Kommer jag någonsin lära mig?

Jag är utbränd. Utmattad. Jag orkar inte. Ändå bestämmer jag mig för att träna 200 pass i veckan typ. Smart.
 
Idag gav jag upp. Insåg att det här med styrka inte är min grej just nu. Jag får klara mig ändå. Jag älskar att gå på pass så det kommer jag att fortsätta med. 2 eller 3 ggr/vecka får räcka bra. Nu är det nog. Jag tittar på lappen som kuratorn skrev. Den sitter på kylskåpet för att jag inte ska glömma.
 
Hitta balans!
Lagom mycket
- Träning
- Mat
 
Att jag ska ha så grymt svårt för balans! Allt eller inget. Jag ska kontrollera allt. Jag blir galen på mig själv! Jag försöker att hitta mig själv, jag lär mig nya saker om mig själv varje dag. Den här läxan lärde jag mig idag. Jag valde att skippa träningen. Jag orkade med att göra saker idag. Jag kan glatt meddela att julsakerna nu är på vinden ;) Jag tränar slut på mig varje dag när jag gör 2-3 pass. Jag måste lugna mg nu. Mn jag ska fortsätta träna för jag älskar det!
 
I helgen blir det helstekt kyckling i min sprillans nya gryta jag råkade köpa idag. Halva priset var det på den, annars hade jag aldrig köpt den. Men en härlig gryta på 6 liter kommer att göra att min familj kommer att få många goda grytor, stakar och kycklingar i framtiden!
 
 

Hur göra?

Nu börjar jag fundera lite. Idag ska jag till gymmet och köra styrka och sen kondition. Ska jag räkna det som ett eller två pass? Dagens I-landsproblem ;) Igår vart det "bara" smart start. Jag funderade lite på hur vida jag skulle göra något mer men kände att jag måste sluta att pressa mig till max hela tiden. Jag kör så pass många pass ändå under veckan så att en dag bara köra ett pass är mer än okej faktiskt! Jag kämpar på med att inte överdriva :)
 
11/70 Smart Start
 
10/70 Spinning
9/70 Core
8/70 Smart Start
7/70 Smart Start
6/70 Crosstrainer
5/70 Spinning
4/70 Crosstrainer
3/70 Core
2/70 Smart Start
1/70 Simmade 20 längder

Trött i magen

Jag är faktiskt jäkligt nöjd med mig själv! Jag kämpar på med träningen. Det här med gruppass är grejen för mig. Jag älskar det! I torsdags hade jag min instruktion i gymmet. Jag valde att inte göra coren då, och det var jag glad för är han visade magmaskinerna ;) Styrkan kommer jag att göra dom dagarna jag inte har något annat att göra då jag tycker att passen är så roliga. Jag får inte börja tvinga mig själv till något för då kommer jag snart att sluta.
 
10/70 Spinning
9/70 Core
8/70 Smart Start
 
7/70 Smart Start
6/70 Crosstrainer
5/70 Spinning
4/70 Crosstrainer
3/70 Core
2/70 Smart Start
1/70 Simmade 20 längder
(Första passet gjordes 3/1-15, minnesanteckning till mig ;))

Trött

Igår var jag så trött. Utmattningen visade sig och det med råge! Jag fick in ett extrajobb. Ett enkelt jobb som tog mig 1½ timma men det tog mig på psyket något otroligt! Jag skulle lufta alla element i en lägenhet. Det är inget svårt, jag har gjort det förut, det är enkelt. Redan vid första elementet höll jag på att bryta ihop och börja gråta. Vissa saker funkar bara inte! Dessutom var det ju såklart ingen liten etta utan en enorm vindsvåning i fina kvarteren. Inte nog med att jag rev sönder händerna på deras förbannade elementskydd utan jag slog huvudet i snetaket hela förbannade tiden. Allt var skit med andra ord. Nu kan jag skratta åt det men igår höll världen på att rämma...
 
Direkt efter det åkte jag till XXL och köpte nya skridskor till Alicia och käkade lite yakiniku. Sen åkte jag hem och la mig på soffan. Inom några minuter sov jag och sen sov jag stenhårt i tre timmar. När jag vaknade hade jag inte en aning om vart jag var, vad klockan var eller vad jag skulle göra nu. När jag kom tillbaka i hjärnana insåg jag dock att det var dags att åka och hämta Alicia direkt.
 
Hon vart iaf överlycklig för sina skridskor :)
 
Idag är det dags för en hård träningsdag :) 10.30 är det smart start och 11.30 är det core. Det håller på till 11.55 och klockan 12 ska jag på instruktion i gymmet. Så det blir mycket idag men det ska bli så jäkla kul! Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka att det är så himla roligt som jag faktiskt tycker att det är! Nej, nu ska jag boka lite träningspass och sen ska jag väcka lilleman och göra mig och Alicia klara för jobb/dagis. Det blir förhoppningsvis en bra dag idag :)

Gårdagens träning

Tiden fanns att göra gårdagens smart startpass så då tog jag chansen :) Innan gick jag till gymmet och ställde mig på crosstrainern. Det kändes när jag gjorde vissa rörelser på smart start ;) Idag har jag en jobbig arbetsdag så jag får se om jag åker till gymmet eller inte. Idag tar jag dock bara med mig badkläderna så jag bara kan simma. Jag kommer ju att träna smart start, core och sen är det introduktionen i morgon så jag måste lugna mig lite ;)
 
7/10 Smart Start
6/70 Crosstrainer
 
5/70 Spinning
4/70 Crosstrainer
3/70 Core
2/70 Smart Start
1/70 Simmade 20 längder
 
Vägde mig i måndags och vågen stannade på 62,9 kg. Det är ett minus på 0,9 kg. Perfekt tycker jag på två veckor! Huvudsaken nu är inte att det går superfort utan att det går helt enkelt :) Nu arbetar jag mest på att fästa alla nya vanor. Vikten kommer i andra hand!

Träningsutmaning

Idag var jag till gymmet igen. Två pass blev det. Det var det värsta spinningpasset jag någonsin varit på. Svetten rann och droppade ner på cykeln, jag hade droppar hängande på hakan mest hela tiden ;) Perfekt, det är så det ska vara! Innan det gick jag till gymmet och körde en sväng på crosstrainern. Så jag var härligt trött när jag promenerade hem :)
 
5/70 Spinning
4/70 Crosstrainer
 
3/70 Core
2/70 Smart Start
1/70 Simmade 20 längder
 
Jag skriver upp alla pass jag gör så jag får allt samlat. Dom i fet text kommer att vara dom nya. Jag var nära att lägga till ännu ett pass idag, dra Alicia hem i pulka. Jag var mer slut efter det än från spinningen, haha!
 
På torsdag har jag bokat in en tid för introduktion  gymmet. Så då får jag se vad hon/han säger. Ska bli kul att se om jag kan få några bra tips så jag kan komma vidare. Jag ska dock vara tydlig med att jag inte kan pressa mig själv för mycket. Jag måste ta det långsamt men framåt ska jag :)

Mina sista kilon

Jag har gått upp några kilon som jag vill gå ner igen. Jag sköt iväg rätt bra när jag började med mina mediciner. Eller rätt bra är väl kanske att ta i. Iaf för dom flesta. Jag vägde mig den 1/1 och vägde in mig på 63,8 kg. Jag vill i första hand gå ner till 58. Där trivdes jag med mig själv. Så på måndag är det nästa vägning. Jag hade tänkt att väga mig på lördagar först men nsåg att det är ju bara för att jag ska ha en hel vecka på mig att gå ner det jag gått upp på helgen (efter vägningen är det lätt att äta lite extra för mig).
 
Jag tar det lugnt. Jag stressar inte. Jag jagar inte kilon som jag gjorde en gång i tiden utan nu tar jag det lugnt och hoppas på att det funkar. Jag tror nog att om jag äter som jag gör nu och inte äter en massa godis och skit så kommer det ändå gå av bara farten.
 
Det här ska bli mitt år. Jag ska jobba med mig själv och utmana mig. Fysiskt men framförallt psykiskt. Jag har mycket att komma över och gå vidare med. Jag ska verkligen jobba med mig själv för jag förtjänar att må bra! Jag förtjänar det! Undra när jag kände så senast...

Skillnad

Skillnaden mellan mitt mående idag och i slutet på förra året är som natt och dag. Även om jag fortfarande har en hel del dippar, jag är fortfarande galet trött osv så är det skillnad. I smart start så ingår det poser två ggr. Helt onödiga men lite kul. Förra året gjorde jag inget, stod bara still. Idag hängde jag på och posade jag med ;) Även när vi skulle dansa afrodans så var jag med mer, vickade mer på höfterna osv. Är gladare och vill mer. Känns skönt att hitta små ljusglimtar! Varenda liten positiv händelse betyder så mycket.

Träna

Idag var jag till gymmet. Gick dit för att köra ett smart start pass men när jag var där visade det sig att hälften av tanterna där skulle köra core och kan dom kan jag. Så jag tog ett corepass också direkt efter!
 
2/70 Smart Start
3/70 Core
 
Nästa vecka ska jag ta ett spinningpass direkt efter också. Jag var jävligt sugen idag men var så galet hungrig så med lite bättre planering ska det nog gå nästa vecka!
 
SmartStart är ett ganska enkelt pass. Man blir ordentligt varm och svettig men tom jag känner att jag klarar det. Den här gången var det dessutom ett nytt pass och det var mycket lättare att hänga med i för en som mig utan kordination. Jag kunde tom använda armrörelserna också utan att tappa takten ;) Men det var mycket jobbigare än förra terminen! Jag var ordentligt svettig och mycket mer slut i kroppen än dom passen jag gick på förra terminen.
 
Sen var det core då. Kul? Nja, kul vet jag inte. Men jag kände hur det fick mag- och ryggmusklerna att jobba och det gjorde det kul. ej, jag hängde inte helt med. Orkade inte riktigt göra alla situps som jag borde men jag tar det i min takt. Kämpade på tills det brände i musklerna. Nästa vecka ska jag klara lite till :)
 
Varför slutar jag att gå till gymmet undrar jag? För när jag väl är där så älskar jag verkligen att träna! Nu ska jag verkligen fortsätta att gå, fortsätta att kämpa! Nu har jag äntligen kommit förbi spärren som tidigare gjort mig för osäker för att gå dit, nu är det bara att komma förbi spärren att det inte alls är skönare på soffan hemma!
 
Nu har jag 67 pass kvar att klara av innan midsommar så nu är det bara att köra på :)

God morgon världen!

I morgon börjar verkligheten igen. Jag ser fram emot det faktiskt. Inte för att det är så rackarns kul att jobba utan för att jag mår bra av rutiner. Och rutiner finns inga när man är ledig. Nu har jag fått ha 2 veckors ledighet och det var verkligen precis vad jag behövde! Jag har fått vila upp mig och känner att jag mår lite bättre. Det ska bli intressant att se hur det går att jobba igen. Om jag faller tillbaka eller inte. Jag hoppas på inte ;)
 
Jag har iaf konstaterat att för att få må bra måste jag nog göra det där jag är så rädd för. Stänga dörren till mitt sovrum så inga barn kommer n på nätterna utan att jag kan leda tillbaka dom till sina sängar igen. Jag har världens ångest inför det. Och då menar jag verkligen ångest. Jag har nämligen fått för mig att en seriemördare ska komma in i lägenheten om jag stänger dörren. Jag vet inte vart det kommer ifrån. Men jag måste testa och inse att vi inte kommer att bli mördade ;)
 
Idag har jag inte en aning om vad vi ska hitta på. Kanske gå på en promenad och se vad vi kan hitta därute? Jag vill inte bara sitta här men är heller inte sugen på några stora grejer.

Baka bröd

Idag fick jag för mig att baka bröd igen. Eftersom jag har gasugn så blir inte brödet bra. Nu vet jag dock hur jag ska göra för att det ska bli bra! Grädda brödet i gjutjärnsgrytan! Jag provade det idag och jäklar vad gott det blev! Det blrv sådär krispigt på ytan som jag annars inte får till i min ugn. Dessutom fick det färg. Ännu en sak som min ugn inte kan fixa.
 
Jag gjorde brödet som står på baksidan av Icas vetemjölpåse. Jag blandade dock i lite mörkt lantbrödsmjöl i för att inte få ett helt vitt bröd.
 
 
 
Jag har beslutat mig för att inte alls köpa en ny köksassistent. Jag har en Kenwood Major idag och den är ju skitbra. Förut ville jag ha en Kitchen Aid, sen ångrade jag mig och ville ha en Ankarsum. Nu har jag insett att anledningen till att jag ville ha dom är bara för att ha en snygg maskin på bänken. Jag har en maskin som fått jättebra betyg, den är knappt använd. Varför byta ut den för att få en snyggare? Finns ingen anledning alls.
 
 

Mat vecka 2

Jag måste försöka att börja med att planera vår mat bättre. Nu ska jag äta frysen ren och börja om på noll. Jag fick en vacuumpackare av Matte i julklapp så nu ska det bli ordning på torpet :)
 
Mån: Fiskpinnar, potatismos, keso, grönsaker
 
Tis: Köttgryta, ris, grönsaker
 
Ons: Kycklinggryta, blomkålsris
 
Tor: Korvstroganoff, pasta, grönsaker
 
En middag till helgen tänkte jag göra sjömansbiff sen får vi se. Vi ska hem till Matte, ungarna ska få sin sista julklapp från honom som dom sparade och vi ska det lugnt innan allvaret sätter igång på riktigt!

Gott nytt år!

Tabletterna har gjort att jag just nu tycker att det känns som att jag har livet under kontroll. Jag mår bättre än på länge. Jag är fortfarande trött och har börjat att få motsatta sömnproblem än innan men annars är det ganska bra! Förut somnade jag tidigt. Eller jag somnade när som helst. Tidigt på kvällen, mitt på dagen, på förmddagen osv osv. Jag vaknade alltid tidigt. Nu är det annorlunda. Jag kan ofta vara vaken lite längre iaf. Däremot så sover jag väldigt lätt, vaknar ofta och vaknar fortfarande tidigt. Så även om jag somnar vid midnatt som häromdagen så vaknar jag vid 6. Jaja, det kanske blir bättre det med!
 
Så då tar vi och pratar om hur mitt år ska bli. Jag ska må bättre! För att komma dit måste jag ta tag i mitt liv helt enkelt. Sluta med ursäkter. Sluta att låta depressionen ta över nu när jag faktiskt är lite stabilare i sinnet.
 
1. Godiset är det slut med för ett bra tag framåt!
 
2. Börja sköta maten.
 
3. Träna.
 
4. Göra mer för att orka mer.
 
Godis har jag inte ätit sen på nyårsafton. Ingens tor prestation eftersom det bara är den tredje idag ;)
 
Maten har jag också börjat att skärpa mig med. Börjat att äta långsammare. Alicia brukar alltis undra varför jag äter så fort. Det är inte okej när ens femåriga dotter reagerar på att jag äter så fort. Alex har börjat att ta efter mig och hans mat försvinner i ett nafs. Inte bra! Nu äter jag i minst 15 minuter. Tar en tugga, lägger ner besticken och tuggar långsamt och ordentligt innan jag sväljer. Ingen dryck till maten (jag ska inte äta efter op men har "fuskat" med det ibland). Det här har gjort att jag känner mig mätt längre och inte har något godissug. Jag måste jobba med vattnet, jag är galet dålig på att dricka vatten.
 
På Facebook så finns det en utmaning. 100 träningspass till midsommar. Jag tänkte att jag skulle hänga på men insåg att jag skulle bli stressad om jag skulle vara med på en sån grej. Jag gör min egen utmaning. 70 pass till midsommar! Ett pass är ett pass oavsett om jag bara går till simhallen och simmar 5 längder. Jag vill bara ha en extra morot, ingte en stres att jag måste hålla på i minst 30 minuter eller likknande. En belöning om jag klarar det ska jag såklart ge mig själv :)
 
Så idag gjorde jag första passet. Pass 1/70: Simmade 20 längder. Så jäkla nöjd med mig själv :)
 
Nu ska jag skriva lite fakturor innan jag ska åka och hämta mina finaste trollungar inne på centralen efter tio dagar hos farmor och farfar med pappa. Äntligen kommer dom hem igen :) Och dom kommer hem till en mamma som är gladare än dom sett på länge och ni anar inte hur skönt det känns!

RSS 2.0