Dåligt samvete

Jag sover inte längre. Eller jo det gör jag men inte så mycket som jag borde. Jag ligger och vrider och vänder på mig halva nätterna. Funderar så mycket på jobbet, kommer jag att klara av att dra hela lasset själv? Jag är pedantiskt noga just nu, livrädd för att göra fel helt enkelt!
 
Men sen det andra. Alicia får gå till dagis redan vid 7 på morgonen :( Idag var hon andra barnet på plats. Jag tänkte hämta henne vid 15 men jag insåg igår att det kanske inte alls går alla dagar. Jag jobbar klart och hämtar henne så fort jag är klar men som idag blev det inte förrän 15.30 tex.
 
Sen semestern. Barnen kommer att få gå på sina respektive ställen hela sommaren förutom dom två veckorna då dom får vara hos Fredrik. Kul sommarlov dom kommer att få ha :( Jag kommer dock att se till att jag har fredagen tom så dom får vara lediga då men ändå. Det är en dag i veckan bara :(
 
Pratade med personalen idag och hon klappade på mig och sa åt mig att inte alls ha dåligt samvete. Vissa saker kan man inte hjälpa. Den här sommaren blir det så helt enkelt. Jag får göra det bästa av situationen. Det finns inget alternativ helt enkelt! Pappa är sjuk och får inte jobba, mamma vågar (och ska inte) lämna honom ensam på landet om hon åker till stan och jobbar. Hade det här hänt tidigare hade jag kunnat lösa det med fler dagar ledigt men nu går det inte, det kom så plötsligt.
 
Matte satt och tröstade mig i telefonen idag. När han återigen fick höra min klagovisa att jag inte sovit något. Men du är ju världens bästa mamma! Du gör allt för dina barn. Du måste lita på det!
 
Jag gör mitt bästa men just nu känns det knappast gott nog. Jag kan inte låta bli att ha dåligt samvete...

Nu har jag ingen bra ursäkt

Idag fick jag tag på en ny sport-bh (en stay in place eller vad den heter). Intersport outlet hade massor med olika för 150,- men det var inte många som var i rätt storlek men jag lyckades hitta en. Den jag hade innan hjälpte ingenting utan jag fick bara ont i tuttarna när jag sprang. En superbra ursäkt som nu är borta ;)
 
Jag hittade även svarta jeans till mormors begravning. Köpte ett beiget linne också som passar till koftan jag ska ha. Kommer att känna mig som en gammal tant känner jag. Men det är väl inte direkt meningen att man ska vara särskilt sexig på en begravning antar jag ;)
 
Efter jag hämtat Alicia och kommit hem insåg jag att det var slut på trosor till henne. Hon har inte så många kvar, vet inte om dom försvinner på dagis. Så vi tog en tur till Liljeholmen så hon fick välja några nya. Så nu har hon äntligen trosor igen, när hon är så duktig och går på toa och inte har blöja mer än på natten :)

Måste komma igång

Nu har jag latat mig länge nog! Nu måste jag ta tag i gymmet igen, såhär kan jag inte hålla på! Men from idag måste jag börja lämna Alicia redan strax efter 7 på dagis och då vill jag hämta henne tidigare också så då finns ännu mindre tid. Ni hör mina ursäkter? Man kanske skulle ta och pumpa cykeln så jag kan ta den och hämta lilla damen. Det vore något kanske? Ursäkter, ursäkter... Jag är så förbannat duktig på att hitta ursäkter...
 
Just nu är jag så himla trött efter jobbet så jag vill helst bara gräva ner mig och glömma att jag ens existerar. Ändå kan jag inte sova på nätterna då jag ligger och mal och mal om allt som kan gå fel nu när jag har ansvaret och vad jag ska göra då... Jag somnar på soffan varje kväll för att sen gå och lägga mig i sängen och vara jättepigg, spelar Candy Crush tills ögonen går i kors men ändå ligger jag vaken ett par timmar till. Måste få rull på allting nu så jag kan slippa det här.
 
Helgen blir mysig hoppas jag. Planen just nu är att åka ut till Matte på fredag, på lördag åker vi till en skjutbana så han får skjuta lite lerduvor med sin nya bössa, sen ska vi åka och shoppa lite. Han behöver nya kläder så jag ska åka med och hjälpa honom så kanske han faktiskt kommer hem med något :) Jag har gjort en köttgryta som det blir till middag någon dag. Jag tänkte lura ut honom på en promenad eller så får jag gå på en promenad själv för jag måste börja röra på fläsket. Speciellt nu när jag inte går och lämnar Alicia så mycket längre utan tar bilen för att åka in och jobba direkt efter. Inte många millimeters motion då. Å andra sidan rör jag mig mycket mer i jobbet men ja, nu ska jag sluta lata mig ;)

En bra dag!

Idag är det en bra dag! pappa har fått komma hem från sjukhuset :) Nu är han och morsan på landet och myser med hundarna. Bästa stället enligt doktorn även om jag är nervös, hade hellre haft honom hemma där han har nära till sjukhuset... Men han är hemma, det är veckans bästa :)

Funnen!

Ordningen är återställt, Tiger är hittar!

Rädda Joppe!

Minns ni den serien? Rädda Joppe, död eller levande. Så är det här nu. Alicias tiger är puts väck borta. Jag började morgonen med lite dumpster diving. Mamma kom hit och tillsammans gjorde vi inbrott i sopskåpet utanför huset och jag klättrade ner och hämtade upp dom två påsar jag kastat igår. Där var han inte. Jag hade nästan hoppats att det var där han var så han var funnen sen men icke. Hon tar aldrig med honom ut, det är jag noga med så han måste ligga här hemma någonstans. Men vart?! Jag blir galen på henne, hon petar in honom på dom mest konstiga ställen och nu är han bara väck.
 
 För er som är för unga för att ha sett Rädda Joppe ;)
 
Idag vart det lyxfrukost. En fralla (bake off jag hade i frysen) med philadelphiaost, skinka och gurka, en kopp kaffe och ett halvt glas apelsinjuice. Jag är mätt och belåten och sitter och jäser i soffan. Ungarna sitter i Alicias säng och kollar på Toy Story 3. Mina söta, fina och helt underbara ungar! Jag fick en bukett blommor av dom i veckan. Jag köpte den visserligen men jag kan inte riktigt begära att dom ska köpa något själv och inte har dom någon som påminner dom om morsdag heller så jag löser det så :) Det blir vad an gör det till!

Mitt nya liv

Jag är glad att jag inte anmält mig till Midnattsloppet. Jag kan avslöja att det just nu är extremt svårt att träna :( Men så fort pappa kommer hem från sjukhuset blir det lättare men dom måste få kontroll på hans hjärtfrekvens först. Sen måste jag komma ikapp med allting som släppar efter i firman. Pappa har varit dålig länge vilket gjort att han inte orkat ta tag i saker och ting men inte sagt något utan låtsas som det regnar... Allt för att inte visa sig svag :(
 
Men jag ska snart ta tag i det igen. Jag kommer ju inte kunna operera bort allt överflödigt skinn till hösten som var planerat. Jag kan helt enkelt inte vara sjukskriven. Men det är okej, jag får jobba bort så mycket som möjligt på gymmet och lära ig att acceptera resten till den dag då jag har möjlighet att vara sjukskriven ett par veckor! Pappas hälsa går faktiskt först, så enkelt är det!
 
Jag skulle ha köpt nya jogginskor den här månaden men pga vissa saker finns det inte pengar till det den här månaden så jag får ta det nästa månad. Ingen stress för min del, nu ska jag börja träna för MIN skull, inte för att uppnå något mål utan bara för att må bättre och inte hamna där pappa är just nu. Jag har ju ett par skor men jag hade velat ha ett par till att ha ute.
 
Idag ska Alex på killmiddag hos en klasskompis och Alicia ska för första gången hem till en kompis utan att jag är med. Dom var snälla och tog henne medan jag åker upp till sjukhuset. Just nu ser man hur folk ställer upp runt om en. Små saker som betyder så mycket! Alex får gå hem till en annan kompis innan lunch och äter lite där innan dom åker till killfesten. Sen får han åka med dom hem också så jag kan koncentrera mig på pappa. Alicia får vara hos kompisen hon med. Det behövs inte mycket för att man ska känna sig glad. Alla sms jag får är också guld värda, det känns bra att någon tänker på en :)

Annorlunda start på dagen

I vanliga fall startar jag morgonen med att sitta i soffan med kaffe bredvid mig, datorn i knät och nyheterna på tvn. Jag har kollat av det som är roligt på datorn och sen gjort oss klara och gått. I morse blev det istället att dra igång datorn och kolla firmamejlen och svara på mejl. Förklara att pappa ligger på sjukhus och att alla får vänta med svar tills jag varit där.
 
Jag satt redan igår kväll och planerade min dag. Jag ser en helvetes massa köer framför mig... Bara att ta sig in till stan är ett helsike just nu :( Men det är väl bara att vänja sig antar jag. Så idag ska jag bl.a. göra en hel del namnbyten, hjälpa en gammal dam att lyfta upp sina AC-aggregat som står i hennes källarförråd (tunga som fan), ringa städfirman och fråga varför någon bytt keps med målaren (?).
 
Sen blir det till att åka upp till pappa igen. Bjuda honom på en glass så han blir lite glad :) Jordgubbsdaim gick hem igår iaf :)
 
Sen hem och laga mat och städa lite. Dagarna ser annorlunda ut men jag kastar mig in i det här och tycker att det är roligt. Nu har jag fått det där ansvaret jag har hoppats ska tända till mig lite. Och än så länge verkar det funka :)

Kastats in i en ny värld

Planen för företaget har hela tiden varit att jag ska ta över mer och mer under året för att ta över helt i början på nästa år. Nu iom att pappa blivkit sjuk blir det inte så. Jag har kastats in i en för miig helt ny värld. I morgon måste jag för första gånge gången ringa och ta upp problem med en städfirma vi har hyrt in. Jag hatar att klaga och skälla men jag måste framföra klagomålen som inkommit.
 
I morgon har jag fullt upp, det kommer jag att ha varje dag from nu. Sen ska man lyckas få ihop det med allt hemma. Men det kommer att gå bra såklart, man gör vad man måste :) Huvudsaken är att pappa mår bättre iaf!

Sjukhus

Pappa ligger på sjukhus så just nu är livet upp och ner. Men prognosen ser bra ut ändå. Han kommer hem snart hoppas jag, dom måste bara försöka få bort flimret på hjärtat först...

Deppigt

Just nu är jag låg. Vet inte varför alls. Har varit det i flera dagar. Vill och orkar inte göra något alls. Det lättade en del att Matte ringde för att kolla hur det var med mig direkt på morgonen. Det var väldigt uppskattat, nu kan jag ta tag i dagen med ett leende på läpparna iaf.
 
Men den här veckan kommer att bli trevligare framöver tror jag nog :) Idag åker jag och ungarna ut till Arlanda och hämtar min syrras svärföräldrar. Det blir spännande eftersom jag inte förstår ett endaste ord dom säger och dom inte fattar nått jag säger ;) Barnen får träffa sina extra "morfäldrar" igen :) Ska bli intressant att se om dom känner igen mig, dom har inte träffat mig sen innan operationen, hehe.
 
På fredag ska vi troligen åka och fika med dom hemma hos min syrra och svåger. Bara för att dom ska få träffa barnen lite (och för att vi ska kunna prata lite med tolk) för sen på kvällen ska barnen till Fredrik. På lördag är det fest, stor fest. Svågern har fyllt 40 och här sparas inte på krutet :) Matte ska troligen med också. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att han får träffa min familj för första gången på en jättefest men så får det bli ;)
 
Efter det åker vi ut till Österhaninge och sover hos Matte för han ska åka och städa på skjutbanan dagen efter så det får bli så. Jag ska baka en kladdkaka åt honom som han kan ha när han kommer hem. Jag får leka lite hemmafru ett tag ;)
 
Så det kommer nog att bli bra igen, mitt humör kommer att bli bättre! Nu ska jag klä på ungarna och gå med dom till skola/fritids. Sen kommer jag att städa bilen så jag slipper skämmas när jag kör Andreas föräldrar. Det behövs, det var länge sen det gjordes...

Tårtan

Så här kommer en bild på tårtan jag gjorde till hjärtat!
 
 
Inuti är det schweizernötfluff och lemoncurdgrädde. Ochu tanpå är det chokladfrosting, chokladkolasås och en helsikes massa jordgubbar!
 
Jag var lite nervös inför lemoncurdgrädden eftersom jag aldrig gjort det innan man det gick hem och var uppskattat. Jag kokade chokladkolasåsen alldeles för länge så den var svår att ringla på sådär snyggt som jag hade planerat ;)
 
Presenterna gick hem, jag blev nästan tårögd när jag såg hur glad han blev för en cd-skiva jag hade köpt. Det var en Eric Claptonskiva som han visserligen hade men där den ena skivan försvunnit. Så han kastade på skivan och lyssnade på alla låtarna han inte hört på länge. Sen fick han en ritbok "Erotisk ritbok", det är en barndomsvän till mig som gjort den boken så jag tyckte att det var lite extra kul. Magnus har verkligen fått in alla böjelser i boken ;)

Tårta

Nu är det dags att göra en tårta igen. Det var länge sen men nu fyller Matte år så då blir det en tårta. Han har skickat en bild på vad han vill ha. Hmm, han är snuskig ;) Just nu håller jag iaf på att försöka komma på vad för fyllningar jag ska ha. Jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag vill inte använda dumle eller något så sött men jag kan inget annat... Jaja, vi får väl se. På lördag åker barnen hem till sin moster och onkel över natten. Jag ska göra en god middag och sen ska han få sin tårta och sina presenter. Jag hoppas på en trevlig kväll :)

Utflykt

Igår åkte jag och Alicia in till stan en sväng. Alex deklaration behövde lämnas in så det var inte mycket att göra. Vi passade på att gå till en av mina kåkar och rondera den, Alicia hjälpte till, hon var så duktig :) På vägen dit gick vi förbi Intersport, där hade dom jätterea för dom ska stänga. Så jag gick in och kom ut med 4 stycken vintermössor till mig! Jag har gått och suktat efter en mössa hela vintern men den jag velat ha kostade 400,- och det är för mycket för en mössa tycker jag. Jag må vara snål men 400,- är för mycket tycker jag :)
 
Nu fick jag tag i 4 stycken som skulle ha kostat 1 600,- men jag fick dom alla 4 för 156,- sånt gillar jag. Så nästa vinter kommer jag inte att frysa om skallen iaf!
 

Den rosa med pingpinerna är den jag spanat på hela vintern. Det värsta är ju att jag nu måste köpa en ny vinterjacka nästa vinter... Vad jobbigt ;) Jag vet inte om jag ska ta mig råd att åka in till Intersport igen och kolla vad dom har för dom hade 50% på alla vinterjackor... Jag är sugen för jag vill ha en svart eller helst en vit jacka. Två vinterjackor är ju ett måste, eller hur, haha!
 
Alicia kunde inte hålla sig tillslut utan ville tillslut klättra upp på ett lejon så det fick hon. Vi lekte turister ett tag, speciellt när jag stod och fotade ;)
 

Min stora kille!

Alex har sovit över hos en kompis inatt. Min stora kille :) När han var uppe och hämtade sin tandborste stod jag och fånlog och konstaterade att han börjar bli stor... Han kramade mig och sa att jag hade ju en till som var liten så jag skulle inte oroa mig :)
 
 

RSS 2.0