Internet

Jag har varit och fixat lite mobilt internet. Det går inte fort men det går :) Så nu kan jag kanske ladda upp lite bilder som ni kan få se också :) Inte just nu dock för Andreas flåsar mig i nacken och vill också surfa :)

Vi har det bra här på landet. Har dåligt m...

Vi har det bra här på landet. Har dåligt med mottagning så det blir inte mycket bloggande. Ska jag vara ärlig är det rätt skönt att bara strunta i det :) Igår var vi på Gekås. Vi missade massor med saker och även om det vart dyrt igår planeras en resa till under semesterns lopp. Jag fick iaf tag i vinterkläder till ungarna och en skitsnygg jacka till mig. I MEDIUM! Large såg bylsig ut sa Fredrik, kändes mycket bra faktiskt :)


Klart!

Nu är bilen färdigpackat inför morgondagens semester. Halva skuffen är fortfarande tom och vissa saker kommer vi att lämna kvar där nere sen så det blir ännu mer plats när vi ska hem. Det är ju bra så vi kan handla massor på Gekås ;) Jag fattar faktiskt inte varför det är så lite grejer vi har med oss. Okej att mina kläder tar bra mycket mindre plats men ungarnas väska är mindre full i år än förra året och bägges deras kläder är ju större. Jag kanske insett att vi inte ska åka till världens utkant utan faktiskt bara 40 mil ;)

Skillnaden på mina kläder är ju inte bara att dom är mindre utan även att jag inte måste släpa med mig alla mina arbetströjor. Förut var det det enda jag var bekväm i, nu kan jag ha vanliga toppar och inte tycka att det känns stelt och jäkligt. Förbannat skönt!

Jag kommer att försöka uppdatera även på semestern så överge mig inte nu! Men mottagningen där ute på landet är inte den bästa men ibland går det att komma in på internet (om jag kommer ihåg hur man gör med kontantinternetet dvs).

Borde packa...

Vi åker imorgon bitti. Ungarnas kläder, alla handdukar och jackor är packat. Thats it! Tycker ni attd et är dags att börja packa på allvar kanske?

Är det sant?

Var in på Team Sportia i Kungens Kurva för att kolla lite innan vi åkte hem från Heron. Jag såg några snygga regnställ som jag ville prova. Började med den i 42. Den ar alldeles för stor. Tog den i 40, den satt perfekt. Sen var jag ju tvungen... Kunde jag ha 38 kanske? Kan jag ens få igen den? Nej, det kan jag inte få men jag måste prova. Men tamejfan så gick den på! Helt sannslöst. Den var för liten och satt således inte snyggt alls men den gick igen! En 38? Vad hände?

Mitt nya jag ;)

Idag var jag för att färga ögonbrynen för första gången. Jag ångrade mig att jag inte beställt färgning av fransarna också men hon frågade mig om jag ville ha det gjort så jag tackade och tog emot. Blev lite panikslagen när färgen till fransarna var knallblå! Men det var bara djupet i färgen, dom skulle bli svarta och det vart dom, tack och lov :)

När jag kom hem tittade Alex på mig så jag frågade om jag såg konstig ut. Han tittade länge på mig och funderade på vad han skulle säga och tillslut så sa han: Men mamma, kolla dig i spegeln! Så ja han tyckte det såg konstigt ut... Frågade Fredrik som också konstaterade att det såg konstigt ut. Jättekul, verkligen... Troligen måste vi alla bara vänja oss lite :)

Och så två bilder då. Jag var tydligen extremt arg och väldigt ointresserad på bilden jag tog innan jag åkte för jag ser gräslig ut, haha!


Jag kanske mest var trött för det var jag :)


Såhär ser jag ut nu. Jag känner mig som en clown men jag kommer väl att vänja mig :)

Lite kort kanske?

Vill ni se några kort, insåg idag att det var länge sen jag la upp några kort och det behövs ju för att liva upp det hela :)


Ser ni rådjuret? Nä, knappt jag heller men det är där. Det ser ut att stå ganska långt borta men i själva verket stod det bara kanske max 5 meter från mig. Det stod lugnt kvar medan jag tog upp kameran (mycket försiktigt och långsamt) och tog ett kort. Sen lunkade det sakta iväg.


Två fiskmåsbebisar som vi såg när vi gick från affären.


Den tredje ungen var lite modigare och gick på äventyr :) Så sjukt söta men det gäller att passa sig så inte mamman kommer och vill "hälsa" :)


Gjorde mig iordning för en liten date inne i stan igår med Fredrik och hans jobbarkompisar Viktor och Malin (och ungarna). Alicia fick roa sig i köket för att låta mig fixa håret. Och roa sig det gjorde hon ;)


Här är min mat från igår. Biff black & white. Jättegott! Inte så mycket sås heller som dränkte allting, perfekt! Jag åt upp 3/4 av köttet och några pommes, sen var det stopp.


Här är Fredriks "lilla" hamburgare. En dubbel cheese och baconburgare. 360 grams nötkött och han åt upp det, helt galet! Lite skillnad mot mina portioner ;)


Team A! Med lite J på flanken;) Alex, Anton, Alicia och lilla Jojo (Annelis brorsdotter). Och så snygga jag också då ;)

Det tog inte en timma

Det tog närmare två att göra klart inne i sovrummet men nu är det färdigt. Det var ju inte ens jobbigt så jag fattar inte varför det inte är gjort innan. Jag bara funderade ut en plan på hur jag bäst skulle organisera det hela och så gjorde jag det. Så jävla skönt!

Sen drog jag ihop bäddsoffan och plockade upp Duplot som ungarna hade haft krig med. Det känns så jävla skönt att vi faktiskt kommer att åka ifrån ett städat hem. Det är bara ungarnas rum som Alex har rivit fullkomligt kvar men det får han och Fredrik ta i veckan för nu har jag gjort mitt :)

Det finns snällt folk!

Stället stod kvar när mamma och pappa kom hem. Eller det stod inte kvar på samma ställe men någon smart och snäll människa hade gömt undan det lite så ingen skulle sno det. Det trodde jag faktiskt aldrig :) Det här kanske är ett varsel att semestern kommer att bli toppen? Fint väder tom?

Irriterande!

Min mor kläckte den smarta idén att vi skulle prova att sätta barnvagnschassit på cykelstället man sätter på dragkroken eftersom vi ändå ska ha det med oss till Alex cykel (vi behöver mycket plats i bilen misstänker jag och chassit tar mest plats). Jag hämtade deras ställ i tisdags eller onsdags. Det var varmt och kladdigt, Alicia var sjuk och jag var trött efter att ha burit både stället och Alicia från mina föräldrar till bilen. I vanliga fall kan man parkera precis utanför men inte just nu då dom asfalterar om deras gata så jag fick ställa mig en bit ifrån och således var jag halvdöd. Så vad händer? Jo, såklart glömmer jag stället på gatan. Det lär inte stå kvar men dom skulle kolla när dom kom hem iaf. Så jävla irriterande!

Så det får nog bli så att Fredrik får släpa hem ett från jobbet. Det är inte dyrt med hans rabatt men ändå, jävligt drygt och pinsamt att behöva säga till morsan och farsan att man klantat sig och slarvat bort deras grejer.

Ta sig ork

Jag och Fredrik är båda två ganska lata. Ingen av oss orkar ta tag i saker här hemma vilket gör att det alltför oftast ser ut som ett helvete här hemma. För ett tag sen fick jag något dunderryck och rensade och fejjade. Inte nu längre. Vårt sovrum går just nu inte ens att sova i för det är fullt med grejer efter min senaste rensarnojja. Förstår ni hur värdelösa vi faktiskt är :) Idag ska jag dock ta tag i det här och när lillstrumpan sover middag ska jag börja rensa. Jag vet hur det slutar. Det tar en timma och sen är det klart och jag undrar varför i helvete jag inte gjort det tidigare... :) Det ska iaf bli klart tills vi sticker på semester, det är ett som är säkert :)

Lek

Idag tar vi oss till Fruängen och möter upp Anneli, Anton och Antons kusin Jojo (och möjligen någon mer, det blir en överraskning för oss alla :)). Egentligen skulle vi ha gått och badat men det är ju inte direkt badväder ute idag tyvärr. Istället tar vi oss till Fruängen och en parklek där. Det ska finnas plaskdamm där så då kan ungarna bada lite ändå. Semestermys på hög nivå med andra ord! Jag gjorde pastasallad till alla igår så det blir som förra sommaren då vi hängde på stranden hela dagarna. Hoppas bara att det spricker upp liiite iaf!

Läs!

http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/

Kalla mig jättegärna långsam men det finns en anledning till att jag håller hastigheten. Det värsta jag vet är folk som inte kan hålla 30 på 30-väg. Det finns en anledning till att det är 30! Senast för några veckor sedan var det en övningsbilist som låg i 30 på en 30-sträcka här i närheten. TVÅ bilar körde om övningsbilen, precis utanför en förskola! Varför har man så jävla bråttom? Är det viktigare att komma fram fort än att göra det lite säkrare för barnen som går på alla förskolor/skolor? Här hos oss är det 30 nästan överallt och jäklar vad det retar folk! Varför? Varför har man så bråttom?

Om alla någongång fick uppleva hur det är att ha en nårstående som på ett eller ett annat sätt skadats av bilar skulle det nog se annorlunda ut. Jag vet vad en bil kan göra mot en människa, jag har upplevt det två ggr. Snälla kör försiktigt, bilar är hårda...

Bara 3 dagar kvar!

3 dagar till ska Fredrik jobba sen är det 4 veckors underbar semester för vår del. Toppenbra känns det kan jag lova :) Vi kommer åka iväg till Fredriks föräldrar (för eventuella tjuvar, gör er icke besvär, folk i huset har stenkoll på vår lägenhet, grannsamverkan funkar verkligen till fullo här! Vi har fullt med poliser som bor i vårt hus så nää, det är ingen bra idé att försöka gå in här). Jag ska försöka blogga, i år kanske internetmottagningen är lite bättre där ute på landet, det vet man aldrig :)

Jag tycker att vi kan få ha bra väder i år! Föregående år har det varit skitväder. Vi behöver fint väder nu! Jag orkar så mycket mer i år och har massor med saker jag vill göra. Köpa massor vattengevär på Gekås tex så vi kan ha ett ordentligt vattenkrig nu när även jag kan springa! Jag vill bada, massor! Så snälla vädergudar, le mot oss i år :)

En köttbulle *lycka*

Lycka är när ens barn som inte ätit på flera dagar äter en hel köttbulle och några makaroner till lunch :) Man blir glad för så liten när ens barn inte äter! Idag har hon redan ätit 170 ml välling också. Alla kcal är välkomna :)

Min lilla sjukling

Hon har iaf sovit hela natten inatt men är fortfarande mycket trött. Måste ta och väcka henne snart och försöka få i henne lite vätska. Det är bra att hon sover men kanske inte dygnet runt, hon måste ju äta ibland iaf! Det var iaf skönt att hon sov. Jag trodde att jag skulle få sova men Fredrik låg på mitt täcke så jag har sovit skit för jag har legat och frusit, jag minns att jag har vaknat massor med ggr och varför jag inte någon utav dessa ggr försökte att få mitt täcke är för mig en gåta. Lite av en martyr i sömnen kanske ;)

En ilsket röd hals

Det blev en tur till lättakuten för vår del idag. Alicia bara skrek och skrek och inget hjälpte. Jag konstaterade att hon hade ont så vi åkte. Och ont har hon sa doktorn. Ingen halsfluss men iaf en elakt röd hals med blåsbildning, inte konstigt att ungen inte äter! Idag har hon ätit 0,5 dl välling och en piggelin, inget mer. Jag försöker med allt men inget går ner. Doktorn ordinerade piggelin så nu har vi frysen full, jätterolig medicin tyckte Alex när vi gick ut från akuten med glassen doktorn gav ungarna :)

Matlista

Den här vecka är det frysrensning som pågår. All mat är tagen ur frysen, det enda som behöver inhandlas är bröd och mjölk. Jag som brukar säga att vi inte har något hemma fick tänka om lite :) Nu är det sommarlov så det fick bli dubbelt upp med lunch också. Mycket köttbullar blir det men det är enkelt att ha som lunch på sommaren tycker jag :) Ifall nu jäntan blir frisk så kan det mycket väl ändras och bli pastasallad att ta med ut men det lär väl knappast ske gissar jag... :(

Måndag
Lunch: Köttbullar, makaroner
Middag: Fiskpinnar, potatis, filsås

 

Tisdag
Lunch: Baguetter med pulled pork och grönsaker
Middag: Fläskfilé, pommes/klyftor (slattar från frysen), bea

 

Onsdag
Lunch: Köttbullar, makaroner
Middag: Köttgryta, ris

 

Torsdag
Lunch: Köttgryta, ris
Middag: Falukorv, stekt potatis, ägg

 

Fredag
Lunch: Spagetti carbonara
Middag: Kycklinggryta, nudlar

 

Lördag
Lunch: Kycklinggryta, ris
Middag: Kött, potatis, sås

 

Söndag
Lunch: Bulgarisk linssoppa, bröd
Middag: Ostkorv, pastasallad


Ännu mer feber

Här har det varit ännu en natt i feberns tecken. Skitskoj, verkligen... Jag är inte det minsta trött av att aldrig få sova hela nätter... Bara lillan blir frisk snart så vi kan komma ut och göra saker. När hon har 40° feber känns det inte så bra att släpa med henne till stranden om man säger så :(

Underbara sjukor

Jag älskar sjuka barn. Eller inte så mycket... Inatt vaknade Alicia och skrek och skrek. Hon var het som en kamin så vi gav henne Alvedon och tillslut somnade hon om igen. Jag är jättepigg just nu... Igår när hon skulle sova gav jag henne välling som vanligt men hon ville inte ha, inte heller inatt har hon velat ha välling så nu misstänker jag att det är nått med halsen. Får se när hon vaknar om hon äter lite välling, annars blir det en tur till VC under dagen om vi får en tid...

Gekås!

Nu sitter jag och skriver inköpslista inför trippen till Gekås. I år ska jag dit och kolla. Jag kan ju behöva lite nya kläder om man säger så. Byxlådan gapar skrämmande tomt just nu. Ett par 3/4-byxor, ett par shorts och ett par jeans.- Jeansen är i storlek 48 och eftersom jag har växt krympt) ur 44 kan ni ju tänka er hur snyggt dom sitter ;) Jag försöker att skriva ner vad jag kan tänkas titta efter när vi är där. Lite nya underkläder skulle inte heller vara fel. Dom jag köpte när jag väntade Alicia är inte så snygga tycker Fredrik, det är som vingar i bak för benen är så vida, jag tycker mest det är kul att reta honom genom att gå runt och flaxa med vingarna *skrattar* Förstår inte varför han tycker jag ska köpa nya. Det är iofs lite jobbigt när man bara går och trosorna åker ner till knäna för att dom är så stora, haha!

Jag läste på en tråd på Familjeliv att vinterkläderna har börjat komma in, jag hoppas det finns overall och byxor+jacka till ungarna, det vore ju perfekt! Jag har bara hört bra om deras vinterkläder och om inte annat så kan man ju ha extra på dagis/fritids.

Det ska bli spännande att se hur vi ska få hem allt sen... Vi brukar ju åka ner till stugan med full bil och ska vi dessutom handla där nere lär det ju bli spännande. Jag har iofs planerat för att inte ha vagnschassit inne i bilen utan ha det på taket på vägen hem. Vad gör man inte för att få shoppa lite extra ;)

Överviktig!

Ställde mig förväntansfullt på vågen imorse och JAA! jag lider inte längre av fetma utan är endast överviktig! Mitt bmi ligger just nu på 29,8. Inte så himla långt kvar till ett normalt bmi heller. Känns helt sjukt! Den här veckan har jag gått ner 1,1 kg så nu är det sammanlagt 33,4 kg jag gått ner. Det är faktiskt skitmycket om jag får säga det själv :)

Jag klarade tack vare detta mitt mål inför semestern. Nästa mål är att klara semestern utan att gå upp ens ett hekto. Det borde inte vara några problem tycker jag, jag kommer ju inte göra något annorlunda där som här. Snarare tvärtom. Där är det lättare att komma ut och röra på sig då farmor mer än gärna tar ungarna medan jag går ut och går eller joggar. Är det fint väder lär det väl bli en del badande också!

Pulled pork!

För ett tag sen vart jag utvald av Buzzador att buzza stekpåsar från Knorr eller nått sånt (jag ska skriva ett inlägg om det med snart så då berättar jag mer om det). Jag har innan inte vågat prova stekpåsar iom att vi har gasugn och den funkar ju inte riktigt som vanliga ugnar. Nu var jag ju dock tvungen att prova och det funkade super! Det är svårt att få jämn värme i ugnen och det blir ofta torrt när man steker i ugnen. Med stekpåsar funkar det dock superbra!

Därför vart jag sugen på att prova Kryddburkens recept på Pulled pork (fast i egen tappning som vanligt). Jag har ingen gryta och känner inte ritkigt att jag vill köpa en endast för detta ändamål och dessutom är inte ugnen bara sjukt konstig med värmen utan har även ett mycket mysko mått så jag hittar bara små som passar och då funkar det ändå inte.

Men iaf. Idag gjorde jag det och jäklar vad gott det vart! Idag åt vi det i tacobröd men nästa gång blir det nog rostad potatis eller ris till, det blir nog ytterligare lite godare!


Det här masserade jag köttet med! Det är rapsolja, ketchup, 3 klyftor vitlök, chilipulver, svartpeppar, salt, socker och balsamico. Inga speciella mått utan jag lät smaken styra. Jag vet att det kanske inte hjälper er men testa er fram! Ungefär lika mängder olja och ketchup och sen bara blanda i lite här och där :) Ner i stekpåsen och på med en liten skvätt vatten. Min karréstek jag använde var på nästan 1½ kg.

Sen fick köttet stå i ugnen i en stekpåse på 150° i 5½ timma. När det stått där och gottat sig så pass länge var det bara att ta två gafflar och dra isär köttet med. Det vart en enorm hög med gott, saftigt och supermört kött. På med stekskyn för att göra det ännu lite saftigare och sen var det bara att servera!


Här är högen med kött. Dom brända bitarna är godast *tipsar*


Här är den färdiga middagen! Till köttet hade vi sallad, gurka, majs, paprika, lök, avokado, tomat, fetaost och kebabsås. Imorgon blir det rester i form av en sallad för min del, jag kan bara gissa men det är nog ändå godare då ;) Det här tänker jag absolut bjuda gäster på, enkelt för det står i ugnen och sköter sig själv och satans gott när det väl är klart :)

Lugn dag

Idag har det varit lugn här hemma. Fredriks kompis Anders kom hit och med sig hade han Elin också. Det var Alex som skulle firas och han fick ett spel till sitt DS, mycket nöjd unge :)

Alicia är lite febrig och dann idag men hon har varit runt och lekt som en tok med Alex här på eftermiddagen så hon lär iaf sova gott :)

Det finns inte så mycket att skriva. Jag har handlat, kul va :) Fredrik är på möte nu men han kommer väl snart hoppas jag. Han måste komma innan 21 för annars skulle han få se vad som skulle hända sa Alex ;) Han är ungefär lika trött som jag på alla möten. Men snart är det semester :)

Sommarlov!

Idag börjar ungarnas riktiga sommarlov! Jag kommer vara hemma nästa vecka med dom och veckan efter det går Fredrik också på semester. Mysigt värre :) Nu hoppas vi bara på fint väder så vi kan sitta på stranden en del. Alex har efter några veckor på fritids i finvädret blivit ett riktigt vattendjur och vill inte till Personnebadet (som är ett gratis poolbad bara 10 minuter härifrån) som jag hade pplanerat utan vill till sjön. Lite jobbigare för min del men å andra sidan känns det tryggare för då kan han gå och leka i vattenbrynet själv medan jag sitter kvar med Alicia. Vi har dessutom iaf tre parklekar inom gångavstånd som har plaskdammar så vi är egentligen rätt bortskämda. Jag skäms nästan att vi inte uppsökt alla dessa alternativ tidigare. Å andra sidan har jag aldrig kännt mig bekväm runt en massa människor så det är väl kanske inte så konstigt egentligen.

Igår rensade jag lite i sovrummet. Jag hittade flera av dom jeans jag hade när jag började min resa. Jag blev kraftigt chockad av hur stora dom var. Jag blir chockad varje gång trots att jag mycket väl vet att jag var stor. Kanske blir det extra chockerande eftersom jag fortfarande känner mig enorm vissa stunder! På alla korten jag sett från midsommar tycker jag att jag ser jättetjock ut. När jag kollar på korten ser jag ingen större skillnad mot förra året. Jag VET att det är skillnad men jag ser den inte... Det är den jävla dubbelhakan som spökar... Jaja, jag bjuder på en bild iaf, en bild jag gillar. Mest för att det är jag och barnen, det finns tyvärr alldeles för få kort med mig och ungarna för jag gillade inte att vara med på kort...


För engångs skull ser jag inte bara tillgjord ut och att lyckas få alla tre att titta in i kameran är ju en rätt otrolig bedrift faktiskt :) Tack Anneli för det kortet :)

RSS 2.0