Lite lagom trött...

Inatt vid 3.30 vaknade Alicia och gjorde morgon. Hon skulle upp och gå ut från rummet om det så va det sista hon gjorde. Tillslut stängde jag sovrumsdörren, hon vart skitsur men somnade tillslut om. Lite trött... ja...

Alex gick med kompisen H efter skolan. Perfekt för honom :) Jag och Alicia passade på att köra lite skåpsrensning och gjorde en omelett med potatis, skinka, brie och tomater. Mycket gott faktiskt! Och jäklar vad mättande!

Ikväll har jag lite fakturor som måste skrivas, jätteskoj, det är verkligen min favorit... Vad jag klagar idag känner jag ;)

Nya krafter

Nu är det dags att jag börjar ta hand om mig själv! Jag sitter och väntar att VC ringer upp, jag ska be om en kuratorkontakt. För att orka hjälpa barnen med allt dom går igenom måste jag orka själv och som det är nu håller jag mig knappt över ytan. Nu börjar jag att tänka på mig själv och vara lite ego. Fredrik är ju duktig på att vara ego så nu är det min tur! Skillnaden är att jag inte har några planer på att strunta i barnen under tiden...

Borta

Krampen är borta *pust* Jag somnade med världens värk men vaknade smärtfri och hade dessutom gått ner 3 hg, haha. Jag blir hemma med Alicia idag med men imorgon får jag nog lov att gå, jag har redan varit hemma i en vecka och hon är egentligen inte sjuk nog att vara hemma längre. Läkaren sa också igår att hon kunde gå såfort hon var pigg nog och jag tycker att hon börjar närma sig det nu... Hon behöver komma till dagis för jäklar vad trist det är här hemma just nu tycker hon...

Det är mycket nu

Jag har fortfarande ont i magen. Åt lite och det började om. Till middagen satt jag och ungarna och åt och det började krampa igen. Nu vet jag inte ens om jag vågar äta mer ikväll men jag är ju hungrig eftersom jag knappt ätit nått alls idag... Det är jobbigt att inte kunna visa det för Alex heller. Just nu är han så himla rädd för att han ska bli sjuk så man måste hålla fullkomligt tyst om att man mår dåligt.

Det är mycket som snurrar i min skalle och det märks. Jag måste tänka mer på mig själv men det är svårt när man har Alex som mår så dåligt nu. Helgen kommer att gå åt till att städa och rensa inne i ungarnas rum. Nu är jag envis, nu ska det bli ordning här hemma! Städskåpet fixade jag igår. Om jag säger såhär: TVÅ sopsäckar med skräp vart det från det skåpet. Helt sjukt! Nu är det bara linneskåpet och mmin garderob kvar sen är garderoberna klara här hemma. Men som sagt, i första hand är det ungarnas rum som ska rensas. Som det ska rensas :) Jag känner att det är ett sätt för mig att börja må bättre igen. Jag vill ha ordning! Jag försöker vara duktig och plocka upp allt efter Alicia på kvällarna för att verkligen inte falla tillbaka i gamla hjulspår igen. Det vore så himla skönt att få lite ordning här hemma!

Ont i magen

Jösses vilken kramp i magen jag har! Jag har haft ont sen lunch och även om det blivit bättre är det inte bra än. Men det löser sig nog snart :) Jag ska prova att äta lite igen för jag tror nog att det är det som behövs om jag ska vara ärlig. Har med mig sallad hem som jag började att äta på när det krampade i magen så den ska jag hugga in på nu :)

Spännande inlägg va? Riktigt känner hur ni antecknar ;)

Första advent

Så var dagen här när man ska tända ljus och sätta upp ljusstakar och allt sånt. Förra året hade vi inget uppe men i år skulle det bli annat. Jo lite annat har det blivit. Det har kommit upp en ljusstake i köket och adventsljuset har blivit tänt när vi åt middag men mer än så är det inte än så länge. Som vanligt hittar jag bara hälften i röran på vinden.

Jag vart så sugen på julmat så jag fixade lite vört, skinka, köttbullar, prinskorv och en burk sill. Sen satt vi och åt lite enkelt julbord bara. Alex älskar vört och skinka och åt 4 (!) mackor! Galning!


Alex tänder första ljuset!


Lite julbord.


När man är opad är man billig i drift ;) Gott var det iaf!

Betalat räkningar

Jaha då är månadens tristaste avklarat! Jag hatar det verkligen! Jag hoppas snart att det kommer att lugna ner sig på räkningsfronten för jag tycker det är skittrist att nästan alla pengar drar iväg på räkningar vareviga jäkla månad! Eftersom jag lät kortet glöda lite för mycket häromdagen är det mat som gäller nu :) Ja och lite flyttkartonger till alla grejer här hemma som ska lagras på vinden. Och en ny datormus är vi i extremt behov av, den som finns nu funkar när den själv vill och det är sällan!

Här hemma är det golfturnering just nu. Alex har byggt upp en bana som Alicia förstör till hans stor fasa, inte alltid så lätt med en lillasyster inte!

Toys r us

Jag började morgonen med att vakna och inse att jag var ensam! Inte ett endaste barn i sängen, jag hade fått sova ut, helt otroligt skönt :) Jag hörde små tassande fötter och att toadörren öppnades, sen tändes det i vardagsrummet och jag insåg att lilleman gjort  morgon så jag gick upp. Eftersom Alicia sov vidare rusade jag ner i tvättstugan och slängde in tvätt innan hon vaknade, enklast så.

När tvätten var klar åkte vi till Toys'R'us, mötte upp Anneli, Thomas och Anton för att byta Alicias dammsugare hon fick i present av dom eftersom den var trasig. Vi gick runt lite därinne, jag hittade två grejer till Alicia till jul. Hon vart helt galen när hon såg den stora kartongen och sen inte fick leka med den direkt! -Titta noga nu gumman för du ser den inte igen innan jul ;)

När vi skulle åka hem såg jag att Lekia öppnat i kurvan så jag rusade in för att kolla om dom hade Ghost Attack till Alex och jag fick lägga undan ett tills på måndag. Jag var på vippen att köpa det redan nu men jag ville inte riskera att han skulle förstå... :) Fredrik och jag köper julklappar ihop i år. Vi vill inte att det ska bli någon tävling såhär direkt om vem som köper bäst grejer. Jag handlar för jag har mest tid och vet nog mest vad dom önskar sig, jag lägger sånt på minnet mer än Fredrik.

När vi handlat lite mat på Coopen så åkte vi hem och har bakade pepparkakor. Jag hade lovat Alex att det skulle göras idag så det var bara att stå sitt kast ;) Jag har verkligen inte tålamod till det, jag blir tokig av att stå där och kavla och hålla på. Allt går ju liksom så mycket fortare när jag gör det själv ;) Måste jobba på det känner jag :)



Efter det har det bara varit tråkigt. När Alicia lagt sig plockade jag upp alla hennes grejer, sen bestämde jag mig för att städa under soffan (kors i taket). Det hamnar så mycket grejer där under och förut har det tagit bra lång tid innan jag gjort nått åt det så jag kände mig riktigt duktig ;) Så då förstår ni hu tråkigt vi har det här hemma idag ;) Nu ska jag nog knäcka en flaska årgångsglögg och smaka. Vi har ju bakat pepparkakor så det måste man ju nästan göra då eller hur ;)

Lite shopping

Lite shopping vart det idag. Lite lagom faktiskt :) Alex fick kläder som han ska ha på jul. Han älskade dom! Jag fick tag i en skjorta med slips på KappAhl och jeans på Cubus. Jag fick tag i en bh för 49,- på Lindex och en lång stickad tröja för 149,- Alicia fick några nya strumpbyxor också men annars vart det inte så mycket mer. Jag sa ju det, lite lagom (för engångs skull ;)) Alex fick en ny mössa iofs för den han hade har fått ben och börjat gå. Precis som 5 par vantar. Nu vägrar jag köpa fler innan det är dags att börja använda dom tjocka han har, det är ju nästan så man längtar till snön ;)

Sova i myshörnan

Igår somnade Alex framför TVn i min säng, sen bar jag in honom i hans rum. Det är ett bra sätt att slippa gråt, ont i bröstet och ångest så det är oftast så det funkar numera. När jag ställde honom framför stegen upp i sin säng gick han runt stegen och la sig i sin myshörna. Han fullkomligen vägrade att klättra upp så jag la en filt över honom och lät honom ligga där. Där har han sen för första natten på länge soviit hela natten. Så jag gissar han har hittat sig en ny säng ett tag framåt ;)

Bra

Träningen gick bra ikväll. Han var på och gjorde tom ett mål när det spelades match. Han fick dessutom spela alla fyra matcher i alla tre lagen, gissa om han var stolt att just han fick chansen :) Alicia och jag drar åt oss bollar, det är lite läskigt faktiskt. Både förra träningen och den här har Alicia fått bollar på sig. Förra träningen märkte jag det inte ens och den här gången gömde hon ansiktet lite men skakade av det snabbt. Dom andra måste tycka jag är världens elakaste som äger åt henne att sluta gnälla. Men en liten boll är ingen fara och jag gillar inte när barn börjar gråta för ingenting. Hade hon fått en boll rätt i skallen hårt hade hon självklart fått gråta hur mycket somhelst...

Till ungarna vart det plättar till middag och själv slängde jag ihop en tonfisksallad. Var inte det minsta sugen på plättar så det var en bra deal tycker jag :) Alicia åt tre stycken plättar så nu kanske hon börjar tycka om det hon med. Jag tycker det är sån enkel och bra mat när det är fotbollsträning. Jag gör dom på dagen och sen är det bara att ösa in dom i mikron när det är dags :)

Varit i kyrkan

Nu har jag och Alicia gått med i fackeltåget ner till kyrkan och sen stannat och lyssnat på adventskonserten. Tyvärr såg vi ingenting så att Alicia var så lugn som hon var var verkligen ett mirakel. Dessutom hann det blev ljust nästan innan vi gick så det vart inte sådär stämningsfullt som det var förra året, då var det ju dessutom snö ute...

Eftersom vi gick upp 4 imorse så är Alicia lite trött så nu kämpar jag med att hålla henne vaken en stund till. Sen ska jag steka plättar och fixa fotbollskläderna för ikväll är det träning igen. Jag är verkligen inte sugen men ändå är det skönt att komma ut och träffa lite folk!

Godmorgon!

Japp, här är vi uppe med tuppen må jag säga. Ärligt tror jag att tom tuppen sover gott på söta örat fortfarande... Alicia vaknade klockan 4 och inget fick henne att somna om. När hon började sparka på Alex för att väcka honom fick det vara nog och vi gick upp. Jag gick dock och la mig med Alex vid 21-tiden igår då han återigen hade det läskigt med hjärtat och behövde lite trygghet så jag har iaf fått sova ut. Men ändå... 4! Vad tänkte du nu lilla gumman ;)

Fortfarande

Febern är fortfarande borta. Undra om det är någon ny bissing på g eller vad?

Imorgon bitti är det fackeltåg till kyrkan för advenstkonsert med hela Alex skola. Han har lyckats övertala mig att gå med in och lyssna i kyrkan. Jag tyckte jag kunde göra det när han ska sjunga men det var tydligen väldigt viktigt för honom så då får jag gå med in. Kan säkert bli fint det med :)

Ungen sover

Ungen sover och vaknar feberfri tre timmar senare. Hoppas att det håller i sig nu!

Lite febrigt

Här hemma är det lite febrigt just nu. Alicia hade lite lite feber imorse. Tillräckligt för att hålla henne hemma men det var verkligen på gränsen. Hon kanske bara behöver sova ikapp lite. Nu är det andra natten irad som bägge ungarna sover inne hos mig, det blir inte mycket till sömn då men det får funka. Dom behöver min trygghet så då får vi tränga ihop oss helt enkelt :)

Nu är det klart

Jag har ältat klart nu. Han lever sitt liv på sitt sätt. Jag lever mitt liv, på mitt sätt. Jag orkar inte mer nu. Jag bara önskar han kunde vara ärlig. Jag har flera ggr sagt att jag väljer att lita på honom och jag vill säga samma sak nu men jag vet inte om jag kan. Jag väljer att lägga honom bakom mig. Hn är inte värd mer tårar och mer smärta. Punkt slut!

Spännande

När jag skrivit om vad som hänt med Fredrik kom helt plötsligt många fler läsare än vanligt. Hmm, vilka är alla dessa som mirakulöst hittat hit just igår? Jag misstänker att det skvallras hej vilt nu. Ja, jag vet, jag är en stor skit som inte är glad att Fredrik träffat en ny och nu skiter i sina barn förutom under dom dagar han har dom. När han tom skiter i att lämna saker som behövs för att dom ska må bra för att han ska åka hem med sin nya och det är viktigare. Här blir jag kvar med en flicka som inte kunde sova på en hel natt och grät för att hon hade ont hela natten.

Han får gärna skaffa sig en ny, jag är värd bättre än honom iaf. Men när man sviker sina barn i processen då vet jag faktiskt inte vad jag tycker längre. Men det är klart, det finns två sidor av hela den här historien och dom som känner honom tycker säkert att han är underbar på alla sätt och vis. Jag som sitter med hans barn större delen av tiden vet dock hur han egentligen prioriterar (och alltid har prioriterat) och jag tycker att det är tragiskt att man prioriterar en ny kärlek framför sina barn. Tragiskt!

Det tragiska är att sen allt det här började så sa jag att det är radions fel allting! Radion är det som satte spiken i kistan och ja, gissa vart dom träffades? Jo, via radion såklart! Den där jävla radion, jag litade på honom alla kvällar han var borta men nu vet jag bättre. Vilken skit han är, han valde att träffa en annan istället för att kämpa på här hemma, han tog den lätta vägen ut, som vanligt. Jag är så jävla arg och känner mig så jävla sårad! Att sen behöva sitta och bara prata bra om honom inför barnen är skit men självklart säger jag inte ett ont ord om honom. Jag tröstar Alex när han är ledsen för att pappa inte hör av sig och säger att han nog har viktiga saker för sig. Nu känns det skit, dom viktigare sakerna var en ny kvinna. Hejja!

Jag kan inte låta bli att undra. Sitter hans vänner och hans nya och hejjar på honom i allt detta? Säger att han inte gör fel alls utan tycker han gör helt rätt.

Känns skönt

Det känns skönt på något sätt. Nu har han återigen bevisat vad han går för. Bristen på empati och förståelse. Bara han har det bra så är allt bra. Att jag och barnen mår dåligt är inget viktigt. Idag är det första dagen som jag känner att jag inte vill ha honom tillbaka! Så jävla skönt! Jag är inte ens ledsen, inte avundsjuk, ingenting. Nu får någon annan ta ansvar för honom, han har aldrig gjort det själv och jag trodde faktiskt han ville "lära" sig det nu men han hittade någon ny mamma direkt. Vilken tur för honom.

Nu ska jag gå vidare, ordentligt, på riktigt! Det kommer att komma bakslag, det förstår jag men just nu känns det bara skönt!

En chock

För ett tag sen var det soppkväll i skolan. Fredrik kom också då. När vi skulle hem ramlade en hundbajspåse ur hans ficka. Jag frågade direkt vem han träffar som har hund. Nej, vi har dom och lägger skruv i på jobbet *flin flin* Jag trodde inte på honom, för det där jävla flinet han hade... Efter det har jag flera ggr frågat om han träffat någon ny pga olika saker som hänt men nej då. Det var minsann bara mina hjärnspöken som talade.

Så igår pratade jag med honom, han lät jättestressad. När jag frågade varför sa han att det inte var något. VOFF! En hund skällde och jag frågade då direkt, vart är du? Ehh, ja alltså hos, ehh Anders kompis. Ehhh... Anders kompis! Nu har jag inte tid mer. Så hände det lite saker med Alex igår och jag behövde verkligen prata av mig. Jag smsade och tom i smset kunde han låta avisande och jag förstod direkt. Så jag skrev och frågade om "Anders kompis" var viktigare än hans barn. Då sa han att det var mina hjärnspöken som pratade igen.

Så idag ringde jag för att prata om det som hänt igår men som vanligt fanns det viktigare saker för honom att göra (handla tvättmedel). Så jag åkte till COOP. Och där kom han gåendes. Med hunden... Hunden hade ett fint rosa huvud (moget?). Jag körde in och frågade direkt vems hund det var. Flinet kom på läpparna igen och han svarade: Anders kompis, jag är hundvakt. Ljug inte för mig, säg som det är, har du träffat någon ny? Och ja, det hade han ju gjort.

Jag hade rätt! Det var inte bara mina hjärnspöken som han försökt få mig att tro! Jag är inte dum i huvudet! Åldern på kvinnan får mig bara att tycka att han är pinsam. Jag är inte ens ledsen, jag skäms å hans vägnar faktiskt! Jag är jävligt besviken att han ljög för mig och fruktansvärt ARG och FÖRBANNAD för att han försökt tuta i mig att det var MIG det var fel på, att jag bara inbillade mig! Vem fan ger honom rätten att bete sig såhär? Han säger att dom bara träffats i en månad men eftersom han redan presenterat henne för sina föräldrar så tror jag rätt lite på det. Men han verkar tro att jag är dum i huvudet på riktigt!

Idag fyller jag år!

Japp grattis till mig för idag fyller jag år. Bara så ni vet ;)

Planen

Planen för min vidare städning och rensning är som följer:

Nästa gång jag är barnledig häller jag ut alla leksaker på golvet i ungarnas rum direkt när dom gått. Sen ska det rensas (självklart häller jag inte ut allt lego ;)). Jag tycker det är enklare att rensa så och inte ta låda för låda. När det är rensat borde ungarnas rum faktiskt vara klart.

Nästa projekt är garderoben i mitt rum. Den är stuvad med skräp och tills dess måste jag köpa mer kartonger då jag idag när jag öppnade där hittade inte mindre än TRE pappkassar till med bebiskläder! Det finns säkert mer i röran därinne så fler kartonger åt mitt håll! Då får jag en ursäkt att åka till ikea igen ;)

När den garderoben är rensad är det bara städskåpet och överskåpet i köket kvar sen är alla garderober rensade. Eller nej förresten. Linneskåpet är kvar också... Där har jag tryckt helt ofantliga mängder skräp. Jag hade en period då jag inte kunde kasta ens trasiga kläder utan la in dom i linneskåpet men nu är jag i rensartagen och ska kasta allt som inte används eller kan skänkas/säljas!

Sen är det alla skåp i köken som ska rensas och slutligen alla hyllor i mitt rum och sånt småplok. Jag börjar på nått vis faktiskt se en ände på det här. Fattar ni hur skönt det kommer att vara när jag kan är klar! För första gången på 8 år kan jag känna att det är rensat här hemma. Eller det är ju vinden kvar också men den får vi ta gemensamt, hyra ett släp och flirta med min svåger om körhjälp till sopstationen för däruppe finns det ganska mycket skit... Sen ska jag ta kort och visa, så får ni se hur fint jag har det, haha!

Dagen

Jaha, snart är ännu en dag till ända. Jag har jobbat på lite men inte alls så mycket som jag ville. Jag måste lugna ner mig lite, jag får inte stressa. Det blir bara pannkaka av allting då! Som Anneli sa: röran försvinner inte, ta det lugnt! Ja det stämmer ju tyvärr. Vi var två som ordnade till den här oredan här hemma. Han har fått flyttat till nytt och kunde börja om men jag sitter här med all skit överallt. Ja, jag är bitter. Det är inget kul att behöva ta tag i allt detta själv!

Ungarnas rum är inte hälften så klart som jag hade velat. Jag har iaf rensat garderoben inne hos dom så nu hänger Alicias klänningar och kjolar på plats. Jag rensade ur deras klädlådor också så nu är alla för små kläder i kartonger så nu finns det plats för alla kläder igen! Det finns nig tom plats för lite nya kläder ;)

Sen fick jag ett ryck igen och städade upp inne i mitt rum. Jag har långt kvar tills jag är klar där inne men jag är iaf på god väg!

Annars har jag mått pest idag. Mamma ringde och jag bara grät och grät och grät. Efter det mådde jag lite bättre, jag kanske måste prata med någon iaf. Ändå känner jag att det kommer att gå över, men det kommer att ta tid bara.

På botten

Jag trodde jag hade varit på botten och vänt men det är tydligt att så inte var fallet! För jag är förhoppningsvis på botten nu. För kan jag må sämre än såhär vill jag inte vara med längre! Det gör ont i hela kroppen, jag gråter mest hela tiden. Jag fattar inte, varför kan jag inte bara gå vidare och lägga allt det här bakom mig. Han har ju bevisligen gjort det, det måste vara så skönt att bara kunna glömma och strunta i det man engång hade. Men det är klart, har man inte barnen mer än varannan helg och således är fri att umgås med människor i parti och minut blir det annorlunda. Jag kan inte gärna sticka iväg när jag har ungarna för dom ska ha mat och gå och sova och allt sånt. Jag kan inte glömma...

Jag tror mycket har att göra med att hans föräldrar är här. Det var det som fick mig att bryta samman fullkomligt. Jag har inte ens kunnat träffa dom, jag börjar gråta bara jag tänker på dom. Jag tänker på allt det roliga vi haft på somrarna och att jag nästa sommar inte kommer att följa med och ha lugn och ro på landet. Jag vill men jag orkar inte träffa dom helt enkelt.

Jag kommer ingenstans

Jag blir galen jag kommer ingenstans. Jag står i rummet och tittar men orkar inte börja rensa lådor. Det stör mig att vi var två om att låta det bli såhär och nu står jag ensam med att röja upp allt medan han kunde börja på nytt. Jag har iaf fått bort det mesta från golvet nu. Jag msåte försöka se på ikea om det finns någon billig liten tv-bänk till Alex, den måste vara pyttig för mer finns inte plats för. Jag vill bara att han har en chans att titta på TV i sitt rum...

Hjälp!

Någon som vill komma hit och hjälpa mig städa lite? ;) Jag kunde ha varit smart och börjat med vardagrummet, hallen, köket och badrummet. Dvs dom rum där gäster faktiskt måste uppehålla sig (om man nu mot all förmodan skulle få några gäster dvs ;)) MEN jag är sällan smart när det kommer till städning utan jag fick ett ryck och gick och drog ut allt från ungarnas garderob ut på golvet. Jag kan nu avslöja att nu ser det ut som ett bombnedslag i rummet och jag vet inte vart jag ska göra med hälften av sakerna! Men det är bara att ta nya tag och gå in och fortsätta! För när ungarna kommer på måndag ska det vara såpass städat så Alex ska bli chockad :)

Jag ska gå ner i tvättstugan och kolla om det finns en tid idag eller imorgon också för jag hittade äntligen hans coola Harley Davidsson-lakan som aldrig varit uppackade. Så nu slipper han ha sina barnlakan någe mer. Dom skulle jag vilja få i tills han kommer hem men dom måste ju tvättas först.

På måndag får det bli sopstationen för nu kastas det grejer som aldrig förr! Lägger undan lite saker som betyder extra mycket och sånt som jag tror att Anneli kanske vill ha till Anton. Men nu jäklar röjs det kan jag lova! Nu ska det bli ordning på torpet! Helst hade jag velat måla om hans bokhylla också men det får vänta för det har jag inte tid med just nu. För även om jag blir klar därinne måste jag ju städa resten också så det lär bli en helg i städandets tecken ;)

Nu måste jag bara få tag i galgar till ungarnas kläder också. Kanske får lov att bli en liten tripp till ikea ändå... Känns lockande en lördag... not!

Godmorgon!

Igår var det ettårskalas! Annelis brorsdotter Jojo fyllde ett år och jag hade fått äran att baka en tårta. Nu var det väldigt länge sen jag bakade en tårta och jag hade noll inspiration. Tillslut åkte jag till Skärholmen, helt desperat efter idéer och det hittade jag. Så det vart till att skynda sig hem och fixa tårtan i sista sekund :) Bild får ni snart, jag har inga bilder utan dom har Anneli så när hon skickat någon så lägger jag upp den :) Jag var som vanligt inte det minsta nöjd men alla andra verkade tycka att den var fin så det var ju bra :) Huvudsaken är att den var god och det var den :) Det var ett jättemysigt kalas, det var jätteskönt att få komma ut ett åpar timmar och umgås lite med folk och inte bara sitta hemma och tycka synd om mig själv! Supernajs :)

Dagen ska spenderas med att städas. Fixa så jag kan plocka fram advent nästa helg. Nu är det bara stakarna som åker fram nästa helg så det är väl inte jättejobbigt men jag vill ha ordning nu när jag fick bort alla kartonger till återvinningen! Det är nu jag får städa, passa på när inga barn är hemma för efter en minut med Alicia hemma ser det likadant ut igen!

Jag måste snart ta tag i sovrummet och rensa så jag kan börja rensa ur garderoben. Jag börjar köpa mer och mer kläder som jag vill hänga och inte bara trycka ner i någon låda så det känns som det kan vara bra att få en garderob ledig. Samma sak inne i ungarnas rum. Alicias alla klänningar och Alex skjortor är tråkigt att bara trycka ner i lådor när det finns en stor garderob. Får se vad jag hinner med... Jag måste snart sätta ett måldatum. Vad sägs om midsommar? Det är ungefär så mycket skräp det är överallt och när jag bara kan jobba med det varannan helg lärt det ju ta så lång tid :(

Helt sjukt!

Häromnatten drömde jag att jag fick p-böter på min parkeringsplats. Det stod inga bilar på gatan som dom kunde lappa så dom gick in på parkeringen och satte böter på alla. Igår ringer mamma. Dom hade fått böter på sin parkeringsplats! Ihop med ett brev hem i lådan där det står att dom omedelbart måste flytta bilen. Det visade sig vara någon med en finare bil (eller nått sånt) som inte vill ha en skrotbil ståendes bredvid sin och har ringt och sagt att det står en bil på hennes plats. När p-bolaget konfronterade henne om det hela sa hon att nej, det är inte min plats men det är ju en skrotbil som står där, den ska bort! Tjejen från p-bolaget hade tydligen skällt lagom mycket på tjejen och sagt att hon inte kan bestämma vad folk har för bilar på sina platser.

Helt sjukt att jag drömmer om en så konstig sak och så slår det faktiskt in för mamma och pappa dagen efter typ, haha!

Jag undrar

Efter ett samtal med Fredrik igår undrar jag vad folk som bara hör hans sida av det hela egentligen tycker om mig? Han anser nämligen att jag inte gör något annat än skäller på honom hela tiden. Jag har inte gjort något bra alls under den här tiden men han har inte gjort annat än stått på tå för mig. Jag har ju bara varit en hagga tydligen, därför fixade jag en lägenhet till honom. Inte bara ett andrahandskontrakt utan ett förstahandskontrakt. I stockholm... Men jag kastar bara skit.

Det som hände igår var att Alex bad mig att säga en sak till honom. Alex själv vågade inte, han är rädd att pappa ska bli arg och inte vilja träffa honom mer. Tydligen kom jag åt en öm tå för jävllar i helvetet vad skäll jag fick. Han lugnade sig och vi är vänner igen men nu står jag vid ett vägskäl. Jag har två val. Ska jag våga säga allt som händer, både positivt och negativt eller ska jag bara hålla käft. Jag tänker inte bara berätta dom bra sakerna som händer för att göra honom gladare. Nu har det varit en hel del turbulens i Alex liv, jag har berättat och Fredrik har tagit det som att jag bara skyller på honom. Men varför skulle jag ringa varje gång Alex säger att jag gör fel? För jag gör också fel men jag tar åt mig och försöker att ändra på mig.

Jag får väl inse att jag inte är omtyckt av hans kompisar men jag skiter i det, jag har egna. Dom flesta har ju inte gillat mig alls och kämpat hårt för att detta som skett ska ske. Grattis, ni lyckades.

Svårt

Imorse var det ett helsike att ta sig ur sängen. Klockan ringde och sen ringde den igen men jag ville bara vända mig om igen men nä, det var bara att kliva upp och se glad ut. Nu är vi snart redo för en ny dag:)

Nya glasögon!

Idag fick jag ett sms att mina glasögon var klara så jag packade in ungarna i bilen och åkte iväg. Så nu har jag två nya par och jag är nöjd :) Det ena paret valde jag tjockare bågar till för att jag hade inte råd att lägga till 1500,- för tunnare glas i två bågar så jag behövde ha tjockare bågar för att dölja glaset i. Jag trodd eändå att det skulle synas massor men det gör det inte, så jag är supernöjd :)


Den tjockare bågen.


Den smalare bågen.

God morgon!

Hoppas ni alla sovit gott! Jag har haft en liten dam i sängen ännu en natt. Det betyder många uppvaknande natten igenom. Jag är trött, nått så överjävligt trött. Jaja, Alicia har varit trygg iaf, det är huvudsaken :)

Nu är detdags att lämna ungarna, sen jobba, åka till COOP och handla till Jojos ettårstårta och sen ska jag till gymmet innan jag hämtar ungarna och går hem och steker hamburgare :)

Sen ska jag börja med tårtan till söta Jojo (som är Annelis brorsdotter) som blir 1 år på fredag, stora tjejen!

Ni får ha en bra dag!

Min dag

Idag har det varit lugnt. Lämna på dagis/fritids, jobba, hämta, laga mat, äta och nu sitter jag här. Enkelt och lugnt. Barnen har inte bråkat, bara lugn... Jag misstänker dck att detta kommer att ändras när det är dags för sovtime. Alicia sov hos mig inatt igen. Hon behöver det bevisligen så hon får ligga där men jäklar vad jobbigt det är med henne snurrandes när sängen är så liten. Men det går :)

Vill ni se?

Hur ser det ut efter en dag hemma med barnen. En dag då jag står i köket och bakar bröd och låter Alicia röja runt som hon vill i vardagsrummet? Ni får en chock, jag lovar ;) Men det är okej, här hemma får man göra så, det går ju faktiskt att plocka upp leksakerna igen, eller hur? Alicia "gömde" sig när jag kom in i rummet, haha!


Jobbigt

Imorse var det jobbigt att gå upp. Alicia vaknade igår kväll och bara skrek och skrek så tillslut fick jag ge upp och lägga henne inne hos mig. Ny större säng? JA TACK! Hon ligger liksom inte still utan snurrar som en galning. Helt plötsligt har jag en fot i ansiktet och sen sparkar den i magen. Såfort jag ligger på min favoritsida har jag ryggen emot henne och det märker hon såklart direkt och börjar sparka mig i ryggen och gnälla. Jippie, underbara natt...

Träning

Jahapp så har jag tagit mig över mitt första mentala hinder. Eller säger man så? Jag ville iaf verkligen INTE gå och träna idag. Jag var stressad och visste inte hur jag skulle få ihop dagen men jag gick dit, gjorde det jag skulle och sen fick jag nästan springa till dagis och hämta Alicia. Allt går, bara man vill!

20 minuter i riktigt raskt tempo (såpass raskt att jag var tvungen att sänka farten ibland för jag höll på att åka av ;)), sen gjorde jag mina övningar jag skulle. Mycket jobbigt men jag börjar känna mig lite mer säker. Jag vet tom vilka maskiner jag ska till och slipper gå runt och leta som jag fick göra första gången :)

Idag vart det ingen simning efteråt, det fanns ingen tid till det och dessutom är jag så trött i armar och ben efteråt så det känns helt meningslöst. Jag simmar bara 4 längder och sen klarar jag inte mer och det känns bara onödigt att behöva tvätta badkläder och handdukar för att det stinker klor.

Imorse vägde jag mig igen och jag hade gått ner 2 kg sen förra måndagen, mycket vatten gissar jag på men attans så kul det var att se det! Nu har jag gått ner 42 kg! Bara 3,1 kg kvar till normalvikt och bara 5 kg kvar till min målvikt jag hade innan op. Jag får se vart jag landar sen...

Blommor

Döm av min förvåning när det ringde på dörren och det stod ett blombud utanför. Dom visade sig vara från fina Veronica. Egentligen skulle dom komma på min födelsedag men dom kom en vecka för tidigt, smidigt av blomaffären ;) En liten ask med chokladpraliner fanns med också, perfekt för mig att ha till helgen då jag är utan barn. Då kan jag verkligen lyxa utan att ens behöva köpa lyxet själv, perfekt!


Missade

Jag missade visst att skriva igår. Det var en händelserik dag men det är privata saker med Alex som hände så jag vill inte skriva om det här. Jag kan iaf avslöja att han mår bra, mycket bättre än på länge!

Idag ska vi på en liten lekdate med en klasskompis. Utomhus, så dom får rasa av sig, det är aldrig fel. Då blir det en lugn kväll hemma sen ;)

Nu blir det snart frukost. Det blir en omelett med skinka och ost i vanlig ordning. Jag har fått omelett-dille! Jag skulle kunna äta det dygnet runt, vilket är ganska intressant eftersom jag tidigare mått illa och fått ont i huvudet av omelett. Nu äter jag det till frukost varje dag och håller mig bra mycket mättare än annars!


Just det här var en lunchomelett så därför var det en brödbit till också. Annars gör jag dom på ett ägg, en skvätt mjölk, några skivor skinka och 2 msk ost ungefär. Det är himmelskt!

Nu har jag tagit tag i vikten på riktigt igen. Jag har bara 3,6 kg kvar och sen är jag normalviktig. Jag kan ärligt säga att så lite som jag väger nu har jag aldrig vägt tidigare! Nu har jag lagt i en högre växel för snart är det 1-årskontroll på sjukan och helst skulle jag vilja vara normaslviktig då men jag sätter inga höga förhoppningar till det för det går självklart ganska mycket långsammare nu. Men med bra mat och mer motion ska jag nog ha en chans att lyckas! Jag kommer inte att bli besviken om det inte går för det är ju inte konstigt om det inte går. Men fatta... 3,6 kg och så är jag normalviktig. För första gången i mitt vuxna liv, helt galet!

Till mitt mål jag satte upp innan op har jag 5,5 kg kvar. Men jag vet inte om jag är nöjd där faktiskt. Jag känner någonstans att jag vill ner lite mer så jag har lite att spela på senare i livet. För jag vet att ganska många går upp ett par kg efter ett tag och då vill jag inte komma upp i övervikt igen. Å andra sidan ska det tilläggas att på sjukhuset var målet att jag skulle gå ner 75% av min övervikt och där är jag sen länge. Långt ifrån alla som gjort en gbp går ner till normalvikt och det är inte heller målet med en gbp. Varje kg man går ner främjar hälsan massor. Nu får vi se vad gymmandet gör för kroppen. Om jag kan forma den lite mer så jag kanske känner mig nöjdare. Jag blir galen på allt som bara hänger men det är ett pris jag var villig att betala :)

Nu har jag börjat se ljuset i andra sidan tunneln även om jag fortfarande har mörka dagar. Vissa dagar är gräsliga. Igår var en sån dag men det beror på allt som hände. Jag är så trött på att vara den som ska ta allt ansvar på mina axlar. Han har valt att lämna och då kan han inte begära att jag fortfarande ska ta allt ansvar och han kan glida runt på en räkmacka men jag får skylla mig själv. Jag har alltid räddat honom innan så han vet väl inte hur man tar ansvar själv. Nu är det slut på mitt mesande. Nu är det hög tid att han lär sig!

Halloweenfesten

Tänkte lägga ut några bilder från Alex fest. Inte så roliga kanske eftersom dom flesta jag har är det barn på. Eftersom jag inte lägger ut bilder på andras barn utan föräldrarnas tillåtelse blir det inga såna bilder. Ni får hålla tillgodo med det som finns ;)


Fikabordet!


I en förhoppning om att inte få upp barn i sängen satte jag lite spindelnät för öppningen och jäklar, det funkade :) Jag är livrädd för fallolyckor...


Alicias kostym var inte så avancerad ;)


Mer spindelnät.


Jag överlevde

Tänk att jag överlevde mitt första solopass på gymmet! Det hela började med att jag träffade på en av mammorna i fotbollen. Vi pratade lite innan jag gick ut och satte mig i maskinerna. En maskin hade jag helt glömt bort hur man gjorde med så jag vågade inte fortsätta där, annars gjorde jag alla övningar jag skulle. Jag lär ha ont i morgon. Efter löpbandet och maskinerna så hoppade jag i bassängen och skulle simma. Big mistace ;) 4 längder orkade jag innan jag gav upp och ställde mig i duschen. Baddräkten kommer inte med from nu för jag blir lockad att hoppa ner i bassängen och det blir nog lite mycket känner jag...

Nu blir det inget mer gymmande förrän på måndag. Det blir lite långt mellan passen men det får bli så än så länge. Det är inte lätt när jag har ungarna på heltid att klämma in mer träning.

Nervös

Nu är jag nervös. Jag ska gå till gymmet själv för första gången. Jag ska försöka tänka på det som lärlingen sa: alla, speciellt tjejer är rädda för att göra fel första gången, du kommer att lära dig och vänja dig. Ja, jag får hoppas på det iaf ;)

Lite shopping

Jag fyller år om två veckor och eftersom jag inte kommer att ha några barn här hemma på morgonen och inte har någon som vill ge mig en present så får jag väl ge mig själv en! Så jag köpte stövlar till vintern, det kändes som jag var värd det.


Ingen superbra bild men det är den som finns iaf. Jag är nöjd, dom var riktigt snygga tycker jag! Och bäst av allt, jag kan ha höga stövlar!

Sen hittade jag en klänning på Lindex. Bara 199,- och jag provade en i 42 och den gick på men var förstor så jag tog mod till mig och tog en i 40 och ja, jäklar den gick på! Jag höll på att tveka länge men så ringde morsan om en annan sak och när hon hörde om den övertalade hon mig.


På galgen.


Funderar på om jag inte ska sy upp den lite så den blir lite kortare. Alla kläder är för långa på mig... Men jag är nöjd, jag fattar inte att jag fakjtiskt ser rätt smal ut när den är på, jag trodde aldrig jag skulle kunna ha såna kläder. Den är mörkt lila. Blomman som hänger där ska jag ta bort tror jag, den sitter inte fast med mer än en säkerhetsnål, den känns inte riktigt som jag liksom...

Sen kände jag att jag var tvungen att ta mig råd att köpa nya glasögon. Dom jag har nu ser jag inte mycket i och jag får verkligen koncentrera mig när jag kör bil för att se vart jag ska. Så jag gick in på Specsaver och gjorde en synundersökning och valde ut två stycken bågar. Dom ena kommer det att vara tunna glas i, tyvärr hade jag inte råd att ha det i bägge paren för det kostade 1500,- extra/par. Hela kalaset gick på 2600,- Mycket pengar men jag måste ha ordentliga glasögon.

Gymmat lite

Idag var det då dags för introduktion i gymmet. Jag gick dit, rädd att få en instruktör som var helt rippad och himlar med ögonen när en annan kommer. Varför jag tror att dom ska vara så vet jag inte,m när vi tränade på Esporta var ju vår pt också hur go som helst. Men ja, han var trevlig. Han hade en pettring med sig, trevlig han med även om han försvann bort HELA tiden och hälsade på alla som gick förbi. Tillslut var jag tvungen att fråga honom om han kände alla på hela gymmet. Jag konstaterade att sådär många kompisar vill jag också ha ;)

Lite uppvärmning på löpbandet och sen på maskinerna. Lite ben först, sen axlar och armar och slutligen rygg och mage. Jag bad om att få hjälp med att verkligen se till att jag stretchar ljumsken rätt så det fick han visa också. Och låren var tydligen viktiga, resten kunde jag lista ut själv, haha. Vi hade kacklat så mycket och skojat och flamsat så han var sen till ett möte. Men dom finns där om man vill fråga även andra dagar så det känns bra ändå.

Nu ska jag bara se till att gå dit också men det ska nog gå bra! Jag är peppad! Två ggr i veckan ska jag gå och köra och dom helger när jag inte har ungarna ska jag försöka klämma in ett pass till. Om det blir simning eller gym då vet jag inte, det återstår att se. Simning var jättebra sa han men det är lika bra att jogga på löpbandet, så jag får se, jag gillar ju verkligen löpbandet, det är min grej.

Efteråt duschade jag och satte mig i bastun. Jag var helt ensam så det var hur skönt som helst. Sen fick jag rusa iväg för att hämta Alicia. Jag insåg att jag måste ha med mig mellis att äta efter träningen för jag var hur hungrig som helst och fick knata in i en affär och köpa ett äpple. Inte det bästa direkt efter träning kanske...

Festen är över

Min son älskar mig, han är så nöjd med sin fest. Hans kompisar verkade också nöjda. Dom hade haft väldigt roligt fick jag höra. Verkligen toppenroligt för Alex. Jag blev tackad för att ha tagit ett trevligt initativ, jättekul att det uppskattas!


Förutom spökmaränger gjorde jag även pumpakakor och spindelmuffins. Ungarna hade dock inte tid att äta nått nästan, det var alldeles för mycket lek i deras små kroppar.

Ska visst träna

Kom just på att jag visst ska träna imorgon... Det hade jag förträngt en stund... Nu ska jag plocka iordning lite här hemma och sen blir det ikea. Jag har ju insett att det kommer fler barn än jag har stolar så jag måste köpa några extra :) Ska köpa lite andra småsaker också. Jag har verkligen inte råd men jag kan ju inte låta ungarna sitta i knät på varandra heller... Jaja, jag får äta havregrynsgröt i veckan ;)

Kom just på

Kom just på att jag kommer få lov att vakna själv på min egen födelsedag. Ingen tårta, ingen sång, inga barn... Dom är hos Fredrik då. Jag börjar klockan 5 den morgonen, rolig början på födelsedagen... Undra om jag ens får en endaste present eller har jag blivit för gammal nu? Jag tror nästan det :)

Spökmaränger

Jag gjorde maränger till Alexs kalas. Spökmaränger. En hel plåt med Casper vart det för dom vart alldeles för söta ;)


Halloweenfest

Imorgon är det dags för Alex första fest. Kalas har han haft innan men nu är det fest, en riktig fest ;) Vi har köpt lite pynt. Inte så mycket men några spindlar, spindelnät, servetter, en girlang och en förpackning med två råttor, två fladdermöss och två spindlar. Mer än så blev det inte. En svart hink med pumpor till godiset är inköpt och även en svart skurhink till saften ;) Jag ville göra bajskorvar (chokladbollar formade som bajskorvar som ligger i en hundbajspåsar) men Alex tycker det är för äckligt, han är ju lite känslig så jag låter bli det, haha! Jag tänkte köpa strumpbyxor till mig med spindelnät på och en häxhatt men jag fick inte klä ut mig för Alex, han har börjat skämmas för sin gamla mamma tror jag minsann :´(

Jag ska plocka undan här hemma nu så jag bara kan dammsuga imorgon och sen åka till ikea för jag måste handla några extrastolar. Jag vet inte hur många som kommer och jag har bara 6 stolar. Jag har skickat ut 9 inbjudningar (eller 8 för en hade jag inget mobilnummer till och vi har försökt att ringa utan framgång). En har sagt att han inte kommer och 5 stycken har sagt att dom kommer, dom 2 som vi inte fått svar från vet vi ju inget om. Tänk om dom kommer och så finns inte stolar så det räcker. Jobbigt ;) Jag skulle behöva en liten stekpanna också, det är lite jobbigt att bara ha en stor stekpanna när an ska laga mat till sig själv... Sen hem och dammsuga efter det och sen är jag redo för fest :)

Jag tävlar!



Gå in på "Ett dussin pannor" för komma till tävlingen om du vill delta!

Klicka HÄR om du vill läsa mer om jackan inne hos röhnisch!

Vänjer man sig?

Vänjer man sig någonsin vid tystnaden när man är ensam hemma? Jag är van att bli väckt av en liten Alicia som tycker att det är dags att gå upp men idag var det bara tyst. Jag började morgonen med att hoppa in i duschen och skrubba mig ren ;) Sen vart det en kopp kaffe i soffan och när det var slut vart det en lyxmacka. Surdegsbröd med brie, skinka och salami. Det hinns liksom inte med när ungarna ska ha sin frukost också. Jag försöker hitta dom små glimtar som är positiva med att lämna ifrån mig barnen.

Funderar på vad jag ska göra för kul idag? Gå ut och promenera någonstans? Men vart? Vad ska jag äta idag? Ska jag åka till Heron och köpa min sedvanliga combo 3 och ha mat i flera dagar eller ska jag gå upp till thaien och köpa något att ta med hem? Fan vad tråkigt det är att vara själv hemma.

Tänkte gå och simma lite men kom på att det är höstlov så jag lär inte vara ensam om att gå till simhallen. Det får vara. På måndag har jag en introduktion i gymmet. Spännande att se vad han säger att jag ska göra. Inte ett jäkla dugg egentligen, önskar jag slapp gå och träna men vill jag bli av med dom sista 7 kg måste jag. Dessutom sägs det ju att det faktiskt är bra för kroppen... ;)

Full i skratt

Varje gång jag ser systemets reklam med tonårstjejen som får ett lite utbrott blilr jag så full i skratt. Jag antyder att du är en dålig förälder, haha! Tyck du det lilla gumman, för du får inget vin ändå känner jag för att säga. Jag blir lika fnissig varje gång. Och pappan ger med sig? Jag vet att det är en reklam osv osv men ärligt, finns det föräldrar som går på en sån grej? Tragiskt...

Älskar

Jag älskar att gå upp på morgonen och byta bajsblöja i mörkret i sängen, hoppas på att hon somnar om igen. Såklart gör hon inte det utan det är bara att gå upp. Sen mötas av en säck kläder i hallen och komma på att jag har tvättstugan direkt klockan 7. Jättekul. Men förutom det så mår jag bra. Idag är det inte grått här inne utan det är ganska ljust faktiskt. Jag har fått tillbaka en tro på framtiden igen, iaf för stunden :) Varje ljus minut är en bra minut och jag njuter!

Handlat lite

Idag har vi varit runt och handlat saker till Alex halloweenfest på söndag. Två stycken har sagt att dom ska komma, vi får väl hoppas på några fler. Vi köpte lite spindelnät och såna saker. Godis köpte jag igår på COOP så vi är redo nu! Det blir inget stort utan det blir bara lite ungar, lite spindlar och spindelnät, godis, fika och glass. Sen får dom snällt gå hem igen. Ungefär så iaf :)

Idag känns allt bra. Jag blev bjuden på party igår av två killar. Tyvärr var partyt i en avloppsgång med en massa feta råttor som bet av kablar men ändå, jag vart bjuden, haha!

Jag vet

Jag borde skriva om Alicia födelsedag. Tyvärr tog jag inte många bilder alls. Jag kände verkligen inte för det. Fredrik var ju med på varenda bild jag tog så tillslut gav jag upp. Vi hade det iaf mysigt värre. Lite folk kom hit på kvällen, jag hade gjort en köttgryta som verkade gå hem. Alicia fick många fina presenter. Av oss fick hon en Skrållan-docka som vi köpte i Ullared. Mamma och pappa hade köpt en spis (eller vi köpte den i Ullared). Anneli, Thomas och Anton köpte en dammsugare (som lyckades gå sönder efter 3 minuter *morr*) och Anna och Andreas hade med sig lite kastruller och sånt till spisen. Det hade blivit lite missförstånd så dom hade också köpt en spis :)

Det vart rörigt som jag skrev i igår. Det var massor med grejer som behövdes fixas. När alla hade gått insåg jag att ballongerna jag köpt och även kortet hade glömts bort. Det är en sån röra i min skalle just nu så det är inte roligt! Jag glömmer saker hela tiden, det är så sjukt jobbigt! Jag hoppas att det blir bättre snart!!

Just nu är Alex med Anna och Andreas (moster och onkel) och tittar på Tintin. I 3D och allt :) Sen sover han kvar där och jag hämtar honom vid syrrans jobb imorgon bitti. Sen ska jag förbereda mig på tre dagar utan ungarna. Dom kommer dock hit under ett par timmar på söndagen för då ska Alex få ha Halloweenfest. Inbjudningarna gick ut idag så vi får väl se om någon kommer. Jag hade tänkt att ställa in det för jag är så himla trött. Men när jag sa det och frågade om han blev jättebesviken då så sa han nej, sen började han gråta. Så ja, det blev fest ändå :)

Sitter hos mina föräldrar och dricker kaff...

Sitter hos mina föräldrar och dricker kaffe med matlagningsgrädde i. Nöden kräver ingen lag och i brist på mjölk får man ta det som finns :) Jag var tvungen att vara hundvakt så det därför jag sitter här och inte jobbar. Igår fyllde lillstrumpan år. Mer om det kommer sen :) Det var den rörigaste födelsedagen någonsin och då har vi ändå firat barnfödelsedagar i sju år ;-) Men jag hade iaf handskurat köksgolvet, haha!


RSS 2.0