Fiskgryta

Fiskgryta
(2-3 pers)



1 morot
4 potatisar
1 lök
2 klyftor vitlök
1 fiskblock
Räkor
Tomatpuré
2,5 dl grädde
Smör
Salt och peppar
Sambal
(ev. fiskbuljong)

Koka potatis och morot tills den är färdig. Fräs lök och vitlök i lite smör och tillsätt tomatpuré och lite sambal (jag hade kanske i ½ tsk). Fräs lite och häll sen på buljong (jag kokade egen räkfond). Låt puttra en stund. Lägg i potatis och morötter. Låt puttra och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar. Skär fiskblocket i tärningar och lägg i grytan och låt det puttra i kanske 5 minuter. Lägg i räkorna och koka någon minute till. Koka inte för länge då blir fisken torr och tråkig!

Buljongen gjorde jag som följer: Rensa räkorna och spara skalen. Fräs lite gul lök och tomatpuré i smör och lägg i skalen från räkorna. Höll på vatten så att det täcker. Salta (det behövs ganska mycket salt men ta inte i för mycket). Låt det koka en stund och sila sedan bort skal och lök. Mycket godare än att köpa färdig buljong :)

Jag har som vanligt inga exakta mått för jag bara drar ner allting i kastrullen. Men det vart verkligen helt otroligt gott och mättande! Känns det lite så lägg till en macka eller lägg i mer potatis och morötter. Hoppas jag har kommit ihåg allting :)

Kommentarer
Postat av: Monica

Det såg gott ut!! Ska testa den någon dag...

2012-02-03 @ 20:00:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0