Pulled pork!
För ett tag sen vart jag utvald av Buzzador att buzza stekpåsar från Knorr eller nått sånt (jag ska skriva ett inlägg om det med snart så då berättar jag mer om det). Jag har innan inte vågat prova stekpåsar iom att vi har gasugn och den funkar ju inte riktigt som vanliga ugnar. Nu var jag ju dock tvungen att prova och det funkade super! Det är svårt att få jämn värme i ugnen och det blir ofta torrt när man steker i ugnen. Med stekpåsar funkar det dock superbra!
Därför vart jag sugen på att prova Kryddburkens recept på Pulled pork (fast i egen tappning som vanligt). Jag har ingen gryta och känner inte ritkigt att jag vill köpa en endast för detta ändamål och dessutom är inte ugnen bara sjukt konstig med värmen utan har även ett mycket mysko mått så jag hittar bara små som passar och då funkar det ändå inte.
Men iaf. Idag gjorde jag det och jäklar vad gott det vart! Idag åt vi det i tacobröd men nästa gång blir det nog rostad potatis eller ris till, det blir nog ytterligare lite godare!
Det här masserade jag köttet med! Det är rapsolja, ketchup, 3 klyftor vitlök, chilipulver, svartpeppar, salt, socker och balsamico. Inga speciella mått utan jag lät smaken styra. Jag vet att det kanske inte hjälper er men testa er fram! Ungefär lika mängder olja och ketchup och sen bara blanda i lite här och där :) Ner i stekpåsen och på med en liten skvätt vatten. Min karréstek jag använde var på nästan 1½ kg.
Sen fick köttet stå i ugnen i en stekpåse på 150° i 5½ timma. När det stått där och gottat sig så pass länge var det bara att ta två gafflar och dra isär köttet med. Det vart en enorm hög med gott, saftigt och supermört kött. På med stekskyn för att göra det ännu lite saftigare och sen var det bara att servera!
Här är högen med kött. Dom brända bitarna är godast *tipsar*
Här är den färdiga middagen! Till köttet hade vi sallad, gurka, majs, paprika, lök, avokado, tomat, fetaost och kebabsås. Imorgon blir det rester i form av en sallad för min del, jag kan bara gissa men det är nog ändå godare då ;) Det här tänker jag absolut bjuda gäster på, enkelt för det står i ugnen och sköter sig själv och satans gott när det väl är klart :)
Därför vart jag sugen på att prova Kryddburkens recept på Pulled pork (fast i egen tappning som vanligt). Jag har ingen gryta och känner inte ritkigt att jag vill köpa en endast för detta ändamål och dessutom är inte ugnen bara sjukt konstig med värmen utan har även ett mycket mysko mått så jag hittar bara små som passar och då funkar det ändå inte.
Men iaf. Idag gjorde jag det och jäklar vad gott det vart! Idag åt vi det i tacobröd men nästa gång blir det nog rostad potatis eller ris till, det blir nog ytterligare lite godare!
Det här masserade jag köttet med! Det är rapsolja, ketchup, 3 klyftor vitlök, chilipulver, svartpeppar, salt, socker och balsamico. Inga speciella mått utan jag lät smaken styra. Jag vet att det kanske inte hjälper er men testa er fram! Ungefär lika mängder olja och ketchup och sen bara blanda i lite här och där :) Ner i stekpåsen och på med en liten skvätt vatten. Min karréstek jag använde var på nästan 1½ kg.
Sen fick köttet stå i ugnen i en stekpåse på 150° i 5½ timma. När det stått där och gottat sig så pass länge var det bara att ta två gafflar och dra isär köttet med. Det vart en enorm hög med gott, saftigt och supermört kött. På med stekskyn för att göra det ännu lite saftigare och sen var det bara att servera!
Här är högen med kött. Dom brända bitarna är godast *tipsar*
Här är den färdiga middagen! Till köttet hade vi sallad, gurka, majs, paprika, lök, avokado, tomat, fetaost och kebabsås. Imorgon blir det rester i form av en sallad för min del, jag kan bara gissa men det är nog ändå godare då ;) Det här tänker jag absolut bjuda gäster på, enkelt för det står i ugnen och sköter sig själv och satans gott när det väl är klart :)
Kommentarer
Trackback