Lite bättre

Det är lite bättre med mig nu, den här helgen var det som behövdes. En helg med vila och inga måsten. Men nu längtar jag efter mina troll igen, mina fina trollungar :)

Igår åkte jag till Heron och köpte mat, tyckte jag var värd det :) Åt det till lunch idag med och kommer att ha så det räcker till kvällsmål också, lite yakiniku och kung pow innan det är dags att sova ;) Middag idag blir stekt ris med biff. Vill göra något med riset som alltid blir över när jag köper mat, jag kommer ändå få kasta mer än hälften... Hatar att kasta mat!

Nu längtar jag efter lite mer värme så jag kan börja ta med mig mat ner till fotbollsplanen när Alex ska träna. From april blir det två ggr/vecka och dom dagarna är stressiga, alldeles för stressiga för mitt välbefinnande så jag har insett att medtagen picnic är det bästa. Måste bli bättre på att hitta på sån mat känner jag :)


Sjuk

Det riktigt mullrar i bröstet på mig :( Det tog ett par dagar innan hostan släppte ordentligt så jag har gått och harklat mig i flera dagar. Igår kom det blod när jag hostade men idag har det inte varit mer. Troligen hostade jag väl sönder något blodkärl någonstans. Så jävla trött på sjukdomar nu!

I onsdags var jag såpass dålig att jag fick vända och åka hem igen och skita i att jobba. Det gick inte helt enkelt. Det händer aldrig annars... Men vad göra liksom? Jag höll på att svimma när jag lämnat Alex i skolan och fick ta bilen till dagis och bara tanken på att behöva göra något annat fick mig att få panik.

Dagen har varit lugn. Jag sov ända till 7.35, hela veckan har jag vaknat mellan 5-5.30 så det var ju lite skillnad :) Barnen är hos pappa och har det mysigt och jag ska bara kurera mig!

Pang bom!

Feber. Bara sådär. Pang bom. Känns bra.

Skatten

Jaha, det blir jul för oss i år igen då ;) Jag får inga stora pengar tillbaka men tillräckligt för att jag ska kunna köpa mig en kaffemaskin och köpa lite julklappar till ungarna :) Perfekt!

Blir så jävla trött!

Jag blir så jävla trött på all skit!

Matkonto

Jag lägger undan 3000,- i veckan och har undrat varför detta inte räcker. Jag åker och veckohandlar varje måndag och det brukar inte bli mer än max 500,- för mat hela vekan. Men i veckan började jag fundera. Visst veckohandlade jag för bara 268,- eller liknande. Då är det mat till veckomatsedeln, mitt dyra kaffe och mjölk för hela veckan (5 liter om ungarna är hemma, 4 om dom ska till pappa i helgen). Sen så har jag åkt två vändor till CG för dom hade en hel del bra och billigt där med. En gång extra till COOP vart det också. Så jag har alltså handlat för nästan 1000,- den här veckan. Jäkla dumskalle, konstigt att inte pengarna räcker! Vi ska inte behöva handla för mer än så, vi äter ju som tre barn liksom...

Nej, skärpning nu :) Idag ska jag åka till COOP och handla för veckan. Frysen är knökfull för jag fyller på den hela tiden så i veckan ska jag inte handla ett endaste skit mer :) Jag har ett presentkort på COOP på 200,- (som jag fick när jag köpt dåligt kött och lämnade tillbaka det) och det ska räcka till maten för nästa vecka och sen ska jag inte komplettera med mer än möjligen mjölk om det behövs :)

Mat vecka 12

Vecka 12

Måndag: Köttfärssoppa

Tisdag: Isterband, kokt potatis, vitsås

Onsdag: Köttbullar, makaroner

Torsdag: Fläskkarréstek, potatis, gräddsås, rödkål

Fredag: Våfflor

Lördag: Vet inte ännu

Söndag: Lövbiff, potatis, sås

Låg

Roliga inlägg det kommer från mig nu känner jag. Men jag är låg, något överjävligt låg. Så mycket tankar, så många saker jag kommer på. Vad har jag hållt på med? Jag har förstått att jag har tappat bort mig själv helt och hållet. Har inga intressen längre, jag vet inte ens vad jag skulle vilja göra... Jo, hade jag haft pengar hade jag köpt en valp. Då hade jag kunnat syssla med det jag älskar, hundträning. Men det är inte realistiskt just nu och det vet jag. Jag har levt för att ta hand om familjen och att alltid göra det bästa för alla andra. Jag har alltid stått sist på listan, jag måste lära mig att tänka på mig själv. Måste hitta tillbaka till mig själv.

Tom

Jag är inne i en tom period just nu. Jag känner inte att jag mår särskilt dåligt, jag är bara... tom... Jag märker det för jag äter som en häst. Hela tiden... Inte bra alls... Gissar att det beror på att jag börjat gå till kuratorn och börjat att tänka och fundera en massa. Det känns bra för det är det som behövs men det är också jobbigt... Det kommer upp många känslor till ytan.

Jag tänker inte ens på att jag äter. Det bara äts, läskigt faktiskt. Dags att ta tag i den saken igen...

Vilken natt

Två barn i sängen, en med feber och hosta, den andra ligger och snurrar som en besatt (så pass att jag tillslut la mig i fotändan för jag tröttnade). Helt  plötsligt hör jag Alex ropa på mig och jag tittar upp. Alicia har klättrat upp på Alex och ligger numera rätt över hans huvud med benen på hans bröst och liksom kramar huvudet. Inte poppis kan jag lova ;)

Sen har jag haft en katt som kräks hårbollar. Också trevligt att vakna av... Klockan 3.22 tyckte jag att det var morgon, det var ljust ute så jag var på väg upp. Kollade på klockan och insåg att det nog inte alls var ljust ute ;) Lyckades somna om tillslut iaf :)

Nu ska jag göra ungarna klara. Alicia ska till dagis och lilleman ska följa med mig och jobba ett par timmar. Hans DS får följa med så får han välja om han vill sitta i bilen eller i nån undercentral eller om han vill hjälpa till. Troligen hjälper han till om jag känner honom rätt :)

Varför inte?

Vi kör lite mer sjukdomar då! Varför inte? Alex har lite feber och är hostig. HURRA vad glad jag blir! Idag satt Fredrik här tills jag kom hem från jobbet och imorgon får Alex följa med till jobbet för jag har fan inte råd att vabba mer nu...

Schnintzel

Idag gjorde jag schnitzel till middag. Jag verkligen älskar det :) Idag var jag en dålig gbp-opad då jag valde bort grönsakerna. Jag tog mer kött istället. Till det hade jag det "riktiga" tillbehöret dvs en potatissallad med olja och vinäger. Inget jäkla tjaffs med ansjovis och kapris, det är nått svenskt påfund som numera fått dom flesta svenskar att tro att det faktiskt ska vara så. Nu hade jag inte kalv idag utan gjorde med fläsk, lika gott det :)


Lite för välstekt men så kan det gå ibland när man står och tänker på annat :) Salladen är gjord på en potatis, en liten skvätt olivolja och basamico. Egentligen ska det ju vara lök i men det hade jag ingen färdighackad och jag knäcker inte en ny lök för några bitar lök, det blev bra såhär med :)

Vårstädning

Idag har det blivit lite vårstädning här hemma idag och nu efter ett härligt vårigt mellanmål är det dags att fortsätta. Idag drog jag fram skohyllan och dammsög under, det var rätt så sandigt där och jag har insett att det måste göras mycket oftare ;) Plockade undan alla skor som var för små och nu åker dom i soporna innan Alicia kommer hem. Jag har tre par gummistövlar som jag inte orkade sälja så dom kommer att gå vidare till Annelis brorsdotter om dom vill ha dom :) Känns mycket bättre!

Nu ska jag börja göra iordning bokhyllan, damma och plocka undan lite. Nedersta hyllan i bokhyllan är en gräslig "hot spot" dvs ett ställe där jag lägger saker hela tiden! Jag blir galen på det och försöker att låta bli att lägga saker där men likförbannat så hamnar en massa papper och skräp där. Måste lösa det där med alla papper på något sätt helt enkelt :)

Nej, dags att ta tag i städningen igen. Få det lite vårfint! När jag är klar ska jag göra sjömannsbiff att ha till middag imorgon! Underbart gott :)

Mat vecka 11

Dags igen då :)

Vecka 11

Måndag: Sjömansbiff

Tisdag: Tomatsoppa, bröd

Onsdag: Fläskkött i sötsur sås, ris

Torsdag: Köttfärssås, spagetti

Fredag: Kycklingfilé, ugnsrostad potatis och morötter, sås

Lördag: Chili corn carne, ris

Söndag: Schnitzel, kokt potatis, sås


Normalviktsbelöning!

Nu när jag är normalviktig måste jag få belöna mig. Jag tänker inte belöna mig med godis (jag och Anneli struntade tom i att köpa godis fast vi var sugna, vi är så duktiga! ;)). Lotten föll tillslut på ett par fina skor! När jag klev in på Din Sko första gången idag fastnade jag direkt vid dom. Jag älskade dom direkt. Det var ännu lite högre klackar än mina andra men det gick att gå i dom. Jag tyckte dock att dom var för dyra så vi åkte igen. Efter en latte på McD så tvingade Anneli mig att åka tillbaka och köpa dom (ja hon hade en pistol mot mitt huvud så nu vet ni det ;)). Jag insåg sen att jag hade 20% rabatt och en bonus på några kronor så dom vart inte ens särskilt dyra (nu försöker jag aktivt att lura mig själv, det går sådär...).

Men det var värt det för jag älskade dom! Åkte hem snabbt och inpregnerade dom så jag kunde ha dom på mig när jag hämtade ungarna, dom är en dröm att gå i :) Jag älskar dom!


Började morgonen med...

Jag började morgonen med att springa runt med vågen här hemma. Jag trodde verkligen inte på resultatet så jag flyttade runt vågen på lite olika ställen men den visade samma sak överallt! Det räcker annars med ett lite korn kattsand för att få glädjesiffror i displayen och det var så jag trodde fallet var. Det var det inte för den visade samma sak överallt! Så vad visade den?

För första gången i mitt vuxna liv är jag normalviktig!

Bmi 24.9 visade den imorse! Mitt mål jag hade satt till påsk... Nu är jag bara 7 hg ifrån att se en ny siffra längst fram på vågen och det blir det nya målet till påsk. Fast mest av allt vill jag bara hålla i det normalviktiga men nu är jag ju mer peppad än någonsin så det ska väl inte vara några större problem hoppas jag :)

Var till gymmet

Nu har jag börjat min intervallträning. Fan jag ska fortsätta nu! Det ska gå! Jag gick 5 minuter först, sen en minut löpning, 3 minuter gång osv. Jag höll på i 22 minuter med lite nedvarvning. Jag börjar försiktigt så jag inte gör mig illa eller blir vrålsjuk som jag alltid brukar bli bara jag funderar på att börja träna.

Ordning är återställd!

Idag fixade jag hela lägenheten igen. Fick tillbaka den till samma skick den var i innan magsjuka. När jag gick för att hämta Alicia och tittade in i lägenheten igen kände jag mig så nöjd och glad. Jag har ju alltid sagt att jag inte bryr mig särskilt men vad skönt det är när det är rent. Golven är dammsugna och svabbade och alla grejer bortplockade!

Imorgon tror jag att jag ska försöka gå ner till gymmet och intervallspringa lite på bandet. Sugen på att komma igång. Jag drömmer om att kunna springa ute till sommaren. Vi får väl se men drömma kan man ju :)

Mat vecka 10

Här kommer veckans mat!

Vecka 10

Måndag: Kyckling, dragonsås, ris

Tisdag: Ajvarbiffar, ugnspotatis, fetacreme

Onsdag: Köttgryta, ris

Torsdag: Kycklingklubba, pasta, sås

Fredag: Nachotallrik

Lördag: Tacopaj

Söndag: Inte bestämt än


Vilken skillnad!

När jag har varit magsjuk kunde jag knappt äta. I förrgår åt jag 1 banan och 3 rostade mackor. Igår åt jag 1 rostad macka, middagen som finns i inlägget innan, lite fruktsallad och en smörgås på kvällen. Idag kan jag säga att jag märker en jäkla skillnad i hur fort jag blir mätt. Vart helt proppmätt på bara 2½ dl. Så har jag inte känt på länge! Man ska alltså ta sig en magsjuka då och då för att få i sig lite mindre protioner ;) (och ja, jag skojjar såklart! Mina råd är 3 dl så jag har inga behov av att äta mindre :))

Friska!

Halleluja, vi är friska! Men hur länge återstår att se... Nu är det bara att hålla tummarna helt enkelt!

Jag kände igår att jag var såpass frisk att jag faktiskt kunde äta middag igår. Så jag gjorde det som stod på dagens meny, dvs: Pannbiff, och potatis. Egentligen skulle jag haft stekt lök till men nu gjorde jag gräddstuvade trattkantareller. Jag hade sån rackarns tur att jag fick tag i en påse där det även fanns gula kantareller i så det vart värsta lyxmiddagen :D Till det blev det dessutom lite treveckorssallad.



Idag fick Alicia välja kläder själv och hon ville ha klänning idag, första gången hon verkligen visat vad hon ville ha. Till den ville hon dock ha ljuslila joggisar så där var jag en dålig mamma och gick in och styrde upp ;)


Hennes älskade tiger!


Sötaste!


Och så länge höll hon klänningen ren ;) Rätt väntat eftersom hon totalvägrar att ha haklapp på sig ;)

Magsjuka

Så nu har magsjukan gått runt hla familjen! Det började med Alicia, sen Alex och igår var det då min tur. Jag har aldrig mått så jävla dåligt som jag gjorde igår och eftersom all mat går rakt igenom min magsäck så kan jag inte få upp nått utan hulkar bara och jäklar vad ont det gör i huvudet och i magsäcken, trodde ett tag att den skulle spricka faktiskt!

Men som med ungarna så gick det över fort iaf och idag mår jag bättre! Jag tackar högre makter för det är inte kul att behöva ta hand om två ungar och må skit själv. Men det gick! Jag får vara glad att dom är självgående och inte måste underhållas hela tiden!

RSS 2.0