Sjukstuga

Nu är det ett par dagar sen jag skrev. Det är sjukstuga här hemma. Otroligt nog är det inte ungarna som är sjuka utan jag och Fredrik. Bägge två på samma gång är sådär roligt :( Därför har jag inte skrivit alls.

Men jag har glada nyheter. Jag har köpt jeans! 2 par, ett par i D19 och ett par i D20. Fredrik tyckte dom i 19 satt bättre så jag ska byta dom andra :) Lycka! Inte bara det att jag faktiskt hittade byxor så jag slipper gå runt i byxor i storlek 48 utan D19 motsvarar typ 38-40 någonting (beroende på vilken sida man kollar på). Kul kul :)

Dagens middag!

Idag var det Fredriks tur att laga mat och då kan man lätt förutse måltiden för han har några få favoriter som han  gillar. Idag vart det hemmagjorda hamburgare. Nu äter inte jag hamburgare för det är för mycket bröd men jag åt min som en pannbiff och så gjorde jag egna potastisklyftor till det. Så salladen då. Nu vet jag att som gbp-opad ska man äta grova grönsaker men vet ni hur mycket jag bryr mig? Inte det minsta faktiskt, sålänge jag blir mätt och håller mig mätt bryr jag mig inte. Jag har lagt all matångest åt sidan, jag äter det jag vill och njuter av. Till det här gjorde vi en enkel vitlökssås. Dte vart riktigt, riktigt gott :)


Mycket sallad blir det, sallad kan jag äta mycket av, det blir ju liksom ganska pyttelitet när man tuggar det :)

Snabbmat

När Fredrik är ledig brukar vi vilja ha snabbmat. Det behöver ju faktiskt inte betyda fet och dålig mat ute. Idag åt vi grillad kyckling, sallad och baguette. Ibland gör jag egen kyckling, det går kanske inte så fort men å andra sidan sköter den sig själv därinne. Idag köpte vi en färdig kyckling och så gjorde jag en sallad och så hade vi en baguette till det. Så det är riktig snabbmat för det tar inte mer än max 20 minuter att göra och skulle man då gå till pizzerian istället så skulle det ta längre tid.




Här är min tallrik :) Jag fick en OBH sprayflaska som man kan bestämma hur man vill blanda olja och vinäger och det är perfekt att spraya på salladen :) I salladen var det blandad sallad (jag köper påsar, ser till att det finns ruccola i bara, min favorit), gurka, tomat, rödlök och fetaost, lite av en grekisk sallad utan oliver ;)

Krax

Nu har jag suttit och lyssnat sen klockan 20 på Fredrik & co och kan nu konstatera att Fredriks röst är borta... Han kraxar som en kråka... Dom har skött sig rätt okej än så länge faktiskt. Jag har önskat en låt men den kommer såklart inte med, Alex önskade Saade och den kom iaf med, han fick känna sig stolt att han var med i radio. Synd att ingen kunde kläcka ur sig att det var "Muffens" son bara (fråga inte om namnet, så jävla fult så det finns inte) men man kan ju inte få allt ;)

Premiär!

Snart smäller det! Wanted fm har sin premiärsändning. Lyssna vettja! Gå in på wantedfm.se och lyssna på dom nu klockan 20.00!


Barnläkaren

Idag var jag med Alicia till barnläkaren. Först vägdes och mättes hon. Hon är nu 79,8 och väger 10.500 gram någonting tror jag att det var. Minns inte exakt och det skrevs inte upp i kortet heller. Mycket irriterande att hon inte lyckades spränga 80-gränsen! På bvc hade dom minsann avrundat uppåt men inte på barnläkarmottagningen inte... ;)

Vi pratade lite om hur vi hade haft det och hon satte in en helt ny medicindos. Dubbelt upp av allt och ändrade ordningen lite på dom olika sakerna. Vi fick ett schema för två veckor som vi skulle följa. Då man går ut hårt med dom olika medicinerna och sen trappar ner lite varje dag.

Det mest irriterande var ändå att läkaren sa att henne sdåliga tillväxt mycket väl kan ha berott på att hon varit så mycket sjuk som liten. Det stör mig att ingen tog mig på mer allvar när vi sprang till VC och akuten. Då hade v i kanske sluppit oron med hennes långsamma tillväxt!

Vi hade innan mött upp Anneli och Anton som var på bvc. Vi gick till McD efter deras besök och käkade frukost på McD. Sen gick vi och shoppade lite. Jag fick tag i strumpbyxor (lite mer höstmodell) till Alicia, shorts (att ha på strumpbyxorna),bytte Alex regnjacka och fick tag i 2 t-tröjor, 1 linne och ett par tights på Cubus. Det kostade 106,- tillsammans, inte ailla ;) Till mig köpte jag en kofta, jag kände att jag behöver nått nu när det ändå är lite svalare. Jag har ingen tunnare jacka och att ha munkjacka när man i övrigt är uppklädd känns sådär. Nu kan jag se lite snygg ut också. Den var i medium så då fick jag bli lite glad också :)

Efter all shopping åkte vi hit för lite lunch på greken och så skulle hon kolla efter skor till Anton men butiksinnehavaren hade tydligen en dålig dag och var riktigt grinig, skittrist. Det vart inga skor till honom idag.

Ikväll ska Fredrik och hans kompisars radiokanal lanseras. Gå in på wantedfm.se och lyssna klockan 20 ikväll! Fredrik är dunderförkyld så vill ni höra honom tappa rösten är det ett bra tillfälle ;)

Lite shopping.

Idag kom det in lite pengar så eftersom jag ändå skulle in till stan passade jag på att handla lite. På Lindex hittade jag en bh till mig för bara 50,- Avtagabara axelband hade den också, har aldrig kunnat haft det innan då tuttarna varit så tunga men nu när det är tomma skinnpåsar så funkade det ju, nått positivt kommer ut det iaf...

På Kappahl hittade jag jeans till Alicia för 40,- och en varsin keps till ungarna för 5,- styck. Sen blev det ett par vantar till Alex som lyser i mörkret, dom var inte på rea utan kostade 49.49,- men dom var jäkligt coola :)

H&M hade regnjacka till Alex, känns ganska så nödvändigt nu när hösten närmar sig! Den måste jag dock byta storlek på för han ville ha den lite större. Alicia fick en fleecetröja för det har hon ingen. På H&M var det clubdag så då är det 10% rabatt, inte mycket men bättre än inget. Sen fick jag ett presentkort där på 50,- också så om man räknar in det fick vi fleecetröjan gratis, det gillar jag ;)

Men bästa köpet var helt klart skorna som jag köpte här uppe i vår lilla skoaffär. Den ska lägga ner och allt var på halva priset. Jag fick tag i vinterkängor till Alex som hade kostat 600,- och kängor till Alicia som kostat 400,- Jag betalade 500,- för bägge och det gillar jag verkligen ;)





Nu är ungarnas vinterkläder klara och det är inte ens augusti ännu! Helt sjukt att man måste köpa på sig kläder så tidigt egentligen men sen är det slut!

Om någon är intresserad av en overall i storlek 86 (tror jag, kan vara 80 också) av märket Protech i rosa/grå så säljer jag en. Den ska upp på Tradera men vill någon här köpa den så släpper jag den för 250,- Helt ny med lapparna kvar! Jag blev helt kär i en Didrikson-overall till Alicia så jag tänker sälja den andra jag redan hade köpt. Självklart kollar jag storleken om någon är intresserad :)

Tvåordsmening

Alicia är precis som Alex inte särskilt tidig med pratet. Alex var ju helt ointresserad av att prata men lyssnade massor och började prata vid 3½ år ungefär och jäklar vad ungen pratar. Han är aldrig tyst och har ett väldigt utvecklat språk (enligt förskola och skola).

Alicia började göra ljud mycket tidigare och snackar absolut mer än Alex gjorde i samma ålder även om det bara är en massa rappakalja ;) Hon har bara sagt enstaka ord innan, säger hej till alla hon träffar tex. Hon säger tack när man ger henne något och så! när hon gör något och känner att hon gjort rätt :) Nu skulle jag skriva att hon sa sin första tvåordsmening idag men då kom jag på att hon faktiskt säger hej då i tid och otid också så hon sa inte alls sin första idag men men. Jag tänker iaf berätta vad hon sa idag ;)

Hon har en liten vagn och varje kväll när jag plockar iordning så sätter jag dockan i den. Varje dag när hon kommer hem från dagis sliter hon ur dockan och kastar bort den, sätter i sin tiger och lägger på filten som snälla Ingela har sytt. Eftersom detta upprepas varje dag kunde jag inte låta bli att skratta till idag. Jag frågade henne om det var Tiger som skulle sitta där och inte dockan? Då pekar hon på Tiger och säger: Tiger där! Hon kommer absolut bli lite tidigare än Alex och hon pratar tydligen hela tiden på dagis. Munnen går i ett på henne men ingen förstår ett ord ;)


Här sitter Tiger i vagnen med den fina snuttisen som Alicia har gett till Tiger istället för att använda själv :) Tack Ingela! Handväskan måste hänga på handtaget också, man måste ju ha väskan med sig. Vad ligger i väskan?  Vad som kommer i vägen för henne, hon gillar att lägga ner smutstvätt i den ;)

Recept på kåldolmar?

Nu ska vi se då. Jag gör ju inte kåldolmar efter recept utan kör mest på känn. Så på ett ungefär då.

1 kg köttfärs
Ris (jag använde ungefär 3/4 dl okokt ris)
2 ägg
2-3 dl mjölk (färsen ska vara rätt lös)
Salt och peppar.

Koka vitkålshuvudet i saltat vatten. Skär runt roten så bladen lossar lättare. Ta bort dom ett efter ett när dom är mjuka och fyll med önskad mängd smet. Jag vill ha matiga kåldolmar så jag har i rätt mycket smet så min köttfärs räckte till 19 stycken. Lägg dom tätt ihop i en smörad ugnsform. Häll över sirap och några klickar med smör och ha in dom i ugnen på 175° i ca 40 minuter. Efter halva tiden blandar man ut lite kalvfond med vattnet från kålkoket och häller över och så låter man dom puttra klart.

Sen beror det ju på om man vill äta med sky eller sås. Jag föredrar sås då det är det jag är uppväxt med helt enkelt. Jag tar ut av skyn som blir i ugnsformen, häller på grädde och reder med lite mjöl utvispat i vatten till lagom koncistens. Klart att njuta!

Digitalt strul!

Vi har två digitalboxar här hemma. En vanlig och så min bebis, en inspelningsbar box så jag kan spela in alla program jag följer. Eftersom jag går och lägger mig rätt tidigt när jag jobbar så skulle jag missa så mycket annars. Jag somnar ofta tidigt så det är ett nödvändigt ont om jag ska kunna följa CSI tex.

Nu är min lilla älskling trasig :( Vi vet vad problemet troligen är. Det finns ingen garanti kvar på den så den går inte att skicka in till Com Hem för att laga. Vi ska försöka fixa den själva, går det så är det ju bra men annars måste vi köpa en ny. Just nu känner jag bara att vi skiter i att laga den och åker bara och köper en ny. Går den här att laga kan vi ha den i sovrummet istället. Jag är stressad, tanken på att jag måste hålla mig vaken till 22 ikväll är inge kul. Jag kommer vara halvt död innan det här har löst sig. Jag har sett alla avsnitt av CSI och CSI NY och har inga planer på att missa något så det går icke att strunta i det ;)

Haha, vilka I-landsproblem man har ;)

Kåldolmarna gick hem!

Alex smakade och konstaterade att nä det var inte så gott. Såsen och potatisen däremot var jättegott. Alicia åt en hel del och det gjorde hon öven nu till lunch så hon gillade det. Jag förstår henne för såsen man får är värd att dö för...


Kunde behövt en större kastrull eller ett mindre kålhuvud kanske ;)


Nu är dom redo för ugnen!


Äntligen klara! Som vanligt får maten ingen rolig färg eftersom vi inte har någon övervärme :(


Mums! Bästaste maten! Många äter med skyn bara emn jag vill ha gräddsås till. Och lingon såklart, dom får man inte glömma!

Kåldolmar!

Jag hittade billig kål igår och ihop med billig köttfärs på ica blir det finafina kåldolmar! Jag hade bara ett problem. Jag hade ingen kastrull att koka kålen i så det blev en snabbtur till ikea för mig och ungarna. Inhandling av en kastrull och en ny form till dolmarna (såklart inte bara utan även en lasagne kan nog få plats i den en annan gång *s*). Nu står riset och kokar sen ska jag sätta igång! Det måste ju vara en av dom godaste maträtterna som finns? Underbart! Bilder kommer sen :)

Shopping

Jag tog Alicia till Skärholmen idag. Bara för att prova lilla raringen (alltså vagnen) :) Inne på KappAhl tittade jag runt en del och helt plötsligt såg jag en jacka på en provdocka och beslöt mig för att kolla in den närmare. Jag vart kär, jag fullkomligen älskade den. Eftersom jag redan hade tittat på priset vet jag inte varför jag ens provade den. 899,- kostade den. Visserligen var det 20% rabatt på hela köpet men ändå. 700,- är pengar jag inte har :( Jag får klara mig utan den helt enkelt!


Jag är lite kär men får förtränga den kärleken! Dessutom känner jag inte för att köpa en jacka för 700,- som jag faktiskt inte vet om jag kommer att kunna ha nästa höst också. Den här var i 40/42 och den som var i 44/46 var ENORM så om jag går ner det jag vill kanske den här är lika stor nästa höst? Jag hoppar den och försöker vara glad ändå ;)


Sen hittade jag en jacka till som jag gillade. Den kostade väl 500,- men jag hade en kupong på 30%. Var på väg att köpa den men nä, den är inte helt hundra, lite för kort för att jag ska känna mig helt bekväm... Storlek M, kändes inte helt fel att dra på den kan jag säga ;)

På Cubus provade jag shorts som var på rea. Jag kom i dom som var i 38. Det känns så knäppt att jag ska komma i så små storlekar när jag fortfarande känner mig helt enorm. Jag har ju fortfarande världens mage liksom. Grejen är väl att en stor del av allt häng är överflödigt skinn och det går ju liksom att pressa ihop en hel del ;)

Vet ni vad?

Jag har ätit surströmming idag! Ingen höjdare faktiskt. Första biten åt jag med potatis, rödlök och gräddfil och då var det helt okej. Andra biten var med någon snuskig röra med messmör, grädde och kanel. Då kändes fisksmaken mycket mer och den biten fick jag nog svälja ner 4 ggr innan den faktiskt stannade nere. Intressant att dom inte hade vatten eller nått på plats för att skölja ner det med ;)

Längre fram var det mer provsmakning, saft och ost och skinkpaj. Jag slet åt mig ett glas av varje sort och en bit paj för att skölja ner smaken så fisken höll sig nere ;) Jaja, nu har jag gjort det, kan säga att jag inte gillade det så värst och kommer inte smaka det igen. Jag säger ju alltid till Alex att man måste smaka nått innan man får säga att man inte tycker om det så då får man ju göra samma sak själv faktiskt :)

Shoppa?

Alex ville gå på fritids idag fast jag var hemma så det blir bara jag och Alicia idag. Dom har något som heter plus plus på fritids och det är tydligen värt mer än att vara hemma med mig och Alicia ;) Jag funderade på att åka och glo lite i butiker men det finns inget jag inte redan sett i alla butiker närmast oss. Nu är jag lite inne på IKEA istället. Det finns bara en anledning. Jag vill provköra runt den lilla raringen lite ;) Jag har absolut inga pengar att handla något för efter att ha köpt vagnen men man kan ju fönstershoppa. På ikea, det lär ju ske att man går därifrån utan något... Nej jag får nog stanna hemma istället, kanske gå en tur till parkleken med lillstrumpan istället. Jag tror hon skulle gilla det mer faktiskt ;)


Här är hon sur på mig och vägrar att titta på mig! Jag hade nämligen precis innan försökt ta nappen i ett försök att få en bild utan den, det gillades icke!


En bulle i ugnen

Nu tror väl alla att jag ska skriva om kungligheterna som ska bli fler. Men nepp. Jag har bakat bagels idag (så egentligen ska det väl stå bagels i ugnen ;)), det ni. Vart sugen på att prova något nytt och det vart bagels. Lite spännande faktiskt och jag kommer absolut att göra det igen för det var kul och det är verkligen gott :)


Efter att ha jäst i två omgångar ska dom kokas!


Sen in i ugnen!


Det tog lite tid, det var lite pyssel men nu är dom klara!

Nästa gång ska jag lägga dom på ett mjölat bakbord för att dom ska få jäsa där så dom inte fastnar på plåten och tappar form och höjd. Dom är avlånga och ganska platta nu men man lär sig något nytt varje gång ;)

En ny liten raring!

Jag skulle bara titta på färgerna på paraplysulkys på Babyland. Jag lovar! Nu hade dom bara en kvar i den färgen jag suktat efter. Jag vågade inte vänta helt enkelt... Det vart således en MacLaren Quest i färgen charcoal raspberry. Helt underbart fin är den, jag blir nästan lite kär varje gång jag ser den ;)




Zixten tyckte också om vagnen :)

Det är svårt att återge färgen riktigt ordentligt men fin är den :) Lite rödrosa sådär :)

Mini Mil

Imorgon ska Alex springa Mini Mil inne i stan så vill ni komma och heja så vet ni vart ni ska ;) Tid? 17.30 och efter det blir det en fika med min syster med make men desto fler desto bättre :)

Sjukling!

Gissa hur många dagar Alicia hann gå på dagis innan hon var tvungen att vara hemma för hon var sjuk... EN! En dag hann hon gå. När jag hämtade henne på eftermiddagen kände jag direkt att hon var varm och fröknarna sa att hon hade variti ledsen och gnällig på eftermiddagen. Tempen visade 39,1 på kvällen och sen har den stigit för varje kväll men hennes allmäntillstånd är iaf bra så det är nog ingen fara. Ännu har hon dessutom inte börjat rossla (kors i taket) så förhoppningsvis slipper hon inhaleras något!

På tal om det så ringde dom från barnläkarmottagningen i tisdags. Dom hade skickat ut en kallelse men fått tillbaka den med texten "adressaten okänd". Okej att den var ställd till Alicia och just hennes namn står inte på dörren (det är ju ändå bara 20 månader sen hon föddes, det tar lite tid att få saker gjorda i det här hemmet ;)) men som sköterskan sa, man har ju sällan barnens namn på dörren men det brukar ju inte vara några problem. Jag kan bara konstatera att det inte var vår vanliga brevbärare för han har stenkoll och när Alicias namn dök upp första gången så ringde han helt enkelt på och frågade om det var här hon hörde hemma.

Hur som helst så hade vi fått en tid den 26 augusti så då ska vi dit och börja utredningen. Hon ska utredas för förkylningsastma. Jag har varit skiträdd att det är katterna hon är allergisk mot men med tanke på att hon inte varit sjuk och rosslig på länge känns det inte som någon större risk för det. Jaja, vi får väl se hur det går.

Dags för fest!

Snart är det dags att åka. Jag har tre pojkar med mig som just nu gör sig klara, själv var jag klar för en timma sen, ska det inte vara tvärtom? ;)

Vill ni veta nått kul? Jag känner mig fin! Fin? Jag? Vad hände? Jag har försökt att ta kort men det blir inge bra, får se om jag får till det senare kanske :) Ha en trevlig kväll, det ska iaf jag ha!

Borde kanske säga hej igen!

Dagarna bara rasar på och imorgon är vår sista lediga dag innan vardagen tar vid igen. Visst är det skönt att vara ledig, inget snack om det men det är skönt att vardagen kommer igång igen på sitt sätt.

Semestern hos svärisarna lyckades på något sätt sluta med ett minus på 1,6 kg. Hur detta gick till vet jag inte men eftersom jag skärpte till mig direkt när vi kom hem funderar jag på om jag inte äter lite för lite hemma för jag har dragit i mig bra mycket mer där nere. Får väl prova att matlogga en dag och se hur det verkligen ligger till när jag är duktig och sköter mig...

Igår kväll  hade vi det mysigt i närmaste parkleken med Anneli, Thomas, Anton och Jojo (Annelis brorsdotter). Vi satt där ett par timmar och käkade lite pastasallad och bröd. Riktigt mysigt faktiskt och jag fattar inte varför vi inte går dit oftare. Det tar kanske 15 minuter att gå och det är en stor park med fin plaskdamm och massor med kul för alla ungarna.

Ikväll ska vi på fest. Det är en bekant till Fredrik som fyller 30 och Anneli och Thomas var gulliga och tog ungarna med bara en dags varsel så även jag kunde följa med. Det blir väl inte jättesent men det ska bli så jäkla kul att komma ut och göra något utan barnen en stund! Det är nog den första festen vi varit på utan barn sen Alex föddes tror jag (om man inte räknar två bröllop iofs). Det behövs verkligen :) Jag köpte nya skor i Ullared och så ska jag faktiskt ta mig råd att leta rätt på ett par byxor idag så jag kan känna mig lite fin (byxor var verkligen en bristvara på Gekås tyvärr). Ska bli underbart att kunna gå ut utan att känna mig som en flodhäst på zoo som ska studeras av alla!

Hemma!

Vi är hemma igen. Jag har blivit helt avprogrammerad från datorn och inte alls sugen på att sitta här. Så just idag får ni nöja er med att veta att jag och hela familjen är hemma igen :)

RSS 2.0