker ju någonstans att det är en skönhetsoperation. Han tyckte dock inte att jag skulle tänka så för han förstod att det kunde vara jobbigt att minska så mycket som jag har. Nu tittade han ju inte på dom och han kan inte uttala sig men magen tyckte han absolut att han skulle skicka en remiss om om ett år. Det är ju inte jättekonstigt att den hänger ner till knäna (lätt överdrivet ;)) med tanke på hur mycket magen minskat och hur stor jag blivit varje gång jag varit gravid...

Jag är iaf väldigt nöjd med mig själv!

Återbesök

Idag är det dags att åka till sjukan för återbesök hos kirurgen och dietisten. Jag är nyfiken på hur proverna visar då jag misstänker att det kan vara lite si och så med dom. Jag har missat ganska många tabletter under hösten, jag har haft lite annat att tänka på... Just nu håller jag på att väga kläder här hemma, vilka väger minst! Haha! Dum i huvudet är man ;)

Ingen motivation

Jag har ingen motivation alls att sitta här och skriva. Jag är inte sugen på mycket alls just nu, det kommer väl snart hoppas jag :) Idag har jag och Alex haft en mysdag då skolan var stängd idag och Alicia var på dagis. Alex hjälpte mig på jobbet, han var så duktig :) Jag tror han uppskattade att få vara själv med mig ett tag, det blir ju inte så ofta att han får egentid med mig. Han älskar att komma ner till dagis, alla fröknar ska prata och kramas och han känner sig väldigt omtyckt :)

Idag fick jag veta

Idag fick jag veta att jag lever på halvfabrikat och potatis efter att ha lagt ut min matlista på nätet, haha! Personen hakade upp sig på fiskpinnarna för det är så onyttigt och hon hade minsann inte köpt det på fem år! Grattis, säger jag ;) Att potatismoset som är till dom är hemmagjort spelade ingen roll. Att tomatsoppan görs från grunden och inte köps på burk spelade heller ingen roll. Det fanns ju fiskpinnar med på menyn, åh herregud, nu dör både jag och mina barn i skörbjugg! Så alla ni barnfamiljer som ibland tar till fiskpinnar, gör icke det för det är en hemsk föda som dödar era barn... Mer eller mindre ;)

Inget kul

Det är inget kul att vakna av väckarklockan klockan 7 på morgonen och inse att det stämmer, jag har ju tvättstugan... Den här helgen har verkligen inte gett mig någon sovmorgon alls. I fredags fick jag gå upp och jobba, på lördagen kom ungarna tidigt och idag har jag tvättstugan. Jaja, nya tag nästa helg. Då är ungarna hos pappa igen och jag ska sova lördag och söndag ;)

Potatiskaka

Tänkte jag skulle säga hur jag gjorde.

Två stora potatisar, ½ gul lök, smör, salt och peppar.

Skala och riv potatisen. Skölj den. Skiva löken. Stek löken i smör. Blanda ner den sköljda potatisen, salt och peppar. Stek den i ca 7-8 minuter på varje sida. När jag skulle vända den la jag en tallrik över och vände upp och ner på stekpannan. Lät den sen glida tillbaka ner i stekpannan och stekte på andra sidan. Otroligt enkelt och jättegott!


Vår mat, vecka 2

Så var det dags igen då!

Måndag: Fläskkotlett, kokt potatis, sås

Tisdag: Falukorv, pasta

Onsdag: Tomatsoppa, mjukt bröd

Torsdag: Fiskpinnar, potatismos, ärtor

Fredag: Hamburgare

Lördag: Grillad kycklingklubba, ugnsrostad potatis

Söndag: Svamprisotto

Fortfarande är det frysrensning som gäller här hemma! Jag börjar se liite mellanrum iaf men eftersom jag är en jäkel på att köpa på mig nytt har jag köpt en hel del sen innan jul. Fläskkött brukar tex vara rätt billigt runt jul och det har hamnat en hel del sånt i frysen. Dags att inte spara det i all oändlighet känner jag ;)

Hat!

Hat är ett starkt ord. Men vet ni vad? Jag HATAR att vakna med en dundrade huvudvärk! Det känns som hela dagen blir förstörd :( Men nu kan det bara bli bättre! Om en liten stund borde mina älskade ungar komma hem igen! Det är ju inte FRedriks helg utan han tog dom bara tor-lör morgon för att han inte hade dom på nyår. Alex tyckte verkligen det var lyx att få åka hem till pappa två helger i rad. Att det inte är så förskräckligt långt till nästa gång, gospojken. Han saknar verkligen sin pappa...

Nu har jag inte skrivit några positiva på två dagar. Inte för att jag inte har haft något positivt utan för att jag somnat ifrån det och glömt bort det :) Just nu känns det som livet leker faktiskt! Det är läskigt hur upp och ner det kan vara. För bara 1½ vecka sen föll jag djupt igen och nu är jag långt över ytan igen. Jag har börjat att tänka på mig själv, något jag ALDRIG gjort förut och jag tror att det är just det jag behöver! Jag kan känna att livet faktiskt kommer att gå vidare, jag kommer att gå vidare och komma ut som en bättre och starkare människa på andra sidan!

Jag skrev ju tidigare att jag nu bara skulle bry mig om mig. Att jag vägrar att ha dåligt samvete över att jag inte orkar träffa nya människor. Det är där jag är nu. Jag är med mina vänner och min familj och det får räcka tills nu. Jag stressar inte vidare, det gjorde jag tidigare och hamnade i den djupaste svackan jag varit i. Nu är det jag som gäller. Jag känner mig så gräsligt ego men jag måste för min egen skull. Jag måste komma ur det här och då kan jag inte hålla på att tänka på att andra blir besvikna på mig.

Nu har mina ungar kommit så nu ska jag byta på Alicia (jag sa att han bara skulle lämna dom här eftersom det vart så tidigt så det är inte så att han brukar lämna Alicia med en smutsig blöja ;)), ge Alex frukost (samma sak där, lämna dom innan frukost när det blir så tidigt) sen ska jag sätta mig i soffan och gosa med dom! Jag funderar på om vi inte skulle plocka ner granen idag, det börjar nämligen ramla kulor här hemma nu, så det känns som det är dags nu, hehe!

Lite lyxigt :)

Jag fortsätter med lite lyxtema även idag med lite extra god mat! Oxfilé, potatiskaka och gräddstuvade trattkantareller. Jösses vad gott det var och jag har så det räcker till en lyxig lunch imorgon också :)


Mitt första försök att göra potatiskaka! Riktigt gott, det kommer jag absolut att göra flera gånger!

Lite nytt

Kände att det var dags att börja året med att få till en liten header där uppe. En ny start! Nu är det jag och ungarna som gäller. Det här är vårt år, MITT år!

Ang. lösen!

Jag kommer inte att stänga bloggen. Jag kommer att skriva "hemligt" väldigt sällan. Det är bara när det är något speciellt jag skriver där. Så ni som inte får lösen komemr att kunna följa mig precis som innan men inte läsa det allra mest privata :) Jag skaffade möjligheten att skriva med lösenord bara utifall att jag någongång behöver skriva av mig men som det känns just nu finns ingen anledning till det :) Så jag kommer fortsätta som vanligt :)

Vilken kväll det vart!

Igår kväll satt jag och agerade stalker på fejjan. Hittade vad jag sökte men som vanligt blir man ju bara besviken ändå, haha! Det hela slutade iaf med att jag åkte till Veronica som är hus- och hundvakt åt sin syrra. Dom har ett sånt stort bubbelkar utomhus och ett hus med bastu och grejer på tomten så jag drog med mig badkläder och åkte. Vi satt nog i badkaret i 1½ timma, gick in och bastade en gång mitti också. Hur mysigt som helst, värsta lyxen :)


Karet och fina Veronica :)


Vem fan behöver stranden i sommar? Jag kommer att hänga här, haha!

Jag ska försöka ta dit ungarna också, Alex kommer tycka att det är asläckert att sitta utomhus och bada! Tom så jag tycker att det är asläckert att sitta ute när det är minusgrader och mysa i ett stort bubblande bubbelbad :)

Nu ska jag åka och jobba en sväng och sen ska jag bara vara hemma och mysa hela dagen! Passa på att städa en del blir det ju också...

Till alla som fått lösen

Jag har bara skickat lösen men man måste ju ha namn också, det är Lotta, inte så komplicerat men jag glömde att skriva det i mejlen men nu vet ni ;) Alla som bett om lösenordet ska ha fått det så har ni inte fått det så säg till så skickar jag igen :)

Lösenord

Jag har länge velat ha möjligheten att skriva lösenordsskyddade inlägg och nu visade Linda mig hur man kan göra. Smart, att jag inte tänkt på det innan :)

Eftersom det funkade bra så kommer jag att börja lösenordsskydda vissa inlägg. Inte ofta men ibland. Skriv i kommentarerna och lämna din mejladress så mejlar jag ett lösenord! Eller mejla på [email protected]. Alla kanske inte får lösenordet men då är det bara att acceptera :)

4/1-12

¤ Jag stod emot det enorma suget att köpa en lakritspipa när jag var i kiosken (om jag bara fick äta en sak för resten av livet skulle det nog vara lakritspior, det är verkligen det bästa som finns och jag har annars svårt att stå emot!)

¤ Bägge ungarna åt ordentligt med mat, jag älskar deras nya tallrikar med fyra fack som separerar maten så inget rör varandra, det funkar för dom bägge två :)

¤ Alicia gick direkt till en ny fröken på dagis. Det är så skönt att hon trivs så bra för from nästa vecka går hon heltid och jag kan iaf släppa skuldkänslorna lite när jag ser att hon älskar att gå dit!

Inget spännande alls

Idag har det verkligen inte hänt något kul alls. Det har varit en seg dag med inte så mycket jobb och då blir det lätt trist. Jag kände dessutom att jag behövde vila lite så det har jag gjort :) Det ska bli intressant att se hur alla prover är på onsdag när jag ska till läkaren igen. För jag känner mig så himla trött och är yr väldigt ofta så det är nog dags att få lite provsvar...

3/1-12

¤ Jag stod emot att åka och köpa en grej som kostade en hel del som jag helt plötsligt fick för mig att jag skulle ha, mycket nöjd med mig själv ;)

¤ Jag vann 600,- på Lensway, jag la till lite pengar och har snart ett tredje par glasögon :)

¤ Alicia åt fiskpinnar, potatis och min hemgjorda remouladsås så jag började misstänka att det skulle börja spruta ur öronen på henne :)

Veckohandla

Jag ligger lite väl mycket i fas känner jag, idag veckohandlade jag för nästa vecka ;) Idag gick det på 360,- men då köpte jag kattsand som kostar 111,- (räcker i 3 veckor) och kaffe för nästan 100,- Jag skulle köpa falukorv som var på extrapris för 15,- men då vissa ringar gick ut i övermorgon så var det halva priset på dom. Så jag betalade 15,- för två ringar falukorv. Jag och ungarna äter en halv ring/mål (och då räcker det till lunch till mig) så varje mål kostar oss nu 3.75,- sånt gillar jag :) Nu sitter jag och fnurlar på vecka 3 mat, känns som jag går händelserna lite i förväg ;)

Blodprov

Nästa onsdag ska jag till kirurgen på ettårskontroll och idag var jag och tog prover inför det. Jäklar vad kaxig jag känner mig numera. När jag väntade Alex var jag så rädd för nålar att jag satt och stortjöt när dom skulle ta ett stick i fingret och två sköterskor och en läkare var inblandade i provtagningen. Nu kan jag tom titta när dom sticker in nålen. Operationen fick mig att vänja mig vid nålar eller nått för då stack dom mig ju hela tiden. Nu är det bara att hoppas att alla prover är bra också. Det är närmare 50-60 olika saker dom testar för så det är ju många grejer som kan vara dåliga men förhoppningsvis visar allt bra :)

2/1-12

¤ Alex har äntligen sällskap av klasskompisar på fritids och är glad igen! (han var ensam förra veckan från sin klass :()

¤ Jag promenerade fram och tillbaka till dagis och lämnade bilen, jag är igång ;)

¤ Jag fick mig ett långt och varmt bad på kvällen, det händer inte varje dag!

Utmaning!

Efter jag köpt Alex andra kamera så fanns det inte så mycket pengar kvar på mina konton. Det var ju inte heller något jag räknat med, jag tog den på krediten och ska betala den nästa månad. Men nu vart jag sugen att försöka klara mig på det som finns kvar ändå. Blöjor och välling finns så det är bara mat som behövs. Med lite planering ska jag klara det. Jag har ändå ganska mycket kvar så det ska räcka. På väg till dagis idag så funderade jag på vad jag kan tänkas behöva köpa till mig och barnen och kom fram till att ingen av oss behövde någonting. Skönt det för då kan jag ta alla pengar jag har kvar och lägga på mat!

Maten för den här veckan är redan inhandlad. Det som behövs är ju lite mjölk och pålägg under veckan. Och till nästa vecka har jag redan skrivit matlista och inköpslista och sen är det bara två veckor kvar så det ska nog gå om jag faktiskt skärper mig lite och inte handlar för att jag kan som jag brukar göra. Jag har bara 6 kaffekapslar kvar men det är en om dagen resten av veckan och det får räcka, jag har faktiskt vanligt kaffe och det funkar ju det med, jag är bara bortskämd och dricker 2-3 latte om dagen ;)

Lever jag snålt en månad är jag tillbaka på noll igen. Kan sätta in extra på mina lån så jag snart blir av med dom, jag ska kämpa på för att klara det :)

Ny kategori!

3 positiva! Varje dag ska jag skriva 3 positiva saker som hänt under dagen. Nu jäklar ska jag bli mer positiv!

1/1-12

¤ Jag hade en underbar nyårsafton med underbara vänner och superb mat!

¤ Jag tog tag i spisen och fläktfiltren.

¤ Hummern jag åt till middag var jävligt god!



Mat vecka 1

Då är det dags igen då. Nu ska jag verkligen försöka få ner vårt matkonto till ett minimum. Vi äter inte så mycket här hemma eftersom jag också äter som ett litet barn. Jag borde kunna få ner vårt matkonto ganska rejält och ändå äta bra och varierat! Jag vägrar att snåla på maten, jag tänker inte sitta och äta bönor och linser varje dag men jag behöver å andra sidan inte heller äta ekologisk oxfilé varje dag heller ;)

Här är nästa veckas mat! Skåpsrens så det skriker om det :)

Mån: Köttbullar, pasta
Tis: Fiskpinnar, kokt potatis, remoulad
Ons: Prinskorv, stekt potatis
Tor: Kyckling i röd curry, ris
Fre: Oxfilé, potatisklyftor
Lör: Köttfärssås, pasta
Sön: Lasagne

Nu när det är skåpsrens som gäller så det blir lite enformigt med tillbehören, dvs pasta och potatis flera dagar i rad men det är okej för oss :) Till maten blir det såklart grönsaker också. Gurka, morotsstavar och sommargrönsaker är det som finns hemma just nu.

Nu så!

Nu är det nya året här. Året som ska bli mitt år! Känns helt galet att det redan är 2012! Varför ska tiden gå så himla fort? Men å andra sidan känns det skönt. Ett nytt år, en nystart för mig! From nu är det jag och barnen som gäller! Imorgon kickar alla nyårslöften in, spännande att se hur länge jag håller mig, haha!

Det började ju bra med det ekonomiska då jag faktiskt fick en taxi mitt i natten och eftersom nissen som körde inte visste hur han skulle fästa fast Alicia var mätaren uppe i 100,- innan vi ens lämnat stället. Jag klagar inte, jag är bara glad att jag lyckades få tag i en bil. När jag åkte så stod det på hans display hela tiden att nu tar dom inte emot fler beställningar, dom skulle försöka ta sig ut i ytterområdena och börja beta av kön för på så sätt skulle dom tjäna mest pengar. Så jag måste varit en av dom sista som lyckades få tag i en bil på telefon!

Det betydde att vi kom hem rätt tidigt. Jag ringde redan 00.15 och strax därefter kom bilen. Jag mådde inte så bra, dumping delux kan man ju kalla det. Pannacotta och glögg är gott men ack så dålig jag blev. Jag tog nog 2 tuggor för mycket av pannacottan tror jag. Men det är ju så himla svårt när det är så jäkla gott :) För Alicias skull var det rätt skönt att vi kom hem när vi gjorde. Hon höll sig vaken hela vägen hem men somnade innan huvudet ens landat på kudden. Hon visade klart och tydligt för mig när vi kom hem att det var dags för blöjbyte och sen sängen. Hon sov till strax innan 10 imorse och vaknade surare än surast för att det inte fans chips hemma, knasiga unge!

Idag ska jag städa lite här hemma. Så jag kan få börja det nya året med ett rent och fint hem, underbart! Det kan behövas för här ser det ut som ett bombnedslag av värre slag just nu! Funderar på om jag inte ska klippa ner granen också, den börjar sloka lite i grenarna, inte så fint... Men huvudsaken är att det inte ligger grejer överallt iaf...

RSS 2.0