Fiskgratäng med ägg och räkor
Fiskgratäng med ägg och räkor
4 port

500 gram fiskfilé (jag använde alaska pollock)
salt peppar
Potatismos:
750 gram potatis
1-2 dl mjölk
1 msk smör
1 äggula
salt, peppar
300 gram sommargrönsaker
Hummersås:
3 dl vatten
2 msk hummerfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt, ½ kryddmått peppar
2 msk hackad dill
Gör potatismoset (det måste jag väl inte beskriva för det kan ni säkert :)
Koka upp grönsakerna i lite saltat vatten. I tidningen står det 6 minuter, jag la dom direkt i ugnsformen, tinade men inte kokta.
Skala räkor och ägg. Dela varje ägg i fyra delar. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform. Lägg på fisken. Lägg på ägg och räkor och häll på såsen. Täck formen med potatismos och ställ i ugnen i ca. 30 minuter i 225 grader. Klart! Jättegott!
Receptet kommer från grannens Allas :)
4 port

500 gram fiskfilé (jag använde alaska pollock)
salt peppar
Potatismos:
750 gram potatis
1-2 dl mjölk
1 msk smör
1 äggula
salt, peppar
300 gram sommargrönsaker
Hummersås:
3 dl vatten
2 msk hummerfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt, ½ kryddmått peppar
2 msk hackad dill
Gör potatismoset (det måste jag väl inte beskriva för det kan ni säkert :)
Koka upp grönsakerna i lite saltat vatten. I tidningen står det 6 minuter, jag la dom direkt i ugnsformen, tinade men inte kokta.
Skala räkor och ägg. Dela varje ägg i fyra delar. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform. Lägg på fisken. Lägg på ägg och räkor och häll på såsen. Täck formen med potatismos och ställ i ugnen i ca. 30 minuter i 225 grader. Klart! Jättegott!
Receptet kommer från grannens Allas :)
Kommentarer
Postat av: Linda & Thelma
Ser jättegott ut! Vad hungrig jag blev! :P
Trackback