Tonfisk- och räkrulle
En granntant köper alltid diverse veckotidningar. När hon är klar med dom lägger hon dom i min vagn och jag får ta över dom. Så numera sitter jag med mina kärringblaskor varje vecka ;) Jag är dock väldigt nöjd för i dessa tidningar finns massor med bra recept och det är anledningen till att jag började ta dom från porten (från början la hon dom på en bänk nere i trappen så alla kunde ta dom, men när hon upptäckte att det var jag som tog dom började hon ge dom direkt till mig).
Hur som helst så hittade jag ett recept på smörgåsrulle. I orginalreceptet var det kräftstjärtar och lax, jag gillar inte lax, kräftstjärtar är jättedyrt och jag hade redan köpt tonfisk så jag gjorde om lite och jag måste säga att det var det godaste jag ätit på länge, haha jag känner att jag säger det varje dag numera! Så blir det när man kan laga det man vill och inte behöva tänka på Fredrik och alla hans önskemål :)
Så här kommer receptet! Och som vanligt har jag inga exakta mått, man får ta så mycket man vill av allt. Portionsstorlek är svårt för mig men jag kan tänka mig att en sån här räcker till 1½-2 normalperson/er ungefär. Är man fler än 1½ är det bara att lägga två eller tre tunnbröd lite omlott och göra en längre rulle. Öka bara mängden på ingredienserna.
Tonfisk- och räkrulle
1-2 pers
1 tunnbröd
½ burk philadelphiaost
½ burk creme fraiche
lite majonnäs
1 burk tonfisk
½ finhackad rödlök
Lite finhackad paprika
Babyspenat
1 kokt ägg
Dekoration
Räkor
Finskivad gurka
Blanda ph-ost, majonnäs och CF, smaka av med salt och peppar. Bre på röran på ett tunnbröd, spara endel till utsidan av rullen. Lägg på tonfisken över hela. Lägg på babyspenat, lök, paprika och hackat ägg.
Rulla nu ihop den till en rulle. I receptet så stod det att man skulle rulla ihop den som en rulltårta. Nu var det helt omöjligt för det var för mycket grejer innuti så det blev liksom som en kebabrulle typ. Bre på röran som är kvar utanpå. Det här gjorde jag några timmar innan den skulle ätas så det skulle gottas ihop ordetnligt.
Så vart kommer räkorna in då? Den heter ju ändå tonfisk- och räkrulle. Jo dom lägger man uppepå helt enkelt! Nu skulle jag dekorera allting med finskivad gurka men gurkan var jutten så det gick ju inte utan jag fick ta babyspenat utanpå.
Den såg väldigt tanig ut men jäklar så gott det var! Inte alls sådär fett och sliskig som smörgåstårta kan vara ibland. Det var ju liksom inte så mycket kladd i mittenutan mest tonfisk och grönsaker. Tack vare att jag gjorde den flera timmar innan var den jättesaftig och supersmaskig! En nyttigare variant av smörgåstårta men minst lika god! Jag kan tänka mig att stenbitsrom innuti och utanpå kan lyfta den ytterligare lite! Eller lax om man nu tycker om det. Tack vare att man gjorde den med smet utanpå också vart den inte sådär torr som jag tycker att tunnbrödsklämmor annars kan vara!
Det vart en ny favorit som kommer att fungera som lördagslyx fler ggr i det här hemmet!
Hur som helst så hittade jag ett recept på smörgåsrulle. I orginalreceptet var det kräftstjärtar och lax, jag gillar inte lax, kräftstjärtar är jättedyrt och jag hade redan köpt tonfisk så jag gjorde om lite och jag måste säga att det var det godaste jag ätit på länge, haha jag känner att jag säger det varje dag numera! Så blir det när man kan laga det man vill och inte behöva tänka på Fredrik och alla hans önskemål :)
Så här kommer receptet! Och som vanligt har jag inga exakta mått, man får ta så mycket man vill av allt. Portionsstorlek är svårt för mig men jag kan tänka mig att en sån här räcker till 1½-2 normalperson/er ungefär. Är man fler än 1½ är det bara att lägga två eller tre tunnbröd lite omlott och göra en längre rulle. Öka bara mängden på ingredienserna.
Tonfisk- och räkrulle
1-2 pers
1 tunnbröd
½ burk philadelphiaost
½ burk creme fraiche
lite majonnäs
1 burk tonfisk
½ finhackad rödlök
Lite finhackad paprika
Babyspenat
1 kokt ägg
Dekoration
Räkor
Finskivad gurka
Blanda ph-ost, majonnäs och CF, smaka av med salt och peppar. Bre på röran på ett tunnbröd, spara endel till utsidan av rullen. Lägg på tonfisken över hela. Lägg på babyspenat, lök, paprika och hackat ägg.
Rulla nu ihop den till en rulle. I receptet så stod det att man skulle rulla ihop den som en rulltårta. Nu var det helt omöjligt för det var för mycket grejer innuti så det blev liksom som en kebabrulle typ. Bre på röran som är kvar utanpå. Det här gjorde jag några timmar innan den skulle ätas så det skulle gottas ihop ordetnligt.
Så vart kommer räkorna in då? Den heter ju ändå tonfisk- och räkrulle. Jo dom lägger man uppepå helt enkelt! Nu skulle jag dekorera allting med finskivad gurka men gurkan var jutten så det gick ju inte utan jag fick ta babyspenat utanpå.
Den såg väldigt tanig ut men jäklar så gott det var! Inte alls sådär fett och sliskig som smörgåstårta kan vara ibland. Det var ju liksom inte så mycket kladd i mittenutan mest tonfisk och grönsaker. Tack vare att jag gjorde den flera timmar innan var den jättesaftig och supersmaskig! En nyttigare variant av smörgåstårta men minst lika god! Jag kan tänka mig att stenbitsrom innuti och utanpå kan lyfta den ytterligare lite! Eller lax om man nu tycker om det. Tack vare att man gjorde den med smet utanpå också vart den inte sådär torr som jag tycker att tunnbrödsklämmor annars kan vara!
Det vart en ny favorit som kommer att fungera som lördagslyx fler ggr i det här hemmet!
Kommentarer
Postat av: Linda & Thelma
Ser jättegott ut!
Dock så gillar jag inte tonfisk på burk, men älskar lax :) Får testa med lax ist :)
Postat av: anette
Ser jätte gott ut! Hur mycket av denna åt du?
Kram Anette
Postat av: Veronica
Trodde det var avocado på sidorna först :)
Postat av: Lotta
Anette: Jag delade den i två och åt nästan upp det...
Trackback