Vår påsk

Jag kommer säkert att glömma bort hälften men jag försöker att minnas iaf :)
 
Vi åkte hem till Matte på torsdagseftermiddagen. Just den dagen gjorde vi inte så himla mycket. Matte var på brf-möte och jag och Alex smög åt oss lite påskgodis :)
 
På fredagen var vädret sådär till en början. Vi var i väg och handlade en sväng på förmiddagen och på vägen hem så stannade vi och kollade på hönorna på hänseriet. Gick in och köpte lite ägg när vi ändå höll på. Utanför luktade det höna (blä, vad äckligt det luktar) och inne luktade det äcklig ost (det är ett litet mejeri också). Alicia var iaf mer än nöjd, hon fick se hönsen på nära håll och det var allt hon ville :) Ungarna fick sina påskpresenter. Alicia fick en Barbiebil och Alex fick en förstärkare till sin elgitarr. Han hade en basförstärkare till låns innan men nu kan han sätta igång och öva massor :) Jag hade köpt en mugg till hjärtat och jag fick en armhållare till telefonen som jag kan ha när jag cyklar eller promenerar, perfekt och precis vad jag önskat mig :) På kvällen blev vädret fint och vi var på en liten promenad. Matte hittade tre stycken påskliljor i skogen som han gav mig :)
 
 
På lördagen började vi med att äta frukost innan det vart äggjakt. Ungarna fick varsitt stort ägg. Jag hade gått upp tidigt och bakat bröd och kokat ägg till påskluncen. Mattes mamma skulle komma så det vart lite stress. Men det gick. Medan Matte hämtade henne dammsög Alex, Alicia dammade och jag gjorde allt annat som kunde tänkas behövas :) Efter en stund så kom dom tillbaka, dom fick varsitt ägg och en liten leksak av hans mamma och sen åt vi lite påskmat innan vi tog vårt kaffe och gick och satte oss på lotten i solen. När dom åkte hem så satt vi ute och lekte och mös. Det är verkligen underbart där! När Matte kom tillbaka så spenderade vi resten av kvällen där. Matte och barnen spelade "brännboll" med kottar och en trasig snökäpp (man tager vad man haver ;)) Under dagen bestämde vi att vi skulle gå på ett tivoli som ställts upp i Brandbergen med grannarna och deras barnbarn dagen efter.
 
Söndagen kom och vi drog iväg till Brandbergen. Vilket skit tivolit var. Vad kunde man förvänta sig egentligen? Vi ringde grannarna så dom inte skulle komma (när Alex får åka gratis med Alicia för att han måste hålla i henne då det inte fanns några säkerhetsbyglar säger väl det mesta?). Vi åkte ner till COOP och handlade lite mat och sen till Jula för att byta en radiostyrd bil som Matte köpt. Han hade med sig en ny ut som vi hoppades skulle gå bättre. Så fort vi kom tillbaka gick vi ner på lotten igen. På kvällen grillade vi grillspett och hade det galet mysigt, igen!
 
På måndagen åkte vi till Bauhaus en sväng för att kolla lite utemöbler och köpa lampor till föreningen. Vi vart inte kvar så länge innan vi åkte hemmåt igen. Efter lite grillrester i magarna gick vi ut igen. Matte meckade med gräsklipparen och jag och barnen mös ännu mer i solen. Matte klippte gräset på baksidan av huset. Jag lyckades få Alex och Alicia att leka med grannarnas barnbarn. Sen plötsligt kom Alicia tillbaka till lotten själv. Det visade sig att dom andra fyra hade gått in i skogen där vi var påpåskafton och hittade påskliljorna. Då hade vi sagt att ungarna inte fick gå dit själva. Alex tog det bokstavligt och konstaterade sen att han inte varit själv (så vad kan man säga då? Smarta unge) men Alicia hade vänt och gått till oss i stället. Min duktiga tjej :) Vid 7 åkte vi hemmåt. Trötta men glada efter vår helt underbara helg! Det var riktigt mysigt att få spendera så mycket tid ihop. Kuol att se hur det funkade och det funkade ju toppen :)
 
Bilder kommer men jag insåg att jag inte lagt in några bilder i datorn ännu (jag har nämligen använt tegelstenen den här helgen och inte bara min telefon :))
 

En magisk helg!

Jag får skriva om helgen sen. Tiden finns inte just nu på morgonen. Men jag kan säga så mycket att helgen har varit så bra den kunnat vara. Jag och min fina familj har busat och lekt massor och även jobbat lite (med betoning på lite) på lotten. Vi har kollat in en hällristning till Alex lycka. Men mest av allt har vi bara myst och haft det galet bra!

Cykla

I dag tog jag mig i kragen och tog fram cykeln. Jag pumpade däcken och cyklade i väg. Så skönt :) 
 
Till middag gjorde jag broccolisoppa, riktigt gott. Känner mig ofantligt nyttig i dag ;)
 
 
 

Är det dags?

Jag undrar om det inte är dags att ta tag i livet lite nu. Jag borde ju vara den lyckligaste som finns. Två underbara barn, en fantastisk fästman som gör allt för mig. Jag har ett arbete som kanske inte alltid är det roligaste man kan ha men jag trivs med det ändå. Jag har pengar så det räcker, inga mängder men vi överlever och jag kan spara undan lite till framtiden. Ändå så är jag trött, vill inget, kan inte sova och känner mig nedstämd och orolig.
 
Jag vet vad som behöver göras. Jag har varit här förut, typ varje vår... Jag vet att om jag börjar äta perfekt (eller så gott som iaf) och framförallt börjar att promenera i vårluften mår jag bättre. Det gäller bara att ta sig ur ekorrhjulet! Så from i dag är det dags. Jag ska göra så gott jag kan att bli bra jag kan :)

Lax i ugn

Jag har adrig gillat lax. Tyckt att det är bland det snuskigaste som finns. Men så började Matte göra lax till mig. Nykär som man var höll man ju tyst och åt. Tur var väl det för nu har jag börjat att äta lax. Något som är bra då lilla damen älskar lax :)
 
Så i går gjorde jag laxen i ugnen, skalade några räkor, gjorde en kall sås och voila. En jättegod måtid! "Djuret" i potatisen var något jag hittade bland bönorna;)
 
 
Såsen är CF, bostongurka, dill, tomatpuré och lite citron.
 
För att hålla ner matkostnaderna har jag gjort matlista för en vecka framåt.
 
Ons: Ugnsstekt lax med kall sås, kokt potatis, räkor
Tor: Chili corn carne, ris
Fre: Korv med stuvade makaoner
Lör: Hemmagjord pizza
Sön: Tortellinigratäng
 
Mån: Broccolisoppa, mjukt bröd
Tis: Raggmunk med bacon
Ons: Torsk under frasigt täcke, potatis, kall citronsås
 
Sen är det påsk och jag vet inte riktigt hur den ser ut så ingen planering då.
 

Tandläkardag

I dag spenderar jag halva dagen hos tandläkaren. Jag ska vara där 12.30 och göra mitt. Sen ska Alex dit klockan 15.00. Eller vi ska dit 30 minuter innan så han kan få lugnande. Han ska dra ut fyra tänder :( Han har en för trång käke så mjölktänderna lossnar inte. Tandläkaren skickade en remiss till någon annan eftersom dom isstänkte just detta och fick svaret att dom fyra tänderna behövde dras ut och idag är det dags. Min tappra lilla kille håller modet uppe men han är förståeligt väldigt orolig. Vem hade inte varit det?
 

Det blir pannkaka till middag, det är lätttuggat ;)

RSS 2.0